Máme i vlastný discord server: https://discord.gg/fgWjDdg2rE?

Goalie Masks NHL

Všechno možné ohledně zámořské NHL.

Vanbiesbrouck to tam co na tej jednej ma? To vypada jak vcielka maja v new yorku.

debil píše:Vanbiesbrouck to tam co na tej jednej ma? To vypada jak vcielka maja v new yorku.
hehe, je to tak, Vilko s Majkou opustili cesku hrudku a pod ho do sveta :) ale z tych masiek Vanbieho fakt nemĂ´zem, tak chutne zaoblene, no na spapanie :D

Obrázek

Hannu hm skoda, nic kvalitnejsieho som nepozhanal, ale tak aspon ako taka ukazka, aby sme vedeli o com, o kom je rec

Obrázek

:) Malého broučka Johna Vanbiesbrouck a jeho velmi pěkně masky jsme si představili na NHLpro.cz http://nhlpro.cz/clanek/9362-brankari-a ... hia-flyers ,kde si je můžete prohlédnout s mým skromným komentářem.Opravdu moc hezké a pečlivé masky si nechal, ve své karieře tento sympatický brankář zhotovit.Jeho modrou masku v New York Rangers nechal zhotovit jako součást města ve kterém hraje s velkým logem jezdců na čele.Masku doplnil pro potěšení malých fandů včeličkami připomínající slavný kreslený serial,Včelka Mája"ke kterému uvodní písničku nazpíval mistr pan Karel Gott.Třeba se John s Karlem v Americe setkal při jeho turné,pod sluncem ožehnutém a hazardem a vychytralými krásnými ženami protknutém,Las Vegas.Možná byl i mistr na hokeji v New Yorku.Nevím.Ať či tak,masku nechal John zhotovit v klubové syté modré barvě,aby vše ladilo k dresům Rangers.Není to sice TOP maska,ale mě se líbí.Je srozumitelná a není přeplácaná.Proč NE?

:) Dan Cloutier si nechal vyhotovit masku města andělů v černofialové barvě s upozorněním ,,City of Angels" čili ..Město Los Angels".Mrakodrapy připoměl slunné město filmového byznysu s věčně usměvavými a skandáli opředenými celebritami.Město boháčů,jal se říká.Bohužel po odchodu Wayne Gretzkého je hokej přeci jen na pokraji zájmu a to je trošku škoda.Na čele masky malíř umístil v podřepu svalnatou stvůru,připravenou na soupeře skočit.,,Jen poďte pánové,skočím po vás a je s vámi amen!!!"Maska ladí s nárameníky bílého dresu,ale na můj vkus je příliš tmavá.Příliš se mi nelíbí,ačko-li je vyhotovena zodpovědně s rozvržením celé plochy.Je to trochu smutná maska.Omlouvám se můj vkus to není,ale někomu se může líbit.

Obrázek

:) Many Fernandez stylizoval svoji klubovou masku z Minesoty,do umělecky vytvořených klubových barev na bocích temena hlavy spolu ústřední šelmou a s otevřenou tlamou mezi průhledem jeho očí.,,Jen poťte útočníci,můj hladový žaludek na vás čeká."Vše malíř namaloval sytými barvami Minesoty ,a protože samo osobě logo a barvy dresů Minesoty jsou velmi pěkné,měl úlohu trošku usnadněnou!!Není to motivem nijak zvlášť nápaditá maska,ale vše malíř rozmístil a namaloval s velkým přehledem a precizně.Moc se mi ta maska líbí.Je opravdu pěkná.Můžeme si jen přát,jakou masku Many představí u medvědů!!!!

Obrázek

To Tomáš Vokoun měl malinko smůlu na pro mě nezajímavé logo a barvy Predators.Jeho klubová maska v jeho bývalém klubu byla zhotovena pečlivě s vhodným rozložením loga na temeni masky a nápisem,,Nashville" na bradě.Malíř vše namaloval zodpovědně v klubových barvách tak,aby maska ladila s dresy.Určitě je to výtvor povedený,který se bude líbit fandům klubu.Moje barvy to ovšem nejsou.Takže omluva - mě to moc nezaujalo!!

Obrázek

:) Maska Chrise Masona je pro mne nečitelná.Erb na bradě má zřejmě nějakou souvislost s jeho místem narození a to bylo město Red Deer v Kanadě./je to jen moje domněnka/Velice dlouho jsem se snažil i po zvětšení pochopit,co má znamenat obrázek na boku.Žel,je to pro mne nečitelné.Navíc čelo masky je úplně prázdné.Na jiném webu je vidět,že chytá i v jiné masce poněkud tmavší http://www.goaliesarchive.com/predators/indexmason.html .Co není jasné,nebo bez vysvětlení není čitelné, by se na maskách nemělo používat..Pro mne je to nepovedené.

