Máme i vlastný discord server: https://discord.gg/fgWjDdg2rE?

TORONTO MAPLE LEAFS

Diskuze o jednotlivých týmech nejkvalitnější hokejové ligy na světě.

Rono píše:Podle mě to tam teda daleko víc stojí a padá na Kesselovi, Lupulovi a Phaneufovi. A možná i ten Bozak je pro ně důležitej jako JVR, kterýmu, co jsem já postřehl, ty body padaj jenom když se daří právě parťákovi Kesselovi... :neviem:
Tak to pak meli Amici asi jinej pohled na vec jako ty, kdyz delali nominaci do Sochi..

Ale zkusim byt konkretnejsi.. Leafs jsou herne v totalnich srac*ach a 80% casu jsou prikovani pred Bernierem/Reimerem, fakt ze jo. Co s tim muze JVR udelat? Nic. Carlyle a jeho herni system smrdej, nekteri hraci vypadaj jako by ho sabotovali a fakt se na to neda divat. Naopak, Flyers hrajou momentalne v obrovske pohode, stacilo by hodit talent jakym JVR ted nepochybne je do vasi TOP6 a dela v momentalnim vasem stavu bod na zapas..

Nebo pokud chcete hodnotit trejd JVR/L.Schenn z jineho pohledu, tak se zkuste vžít do pozice ostatnich GMs v lize a popremyslet koho asi tak vnimaji jako vetsi asset. Za koho z nich by napr. takovy Shero mohl uvazovat o nabidce Letanga a za koho ne.. Napovim.. L.Schenn je klasickej 3rd pair bek, JVR je 1st line talent.
Nepochopil jsi mě (asi). :neviem: Já jenom chtěl říct, že JVR prostě byl a pořád je streaky hráč, což byl jedinej důvod, proč jsme ho trejdovali. A každému týmu se někdy nedaří a právě v těchto okamžicích mají právě teda tito "klíčoví hráči" ten tým zase zvednout, ale JvR toto jaksi zatím neumí. :ee:

Jinak samozřejmě není pochyb o tom, že větší "trade hodnotu" JvR než Luke má. :yes: A tím klasickej 3rd pair si dovolím nesouhlasit, dle mě je na hraně 2. a 3. páru, ale to je detail.
Rono píše:Nepochopil jsi mě (asi). :neviem: Já jenom chtěl říct, že JVR prostě byl a pořád je streaky hráč, což byl jedinej důvod, proč jsme ho trejdovali. A každému týmu se někdy nedaří a právě v těchto okamžicích mají právě teda tito "klíčoví hráči" ten tým zase zvednout, ale JvR toto jaksi zatím neumí. :ee:

Jinak samozřejmě není pochyb o tom, že větší "trade hodnotu" JvR než Luke má. :yes: A tím klasickej 3rd pair si dovolím nesouhlasit, dle mě je na hraně 2. a 3. páru, ale to je detail.
Nevim no.. U vas byl streaky. Tady je pro me dost tezky ho oznacit jako "streaky", kdyz v soucasnem stavu Leafs s tim tezko muze neco delat. Podobne se trapi Kessel, Kadri.. Lupul zahraje tak 1 zapas ze 4 atd.. Vzdycky kdyz Leafs hrali alespon trochu normalne, tak JVR byl pri tom. Tady je to ted fakt zkresleny.
Tak je to win pre Toronto ale vobec by som tento trejd nejak nevytahoval. Je to normalny trejd, su daleko horsie. Ako trejd Sharpa :hiding:

