Máme i vlastný discord server: https://discord.gg/fgWjDdg2rE?

TORONTO MAPLE LEAFS

Diskuze o jednotlivých týmech nejkvalitnější hokejové ligy na světě.

Hmm. Tak Dion už byl požádanej o sepsání deseti měst, kam je ochotnej přestoupit. :hmm:
Takze 9. K nam chce kazdy...
Hextal naštěstí prej nemá zájem. :pray: I když jsem Diona v Calgary měl fakt strašně rád a byl to dost možná můj nejoblíbenější hráč, tak za sedm mega na tak dlouhou dobu by se nám nejspíš nevyplatil. :neviem:
Ta kuželka je dobrá už jen na PP. A to na statického střelce.. To jsem zvědav, kdo jej bude chtít.
Ak by Toronto pristúpilo na dohodu, že budú Phaneufovi vyplácať 1 - 2 milióny zo svojho, potom pôjde o veľmi atraktívny "artikel", pretože plat cca 5 miliónov je jeho reálna hodnota. Nič na tom nemení viacero vtipov na jeho adresu. Obrana Toronta nefungovala ako celok (posledné miesto v shots against per game - 35,9 alebo tretie najhoršie PK% v lige). Nie je zrovna najrýchlejší, ale stále je to platný obranca. V tíme bol v +/- s +2 na delenom 3. mieste. Z 31 bodov bolo "len" 11 presilovkových (Franson pre porovnanie až 18). Pri stúpajúcom strope by to nemala byť žiadna "veda", čo umocňuje aj nedostatok bekov na FA trhu.

Čisto teoreticky, pre našu obranu by predstavoval značný upgrade. Počas sezóny sme sa údajne zaujímali o Kulikova, takže vedenie je výmenám naklonené. Ako spomínal petrik v našom topicu, Parentau s jeho 4 miliónovou zmluvou na ďalšie dva roky ako hráč top 6, u nás nadbytočný, by mohol byť hlavnou zložkou výmeny. Zo subjektívneho hľadiska ale dúfam, že sa tak nestane. Každopádne vraj skúmajú možnosti jeho výmeny na západ, takže by som tipol Stars alebo Oilers (Phaneuf je z Edontonu).
Návrat do Alberty. Edmonton přesně takového hledá a ani Calgary by se podle mě nebránilo. Napadá mě ještě Detroit.
Leo píše:ani Calgary by se podle mě nebránilo.
Do Toronta ho priviedol práve B. Burke a ten sa nikdy nejako netajil tým, že je Phaneufov fanúšik. :hmm:
Problém u mnoha fans je ten, že okamžite po 1-2 zlých sezónach odpisujú hráča, ktorý bol kedysi výborný. Stačí sa pozrieť, jak išiel hore JayBo, takúto zmenu jak on potrebuje veľmi veľa borcov. ďalší z mnoha Brad Boyes :) Možno aj Dion je presne tento prípad.
Pasha píše:Problém u mnoha fans je ten, že okamžite po 1-2 zlých sezónach odpisujú hráča, ktorý bol kedysi výborný. Stačí sa pozrieť, jak išiel hore JayBo, takúto zmenu jak on potrebuje veľmi veľa borcov. ďalší z mnoha Brad Boyes :) Možno aj Dion je presne tento prípad.
this

