Máme i vlastný discord server: https://discord.gg/fgWjDdg2rE?

FLORIDA PANTHERS

Diskuze o jednotlivých týmech nejkvalitnější hokejové ligy na světě.

Nj dúfal som že v tom boji o PO zostanete čo najdlhšie ale s takým kádrom sa to nedalo vydržať celý rok.. tie posledné 3 postupujúce tímy Bos, NYR a Wsh už majú solídny náskok a po slabších začiatkoch sa ešte len rozbiehajú... s nimi Florida súperiť nedokáže, takže mali by ste polaviť (aj ked takéto žvásty píšu len fans a hráči to určite vypúštať nebudú) a pustiť pred seba aj trojicu Tor, Ott a Phila, tento rok bude draft u vás tak by som vám želal aby ste tam zobrali neakú hviezdu :thumbsup: .
To Ohlund: Suckovat bohužel nemůžeme, musíme něco hrát, aby aspoň chodili fanoušci a ztráty nenarůstaly. Navíc další talent už nepotřebujeme, máme jich spoustu a nechci, abychom dopadli jak Edmonton. Je třeba ty talenty naopak vhodně doplnit zkušenými hráči. Vždyť do áčka musíme pro příští sezónu zapracovat Matheasona a zřejmě už i Petrovice. Do útoku by se mohli natrvalo prosadit Trocheck a Grimaldi. Když se k tomu připočte Barkov, Bjugstad, Huberdeau, Pirri.. no prostě další talent prosím ne. :nono:

Jinak se ještě zpětně vrátím k výbornému podpisu Bjugstada. Nový šestiletý kontrakt za 24,6 mil. dolarů je podpis z říše snů. Z Bjugstada by mohl vyrůst senzační centr druhé, popřípadě třetí formace. Už letos ukázal, že nás umí táhnout. Má senzační drajv na branku, slušnou střelu a dobré fyzické parametry. Co mi na něm vadí (ale má na to právo) je jeho nevyrovnanost. On je schopný v pěti zápasech nastřádat 8 bodů a pak v dalších pěti nebodovat. Není to samozřejmě jen jeho problém, ale celého týmu. Nicméně, kdyby se tomuto vyvaroval, byla by to senzace. I tak ale tento podpis hodnotím jako senzaci a jsem opravdu rád, že Bjugstad nepožadoval nějaké velké chechtáky, jak je tomu v poslední době u mladých uch v NHL zvykem a domluvil se bez problémů na tomto kontraktu. Teď už jen doufat, že se bude každou sezónu zlepšovat, jak tomu bylo doposud. :)

Co už tak výborné není (alespoň z mého pohledu) je trade Drewa Shoreho, ve kterém jsme ztratili potenciální třetího centra se solidní technikou a využitím na PK, kde hraje opravdu dobře.. Shore u nás vyjma první sezóny prakticky nedostal pořádnou šanci. Hrával povětšinou ve čtverce a k tomu ještě na křídle. Sem tam si ještě zahrál PK, kde například v minulé sezóně vstřelil Pens branku. Letos na farmě sbíral takřka bod na zápas. Chápu, že centrů máme v tuto chvíli strašně moc, nicméně i tak si myslím, že místo podpisu Bollanda se měla dát šance Shoremu. Jsem zvědav, jestli se mu podaří časem uchytit v Calgary. I tam mají na centru poměrně značný přetlak, takže to klučina jednoduché mít nebude. :neviem:

No a závěrem ještě něco ke hře. Mnoho posledních zápasů jsem bohužel vinou problémů s počítačem a internetem musel vynechat. No momentálně taháme šňůru pěti zápasů s prohrou a PO nám nebezpečně utíká. Nejsem překvapený, očekával jsem to a očekával jsem to dřív. Tallon se však před pár dny vyjádřil, že hodlá přivést výměnou nějakého "snipera". Na tzv. trade bloku jsou údajně Kopecký, Fleischmann, Bergenheim ( :hroza: ) a Upshall (všichni UFA). Nově tam dnes údajně přibyl i Dylan Olsen, který v posledních zápasech nesmírně chybuje ( :hroza: ). Údajně jsme ochotni měnit i nějaký ten draft pick. No vypadá to, že hodláme bojovat do posledního zápasu. Můj osobní typ je, že skončíme těsně pod postupovou osmičkou (tak jako poslední roky Dallas). :|
Florida Panthers - Columbus Blue Jackets 3:2

Ha, můj premiérový zápas Panthers v tomto roce došel naštěstí do vítězného konce. Utkání to bylo velmi vyrovnané (a to Columbusu chybí několik opor!).. Začátek utkání, typičtí Panthers, deroucí se do předu a nepříjemně napadající svého soupeře. Světe div se, Columbus na to však zareagoval a nenechal nás takto hrát. A tak se stalo, že Columbus vystrčil vždy jednoho hráče a házel to na brejky. Vycházelo to. Postupně se tak do šancí (čti breakaways) dostali Johansen, Anisimov a Calvert. Gól z toho naštěstí nebyl. Panthers srovnali krok až díky PP, která byla zahráta neskutečně dobře a jen díky štěstí a nemohoucnosti hráčů v zakončení tam Columbusu gól nepadl. Druhá třetina už nám přinesla i branky. Nejprve dělovkou od modré dostal Jackets do vedení Jack Johnson. No již o minutu později se po ose Barkov-Boyes-Huberdeau prosadil posledně jmenovaný. U Huberdeaua se pozastavím, poslední zápasy hraje velice dobře a po nevydařeném začátku se stal jedním z tahounů mužstva. Totéž Barkov, dnes hrál velmi dobře a i on poslední zápasy boduje. Jen tak dál! Další branku přidal Ekblad. Columbus vypadal hodně zle, po Ekbladově gólu znejistěl a do brejků se dostal Pirri a následně Ekblad. Ani jeden ale na gólmana nevyzráli. V závěru druhé třetiny přišlo vyrovnání, když Wennberg sklepl puk za záda Luonga. Do třetí třetiny vstoupili lépe Panthers. Columbusu se nedařilo dostat do tempa. Nakonec rozhodl obličej Seana Bergenheima a jeho winning face goal ( :giggle: ). Columbus byl v závěru hodně aktivní a nebezpečný, ale ani Johansenův pokus a ani Wisnewskeho dělovka si cestu do branky nenašla a Panthers tak po pěti prohrách v řadě mohli slavit vítězství. :)

:plus: Huberdeau-Barkov-Boyes, aneb momentálně naše nejlepší lajna. Kdo by to byl řek..
:plus: Aaron Ekblad a jeho produktivita, co nezná hranice..
:plus: scoring chance během PP..

:minus: Petrovic. Ani Gudbranson není špičkový bruslař ale Petrovice převyšuje o parník. Na svém bruslení musí zapracova, mnohokrát propadl a zbytečně..
:minus: Giveways. Hlavně v první třetině jich tam bylo spousta. Gallant naštěstí každého po takové hrubce zdrbal, což neuniklo ani komentátorům..
:minus: Bjugstad. Protože zase už pár zápasů hraje kulové a to prostě netoleruji..
Florida Panthers - New Jersey Devils 1:3

