nuž tak ďalší klub s ktorým to ešte asi bude zaujímavé, čo sa týka budúcnosti :
http://www.hokej.sk/nhl/clanok62187-Atl ... ahovat.htm
Máme i vlastný discord server: https://discord.gg/fgWjDdg2rE?
ATLANTA THRASHERS
Všechno možné ohledně zámořské NHL.
nuž myslím si, že tentokrát urobil GM Don Waddell urobil skvelý ťah a získal nesmierne zaujímavého chlapíka Ricka Dudleya, ktorý môže Atlante len a len pomôcť. V Chicagu odviedol skvelú prácu a rovnako tak všade, kde pôsobil :
http://www.hokejportal.cz/clanek/11468/ ... rs/detail/
http://www.hokejportal.cz/clanek/11468/ ... rs/detail/
Už som to naznačil i v topicu o trejdoch a dám to aj sem. Atlanta ide na play-off. Zatiaľ moje predpoklady platia. Vlani som ani nečakal PO u Atlanty a v podstate ani predvalni. Tento rok je však siutácia úplne iná, ba priam skvelá.
Brankári (Lehtonen, Hedberg, Pavelec): Počítam s jednotkou ako Lehtonenom. Sćie nemá zmluvu, al ebola mu ponúknuta kvalifikačná zmluva. Snáď ju prijme. A hlave: nech zostane gesund! Dvojka asi Hedberg. Očakávam, že je u nás poslednú sezónu. Ale rád by somv idel i Ondru v bráne prvého tímu a nie len na farme.
Obrana: Tá je asi najlepšia akú mala Atlanta v histórii, ale je príliš ofenzívna. S výnimkou Kubinu, čiastočne Tobyho Enstroma a Valábika tam nie je defenzívny bek. Síce Valábik je tiež skôr ofenzívny, lebo za tie nahrávky súperom by sa nehanbil ani Adam Oates. Ale prvé dve dvojice: Bogosian - Enstrom; Hainsey - Kubina. To znie fantasticky. Doplniť Anssim Salmelom a napr. Artursom Kudlom, tak je obrana fajn, ale opäť sa obávam, že sa stane to čo vlani. Obrana dokáže streiľať góly, ale v obrannej činnosti nič moc. Ale tak verím, že príchod silného mena defenzívneho akým Kubina je, pomôže tú obranu vystužiť.
Útok: Štandard. Atlanty prakticky s útokom problémy ani nemala. Ani vlani, ani predvlani ani predpredvlani. Viačeslav Kozlov, Iľja Kovaľčuk, Nik Antropov, Bryan Little, Evnader Kane, Todd White, Rich Peverley, Colby Armstrong. Tu je to super. Slava Kozlov vlani ukázal, ěz nepatrí dos tarého železa a vie hrať! Prežil doslova renesanciu. Little sa zas naštartoval aj na pozícii mimo centra, čo je super. Kovaľčuk má byť lídrom tímu a potom, čo sa stal kapitánom hral vskutku super (a z toho pramenil výborný záver sezóny). Antropova síce nemám rád, ale za neho hovoria štatistiky. Ale na môj vkus pomalý hráč, ale ako Kazach by sa mohol dobre cítť medzi Rusmi. Peverley prišiel od nikial, jeho príchod som preklínal, ale ukázal sa v super svetle. Rýchly, śikovný, mladý. Prototyp moderného hráča. A to ani nehral v lajne s Iľjom a pravidelne bodoval. Kane je pripravený už aj teraz nastúpiť do NHL. Vidím v ňom budúceho kapitána tímu. Hovorí sa o ňom, že má vodcovské schopnosti a prirovnávajú ho k Iginlovi. Ak by to bolo tak, tak môžem otvárať šampus. White - vlani tiež pravidelne bodoval, ale vek nezastaví. Jeho prítomnosť však môže výrazne pomôcť. Armstrong, Thorburn - všetko mladí defenzínvi útočníci, Armstrong dokonca špička v tomto smere v celej lige. Tí by mohli trochu vyrovnať ten deficit medzi obrancami. A to som nespomenul ešte napr. Reasonera, ale ten je teraz UFA.