verim tomu ze change of scenery by mu prospela, otazne je ci az tak ze bude hodny 7mil... :hmm: :neviem: ak by leafs zhltli 1-2 mil z cap hitu tak sa zaujemcovia urcite najdu
IMO to s nim skusia oilers, ti obrancu tohto formatu marne hladaju odkedy zdupkal pronger a ponuknut maju co
Na Diona sa kydá omnoho viac, než si zaslúži, poviem len toľko...
Ak by Timonen skončil, nepochybujem o tom, že z Philly prídu telefonáty, vy Petrik by ste ho potrebovali tiež, ani my podľa mňa nie sme nereálni, tam je problém rovnakej divízie. U Oilers sa minulé leto špekuľovalo s Weberom s tým, že smerom k NSH by išlo nejaké ofenzívne eso Olejárov, potom akosi z tejto možnosti zišlo. K dispozícií by mohol byť aj Letang, takže to môže byť zaujímavé leto :hmm:
Nemalo zmysel písať pravidelne príspevky o tom istom. Zhrnutie sezóny sa dá napísať v pár vetách. Na konci októbra sme patrili medzi najlepšie tímy v lige s bilanciou 10-4. V novembri nastal prvý útlm, keď Leafs vyhrali len 4 zápasy z 13. December bol o niečo lepší ale ani zďaleka nie hodný tímu kráčajúceho do PO a to 6 W ku 8 L. Po víťazstve vo Winter Classic 3:2 proti Detroitu sme zaznamenali opätovne sériu prehier (4). V tejto časti sezóny už som pravidelne kritizoval RC a neraz sa vyjadril v spojitosti s jeho odvolaním. Ako ópium bolo pre fanúšikov Leafs Nation 6 výhier v rade a celkovo 11 zo 14 zápasov. Rýchly návrat do reality od polovice marca znamenal 8 prehier v rade. Apríl z úvodu priniesol posledné dve výhry Toronta a potom už len potupné 4 porážky. Ak ste čítali moje príspevky predtým, máte herný prehľad o celej sezóne v našom podaní, pretože to bolo neustále o tom istom. A to ešte 15. marca sme boli 3. vo Východnej konferencii a disponovali dobrým náskokom 7 pts na 8. Philadelphiu a 9. Detroit. Od momentu, keď som prestal pravidelne prispievať som sledoval prenosy zväčša len zo záznamu a väčšiu pozornosť som upriamil na Marlies a AHL.

„Myslím, že máme na viac, než na to, na čo sme boli schopní dosiahnuť. To je najhoršie. Jednoducho sme nenašli spôsob, ako konkurovať na takej úrovni, ako bolo nutné.“ povedal Tim Leiweke a predĺžil s Carlyleom o ďalšie dva roky. :hroza:

The Man With No Answers nenašiel spôsob, od kedy nastúpil na lavičku Toronta, ako v niesť do tímu vlastnú identitu, konzistentný herný prejav, obrane nevštiepil ani len akési základy, ktoré by brankárom uľahčili prácu. 30. miesto v inkasovaných strelách, 26. miesto v inkasovaných góloch, 28. miesto na PK%, 25. miesto v streľbe na bránu, 23. v štatistike ROW a najlepšie, posledných 14. zápasov s 12 prehrami, čo nás nakoniec stálo PO. Po tých excesoch s viacerými hráčmi (MacArthur, Grabovski), či na otázku novinára „čo sa stalo“ odpovedal „ja neviem“, mám stále veriť, že si zaslúžil predĺženie zmluvy o ďalšie 2 sezóny?! Hitchcock one-year extension s výsledkami 124-55-20, .673 winning percentage čo je franchise record. A RC dostane rovno 2? Oh God, why?! V tíme skončili jeho asistenti Dave Farrish, Scott Gordon a Greg Cronine.

Podľa vzoru Bruins (Neely), Oilers (Lowe), Canucks (Linden), Avalanche (Sakic) či Jackets (Davidson) sme sa aj my uchýlili k angažovaniu bývalého hráča na post prezidenta klubu. Brandan Shanahan (45, rodák z Mimica, Ontario) nemá žiadne skúsenosti s vedením hokejového tímu ale napriek tomu, podobný krok sa nám v minulosti vyplatil (Ken Dryden 2x CF). Ostáva len dúfať v to, že nové myslenie „outside of box“ prinesie znova zopár dobrých krokov, ako tomu bolo napr. v Drydenovom prípade (angažovanie Josepha či Quinna). Btw. Leiweke mal tento krok údajne naplánovaný ešte pred záverečným krachom Leafs, presnejšie vraj organizácia na tom pracovala viac ako rok. Viceprezident pre hokejové operácie Dave Poulin (zároveň GM Marlies) zatiaľ zotrval vo funkcii.