Homer a ani nikto iny nema vestecku gulu, vtedy sme plakali po nejakom bekovi lebo sa na to nedalo vzadu divat. JVRmu mal zacinat ten vacsi kontrakt a dovtedy u nas nic poriadne nepreukazal. Dalsia vec, ze ked uz bol v stave, ze by mal mat tu zlomovu sezonu tak sa hned zranil a velmi vela vynechal a potom sa nevedel dostat do tempa zas a ked sa mu to podarilo tak sa zas odpalil. Mozno keby sme ho nemenili v lete ale pockali na TDL pocas sezony tak by uz hral ten velky hokej a dnes mohla byt lajna JVR-Giroux-Vory :slintac: . Ale ten trejd bol z Homerovho pohladu ok a nic mu nevycitam.....
Atlantik píše:Jen dve otazky.. Co s Kadrim a jaky je tvuj nazor na neho?
Kadri je stále mladý (23) a pre mňa predstavuje dlhodobé riešenie na poste druhého centra. Je tam potenciál na prvého, ale napr. u nás mu to medzi JVR a Kessom nešlo. Nebola tam potrebná chémia. Potrebujeme centra, možno ani nie tak všetkými vyhľadávaného "elitného centra", stačil by niekto, kto by vedel tvoriť a hrať na oboch koncoch klziska. Som zvedavý, či bude mať USA formáciu JVR – Stastny – Kessel. Celkom sa to pýta, minimálne u fanúšikov Toronta. Dávnejšie som spomínal, že Kadrimu to šlo s Lupulom, ale potrebujú k sebe niekoho, kto zvládne hru smerom dozadu. S Raymondom to bola tragédia. Uvidíme koľko zápasov s nimi zahrá Kule. Určite by som ho nevymieňal ak si narážal na to. Som presvedčený, že jeho hodnota by v druhom tíme okamžite vyskočila. Skôr som za zmenu trénera a to, na rozdiel od ostatných, som vydržal znášať Carlylea až dovčera a nevinil som ho za každú prehru.

Verím, že viacerým prospeje zmena trénera na čele s Kadrim (stačí si spomenúť na Grabovski, MacArthur či teraz Liles). Každopádne jeho arogancia a občasná naivita pri prihrávkach ma vie v zápase pekne vytočiť.
Atlantik píše:Kdy se vrati Bolland? V soucasne situaci ho extremne potrebujete, i kdyz ten zmar je tak obrovskej, ze asi ani on s tim nic neudela..
O nejakých dátumoch zatiaľ nemôže byť reč, čo je pochopiteľné. Dva týždne dozadu bol rád za to, že bol schopný chodiť bez asistencie druhých. Ani o korčuľovaní sa zatiaľ nehovorí . Najoptimistickejšie reči hovoria o tom, že by mohol nastúpiť po olympiáde. No to sú skôr zbožné priania fanúšikov, keďže podľa dostupných informácii ide liečenie pomaly. Občas niekde zaznie, že v tejto sezóne si už nezahrá ale zase to nie je nič, čo by bolo akokoľvek podložené.
Rono píše:Podle mě to tam teda daleko víc stojí a padá na Kesselovi, Lupulovi a Phaneufovi. A možná i ten Bozak je pro ně důležitej jako JVR, kterýmu, co jsem já postřehl, ty body padaj jenom když se daří právě parťákovi Kesselovi...
JVR je dlhodobo najlepším hráčom Toronta v poli. Kessel niektoré zápasy odkorčuľuje. Akoby to záležalo od toho, ako sa vyspí. Keď sa mu nechce, tak proste nehrá. Naopak, keď má svoj deň "spraví" celé ihrisko. Pozri koľkokrát dal Kess gól len vďaka tomu, že Riemsdyk mu to proste geniálne nahral cez bránkovisko. Prvá formácia zväčša padala a stúpala len na základe toho, ako sa zbytok formácie prispôsobil práve JVR-ovi. Bozak ťažko niečo vyprodukuje, občas ma dobrý deň ako proti Isles ale potom dlho nič. Kessel je často neschopný prihrať do jazdy na hokejku. Napriek tomu je prvá formácia väčšinou našou najlepšou. Hádaj vďaka komu? Keď si potom van Riemsdyk vyberie slabší deň, skončí to ako včera - prvá formácia neexistovala.