Jersey nám dnes dalo facku a zároveň lekci z produktivity. Jardovu "je*u" a krásnou zadovku Berniera nemohl chytit ani Hašek. Jednoduše nedůslednost obrany (oh, on tam byl Petrovic přece..). Bylo vidno, že jsme do zápasu nevkročili nejlépe. Ale aby ve druhé třetině měl soupeř 1 střelu ve třetí tři, a my prohráli 3:1? Takhle prosím ne. Velkou roli dnes hrálo štěstí, kterého měl soupeř plný pytel a taky Kinkaid, který už delší dobu ukazuje (a fanoušci Devils to ve svém topicku podotýkají), že na dvojku v NHL v pohodě má. No k zápasu. Jediný, kdo si zaslouží pochvalu je střelec našeho jediného gólu, Brandon Pirri. Ten se po návratu po zranění dlouho hledal, pendloval sestavou až nakonec skončil jako HS. Nedávno pak dostal šanci, co se neodmítá. Jisté místo ve druhé lajně. V posledních 4 zápasech má 3 branky a navázal tak na svůj výtečný start letošní sezóny (5z/3g). Další takový je Sasha Barkov, který za posledních deset zápasů nastřádal 10 bodů (3+7). Ten zbytek ale už tak slavný nebyl. Neproměňujeme šance, co si vytvoříme. V týmu není jediný schopný sniper, který by nás v důležitou chvíli spasil. Přesilovky? Ubohost. Večer jsem viděl zápas Ottawy a Arizony a i ti aspoň NĚCO v té přesilovce stvořili. My? Jsme rádi, že zavezeme puk do útočného pásma. Tam jej pak zběsilé hážeme po mantinelech a stojíme na místech. Neskutečné, přitom každý ví, že bez pohybu ty přesilové hry nefungují. Ten tým papírově vypadá jako tým Devils s jediný rozdílem, máme kvalitní mladíky v útoku, kdežto oni je mají v obraně. Boj o PO je tedy pasé. Za posledních 8 zápasů pouze jedno vítězství. Boston a spol. nám už utekl a nám tak zbývá pouze jedno. Nezabalit to, vy*rat se na další picky, povyházet ten odpad co v týmu je a v létě tým !!!vhodně!!! doplnit. Protože ta cesta neustálého podepisování (přeplácení) průměrných hráčů za zenitem je cestou nikam. A jestli chceme někdy něco uhrát, musíme začít podepisovat kvalitní hráče a né se jich zbavovat (Versteeg). Není snadné nalákat do této destinace nějaké superhvězdy. Ale ono by stačilo přemluvit zase nějakého Versteega či Brynana McCabea a mohlo by se hrát mnohem lépe..

:plus: Brandon Pirri..

:minus: Alex Petrovic
:minus: Přesilové hry..
:minus: Produktivita týmu..
Zazvonil zvonek a play-off šancím je konec..
Zajimavy. Ja jeste zivim nadeji a to mate o bod vic a dva zapasy k odehrani.

Goal of the year, bez debat.. :klobuk:
nuz sorry ale mozno tak v ramci panthers......
Finch182 píše:nuz sorry ale mozno tak v ramci panthers......
Osobne jsem myslel v ramci Gudbransona :giggle:
Hoši, vždyť to byla pr*el.. se podívejte na mou ikonku a nick. Sem čekal, že vám to dojde. :giggle:

Gratuluji si ke krásnému 1111 příspěvku. :)
Guddy.44 píše:Zazvonil zvonek a play-off šancím je konec..
Ehm, vidim co bylo ucelem.. Good job! Mimochodem hrajete jeste 3x(!!) s Bostonem a ztrata cini 5 bodu pricemz je tam zapas k dobru. Jedna vec je neverit (ano sance je objektivne mala), ale neni to konec, jeste ne.
Atlantik píše:Ehm, vidim co bylo ucelem.. Good job!
Nevím, co myslíš. Né vážně, já to už odpískal. Ono to možná nevypadá, protože se teď dvakrát vyhrálo ale to nic nemění na faktu, že je konec. Těch 5 proher v řadě a celkem 8 z deseti zápasů prostě udělalo svoje. Jedno je sledovat výsledky a jedno je sledovat zápasy. Já tu ty review zápasů nepíšu pro srandu králíkům. Ten tým nehraje vůbec dobře.. Na začátku sezóny to bylo o mnoho lepší, hlavně obrana. Navíc nám úplně odešel Bjugstad. Ne, nenechal bych se rozhodit tím, že jsme teď dvakrát vyhráli. Vím, že prostě pořád to PO můžeme udělat, že už to není nemožné. Ale taky vím, kde ten tým má hranice. Na to jsem viděl až moc zápasů. No rád bych se na konci sezóny mýlil. Ale když po 40 zápasech nejsme schopni některé hráče přimět makat a dávat góly (Jokinen má 4 a Bolland 2), tak to prostě na PO není. Přes 10 milionů v haj*u za dvě dřeva. Kdyby se ty prachy lépe investovaly, nebo kdyby se z Jokinena dostalo více gólů (od Bollanda sem nic nečekal), tak věřím, protože to PO je na dostřel.
Zbytečně ztracenej bod.. zápas jsme měli zcela pod kontrolou. Skvělej nástup, Nashville si prvních 10 minut ani neprdl. Pořád nás neskutečně sráží přesilovky soupeře. Luongo tam měl pár dobrých zákroků, na něj dnes vina ani v nejmenším nejde. Škoda neproměněných šancí Upshalla, Mackenzieho, Pirriho a Huberdeaua. Guddy byl nedávno pod palbou kritiky, že není vůbec produktivní. Včera jsem se zaměřil hlavně na něj a měl tam jeden senzační pass na Upshalla, kterej to zahodil. Jinak ty přesilovky s Pirrim a barkovem na modré vypadaj lépe.

Jinak Bolland označen za nejhorší podpis léta, ale to se dalo čekat už předem..
:lol2:
Zas tak směšný to nebylo. :neviem: U nás je to běžná záležitost. Letos Petrovic, minulý rok Upshall, předminulý Kulikov..
Tak sem si dneska četl článek na offiko stránkách a údajně máme v týmu nějaké uplakánky, což nehodlám respektovat. No k věci:

:lol2: .. Přijde mi to až směšné. Posledních 12 dní bylo u Tallona pár jedinců, jmenovitě Upshall, Bergenheim, Kopecký. No všichni samozřejmě brečeli, že nehrají, nejsou vytěžováni a že chtějí být vyměněni. (Sakra já se chci smát).. No viditelně chlapci asi nemají soudnost. Ani jeden nehraje tak, jak se od něj čeká. Všichni byli alespoň 20 zápasů v TOP six. A co tam ukázali? Nic. Bergenheim měl solidní asi pětizápasový trip. Pak odpadnul. Upshall, ten neukázal vůbec nic (A to jsem v něj po minulé parádní sezóně věřil). Kopecký? Sakra ze začátku makal, pak makat přestal. To čekal, že za tu fintičku alá Dacjuk dostane metál? i on hrál 10 zápasů v první lajně a co ukázal? Jednu asistenci. Sečteno podtrženo, ať třeba všichni táhnou. Tohle je strašnej charakter a není to profesionální přístup. Navíc si stěžují na Gallanta, že on za to může. ON, co mnohým dal více šancí, jak by měl. :hehe: Jinak, trošku mě zarazilo, že tam nebyl i Fleischmann. Ale tím líp, bod pro něj. :klobuk:

No Shore už pláchnul, vyžebral si výměnu. Tak tady panáčci můžou jít také. (Shore si pomohl no :giggle: ). Jediný, kdo by mi chyběl by byl Bergenheim, kterého považuji za parádního bottom six playera. Navíc, má to něco do sebe. Tím, že ten plevel odejde z šatny se i uvolní místo pro hard-workera Trochecka, který prý na farmě strašně dře a snaží se vybojovat si zpět místo v áčku. :)
Včera jsem stihl jen první třetinu Panthers/Blues. No, Blues kdyby proměnili své šance mohli vést klidně 4:0 a nic bych neřekl, Luongo čaroval jak pán. Na naší straně měl dobrou šanci Huberdeau a Boyes. Pak jsem to vypl s domněnkou, že dostaneme tak sedmičku. No nakonec jsme z toho zápasu získali jeden bod a mohly to být body klidně dva. Ve třetí třetině v náš prospěch střelba 21:7. V nájezdech pak měli Blues kliku, protože Jokinen trefil pouze tyč, kdežto Jori Lehtera to tam pěkně propral. Ale tak, jednou štěstí na naší straně, jindy na straně soupeře. Nevadí. :thumbsup:

Jinak Bergenheim zase seděl. Tallon nicméně řekl, že zatím neprobíhají žádná jednání s jinými kluby. Gallant po zápase sám řekl něco ve smyslu, že Bergenheim je součástí tohoto týmu a že patří do sestavy. Zároveň ale připomenul, že hledá optimální složení řad a že chce dostat ze všech 100%.

Poslední věc, Bjugstad má 20 branek. Jestli opět chytl svojí slinu (posledních 5 zápasů 3 branky), mohl by to letos vytáhnout na 30 branek, což není špatné. Prostě, jsou tam vidět ty pokroky a to mi dělá radost. :)
Kessel a Florida? Guddy nevíš o tom něco bližšího? A co bys na to případně říkal?
Říká se to? Já nic nepostřehnul. Popravdě tomu ani moc nevěřím, protože Kessel mi přijde na Floridu jako velká ryba. Asi máme co nabídnout a je to to, co potřebujeme (elitní RW), ale že by s tím souhlasil? Pochybuji. Ale asi bych se nezlobil. Není to zrovna můj oblíbenec, ale pomohl by vyřešit nemalý problém.
The ‪#‎FlaPanthers‬ are believed to be in trade talks with the ‪#‎Leafs‬ about Phil Kessel. Florida GM Dale Tallon understands that top end talent isn't coming to FLA through free agency and has the cap space to acquire top-end talent through trades. While this is true, talks have hit a stalemate as Tallon is unwilling to part with one of the team's young stars in Aleksander Barkov, Jonathan Huberdeau and Aaron Ekblad.
:wink2: :wink2:
:arrow: Trochek recall planned yesterday. Sounds like Bjugstad is ailing. Bergenheim still a Panther...for now.

Trocheck nahoru, protože Bjugstad je prý nemocný. To je pro naší ofenzívu velká ztráta.. Bergenheim na odchodu. Vůbec bych se nedivil, kdyby se trade stihl ještě před dnešním zápasem. Jedná se prý s Winnipegem. Řeší se už jen detaily. O'Brien sent down, protože do sestavy se vrací po čtyř-zápasové suspendaci Kulikov. Jinak Kopecký je taky nahnutej. Letos je tak ubohej, že budu rád, když si jej někdo vezme zadarmo. Příští týden by se do sestavy měl vrátit Pirri. No bez Nicka to bude vo hubu..

Tallon řekl, že podle toho jak dopadne trip, se bude i on chovat při TDL.
Pittsburgh Penguins - Florida Panthers 5:1

