Máme i vlastný discord server: https://discord.gg/fgWjDdg2rE?

NHL Play-off 2026

Všechno možné ohledně zámořské NHL.

zalozil som ligu v NHL bracket challenge: https://bracketchallenge.nhl.com/en/leagues/44639

Heslo: hf
Obrázek
Obrázek
ten vychod mam rovnako ako Andy.
arek píše:
ned 19. dub 2026 22:57
ten vychod mam rovnako ako Andy.
Tu serii Pensylvanie jsem pošteloval. Došlo mi, jak jsou Pens slabí. Na každym bodu záleží.
Prvy zapas sezony, ktori sme vyhrali bez bodu McDavida.
Pre Anaheim len druhy zapas sezony, ktori prehrali, ked viedli po 2. tretine.
mozno to bol gol, ale nevidel som jediny zaber, ktory by to 100% potvrdzoval a uz vobec nechapem, ako mohli rozhodcovia na lade rozhodnut, ze to bol gol, ked boli vsetci dost daleko. Ziadny z nich to nesignalizoval hned, ale az potom. :eek2: Tu nas poskodili. :mrkva:
Bez ohladu na to co presne hovoria pravidla, elementarnym sedliackym rozumom sa da bez pochybnosti dokazat ze puk celym objemom za ciarou bol. Staci “dokreslit“ tu cast puku + ciary ktora je na zabere zakryta. Puk lezi na lade, nie je vo vzduchu, takze je to explicitne.

za mna oilers poskodeni neboli, puk je preukazatelne celym objemom za ciarou, good goal :neviem: ci sa k spravnemu vysledku rozhodcovia dopracovali spravnym alebo nespravnym sposobom to uz neriesim :D
Jako rozhodčí na ledě to určitě nemohli vidět. Ani jeden nebyl za brankou ve chvíli, kdy ten prošel Jarrymu. Takže to, že to okamžitě potvrdili jako gól je fakt zvláštní rozhodnutí.

Ale jak píše Petrik, když se puk dokreslí, je to jasný gól. Takže po přezkoumání by se stejně uznal. Oilers určitě poškozeni nebyli. Navíc mi přijde, že nehrají dobře. Možná už je doběhla únava z těch po sobě jdoucích finále SC. Ruku na srdce, nás to postihlo letos v sezóně a vůbec bych se nedivil, kdyby to McJesuse a spol stihlo také. Když se k tomu přičtou ještě zápasy z Olympiády že..
Já mam k tomu jednu zásadní připomínku. Šířka čáry by měla odpovídat přesně šířce tyčky.
Nemůžu se ale zbavit dojmu, že když se člověk podivá na styk tyče s ledem, je šířka plně viditelné čáry daleko menší.
ja som bol v tom, ze ked to Jarry sikovne 'zakryl', ze to neuznaju..ako spominali na Nove, ze pri lapacke, ak by bol aj puk v nej schovany, no bol by za ciarou, je to jasne...no tu som mal pocit, ze aj o ten mm je puk na ciare spolocne s Jarryho korculou, co sme samozrejme nevideli, pricom puk musi byt viditelny celym objemom za ciarou, bez nejakych matematickych prepoctov... :neviem:
proste bullshit. Nikto z rozhodcov to realne nevidel, len si to zrazu po minute uvazovania vytiahli z prdele. A to je to co ma stve. Keby na lade rozhodli, ze gol nebol a nasledne na videu preukazali opak, tak ani neceknem.
asi takto (keby toto bol 7 zapas :-D
Obrázek
PIT vs. PHI 3:2 (v serii 2:3)
UTA vs. VGS 4:5ot (v serii 2:2)
25 hráčov odíde s monoklom. Tampa prijala rolu zloduchov a všetko sa točí okolo Hagela

Víťazný tím nemusí byť nevyhnutne obľúbený. V histórii NHL je mnoho klubov, ktoré si cielene vybrali rolu antihrdinu.