Phaneufa ako jednotlivca z obrany ťažko menovať za hráča, na ktorom to stojí, keďže náš obranný systém neexistuje.
No kdyby tu ten trejd byl znova ale JVR z Toronta k nam a Shenn zpatky :) tak verim ze vetsina Flyeru by nepremyslela a okamzite brala JVR zpatky.

Schenn se ted ukazuje jako obrance kteryho muze nahradit volny agent za 1.5 M a nikdo si toho nevsimne.
No tak když je takovej jakej je, tak dneska aspoň fíka a Crapitals poražte. :dup: :serus:
09 Nov 2013, 00:42 Maple píše:no po dlhej dobe som sem opäť zavítal..
Kámo, tie tvoje časové intervaly to nie je dlhšia doba, to sú uhorské roky.
Rono píše:No tak když je takovej jakej je, tak dneska aspoň fíka a Crapitals poražte.
Po tých zápasoch sa to už priam pýta ale vzhľadom na to, že bývalí hráči Leafs sa proti nám vedia "vytiahnuť", tak skôr očakávam 4-bodový zápas Grabovskiho. :lol2:
Obrázek

"Systém" Randyho Carlylea v praxi. :hroza:
S pribúdajúcimi prehrami stúpa priamou úmerou aj počet špekulácií. B. McKenzie vo svojej relácii TSN Drive spomínal, že Nonis sa nebráni myšlienke vymeniť Nazzyho či Gardinera, pokiaľ RC týchto hráčov nebude dostatočne využívať. Dreger v piatok v programe SportsCentre povedal, že hovoril s Nonisom a ten je vraj ochotný spraviť blockbuster trade. K výmene by sa mal Dave Nonis odhodlať len v prípade, že Carlyle zotrvá vo svojej funkcii hlavného trénera. McKenzie tiež povedal, že GM Leafs v súčasnosti nemá chuť meniť trénera. Záujem má byť o top-line centra, top krídlo, alebo top beka.

Celkom by ma zaujímalo, čo si predstavujú pod pojmom dostatočne využívať. Keď si predstavím, ako pookrajú hráči, ktorí opustia Toronto resp. zmenia trénera, až ma oblieva. Kadri má stále veľký potenciál, potrebný skill a vie pritvrdiť. Jeho trade, a vlastne výmeny celkovo, momentálne nechcem. Prečo by aj? V tíme nie je problém na súpiske. Samozrejme, vždy to môže byť aj lepšie ale z obrany, ktorá obsahuje mená ako Phaneuf, Gardiner, Gunnarsson, Gleason či dobre hrajúci mladík Rielly sa musí dať spraviť dobre fungujúca obrana. Nevravím, že najlepšia obrana, ale ak Nonis nevidí, že Carlyle nedokáže zmeniť systém, s ktorým nás súper v každom zápase prestrieľa a brankár musí v každom zápase spraviť minimálne 4 ťažké zákroky aby sme vyhrali, tak tam nemá čo robiť. Carlyle má k dispozícii hotový all-star team v porovnaní so svojimi predchodcami. Nie je schopný ani len prehádzať formácie, keď to niektorým zjavne spolu nefunguje. Koľko som sa dožadoval roztrhnutia Phaneufa s Gunnarssonom?

Takže predtým, než by som začal robiť rozsiahle zmeny v kádri by som vyrazil trénera, ktorý s tímom nedokáže pracovať. Nedokáže ho motivovať, nedokáže priniesť zmenu či reagovať na vývoj zápasu. K čomu mi je tréner, ktorý vyhrával s tímom len vtedy, keď sme mali potrebné šťastie a dokázali dať zo 14 striel 4 góly, a brankár z 50 striel inkasoval jediný gól? Argumenty, že s Ducks vyhral SC pričom mal v obrane Prongera a Niedermayera, dve hokejové legendy, a že on sám vyhral Norris trophy nemenia nič na tom, že z Toronto s ním na lavičke nie je vôbec lepším tímom. Rovnako tak neuznávam ani argument, že je to jeho prvá dlhá sezóna. To len znamená, že mal viac času na to aby odstránil nedostatky, ktoré sú v našej hre minimálne od jeho nástupu.

