Máme i vlastný discord server: https://discord.gg/fgWjDdg2rE?

COLUMBUS BLUE JACKETS

Diskuze o jednotlivých týmech nejkvalitnější hokejové ligy na světě.

Obrázek 8:00 PM Obrázek

Po pátečním duelu se stejným soupeřem čeká Columbus odveta v Sommet Center. Lajny by měly být pravděpodobně zhruba stejné, chytat bude Fredrik Norrena, krát záda mu pak bude Dan LaCosta. Za hosty by měl chytat Dan Ellis, který odchytal většinu pátečního zápasu. Pozor bychom si měli dávat hlavně na vyloučení, Nashville má opravdu skvělé přesilovky a především obránce, kterým nedělá problém sázet góly od modré. Mezi ně určitě patří Ryan Suter, Dan Hamhuis ale především Shea Weber - na ty bacha! No a samozřejmě také šikovní útočníci J. P. Dumont a Martin Erat. Doufám, že kluci budou opět pořádně makat a odvezou si pěkný výsledek!!!

Let´s go Jackets!!! :povzbudzovanie: :groupwave:
Sledoval jsem zápas Columbusu s Nas. ze záznamu (výsledek jsem neznal) a byla to parádní podívaná.Modro kabátníci se opravdu hodně zlepšili.Super hrají všechny lajny především Voráček a mladý Filatov hrají velmi nebojácně.Nikita dal hezký první gol v NHL a určitě přidá mnoho dalších.Výhrady mám jen k obraně tam trochu zaspal párkrát Hejda,ale jinak super team !!
Bäckman dnes proti Nashvillu kvůli zranění nenastoupí, brzy by snad měl být fit. Nahradí ho Marc Methot a Ole Tollefsen, takže budeme hrát pravděpodobně se sedmi obránci.
Tak dnes jsme bohužel prohráli na ledě Nashvillu 3:6 a musím konstatovat, že jedoznačně zaslouženě. Během zápasu jsme se prakticky vůbec nedostali Nashvillu na dostřel. Problém je v defenzívě, která nefunguje tak, jak má. A to je při našem defenzivním stylu hodně velký problém. :!: V létě se obrana hodně pozměnila, takže se snad hráči co nejdříve sehrají a obrana bude opět v pořádku. :) Doufám, že se náš mladý tým z této prohry poučí a snad to byla ta "potřebná" prohra. Překvapil mě Marc Methot, který vstřelil gól a na jeden nahrál. Trefil se také Chimmy a Rick Nash :thumbsup: Po pěti zápasech máme čtyři body, což není vůbec špatné. Měli jsme hodně těžký los a v říjnu nás ještě těžká utkání čekají. Když přihlédnu ještě k tomu, že jsme hráli jen jeden zápas na domácím ledě, tak dvě výhry jsou vcelku dobré :thumbsup: V úterý nás čeká Vancouver a já doufám, že se prezentujeme lepší obrannou fází a celkově mnohem lepším výkonem. Doufám, že příště budou hoši pořádně makat
Bohužiaľ, máme problém s offenzívnymi obrancami. Máme len jediného a tým je Russell. Backman ním určite nie je a jeho podpis bola pravdepodobne zbytočnosť. krem tho máme pretlak v útočných radách a myslím si, źe takí hráći ako Filatov, Brassard či Voráček nám pomôžu viac ako Torres, Novotný, prípadne Peca alebo Murray. I keď mám Murraya rada. Takže nezaškodilo by trejdnúť Backmana, Novotného, Pecu, Torresa (máme Picarda, Dorsetta, prípadne Bolla) a Kleslu (musíme niećo obetovať) za kvalitného ofenzívneho obrancu ako Jay Bowmeester a kvalitného, skúseného náhradného brankára, keďźe Norrena ním zďaleka nie je, takže keď sa zraní Leclaire, máme problémy.
O ofenzivních obráncích bych se teď moc nebavil. Musím zaťukat, že útok funguje zatím velmi dobře (Bäckman teď podporuje velmi dobře útok, takže je určitě přínosem), problém vidím čistě v obraně. Hráči celkově špatně brání, já doufám, že se to ci nedjříve změní. O tom jestli je Voráček a Filatov pro Columbus větší přínos než Torres a Peca bych nerad mluvil. Tihle mladí kluci jsou sice velmi dobří v ofenzívě, ale často chybují směrem dozadu, což bylo vidět i na pátečním a sobotní zápase s Nashvillem. Proto takový Peca či Torres se do třetí lajny hodí mnohem více, tihle hráči už většinou chyby nedělají a když jo, tak to většinou nebývá v obranném pásmu a soupeř potom nemá přečíslení dva na jednoho. Tihle mladí se od zkušených hráčů musí učit, takže zkušení mazáci jsou v týmu potřeba. Dan Lacosta byl odeslán na farmu do Syracuse, takže to s Pazzym vypadá pravděpodobně dobře :clap:
To je síce Martin krásne, ale Peca a Torres offenzívu moc nepodporia. Ako si to predstavuješ ďalej? Skutočne si myslíš, že môžeme vyhrávať 1:0, 2:1 a podobne? Ak by s mladými hráčmi hral nejaký výborný obranár, nevidím dôvod, prećo by nemali hrať. Backman až tak dobre ofenzívu nepodporuje, videla som ho hrať a jeho hra ma absolútne nepresvedčila. Jeho rýchlosť biedna, prekvapujúce prihrávky - keine. Také prihrávky aké vyprodukoval mu môžu fungovať len chvíľu a nie celú sezónu. Martin, hokej nie je len nie je bránenie a vytĺkanie manitinelu (i keď je to samozrejme dôležité), hokej je aj dávanie gólov. A som zvedavá, ako chceš prečísliť kvalitných a obrancov, prípadne prepracovaný systém obrany a la New Jersey s hráčmi, ktorí nielenže nemajú veľkýzmysel pre kombináciu, ale taktiež nevynikajú rýchlosťou. A na margo našej obrany. Je pomalá, pomalá a ešte raz pomalá. A na dôvažok nepohyblivá. Čestnú výnimku tvorí Kris Russell, ktorý bohužiaľ nedostáva moc času.
To je pěkné, ale s tím stylem jakým hrajeme prostě musíme hrát dobře dozadu a to i na úkor ofenzivy. Mám takový pocit, že soudíš Backmana podle jednoho zápasu (Nashville), který mu příliš nevyšel že? New Jersey hraje podobným stylem, s jedním rozdílem - celkově dobrou defenzívou, kterou se my na začátku soutěže neprezentujeme! a to od obránců po útočníky. Pokud bude chtít Hitch změnit styl hry na útočný nemám problém, ale pokud budeme hrát pořád stejně tak prostě mantinely musí dunět, nedá se svítit :smile03: Ano, na výsledky 2:1, 1:0 hrát můžeme a možná i budeme (stejně jako Rangers apod). Po odchodu zkušemých hráčů, kteří zpevňují obranu nám však nezbyde nic jiného než soupeře přestřílet. A řekni mi na koho jiného kromě Commodora narážíš, když řekneš nepohybliví hráči? Útočníci jsou velmi pohybliví, přečíslit obranu by neměl být problém a neřekl bych, že bychom měli zrovna pomalou defenzivu
Obrázek 7:00 PM Obrázek