Obrázek

To klubová Maska Tima Thomase je vyvedena v klubových barvách Bruins.Opět jejím ústředním motem je rozevřená tlama v trochu jiném provedení./pozn.malinko se ten motiv otevřené zvířecí tlamy u golmanů opakuje mj.Joseph,Fernandez,Thomas aj./s krvelačnýma očima,pozorujíce soupeřovi útočníky.Ze znaku medvěda pak vystřikují bílé kapky slin vzteku.Vše je vyvedeno v žkutočerných barvách Bruins,aby to ladilo k dresu.Je to pohledná maska s dobře rozloženými jednotlivými symboli a čistě namalovaná.Docela se mi líbí,ale TOP maska to určitě není.

Obrázek

montreal: A myslíš, že tu masku dělal Vernon kvůli tobě? Myslím, že mu bylo naprosto putna, co si o to budou myslet fanoušci, to dělal spíše čistě jen pro sebe a třeba své známé.
:) Já si Crabe myslim,že nemáš pravdu.Zobrazení na masce brankáře podle mne symbolizuje osobnost a charakter brankáře jako člověka.Fanoušci rozhodně posuzují jeho oddanost ke klubu za který hraje i podle barev.Samozřejmě prvořadý je výkon na ledě.Ale podle mne fans hodnotí i jeho společenské vystupování a také vkus oblékání.Je to důležité i pro sponzory z ekonomických a prodejních důvodů.V neposlední řadě i brankářem zadaný výtvor,ztvárněný malířem na masce zvyšuje popularitu klubu o nabýzené zboží.Podle mne výtvory na maskách jsou dnes přirozenou společenskou událostí,proto se golmani snaží,aby jejich masky byly co nejlepší.Svým způsobem se jedná o reklamu.Společně pak spolu s hráči působí jako vzory mladší generaci,která s hokejem teprve začína.To je můj pohled na věc a rozhodně nebudu sám,kdo takto uvažuje a výtvory masek vnímá.Také vedení brankářova klubu se o zobrazení na masce obvykle zajímá a je velmi spokojeno,když je maska povedená.Dokonce se domnívám,že i po ukončení kariery se bude vzpomínat na motiv masky,ve které dotyčný golman chytal.Nevím o jaké masce mluvíš,protože Vernonovu masku jsem nepopisoval,předpokládám,že se ti nelíbí kritika Masonovi či Thomasovi masky.To je ovšem v pořádku.Nemůže se každému líbit to,co se jinému nelíbí.Každý máme jiný vkus.A pokud jde o to,jestli masku maloval pro mne.Tak samozřejmě není vůbec důležité,co si o tom myslim já osobně,měl jsem pouze snahu vám masky popsat ze svého pohledu. Trochu je přiblížit a podělit se s vámi o svůj názor.Pokud myslíš,že je to ztráta času,můžu se zabývat něčím jiným.Žádný problém.Pro tuto debatu je nejdůležitější ,aby se golmani ve svých maskách cítili dobře a vše plnilo ten nejdůležitější účel ,to jest ochranu obličeje před zraněním!!!!

:arrow: zde jsou parádní masky Rolosonova o které se zajímal Arek Dwayne Roloson

:arrow: The Goalies Archive I jmenný seznam brankářů a jejich masek; po kliknutí na jméno se oběví foto masek

:arrow: The Goalies Archive II přehledný archiv; po kliknutí na ikonu klubu seznam golmanů a foto jejich masek

Hannu snaĹľil jsem se najĂ­t LeNevua moc se i nedaří,tak alepoĹ

montreal: A ja rikam tobe, ze nemas a nemuzes mit pravdu. To ze ho nejak fanousci posuzuji, to je jasne, ale co to ma spolecneho s tim, co si da Vernon na masku? to ze si tam da veci, ktere znamenaji neco jen pro nej, prece nemuze posuzovat fanousek a rikat mu, co tam ma nebo nema mit.
To je naprosto absurdni. Jestli si tam da symboly z povercivosti nebo symboly pripominajici jeho rodnou vesnici nebo symbol pripominajici jeho zemreleho pribuzneho, tak do toho fanouskum nic neni a vysvetlovat jim nic rozhodne nemusi. nevim, proc maji nekteri ty absurdni predstavy, ze muzou brankarum/hracum (obrazne) koukat malem do talire a on by mel za to jeste podekovat. :D
Nekteri si tam proste daji, co chteji, a je jim uplne putna, ze se to fanouskovi nelibi, jeste navic ve chvili, kdy ma tisic lidi tisic nazoru..