Brankári (Lehtonen, Hedberg, Pavelec): Počítam s jednotkou ako Lehtonenom. Sćie nemá zmluvu, al ebola mu ponúknuta kvalifikačná zmluva. Snáď ju prijme. A hlave: nech zostane gesund! Dvojka asi Hedberg. Očakávam, že je u nás poslednú sezónu. Ale rád by somv idel i Ondru v bráne prvého tímu a nie len na farme.
Obrana: Tá je asi najlepšia akú mala Atlanta v histórii, ale je príliš ofenzívna. S výnimkou Kubinu, čiastočne Tobyho Enstroma a Valábika tam nie je defenzívny bek. Síce Valábik je tiež skôr ofenzívny, lebo za tie nahrávky súperom by sa nehanbil ani Adam Oates. Ale prvé dve dvojice: Bogosian - Enstrom; Hainsey - Kubina. To znie fantasticky. Doplniť Anssim Salmelom a napr. Artursom Kudlom, tak je obrana fajn, ale opäť sa obávam, že sa stane to čo vlani. Obrana dokáže streiľať góly, ale v obrannej činnosti nič moc. Ale tak verím, že príchod silného mena defenzívneho akým Kubina je, pomôže tú obranu vystužiť.
Útok: Štandard. Atlanty prakticky s útokom problémy ani nemala. Ani vlani, ani predvlani ani predpredvlani. Viačeslav Kozlov, Iľja Kovaľčuk, Nik Antropov, Bryan Little, Evnader Kane, Todd White, Rich Peverley, Colby Armstrong. Tu je to super. Slava Kozlov vlani ukázal, ěz nepatrí dos tarého železa a vie hrať! Prežil doslova renesanciu. Little sa zas naštartoval aj na pozícii mimo centra, čo je super. Kovaľčuk má byť lídrom tímu a potom, čo sa stal kapitánom hral vskutku super (a z toho pramenil výborný záver sezóny). Antropova síce nemám rád, ale za neho hovoria štatistiky. Ale na môj vkus pomalý hráč, ale ako Kazach by sa mohol dobre cítť medzi Rusmi. Peverley prišiel od nikial, jeho príchod som preklínal, ale ukázal sa v super svetle. Rýchly, śikovný, mladý. Prototyp moderného hráča. A to ani nehral v lajne s Iľjom a pravidelne bodoval. Kane je pripravený už aj teraz nastúpiť do NHL. Vidím v ňom budúceho kapitána tímu. Hovorí sa o ňom, že má vodcovské schopnosti a prirovnávajú ho k Iginlovi. Ak by to bolo tak, tak môžem otvárať šampus. White - vlani tiež pravidelne bodoval, ale vek nezastaví. Jeho prítomnosť však môže výrazne pomôcť. Armstrong, Thorburn - všetko mladí defenzínvi útočníci, Armstrong dokonca špička v tomto smere v celej lige. Tí by mohli trochu vyrovnať ten deficit medzi obrancami. A to som nespomenul ešte napr. Reasonera, ale ten je teraz UFA.
http://thrashers.nhl.tv/team/console.js ... 6&id=44404
Tak náš druhý výber v drafte ma dostal. Švéd Carl Klingberg. Hneď po drafte nehovoril nejaké PR blbosti typu, som nesmierne rád a to a to a to, ale trochu aj zavtipkoval s novinármi. Správny chlapík
. Navyše jeho angličtina rozhodne nie je na úrovni Pánika, Daciuka či nebodaj Malkina
. Ale je zrozumiteľná aj pre medium anglčtinárov ako ja
.
Tak náš druhý výber v drafte ma dostal. Švéd Carl Klingberg. Hneď po drafte nehovoril nejaké PR blbosti typu, som nesmierne rád a to a to a to, ale trochu aj zavtipkoval s novinármi. Správny chlapík
XruC: Úplne súhlasím. Juhovýchodná divízia sa však stále v očiach ľudí zdá ako najslabšia. Pritom za posledných 5 sezón získali tímy z JV 2 SC, hrá tu Ovečkin, Kovaľčuk, Lecavalier, spomenul si to tohtoročné plejaf. Jednoducho stáva sa silnejšou, ale ľudia je budú stále považovať za najslabšiu a obávam sa, že sa to v najbližších rokoch nezmení. Ale inak keď sme pritom PO, tak moźno, že JV mala ako jediná dva tímy v poslednej štvorke, ale zároveň JV mala ako jediná aj dva tímy v poslednej štvorke ZČ
.