Najznámejším príkladom je Philadelphia zo 70. rokov, ktorá získala dva Stanleyho poháre aj vďaka fyzickému zastrašovaniu súperov. Vynieslo jej to prezývku Broad Street Bullies.

Modernou odpoveďou na Broad Street Bullies je Florida Panthers, ktorá sa stala šampiónom v posledných dvoch rokoch, pričom v prvom kole nielen porazila, ale aj zbila hráčov Tampy Bay.

Tí podriadili celý rok tomu, aby boli pripravení na odvetu, ktorá sa napokon nekonala. Florida totiž pre zranenia kľúčových hráčov tentoraz nepostúpila do play-off.

Tampa je pripravená prevziať jej rolu, čo už pocítil aj Juraj Slafkovský – pri bitke s Brandonom Hagelom či tvrdom bodyčeku od Maxa Croziera.

Treba zdôrazniť, že obe situácie boli férové, čo uznal aj Slafkovského spoluhráč Zachary Bolduc. „Dobré bodyčeky sú povolené, môžeme také robiť aj my. Je to súčasť hry a nemôžeme dovoliť, aby dobrý hit ovplyvnil náš tímový výkon.“

Mentalitu Tampy Bay zhrnul najlepší hráč série Brandon Hagel výrokom o monokloch.

Niekto musí byť aj zloduchom
Novinár Pierre LeBrun z The Athletic už tímu Tampy dal aj prezývyku Bully Bolts.
„Ak vám Sam Bennett s Bradom Marchandom z Floridy liezli na nervy, Bully Bolts to posúvajú na celkom novú úroveň. Stávajú sa novými zlými chlapcami v NHL.“

Stav série medzi Montrealom a Tampou Bay je momentálne 2:2. Dá sa povedať, že hráči Tampy sa zatiaľ krotia a rozumne si vyberajú momenty, v ktorých súpera skúšajú rozhodiť.

Vo zvyšku série sa to celé môže zvrhnúť aj oveľa viac.

„Niekto musí byť aj zloduchom a my sme s tým v pohode,“ povedal tréner Jon Cooper po druhom zápase. „Keď majú moji hráči v ceste prekážky, vyskúšajú čokoľvek, aby sa cez ne dostali. Ak nám majú pomôcť bitky, nech je to tak.“

Všetko podstatné v sérii sa zatiaľ točí okolo Brandona Hagela. Doteraz sa mu podarilo:

- ubrániť prvý útok Montrealu;
- byť najlepším strelcom play-off so šiestimi gólmi;
- provokovať súpera v druhom zápase, keď to jeho tím potreboval;
- pobiť sa so Slafkovským a bitku vyhrať;
po zaradení do prvého útoku v štvrtom zápase prebrať hviezdy Nikitu Kučerova a Braydona Pointa.

Jeho prínos vystihol tréner Jon Cooper metaforou „je slamkou, ktorá zamieša náš nápoj“, čo znamená, že je hnacím motorom či kľúčovou postavou tímu.

V druhom zápase dosiahol Hagel tzv. hetrik Gordieho Howea. Týmto termínom sa označuje zápas, v ktorom hráč zaznamená gól, asistenciu aj bitku.

„Netvrdím, že sme najtvrdším tímom v lige, no vždy hovorím, že máme 25 chlapíkov, ktorí odídu zo štadióna s monoklom. Ak máte v šatni 25 takýchto hráčov, ste pravdepodobne v dobrej pozícii,“ vyhlásil Hagel.

Práve on momentálne symbolizuje víťaznú mentalitu, hoci paradoxne nebol pri dvoch Stanleyho pohároch, ktoré získala Tampa Bay v rokoch 2020 a 2021.

Rôzne zámorské analýzy hovoria o prerode Tampy Bay od šikovnosti k tvrdosti, no trochu sa zabúda na to, že Tampa Bay aj pri tituloch patrila k najtrestanejším tímom v lige.

Tampa a Florida sú za posledných šesť sezón nielen najúspešnejšími, ale aj najvylučovanejšími tímami. Tampa v tomto období nazbierala v základnej časti 5990 minút, Florida je hneď za ňou s 5789 minútami.