Jak prohrát zápas, ve kterém máte po dvě třetiny drtivou převahu? Zajeďte si do Pittsburghu. Zápas s Pens jsme měli ve vlastních rukou. Jak jsem již napsal, dvě třetiny jsme do nich bušili, dělali jsme si s nimi co chtěli a nic. Žádný gól. Šance Huberdeaua, Campbella, Bjugstada či Hayese zůstaly trestuhodně nepotrestány. Naopak, Kopecký se nechal stupidně obrat Letangem, který to hodil na Hornqvista a gól. Druhou perlu má na svědomí Gudbranson. Jeho rozehrávky nebyli nikdy nic extra, ale poslední zápas to je doslova příšerný a za ony poslední dva zápasy by si měl pobít na tribuně. Takže i přesto, že jsme na střely vedli tuším 28:16, jsme šli do kabin se skórem 2:0 pro domácí. No ve třetí třetině už jsme hráli všechno jen né hokej a Pittsburgh poprávu trestal. Pokud bych pak měl pochválit nějaké hráče soupeře, tak MacFleur zachytal parádně. Chytil několik velkých šancí (především pak ty dorážky před brankou od Hayese nebo Huberdeaua stojí za povšimnutí).Druhý, kdo byl velice aktivní a nakonec se dokázal i bodově prosadit byl Crosby. V první třetině nebezpečný únik, několik skvělých nahrávek které měly oči. No dneska měl hlad a hrál vskutku dobře. Malkin měl sice tři body ale popravdě mi nepřišlo, že by byl na ledě příliš dominantní. Letang letos Norris.. Mám toho kluka rád (jako jediného ze soupisky soupeře). Na naší straně si zaslouží pochvalu naše první lajna (hlavně Barkov) a Campbell (zachránil tam jedno přečíslení 3:1 a při PP nebezpečně pálil). Bjugstad nakonec nastoupil a nehrál zle. Na své poměry ale až příliš často hledal hokejku spoluhráče místo aby střílel. No hroznej byl Kulikov, který mi připomínal tu turnover mašinu z minulé a předminulé sezóny. Kopecký to stejný, ale u něj už se nedivím ničemu (ať už je pryč!). No největší pochvalu má odemne Fleischmann. Neuvěřitelně pookřál a poslední zápasy hraje neskutečně. Tomovi palec nahoru!

:plus: Fleischmann + vytvořené akce..
:plus: První a asi i druhá lajna..

:minus: Kulikov a Gudbranson, Kopecký, Upshall
:minus: obranná hra a neproměňování šancí

Na dvojzápas s Chicagem jsem strašně zvědav. teď dostali 6ku od Bostonu takže na nás strašně vlítnou a pokud budeme pokračovat v tom spalování šancí, tak :arrow: bez šance.
Drtiva prevaha a delat si se souperem co se chtelo?? Nemyslim si to.. Strely po 2 tretinach 27:16, ale 80% vasich strel Fleury videl a nemel s nima problemy. Sanci bylo tak 4-5. Je ale fakt, ze kdyby jsme si dnes prohodili golmany, tak asi vyhrajete vy, Fleury je letos neskutecny a dela jen minimum chyb. To Montoya mel ten 2.gol mit a to byl pro vas killer. Me jen mrzi, ze takovymhle zpusobem pomahame Flyers a Bostonu, tyhle posledni vyhry pro me dostanou smysl jen kdyz to potvrdime ve stredu ve Washingtonu.
Bergenheim už nemusí brečet v kanclu Tallona. Je vyměněný a my máme klid v kabině. Protihodnota je dost slabá, no Tallon z toho víc vytřískat nemohl vzhledem k tomu, jakou formu letos Sean měl. Jenom pro upřesnění, minulou sezónu hrál Bergenheim svůj nejlepší hokej kariéry. Hlavně ten měsíc před OH pauzou si neskutečně sedl s Barkovem a Boyesem a padalo mu to tam. Letos to bylo slabé. I tak jsem si přál jeho setrvání (až do doby, kdy vyšlo najevo, jak fňuká). Jsem zvědav, jak se tam usadí. Hodně štěstí Seana a díky za všechno.

Bergenheim+seventh 2016 :arrow: Minnesota Wild
Third 2016 :arrow: Florida panthers
:) beru zpět svá slova, že PO nebude, SNAD bude. O něco víc věřím. Jardo, sestřel ten Boston!
1759 příspěvků
Seřadit podle:
Ve fóru je celkem 0 uživatelů :: 0 registrovaných a 0 skrytých (založeno na uživatelích aktivních během poslední 3 minuty)
Nejvíce zde současně bylo přítomno 58 uživatelů dne stř 03. dub 2013 21:57

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé
2008 DETROIT RED WINGS