Ale tento rok, ide Atlanta na play-off. Som si tým istý... A vôbec by som sa nečudoval, keby postúpil odtiaľ do PO až tri tímy - Atlanta, Washington, Carolina (Florida).
Ale tento rok, ide Atlanta na play-off. Som si tým istý... A vôbec by som sa nečudoval, keby postúpil odtiaľ do PO až tri tímy - Atlanta, Washington, Carolina (Florida).
ThrashersFan píše:XruC: Úplne súhlasím. Juhovýchodná divízia sa však stále v očiach ľudí zdá ako najslabšia. Pritom za posledných 5 sezón získali tímy z JV 2 SC, hrá tu Ovečkin, Kovaľčuk, Lecavalier, spomenul si to tohtoročné plejaf. Jednoducho stáva sa silnejšou, ale ľudia je budú stále považovať za najslabšiu a obávam sa, že sa to v najbližších rokoch nezmení. Ale inak keď sme pritom PO, tak moźno, že JV mala ako jediná dva tímy v poslednej štvorke, ale zároveň JV mala ako jediná aj dva tímy v poslednej štvorke ZČ.
Jihovýchodní divize se přestane zdát jako nejslabší, až alespoň 3 týmy budou pravidelně postupovat do play off a mít ty nejvyšší ambince.... Když se podívam na Atlantickou:
New Jersey - postupují s přehledem do play off už nějakou tu dobu, Pittsburg o tom mluvit nemusim, Rangers a Philadelphie i přes problémy taky hrají už nějakou tu dobu na úrovni, kde chtěji ty nejvyšší úspěchy a play off jim neni cizí... Islander byly až do nedávna také nevyspitatelnými soupeři....
Podobný i když horší je to i v severovýchodní a jiných divizích....
Jihovýchodní se začne brát pořádně v potaz až když výsledky z této divize nebudou jednorázové, ale budou mít delší dobu trvání..... Když Atlanta 6x za sebou postoupí do play off z toho dvakrát se dostane do finále.... Carolina bude v play off za tu dobu třeba 4x, Florida to samí a třeba ještě s vyhranym Stanley Cupem... Dokať se tohle v divizi stávat nebude, tak bude vždycky brána jako nejhorší....
Do Tampy dorazil pan "Trashers Eraser" Niittymaki, 13-0 proti vám, to vypadá solidně
Snad to vylepší na takových 18-1, takže pozor :frajer2:
Jo a k tomu, že JV je nejslabší, to je kravina. Vždyť tu hrajou hráči jako Ovechkin, Semin, Backström, Green, Staal, Kovalchuk, Lecavalier, St.Louis, Stamkos....ty statistiky co sem píšete o těch SC atd. je taky pravda. JV imho nejslabší rozhodně není.
Snad to vylepší na takových 18-1, takže pozor :frajer2:
Jo a k tomu, že JV je nejslabší, to je kravina. Vždyť tu hrajou hráči jako Ovechkin, Semin, Backström, Green, Staal, Kovalchuk, Lecavalier, St.Louis, Stamkos....ty statistiky co sem píšete o těch SC atd. je taky pravda. JV imho nejslabší rozhodně není.
No bodejť, už od recordu 5-0 bych ho stavil, i kdyby jen ze zvědavosti
K té divizi - vím, žes to neříkal, je to takové všeobecné mínění, to určitě souhlasím. Na jednu stranu se nedivím - slabá Atlanta (no offence, letos vypadáte dobře, ale to podvědomí zůstává), Florida věčně bez PO, cirkus Tampa, Canes, ti jak kdy a Caps, ti ještě do nedávna nehráli taky nic extra (až jak došel Ovechkin a spol., tak se zvedli). Dneska už je to o dost lepší si myslím, i z toho důvodu, co sem napsal výš.