Zdá sa mi, že Nonis sa snaží napraviť svoje renomé u verejnosti tým, že po rokoch by získal 1. centra, ktorého otázku vyťahujú všetci po každej prehre. Ale pri všetkej úcte, k takému trejdu len ťažko príde, pretože hodnota daných hráčov momentálne nie je na tak vysokej úrovni.
Obrázek
Unikátne zábery z príprav Randyho Carlylea na apríl. :-D
Toronto Maple Leafs píše:‏@MapleLeafs 18 min
Leafs hope Dave Bolland will start skating on Thursday.
Po dlhšej dobe konečne nejaká správa, ktorá potešila.
HBO 24/7 Road to the Winter Classic
Štvordielna miniséria z dielne HBO, ktorá nepotrebuje zvlášť predstavovať. Tento rok je to pre mňa ultimátna záležitosť, keďže televízny štáb nedal dýchať hráčom a trénerom Toronta. Osobne mám veľmi rád tieto dokumenty, pretože tak blízko sa k hráčom len tak ľahko nedostanem. Unikátny pohľad do sveta NHL.

Bez ohľadu na to, že už mám Carlylea plné zuby som si prial, aby sme konečne vyhrali. S Devils sme mali z posledných 13 zápasov bilanciu 9-1-3. Napriek tomu ďalší zápas, ktorý sme neboli schopní vyhrať v riadnom hracom čase. Takže stále platí, že od začiatku decembra sme vyhrali len dva zápasy v 60 minútach. Zase sme raz boli prestrieľaní (25:38), a vlastne všetko je stále po starom...

Komu nie je rady, tomu niet pomoci. Franson je absolútne neschopný v defenzívnych aspektoch jeho hry. Na presilovke síce má uplatnenie, ale čo predvádza pri even strength, to sa nedá pochopiť. Druhý gól, keď sa "pozabudol" a nechal pohodlne uniknúť pomalého Clowea je výsmech trénerovi, ktorý ho dokonca nasadzoval na oslabenia. :hroza:

Dlhodobo veci nefungujú a ten moron na striedačke nie je schopný absolútne nič zmeniť. JayMac stále ako center tretieho útoku, dokonca mal posledných desať zápasov zväčša cez 18 minút TOI. Dobrý 4th liner, PK killer, bojovník, ale smerom dopredu nič nevymyslí. RC ho dokonca nasadzuje v dôležitých častiach zápasu ako napr. záver zápasu či v predĺžení s Kuleminom. Význam Ashtona vo štvrtej formácii, keď sa mu výborne darilo na farme mi ostáva neznámy. Za Marlies odohral 14 zápasov so ziskom 15 bodov (10+5) a 6 kladných bodov. Jeho 3 minúty na zápas s Orrom na krídle sú absolútne zbytočné. Holland by ako center tretieho útoku bol podstatne platnejší. Keď dostal priestor vedel sa presadiť. Mase v druhej formácii s Kadrim a Lupulom hrať nemôže. Pri nich musí byť hráč, ktorý dokáže hrať smerom dozadu. Ďalšia vec - ako má Clarkie nazbierať nejaké body, keď hrá s McClemmentom? Trocha ofenzívnejšia rola v tíme by mu neuškodila, vrátane nejakého času na PP miesto Raymonda.