Dnes po dvoudenní pauze opět v akci! Tentokrát podruhé na domácím ledě proti Vancouveru. Chytat už by mohl Pascal Leclaire, neboť Dan LaCosta byl odeslán na farmu. Možná nastoupí i Manny Malhotra, ale bude záležet jak se bude cítit. Lajny, které jsem napíšu nejsou jisté, pravděpodobně dojde ke změnám.

Nash --- Umberger --- Huselius
Chimera --- Brassard --- Voráček
Filatov --- Novotný --- Murray
Picard --- Malhotra --- Dorsett

Hejda --- Commodore
Klesla --- Ťjutin
Russell --- Bäckman

Leclaire

Let´s go Jackets!!!
Ak sa tak kuknem na útočníkov, tak taký Torres a Peca nie sú tak pohyblivý, aby nimi neprešli rýchli útočníci. Ja nenarážam len na Commodoreho, ale aj na Backmana a vôbec, celkovo nepohyblivú obranu. Budeš vidieť, čo s nami budú robiť hráči Edmontonu a iné tímy vyznávajúce podobný štýl hokeja, nehovoriac o tom, keď budú mať dobrú obranu.

Skús sa na to pozrieť realisticky.

P.S. Hitch by si mal tiež uvedomiť, źe sa hrá iný hokej a pravidlá sa zmenili, takže zmena taktiky a tipu hráćov nominovaných na zápasy by sa mala ZMENIŤ!!!