Si vemte třeba Central Division - jo, Wings, to je stálice, Hawks poslední dobou taky dobré, takoví "naši Caps", ale co dál? Jackets taky věčně bez PO (až letos), Predators sou podle mě taky slabší a Blues to samé. Ale proti téhle divizi nikdo nic neřekne, protože tam jsou velcí Wings a teď už i Hawks....
Ale ať nejsem OT - GO NIITTY
K té divizi - vím, žes to neříkal, je to takové všeobecné mínění, to určitě souhlasím. Na jednu stranu se nedivím - slabá Atlanta (no offence, letos vypadáte dobře, ale to podvědomí zůstává), Florida věčně bez PO, cirkus Tampa, Canes, ti jak kdy a Caps, ti ještě do nedávna nehráli taky nic extra (až jak došel Ovechkin a spol., tak se zvedli). Dneska už je to o dost lepší si myslím, i z toho důvodu, co sem napsal výš.
Si vemte třeba Central Division - jo, Wings, to je stálice, Hawks poslední dobou taky dobré, takoví "naši Caps", ale co dál? Jackets taky věčně bez PO (až letos), Predators sou podle mě taky slabší a Blues to samé. Ale proti téhle divizi nikdo nic neřekne, protože tam jsou velcí Wings a teď už i Hawks....
Ale ať nejsem OT - GO NIITTY
Prve dva utoky vypadaju zdanlivo ofenzivne ok.
kolvalcuk - little - antropov
kozlov - white - armstrong
Lenze taky kovalcuk alebo kozlov to je defenzivna katastrofa. Little a white takisto nic moc. Paradoxne najlepsi hraci v utoku atlanty su centri tretieho a stvrteho utoku reasoner a peverley. colby armstrong to je ok posila.
V obrane ma atlanta dobrych hracov enstroma a bogosiana. katastrofa je valabik a takisto hainsey. co mozeme cakat od kubinu, ktory bol najhorsi z celeho toronta v +/- ? Jeho 40bodov ma absolutne nezaujima ak ma popritom -15. kubina bol volakedy v tampe velmi dobry. to bolo ale volakedy.
kolvalcuk - little - antropov
kozlov - white - armstrong
Lenze taky kovalcuk alebo kozlov to je defenzivna katastrofa. Little a white takisto nic moc. Paradoxne najlepsi hraci v utoku atlanty su centri tretieho a stvrteho utoku reasoner a peverley. colby armstrong to je ok posila.
V obrane ma atlanta dobrych hracov enstroma a bogosiana. katastrofa je valabik a takisto hainsey. co mozeme cakat od kubinu, ktory bol najhorsi z celeho toronta v +/- ? Jeho 40bodov ma absolutne nezaujima ak ma popritom -15. kubina bol volakedy v tampe velmi dobry. to bolo ale volakedy.
Kovaľčuk, čo sa obrany týka už nie je taká katastrofa. Kozlov asi rovnako. Antropov je korčuliarska katastrofa, dúfam, že nebude v lajne s Kovaĺčukom. Little určite nebude hrať centra. Prvý útok bude Little White Russian Line. Druhý asi Kozlov - Peverley - Antropov. A v tretej to vidím na Holzapfel - Reasoner - Armstrong (keďže je veľmi dobrý defenzívny hráč, ideálny do checking line a na oslabenia, navyše má slušný aj útok). Štvrtá lajna sa bude meniť. Každopádne by bolo vhodné zakomponovať i Evandera Kanea do tímu. Trejdnúť Whitea a dať tam Kanea by bol dobrý ťah, keďže Kane je na svoj vek veľmi vyzretý. Ale reálne to nevyzerá.
Obrana - no Kubina je istým spôsobom posila, lebo žiadneho defenzívneho D-mana nemáme. Ale mám strach, že čo ukáže. Snáď to budú dobré výkony. Hainseyho ako katastrofu by som rozhodne nenazval. Skvelý ofenzívny obranca, ale určite nie hoden takého platu
. Čo sa Valábika týka, tak tam mám strach, že bude hrať. Artursa Kuldu alebo Carla Klingberga by som radšej videl v tíme.