V záverečnej final minute mali niektorí najhoršie striedanie, aké som kedy od nich videl a to Phaneuf, McClemment a Bozak. Kompletne stratení... Každopádne Bozie mal ďalší dobrý zápas narozdiel od Lupula, ktorý sa stáva akosi "neviditeľným".
Finch182 píše:...vtedy sme plakali po nejakom bekovi lebo sa na to nedalo vzadu divat. ...
pozde, ale http://www.sportingnews.com/nhl/story/2 ... ster-snubs" onclick="window.open(this.href);return false;
imo blbost... určitě by neodmítl Yandla za JvRho, aby pak za něj vzal L. Schenna. :neutral:

Ale jestli jo... :cry:
No jo, furt je to spatny.. Ale tady se to da omluvit tim, ze po tom skandalozne neuznanem golu Bozaka na 3:2 jste byli proste psychicky dolu. Tomu se momentalne neda divit protoze ve vasem stavu staci i malo (a tohle zrovna "malo" nebylo), sam nevim co tam ten sudi mohl videt :x
megaton píše:
Finch182 píše:...vtedy sme plakali po nejakom bekovi lebo sa na to nedalo vzadu divat. ...
pozde, ale http://www.sportingnews.com/nhl/story/2 ... ster-snubs" onclick="window.open(this.href);return false;
Nemyslim si, ze v tej dobe to bolo JVR za Yandla straight up. Mne sa nieco mari, ze sa spominal balik JVR+Couts/B.Schenn+nejaky pick....

Ale je to skoda, co si budeme hovorit. Presne taky typ, akym je JVR by sa nam teraz naramne hodil :cry:
Samozrejme ten no-trejd neni nic oficialniho a Panaccio je debil.
Rono píše:imo blbost... určitě by neodmítl Yandla za JvRho, aby pak za něj vzal L. Schenna. :neutral:

Ale jestli jo... :cry:
Nemusí byť tak celkom. Holmgren je známy tým, že je tak trocha z iného sveta, aj keď je otázne, do akej miery mu do toho kecá Snider. Možno len jednoducho hľadal iný typ beka, ktorý by pomohol defenzíve. Je to "trocha" vtipné ale nič, čo by nemalo logický základ. Nepatril u vás Schenn minulý rok k tomu lepšiemu v obrane? Keby Luke Schenn zaznamenal progres a pozdvihol svoju hru na vyššiu úroveň, nemuseli sa takéto veci vôbec rozoberať.
Atlantik píše:No jo, furt je to spatny.. Ale tady se to da omluvit tim, ze po tom skandalozne neuznanem golu Bozaka na 3:2 jste byli proste psychicky dolu. Tomu se momentalne neda divit protoze ve vasem stavu staci i malo (a tohle zrovna "malo" nebylo), sam nevim co tam ten sudi mohl videt
Nikdy som nepatril k tým, ktorí sa sťažujú na rozhodcov. Pravdou však je, že včerajší zápas bol jeden z najhorších v réžii pruhovaných, aké som kedy videl. Nutno dodať, že sme tomu šli naproti niektorými zbytočnými vylúčeniami. Zápasy Devils som nevidel v tejto sezóne ale zaujímalo by ma, ako hodnotia ich výkon ostatní. Mal som pocit, že Jersey je úplne tragické, ale stále boli lepší ako my. Neuznaný gól, ktorý mal platiť nikoho nepoteší. Ale príležitostí tam bolo dosť. Carlyle si sám pýtal stratu ďalšieho zápasu. Občas by ma zaujímalo, nad čím premýšľa, keď nevidí hru Fransona, McClemmenta či Raymonda. Zúfalé situácie vyžadujú zúfalé riešenia. Pokojne mohol skúsiť roztrhnúť dvojicu JVR - Kess a prehádzať formácie...

Podľa Dregera by Bolland mohol stihnúť odohrať dva zápasy ešte pred ZOH. Nie, že by bol Bolland tým hráčom, ktorý nás má spasiť, ale jeho prítomnosť a víťazné zmýšľanie by mohlo povzbudiť inak "zdecimovanú" kabínu Leafs.
Captain Crunch píše:Nepatril u vás Schenn minulý rok k tomu lepšiemu v obrane?
Praveze patril a aj ked to pri nasej obrane z minulej sezony asi vela nevypoveda, myslim si, ze bol z nej dokonca najlepsi. Tuto sezonu hra exkluzivne v tretom pare s Meszom, Gustom ci Gillom a tak je jasne, ze v momentalnej situacii sa bude ten trade rozoberat este dlho. Nemyslim si, ze by nejako vylozenene prepadaval alebo chyboval, ale tie jeho "genialne" napady niekedy su :doh: (posledne napriklad spin-o-rama na modrej ciare v utoku alebo naopak v obrannej tretine).