Ťažko predpovedať ďalšie kroky vedenia vzhľadom na to, že Shanahan je novou tvárou, viackrát sa vyjadrili o vytvorení novej kultúry v tíme a po vyjadrení nedôvery v hráčov majú prísť očakávané zmeny v zostave. Páči sa mi, že nemáme záujem trejdovať draft picky a mladých hráčov. Očakávam lepšie prepojenie farmy s prvým tímom. Treba vytvoriť konzistentný systém medzi Leafs a Marlies, podobne ako development system Detroitu alebo Tampy. Vybudovať winning franchise cez AHL do NHL. V súčasnosti Marlies bojujú o Calder Cup. V prvom kole vyhrali 3:0, v druhom vedú 3:0 a stačí jediné víťazstvo na postup do finále konferencie. V ďalšej sezóne chcem vidieť v drese Leafs ako stálicu Hollanda, ktorý sa vie presadiť. Rovnako tak Leivo, silný s dobrou strelou, tlačí sa pred bránu. Ale predovšetkým má rýchlosť. To je cesta, ktorou by som bol rád, keby sa Toronto do budúcna uberalo. Dať prednosť rýchlosti pred fyzickými parametrami. Dúfam, že sa nebude konať žiadne preplácanie a to sa týka aj Bollanda. Complementary player, hard-working, na začiatku akoby s ním prišla víťazná nálada. Postrádateľní hráči sú Orr, McLaren, Gleason, Clarkson, Reimer, Kulemin, Ranger, Bodie, Bozak, Raymond, nevadil by ani odchod McClemmenta či Bollanda v prípade, že by pýtal veľa (Holland je schopná náhrada).

Gardiner bol najlepší possession hráč. Bývalý asistent Scott Gordon povedal, že RC sa viackrát vyjadril na adresu Jakea, že jeho výmena je neprípustná. S tým plne súhlasím a spolu s mladým Riellym by mali v budúcnosti tvoriť základné prvky našej obrany. Viacerí už odpísali Fransona, vlastne takmer všetci, ale ja osobne by som ho v tíme videl rád aj naďalej. Ofenzívne je výborný, najlepší bek na PP (mimochodom tie patrili k tomu najlepšiemu v lige 19,8%). Prípadný trade Phaneufa sa mi akosi nepozdáva. Pri jeho odchode by v obrane vznikla značná medzera. Nie je tam v súčasnosti nikto, kto by jeho rolu plnohodnotne prebral. V tíme už tak chýba prvý obranca (elitný). Keby prídeme o Diona posunulo by nás to o krok späť. Teoreticky keby prišlo na trade, volil by som Dallas. Od nich sa mi páči talentovaný Chiasson, depth player. Oleksiak, ktorý mal dobrý ročník v AHL. Curtis McKenzie, AHL rookie of the year so 62 pts v 73 GP („produkt“ NCAA) a Brett Ritchie, ktorý je viac podobný Clarkovi ako Clarkson. Dallas by tak mal dvojicu Hatcher – Matvichuk, pardon Phaneuf – Dillon.