Mimochodom, prečo Hitch nezmenil útoky??? Prečo je zase Filatov v treťom útoku? Prečo nehrá Methot, ktorý hral v minulom zápase výborne, ale hráči, ktorým sa nedarilo (a dlhodobejšie nedarí)??? Hitch sa nezmení a už mi to začina liezť na nervy. AK SI NAĎALEJ BUDE PROTEŽOVAŤ SVOJICH OBĽÚBENCOV, NIKDY DO PLAY-OF NEPOSTÚPIME !!!!!!!!!!
Methot hrát bude, pokud nenastoupí Malhotra a pokud nebude moct hrát Backman. A Filatov hraje ve třetí lajně už od první zápasu evko :) Útok je to poslední, kde by měl Hitch něco měnit... Já se na to realisticky nedívám, proč bych se na to měl dívat realisticky? Mně je líto, že jako fanoušek Columbusu musím bojovat s vlastními o pozitivní názory :( Já jsem optimista tak dlouho jak to jen jde a proč bych to měl měnit? Mně je akorát líto, že jsem sám :sad2:
MartinFC píše:Methot hrát bude, pokud nenastoupí Malhotra a pokud nebude moct hrát Backman. A Filatov hraje ve třetí lajně už od první zápasu evko :) Já se na to realisticky nedívám, proč bych se na to měl dívat realisticky? Mně je líto, že jako fanoušek Columbusu musím bojovat s vlastními o pozitivní názory :( Já jsem optimista tak dlouho jak to jen jde a proč bych to měl měnit? Mně je akorát líto, že jsem sám :sad2:
Neboj ja ta povzbudim Colombus ma tento rok najlepsi tym od kedy vzniko :good: l
MartinFC píše:Methot hrát bude, pokud nenastoupí Malhotra a pokud nebude moct hrát Backman. A Filatov hraje ve třetí lajně už od první zápasu evko :) Útok je to poslední, kde by měl Hitch něco měnit... Já se na to realisticky nedívám, proč bych se na to měl dívat realisticky? Mně je líto, že jako fanoušek Columbusu musím bojovat s vlastními o pozitivní názory :( Já jsem optimista tak dlouho jak to jen jde a proč bych to měl měnit? Mně je akorát líto, že jsem sám :sad2:
Nezabúdaj, že ja som minulý rok verila aj keď ty si neveril. V postup budem veriť dokým nebude na 100% jasné, źe nepostúpime. Len som chcela povedať, že takýmto štýlom vytvárania zostavy sa môže stať, že nepostúpime :( . V tomto zmysle bola myslená realita.

Prečo Hitch neskúsi dať príležitosť Brassardovi v útoku medzo Nashom a Huseliusom a Umbergera neposunie do do druhého útoku s Filatovom a Voráčkom na krídlach? Prečo neskúsi dať viac šancí Picardovi a Dorsettovi? Ako majú ukázať čo je v nich keď ich priemerný čas je maximum 5 minút a striedania sú veľmi krátke???

ˇUdajne má byť zostava:

Hejda,Commodore
Ťjutin, Klesla
Backman, Methot

Ak je to pravda, predpokladám, źe ide o nemiestny vtip.
Jupiiiiiiiii :clap: Třetí vítězství je doma, dnes to tedy bylo napínavé jak kšandy do posledních sekund, ale kluci to zvládli :yahoo: Tyto dva bodíky jsou pro nás hodně povzbuzující a samozřejmě hodně důležité :yes: Ve třetí třetině nás podržel uzdravený Pazzy :frajer2: a celkově si myslím, že jsme si výhru zasloužili :biglol: Anaheim-Toronto 2:2 (fuuha, pár sekund před koncem Lístky vyrovnaly :smile03: a Boston hraje s šavlemi 2:2) Dnes ráno a hlavně navečer napíšu o zápasu více :smile03:
Obrázek 2:4 Obrázek :yahoo:

Dnes jsme na vlastním ledě dokázali porazit Vancouver v čele s Robertem Luongem 4:2 :clap: a máme na svém kontě tak tři vítězství a stejné množství porážek. Opět se trefil Chimmy, který je opravdu velmi prodkutivní. Spolupráce s Voráčkem a Brassardem mu opravdu funguje perfektně, na svém kontě má již šest bodů (3+3) a je stejně produktivní jako Nash (5+1) :D :thumbsup: Právě ten dnes vstřelil jeden technický gól do prázdné brány (byl podražen a trestné střílení se na prázdnou bránu nejezdí :D ) a nahrával na gól Huseliusovi. Perfektně zachytal Pascal Leclaire, který nás v závěru utkání, kdy měli Canucks dokonce k dispizici přesiovku, ohromně podržel. Obrana byla dnes mnohem lepší než předešlé zápasy, dobrý zápas dehrál i Ťjutin, Malhotra nahrál na gól a hrál skvěle v defenzivě proti bratrům Sedinům. Porval se Picard i Dorsett. První gól v NHL dal právě Derek Dorsett :yes: A bitka to byla velmi pěkná.

