S pribúdajúcimi prehrami stúpa priamou úmerou aj počet špekulácií. B. McKenzie vo svojej relácii TSN Drive spomínal, že Nonis sa nebráni myšlienke vymeniť Nazzyho či Gardinera, pokiaľ RC týchto hráčov nebude dostatočne využívať. Dreger v piatok v programe SportsCentre povedal, že hovoril s Nonisom a ten je vraj ochotný spraviť blockbuster trade. K výmene by sa mal Dave Nonis odhodlať len v prípade, že Carlyle zotrvá vo svojej funkcii hlavného trénera. McKenzie tiež povedal, že GM Leafs v súčasnosti nemá chuť meniť trénera. Záujem má byť o top-line centra, top krídlo, alebo top beka.
Celkom by ma zaujímalo, čo si predstavujú pod pojmom dostatočne využívať. Keď si predstavím, ako pookrajú hráči, ktorí opustia Toronto resp. zmenia trénera, až ma oblieva. Kadri má stále veľký potenciál, potrebný skill a vie pritvrdiť. Jeho trade, a vlastne výmeny celkovo, momentálne nechcem. Prečo by aj? V tíme nie je problém na súpiske. Samozrejme, vždy to môže byť aj lepšie ale z obrany, ktorá obsahuje mená ako Phaneuf, Gardiner, Gunnarsson, Gleason či dobre hrajúci mladík Rielly sa musí dať spraviť dobre fungujúca obrana. Nevravím, že najlepšia obrana, ale ak Nonis nevidí, že Carlyle nedokáže zmeniť systém, s ktorým nás súper v každom zápase prestrieľa a brankár musí v každom zápase spraviť minimálne 4 ťažké zákroky aby sme vyhrali, tak tam nemá čo robiť. Carlyle má k dispozícii hotový all-star team v porovnaní so svojimi predchodcami. Nie je schopný ani len prehádzať formácie, keď to niektorým zjavne spolu nefunguje. Koľko som sa dožadoval roztrhnutia Phaneufa s Gunnarssonom?
Takže predtým, než by som začal robiť rozsiahle zmeny v kádri by som vyrazil trénera, ktorý s tímom nedokáže pracovať. Nedokáže ho motivovať, nedokáže priniesť zmenu či reagovať na vývoj zápasu. K čomu mi je tréner, ktorý vyhrával s tímom len vtedy, keď sme mali potrebné šťastie a dokázali dať zo 14 striel 4 góly, a brankár z 50 striel inkasoval jediný gól? Argumenty, že s Ducks vyhral SC pričom mal v obrane Prongera a Niedermayera, dve hokejové legendy, a že on sám vyhral Norris trophy nemenia nič na tom, že z Toronto s ním na lavičke nie je vôbec lepším tímom. Rovnako tak neuznávam ani argument, že je to jeho prvá dlhá sezóna. To len znamená, že mal viac času na to aby odstránil nedostatky, ktoré sú v našej hre minimálne od jeho nástupu.
Zdá sa mi, že Nonis sa snaží napraviť svoje renomé u verejnosti tým, že po rokoch by získal 1. centra, ktorého otázku vyťahujú všetci po každej prehre. Ale pri všetkej úcte, k takému trejdu len ťažko príde, pretože hodnota daných hráčov momentálne nie je na tak vysokej úrovni.