Nj dúfal som že v tom boji o PO zostanete čo najdlhšie ale s takým kádrom sa to nedalo vydržať celý rok.. tie posledné 3 postupujúce tímy Bos, NYR a Wsh už majú solídny náskok a po slabších začiatkoch sa ešte len rozbiehajú... s nimi Florida súperiť nedokáže, takže mali by ste polaviť (aj ked takéto žvásty píšu len fans a hráči to určite vypúštať nebudú) a pustiť pred seba aj trojicu Tor, Ott a Phila, tento rok bude draft u vás tak by som vám želal aby ste tam zobrali neakú hviezdu
.
Jinak se ještě zpětně vrátím k výbornému podpisu Bjugstada. Nový šestiletý kontrakt za 24,6 mil. dolarů je podpis z říše snů. Z Bjugstada by mohl vyrůst senzační centr druhé, popřípadě třetí formace. Už letos ukázal, že nás umí táhnout. Má senzační drajv na branku, slušnou střelu a dobré fyzické parametry. Co mi na něm vadí (ale má na to právo) je jeho nevyrovnanost. On je schopný v pěti zápasech nastřádat 8 bodů a pak v dalších pěti nebodovat. Není to samozřejmě jen jeho problém, ale celého týmu. Nicméně, kdyby se tomuto vyvaroval, byla by to senzace. I tak ale tento podpis hodnotím jako senzaci a jsem opravdu rád, že Bjugstad nepožadoval nějaké velké chechtáky, jak je tomu v poslední době u mladých uch v NHL zvykem a domluvil se bez problémů na tomto kontraktu. Teď už jen doufat, že se bude každou sezónu zlepšovat, jak tomu bylo doposud.
Co už tak výborné není (alespoň z mého pohledu) je trade Drewa Shoreho, ve kterém jsme ztratili potenciální třetího centra se solidní technikou a využitím na PK, kde hraje opravdu dobře.. Shore u nás vyjma první sezóny prakticky nedostal pořádnou šanci. Hrával povětšinou ve čtverce a k tomu ještě na křídle. Sem tam si ještě zahrál PK, kde například v minulé sezóně vstřelil Pens branku. Letos na farmě sbíral takřka bod na zápas. Chápu, že centrů máme v tuto chvíli strašně moc, nicméně i tak si myslím, že místo podpisu Bollanda se měla dát šance Shoremu. Jsem zvědav, jestli se mu podaří časem uchytit v Calgary. I tam mají na centru poměrně značný přetlak, takže to klučina jednoduché mít nebude.
No a závěrem ještě něco ke hře. Mnoho posledních zápasů jsem bohužel vinou problémů s počítačem a internetem musel vynechat. No momentálně taháme šňůru pěti zápasů s prohrou a PO nám nebezpečně utíká. Nejsem překvapený, očekával jsem to a očekával jsem to dřív. Tallon se však před pár dny vyjádřil, že hodlá přivést výměnou nějakého "snipera". Na tzv. trade bloku jsou údajně Kopecký, Fleischmann, Bergenheim (