Zo začiatku sa čakalo na výsledky Raptors v PO NBA, aby neodkláňali záujem ale po ich vypadnutí pribúdajú rôzne správy a špekulácie ohľadom Leafs. Dokonca Komarov odmietol ponuku Dynama a rovnako tak neplánuje vraj podpísať so žiadnym klubom KHL, pretože sa chce vrátiť do NHL. Čaká nás zaujímavé leto. Neskôr pridám komentár k väčšine hráčom, k Marlies a v ďalšom prospekty a draft. To dokopy vytvorí akýsi podrobný profil sezóny organizácie Maple Leafs ako celku.
Captain Crunch píše:Postrádateľní hráči sú Orr, McLaren, Gleason, Clarkson, Reimer, Kulemin, Ranger, Bodie, Bozak, Raymond, nevadil by ani odchod McClemmenta či Bollanda v prípade, že by pýtal veľa (Holland je schopná náhrada).
Tak vítej po dlouhé době zpět a díky za pěkné shrnutí toho kolapsu, rád mám přehled o rivalovi. Zaujalo mě, že by ses obešel bez Bozaka? Co jsem tak četl a i sám viděl, tak to je velice solidní centr. Není to typický hvězdný první centr, ale takového nemáme ani my a řada dalším týmů. Raymond? Čísla má vzhledem k směšnému platu vynikají, ale je tam to ale co bude tento rok. Je rychlý a o rychlosti dnešní hokej je, já bych mu asi šanci dal. Bollanda mám od vás spolu s Bernierem asi "nejraději", ale prý chce pět mega, což je dost, resp. dát byste mu to mohli, kdybyste neměli kouli u nohy jménem Clarkson. Orr, McLaren zbyteční hráči, resp. nechat max Orra na derby, ale i hráči ve čtvrté řadě musí něco umět, což u vás moc pravidlem nebývalo a i proto jste IMO loni vypadli s Bruins.
Captain Crunch píše:Postrádateľní hráči sú Orr, McLaren, Gleason, Clarkson, Reimer, Kulemin, Ranger, Bodie, Bozak, Raymond, nevadil by ani odchod McClemmenta či Bollanda v prípade, že by pýtal veľa (Holland je schopná náhrada).
Kulemin? Bozak? McClemment? nad těmito třemi žasnu. Asi nemáš pochopení pro dříče, kteří jsou v týmu tolik potřeba. :| Nad Clarksonem nemá cenu se pozastavovat. Toho tu bylo až až.

Jinak ten Bolland si snad dělá pr*el. 5 Mega mu snad nikdo nemůže dát ani na trhu. :giggle: Ani v Chicagu po boku hvězd se mu nijak extra nedařilo a držet si jej v bottom six za tu cenu. Úsměvné.
Obrázek
Tak mate Polaka,no :good:
http://www.nhl.com/ice/news.htm?id=7268 ... L|NHL|home" onclick="window.open(this.href);return false; :sok:
Sem na Bootha zvědavý. Pořád se mi nechce věřit, že je to za ním.. Pamatuji si jeho nejlepší léta na Floridě. 30 branek.. prostě jak se hnal na bránu a tvrdě zakončoval. Doufám, že podobně jako Raymond se probere a ještě ukáže, že na to má. Trochu jsem doufal, že mu dáme šanci my..

Zas*anej Richards :!:
„Socha fanoušků. Síla Leafs není v hráčích ani trenérech. Je na čase, aby vedení ocenilo ty, kteří si opravdu zaslouží být oceněni.“

Jeden z fandů odpovídá na webu na anketu Toronta Maple Leafs, kterým legendárním hráčům má klub podstavit před klubovou arénou sochy.

Obrázek
Vzpomněl jsem si hned na tohle :-D
Možná to tu už bylo.. :lol2:
Guddy.44 píše:Sem na Bootha zvědavý. Pořád se mi nechce věřit, že je to za ním.. Pamatuji si jeho nejlepší léta na Floridě. 30 branek.. prostě jak se hnal na bránu a tvrdě zakončoval. Doufám, že podobně jako Raymond se probere a ještě ukáže, že na to má. Trochu jsem doufal, že mu dáme šanci my..

Zas*anej Richards :!:
No bohužial David začína tak ako u nás skončil.. zlomená noha a mesiac out :hroza: . Ja som zvedavý na Kontiolu v KHL to bol jeden z najoblúbenejších hráčov a darilo sa mu tam, ale tam sa darí aj doživotým AHLerom :? , tak uvidíme.
EDIT: Tak nakoniec ho hned poslali dolu :hroza: .
tak Toronto zobralo Panika :hmm: to by mohol dostat kludne sancu
Hm, prekvapilo ma to...ze prpave Toronto, ale tak snad dostane nejaku sancu.
Obrázek :hroza: :samovrazda:
Leo píše:Obrázek :hroza: :samovrazda:
Žalud k žaludům :hehe: :giggle:
1293 příspěvků
Seřadit podle:
Ve fóru je celkem 1 uživatel :: 1 registrovaný a 0 skrytých (založeno na uživatelích aktivních během poslední 3 minuty)
Nejvíce zde současně bylo přítomno 58 uživatelů dne stř 03. dub 2013 21:57

Uživatelé procházející toto fórum: AndyF
2023 VEGAS GOLDEN KNIGHTS