A kdyz si teda pamatujes brankare hlavne podle masky, tak mi rekni, co mel na masce Grant Fuhr nebo Arturs Irbe nebo Kirk McLean nebo Felix Potvin? Jestli to vis a znas vsechny jejich masky, tak jsi asi jeden ze 100000 fanousku NHL.
Mozna budes mit i problem si vzpomenout, jakou mel prvni a posledni masku Patrick Roy v Montrealu, ale jestli jsi do toho takhle zazranej, tak bys to vedet mel.

Popravde me nynejsi masky nejak zvlast nevzrusuji. Jo, muzou byt pekne, ale stejne jsou vsechny na jedno brdo.

:) Máme na to odlišný názor Crabe,to je celé.Nikdy jsem nikomu netvrdil,že si pamatuji všechny masky,dokonce ti řeknu,že jsem se o to příliš nezajímal,dokud to nebylo téma na NHL.pro.cz a foto tady.Sbírával jsem loga .Ovšem to už je dávno.To už dávno neplatí.Pokud jde ovšem o červenou masku Roy se znakem HABS na čele a bradě tak si ji slušně pamatuji.To zase nebyl,až tak náročný motiv a i fanoušci HABS si jí pamatují.Taky kočka skořápku Drydena si pamatuji,to ti ulpí v paměti.I jakž ,takž Fuhrovu edmontonskou skořápku s modrým a červeným pruhem přes obličej a znakem Oilers.To se také zhruba pamatuji,byť ne přesně,protože jich měl několik.Ovšem o to tady nejde, jestli já si pamatuji všechny masky,nebo aby se kdoko-li učil motivy masky nazpaměť.Fanoušci si vždy vybaví toho svého golmana,svého klubu na kterého vzpomínají.A někdy jim i ulpí v paměti jeho maska.Navíc každou masku si lze připomenout z dobových foto ,z čapisů nebo netu.Navíc dřív se tak nějak nebazírovalo,co tam golman má zobrazené v mnoha případech byly masky jednobarevné.Spíš dnes se z toho stala módní a společenská udalost,aby to vše ladilo k dresům a bylo to pěkné.Přesně tak jak jsem ti to už vysvětlil a hlavně proč,tedy i z obchodních důvodů a zvyšování popularity klubu.Že mám pravdu dokazuje,že vedení klubů má zájem,aby výtvor byl povedený.A že to není jedno jak ty říkáš,dokazuje,že by nedovolili chytat golmanovi v masce v barvách konkurenčního klubu a nebo v zcela nevhodném symbolu či podobně,co by jim narušovalo obchod.Volnost mají brankáři velkou a nezakazuje se jim, aby si tam umístili svoje vlastní symboly,svoje vlastní nápady,/erby místa narození,či obraz sporovce,zvířete,či třeba foto milenky aj./,nebo aby si nutně tam dávali věci,které požadují fanoušci/to se snad ani nedělo/Ovšem to já přece nekrituzuju a ani tyto články kritikou být neměly.To měl být pouhý popis masek a debata,jak mě a vám se tyto masky líbí..To je věc každého brankáře,co si nechá na masku malířem vytvořit.Čím se sám prezentuje před veřejností.Ale ukazuje to na jeho vkus po společenské stránce,jeho osobnost a tak i hráči a fandové ho posuzují.Samozřejmě prvořadý je výkon na ledě,ale i zbarvení masek,dresů,log fandové posuzují a sbírají,kupují.Malí kluci kopírují podobně motivy na svých brankářských maskách a podle toho je kupují a chtějí,aby to bylo nej.Tedy jejich tátové.O barevnost masky je zájem i u fanoušků obecně.Neříkej,že ne!To by podle motivů na Hedbergově masce nevolali na něj,, lose,lose"a na Belfoura -,,Eagle" a těch případů je většina,,kdy golmana fanoušci rozeznají jen podle motivu na masce.Uvědom si,že během zápasu mu do obličeje nevidí!!!!Samozřejmě jsou fandové,kteří se o to nezajímají a je jim to jedno.I těch je dost.Tím bych tu debatu uzavřel - někdo o to zkrátka má zájem - jiný ne!!!!

Pokial ide o dizajn tak sa mi strašne lubi maska Maxima Sokolova síce to je juniorska no lubia sa mi take...