Proste sa musime zmierit s tym, ze je to shut down obranca do druheho/tretieho paru.
kajo píše:Praveze patril a aj ked to pri nasej obrane z minulej sezony asi vela nevypoveda, myslim si, ze bol z nej dokonca najlepsi.
Už len z tohto dôvodu by som nejako nerozoberal ten trade. Je jasné, že pre nás je JVR výhrou, ale Holmgren už toho toľko narobil, že nad týmto by som len pokrčil plecami a "išiel" ďalej. Napríklad výmena Usphalla a 2nd pick za Carcilla alebo absolútny bonus, keď vymenil 27th pick overall za Emingera. Z 27. pozície vtedy Caps draftovali Carlsona.

Ale ako fanúšik Toronta o tom nemám čo vravieť. :giggle:
Trade Emingera ani nespominaj :giggle: Ale zas to bolo pred piatimi rokmi a ukaz mi v lige jedneho GM, ktory v rozpati 5 rokov neurobil podobny "loopsided" trade...Takisto sa da hovorit o jeho vydarenych trejdoch...posledne roky trebars Mason zadarmo, vymena Cartera alebo napriklad uz aj Richardsa sa zda, ze je vyhodnejsia pre nas. Osobne hodnotim aj trade za Prongera velmi pozitivne, bez neho by sme v tom 2010 do finale urcite nedosli. A keby sa tak :censored: nezranil, tak este aj v tomto veku by mal co ponuknut :(

Tym nehovorim, ze Holmgren je medzi GMs genius, ale podla mna nepatri ani k tomu najhorsiemu, co si viaceri ludia myslia. Taky priemer.
Ťažko súdiť, do akej miery robí Holmgren tie rozhodnutia sám, a do akej miery mu do toho kecá Snider. Nepovedal náhodou, že sa chce ešte dožiť toho, že Flyers vyhrajú Stanley Cup? Ja osobne s Holmgrenom nejaký problém nemám. Ak mám s niečim problém, tak je to neaktívny GM, tréner, majiteľ... Rozhodne skôr si moju priazeň získa človek, čo sa problém snaží vyriešiť, koná a pritom je jasné, že občas sa veci nezdaria podľa predstáv.

Také Chicago za čias "starého pána" bolo ako organizácia mŕtve teleso. Čo je horšie pre fanúšikov, keď sa klub potáca na spodku tabuľky a nikto s tým nič nerobí, rok za rokom je to o tom istom alebo vtedy, keď manažér skúša vymieňať hráčov, trénerov atď? Príklad Toronto - roky to nefunguje ale v klube sa veci určitým spôsobom hýbu. Ak Nonis skutočne dospeje k tomu, že vymení napr. Kadriho s Gardinerom, môžem nadávať koľko chcem, ale na druhej strane si vážim to, že manažér má snahu zmeniť pozíciu klubu. Narozdiel od Carlylea, ktorý za celú sezónu nenapravil jediný nedostatok systému.

Čudujem sa takému Edmontonu, že za tie roky nebol schopný získať hráčov, ktorí robia čiernu robotu. Spoliehať sa na drafty je takmer to isté, ako keby klub nič nerobil. Teda pre mňa. Mať radosť z draftu dva dni v lete a potom celý rok nadávať nie je zrovna "šťastný život fanúšika".
1293 příspěvků
Seřadit podle:
Ve fóru je celkem 0 uživatelů :: 0 registrovaných a 0 skrytých (založeno na uživatelích aktivních během poslední 3 minuty)
Nejvíce zde současně bylo přítomno 58 uživatelů dne stř 03. dub 2013 21:57

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé
2023 VEGAS GOLDEN KNIGHTS