Tohle jeho vyjádření je opravdu velmi pěkné: "Každý zápas je pro mě něco jako sedmý zápas ve finále Stanley Cupu." Celkově sjem za dva body velice rád :yahoo: určitě budou hodně důležité a hodně nám pomohou :yes:

"He was unbelievable. He definitely saved us tonight," Nash said. "That power play, he made a couple nice saves coming across. That's what we need from him - to win games. He was defeinately out best player tonight." Rick Nash na Pascala Leclairea.

"The first 45 minutes was the way we wanted to play," Columbus coach Ken Hitchcock said. "The last 10-12 minutes we got bogged down." Ken Hitchcock

Fifteen years ago I was downstairs in my basement pretending I was an NHL player scoring a goal," the 21-year-old Dorsett, who scored late in the second period.

Highlight ze zápasu:
[nhltv]20082009,2,84[/nhltv]
"Pred 15 rokmi som bol vo svojej pivnici a predstieral, ze som hrac NHL, ktory strelil gol," povedal Dorsett, hrac modrokabatnikov, ktory strelil svoj premierovy gol v NHL
cepi: v 6 letech? hmmm :hmm:
Crab píše:cepi: v 6 letech? hmmm :hmm:
No jo jenze na Slovensku je pivnica sklep :D , jestli se teda divis tomuhle...
Jinak Kabatnici hrajou zatim docela slusne, jsem zvedavy jestli v tech vykonech budou pokracovat
Selly8 píše:
Jinak Kabatnici hrajou zatim docela slusne, jsem zvedavy jestli v tech vykonech budou pokracovat
Ja v to dúfam a už sa teśím, kto zostane z trojice Boll, Picard a Dorsett. Podľa mńa by sme mali vymeniť Torresa a Novotného a nechať Bolla/Dorsetta s Picardom.
mt-svk píše:
Selly8 píše:
Ja v to dúfam a už sa teśím, kto zostane z trojice Boll, Picard a Dorsett. Podľa mńa by sme mali vymeniť Torresa a Novotného a nechať Bolla/Dorsetta s Picardom.
Dorsetta si určitě nechají...Je to nadějný mladík....Oni vůbec mají hodně zajímavých bažantů! :dance2:
To je síce pekné, "problémom" je, že dobrými hráčmi sú taktiež Boll a najmä Picard, inak náš prvý výber v drafte 2004 (6/1). Ak by sa Alex predminulú sezónu nezranil... . Je to náš najlepšie bodyčekujúci hráč.
Podle Hitchova vyjádření po zápasu s Vancouverem "He is a big part of the team right now" si myslím, že nebude v nejbližší době odeslán na farmu, což je jen dobře :good:
Takže podľa pravdepodbnej zostavy nebude hrať Picard a Russell, bohužiaľ, budú hrať Novotný a Backman :thumbsdown: . Takže tie reči Hitcha o Alexandrovi Picardovi boli asi hlúpym vtipom.
Obrázek 7:00 PM Obrázek

Dnes nás poprvé v sezóně čeká tým z Vchodní konference, půjde o New York Rangers. V sestavě by už měl ve třetí útočné řadě nastoupit Michael Peca, jehož zkušenosti nám proti protřelému týmu Rangers určitě budou hodně užitečné :thumbsup: Jsem rád, že se do sestavy vrátil Backman, na druhou stranu je škoda Russella. Očekává se návštěva 16 500 tisíce diváků a více. Chytat by měl Pascal Leclaire

F1: Nash -- Umberger -- Huselius
F2: Chimera -- Brassard -- Voracek
F3: Picard/Filatov -- Peca -- Novotny
F4: Murray -- Malhotra -- Dorsett

D1: Hejda -- Commodore
D2: Tyutin -- Klesla
D3: Methot -- Backman
Na Rangers jsme bohužel nestařili a prohráli 1:3. Musím říct, že zaslouženě. Svým výkonem mě nepotěšil snad nikdo až na dvojici Brassard - Voráček. Rangers zaslouženě vyhráli a s takovým výkonem bychom neporazili ani ten nejhorší tým NHL. :bitka3: Jednoduše se to musí zlepšit na všech frontách!!!! :beee:
3779 příspěvků
Seřadit podle:
Ve fóru je celkem 0 uživatelů :: 0 registrovaných a 0 skrytých (založeno na uživatelích aktivních během poslední 3 minuty)
Nejvíce zde současně bylo přítomno 58 uživatelů dne stř 03. dub 2013 21:57

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé
2002 GOTEBORG