Obrázek

Obrázek

takže toto je moja maska ide o seriový model značky Itech konkretne maska Itech Detroit...no preto som to ani nemuel fotiť jednoducho našiel na nete no aby ste nehovorili že vymyšlam tak ju raz odfotím a hodím sem no neviem kedy lebo nemam digitalny fotak no a na mobil nemam datový kluč iba kamoška ho ma a s nou sa bohviekedy stretnem...ale možem vas tým potešiť že raz to sem hodím :-D

..je pohladna Hannu, ale predsa ja, resp. my sme zvedavy na Tvoju original, chapisto? :frajer2: ..tak ries veci..to je aj vyzva pre Alexa..viem, ze on ju uz mal vo svojom obraz. profile, tusim ze chobotnica, ale tak patrilo by sa vo väcsom vyobrazeni :)

zamenil som masku Petra Budaja..ta pĂ´vodna totiz to riesila aj jeho telo :) tak som zaeditoval..paci sa..

Obrázek

fleury, a lundqvist maju naj podla mna :cool:

Lundqvistova je pekna no a fleuryho je prečačkana...noo to len že mnohe tímy menia loga čiže sa bude meniť aj výzor masik tak to teda som zvedaví.ako aj na výstroje:-) ma zaujíma aku bude nosiť napr. Luongo...ked zmenia aj Calgary dresy a logo tak takisto aj na Kiperovu:-) a je ete mnoho brankarov...no ako som kukal sa mi strašne zapačila Smithova maska iba teraz mi tak padla do oka tu by som nevymenil za nič:-)
Smith
Obrázek

tak sme opät nieco zaeditovali, no a aby sme tak mali kompletku medvediu maskovu rodinku, pribudol ako 4 do partie a v poradi brankar c. 4 Boston Bruins -) Jordan Sigalet (26) alias SIGGY..velmi sa mi rata farba a Lance Armstrong to isti :frajer2:

Obrázek

samozrejme, s napätim ocakavam(e) vymenu masky Mannyho..

cepi píše:tak sme opät nieco zaeditovali, no a aby sme tak mali kompletku medvediu maskovu rodinku, pribudol ako 4 do partie a v poradi brankar c. 4 Boston Bruins -) Jordan Sigalet (26) alias SIGGY..velmi sa mi rata farba a Lance Armstrong to isti :frajer2:

Obrázek

samozrejme, s napätim ocakavam(e) vymenu masky Mannyho..
pohlad na LeNeveovu masku..

ObrázekObrázek

edit: pod Andy (Moog) vlastne Manny :) je paradna :!:

ObrázekObrázek

no podla mna ma najkrajsiu masku Abby :) neviem ale vsetky jeho masky sa mi velmi pacia, hlavne ta v Colorade... nemyslim tu uplne staru ale tu co mal pocas sezony 2003-2004 /hmm to bola super sezona/

Kaco-34 píše:no podla mna ma najkrajsiu masku Abby :) neviem ale vsetky jeho masky sa mi velmi pacia, hlavne ta v Colorade... nemyslim tu uplne staru ale tu co mal pocas sezony 2003-2004 /hmm to bola super sezona/
troska OT,ale musi pochvalit tvoju stranku....fakt super :cool: :cool: :cool: ....
Najkrajsiu ma Legace(DET) :wink:
:!: skvele photo preview novych masiek brankarov Boston Bruins v poradi Thomas, Rask, Fernandez a na zaver pamätnicek Babineau so svojou pokryvkou :)

:arrow: Masked Men
Tak s novými dresmi Canucks príde aj zmena na Luongovej maske,zatial nič netuším,všetko sa dozviem až 29.9.,ked by mal už v nej chytať prípravný zápas proti Edmontonu.
No tak nepredstavil ju v zápase ale až včera...Z týchto obrázkov zatial moc neviem o čo presne ide,ale vo videu to už bolo lepšie,Luongo rozprával o dizajne,že tam je Johny Canuck,ten je na lade okolo ktorého sú stromy, s ktorýma vzniknú farby tímu a na jednej strane sú aj malé logá kosatky a tej hokejky.... k maske sme včera získali aj obrancu z LA Mike-a Weaver-a a poslali McIvera na farmu.
Obrázek
Obrázek
Obrázek
236 příspěvků
Seřadit podle:
Ve fóru je celkem 0 uživatelů :: 0 registrovaných a 0 skrytých (založeno na uživatelích aktivních během poslední 3 minuty)
Nejvíce zde současně bylo přítomno 58 uživatelů dne stř 03. dub 2013 21:57

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé
2002 GOTEBORG