V play-off túto agresivitu zvykli ešte vystupňovať a navrch mala v posledných rokoch Florida. „Nehovorím, že sme sa báli, ale na ľade sme vyzerali ako ten menší chlapík,“ povedal Hagel, pre ktorého sa vlaňajšia násilná séria skončila otrasom mozgu.

Hráči Tampy chcú byť tento rok „väčším chlapíkom“. Tón celej sezóny nastavili už v prípravných zápasoch s Floridou, ktoré boli viac o bitkách ako o hokeji.

Pokračovali v tom aj v základnej časti, v ktorej sa stali jasne najtrestanejším tímom a mali o 600 trestných minút viac než Colorado.

Celý život ma kopali do hlavy

„Brandona Hagela by chcel mať vo svojom tíme každý tréner,“ povedal Jon Cooper.

Pred pár rokmi to neplatilo. Hagel sa počas série sám rozhovoril o negatívnych skúsenostiach, ktoré ho formovali.

„Najskôr ma nedraftovali do juniorskej WHL, to je pre kanadského chlapca poriadny kopanec do hlavy. Mňa do nej kopali veľa,“ povedal Hagel pre The Athletic.

„Potom ma draftovalo Buffalo, no nedalo mi zmluvu ani žiadnu príležitosť. Celé leto som robil, čo odo mňa chceli, a aj tak ma kopli do hlavy. Zavolal mi chlapík z klubu a povedal: ,Prajeme ti všetko dobré, dúfam, že nám dokážeš, že sa mýlime.’“

„Mali pocit, že kombinácia jeho postavy a hráčskej typológie nebude fungovať,“ spomínal jeho agent Allain Roy.

Hagel potom išiel na skúšku na nováčikovský kemp do Montrealu, v ktorom bol napríklad s Jakeom Evansom. Nezaujal však ani Montreal.

Poriadnu šancu dostal až v Chicagu, kde ukázal, že má na NHL, no aj tak si všetci mysleli, že sa v Tampe zbláznili, keď zaňho pred štyrmi rokmi dali dva výbery v prvom kole draftu.

Pod vedením Jona Coopera sa v Tampe vypracoval na hviezdu. Je špičkový v defenzíve aj ofenzíve, v posledných dvoch sezónach mal viac ako bod na zápas a dostal sa do kanadskej reprezentácie na Turnaji štyroch krajín aj olympiáde.

Hagel je 90-bodový hráč z minulej sezóny a takí sa nezvyknú biť. Na bitky nemá ani postavu – podľa Elite Prospects meria 187 cm a váži 84 kg.

Práve on však bol jedným z Kanaďanov, ktorí sa ocitli v troch bitkách na začiatku minuloročného zápasu s USA.

Bitky iniciovali Američania – bratia Matthew a Brady Tkachukovci s J. T. Millerom. Po zápase prezradili, že sa na tom dohodli v skupinovom čete.

Hagel sa pobil s Matthewom Tkachukom a po zápase sa virálnym stal jeho výrok: „My to robíme pre vlajku, nie pre kamery. Nepotrebujeme nič vyvolávať, na ničom sa dohovárať v skupinovom čete. Chceme len na ľade nechať všetko pre svoju krajinu.“

Hovorí, že pre spoluhráčov v kanadskej reprezentácii či Tampe Bay spraví všetko.

„Očakával som bitku s Tkachukom? Nie. Zvyknem sa biť? Nie. Ale pobijem sa pre vlajku, spoluhráčov a Tampu Bay Lightning. Pôjdem pre nich hlavou proti múru a spravím to každý jeden večer,“ vyhlásil Hagel. (S.Bugan,Nko)
Seřadit podle:
Ve fóru je celkem 0 uživatelů :: 0 registrovaných a 0 skrytých (založeno na uživatelích aktivních během poslední 3 minuty)
Nejvíce zde současně bylo přítomno 58 uživatelů dne stř 03. dub 2013 21:57

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé
2006 CAROLINA HURRICANES