Obrana - no Kubina je istým spôsobom posila, lebo žiadneho defenzívneho D-mana nemáme. Ale mám strach, že čo ukáže. Snáď to budú dobré výkony. Hainseyho ako katastrofu by som rozhodne nenazval. Skvelý ofenzívny obranca, ale určite nie hoden takého platu
+/- je tu dosť skreslujúce. Enstrom hral veľmi dobre v poslednej sezóne, to treba uznať. Bogosian a Peverley prišli do tímu v priebehu sezónu (resp. Bogosian bol dlho zranený, tak hral poriadne až neskôr) kedy to Atlante šlo. Ale zas oboch nechcem podceňovať. Rich a aj Zach sú mladí, talentovaní hokejisti. Najmä Rich hral super. Zbieral body aj keď nehral vedľa Kovaľčuka.
Antropov je slabý hráč, to súhlasím, ale keď si ho vyžiadal sám Kovaľčuk. Kubina je otáznik, ale Toronto bolo na tom s obranou rovnako ako Atalnta zle. Veď oba tímy mali hrozný počet GA.
Ku Kovaľčukovi a Kozlovi sa nechcem vyjadrovať. Kozlov ma sám prekvapil ako hral poslednú sezónu. Snáď mu to vydrží.
Antropov je slabý hráč, to súhlasím, ale keď si ho vyžiadal sám Kovaľčuk. Kubina je otáznik, ale Toronto bolo na tom s obranou rovnako ako Atalnta zle. Veď oba tímy mali hrozný počet GA.
Ku Kovaľčukovi a Kozlovi sa nechcem vyjadrovať. Kozlov ma sám prekvapil ako hral poslednú sezónu. Snáď mu to vydrží.
http://www.ajc.com/sports/atlanta-thras ... 99761.html
Thrashers goalie Kari Lehtonen had surgery to repair a herniated disc in his back earlier this week. He is not expected to miss a significant amount of time when the Thrashers report for training camp in September.
We expect him back on the ice by the start of training camp or shortly after," Thrashers spokesman Rob Koch said.
Chudák chlapec. Lehtonen je obrovský brankársky talent, ale to zasrané zdravie. Nemôžem povedať, že už bude stále zdravý. Jednoducho nebude. Ale tak snáď sa mu tie zranenia budú vyhýbať. Kari má potenciál, aby raz získal Vezina Trophy. Chvalabohu, že aspoň stihne kemp. Tak veľa šťastia Kari pod skalpelom
.
Thrashers goalie Kari Lehtonen had surgery to repair a herniated disc in his back earlier this week. He is not expected to miss a significant amount of time when the Thrashers report for training camp in September.
We expect him back on the ice by the start of training camp or shortly after," Thrashers spokesman Rob Koch said.
Chudák chlapec. Lehtonen je obrovský brankársky talent, ale to zasrané zdravie. Nemôžem povedať, že už bude stále zdravý. Jednoducho nebude. Ale tak snáď sa mu tie zranenia budú vyhýbať. Kari má potenciál, aby raz získal Vezina Trophy. Chvalabohu, že aspoň stihne kemp. Tak veľa šťastia Kari pod skalpelom
20:55 / 03.09. - Nikolaj Žerděv podle několika zámořských zdrojů jedná o smlouvě s Atlantou, kde už působí jeho krajané Nikolaj Antropov, Vjačeslav Kozlov a Ilja Kovalčuk. Ruský útočník se před měsícem stal volným hráčem poté, co NY Rangers odmítli přistoupit na výsledek arbitráže a podepsat s ním kontrakt za 3,9 mil. dolarů. O Žerděva měl prý zájem tým Salavat Julajev Ufa, ale čtyřiadvacetiletý hokejista preferoval NHL.
hmmm tak celkem zajímavá informace myslím si že fans Atlanty bo ho určitě uvítali
hmmm tak celkem zajímavá informace myslím si že fans Atlanty bo ho určitě uvítali
Ve fóru je celkem 0 uživatelů :: 0 registrovaných a 0 skrytých (založeno na uživatelích aktivních během poslední 3 minuty)
Nejvíce zde současně bylo přítomno 58 uživatelů dne stř 03. dub 2013 21:57
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé
Nejvíce zde současně bylo přítomno 58 uživatelů dne stř 03. dub 2013 21:57
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé