Máme i vlastný discord server: https://discord.gg/fgWjDdg2rE?

PHILADELPHIA FLYERS

Diskuze o jednotlivých týmech nejkvalitnější hokejové ligy na světě.

Neměl dostat nic, jestliže (očividně) k jednání přistupoval na chlup stejně jako v NYI. Rozdíl byl jen v tom, že Snow ho poslal do háje, ačkoliv se v týmu těšil diametrálně odlišný roli (na což tuhle poukazoval třeba Logan a na základě toho mylně usuzoval, že mu tolik, kolik chtěl na Islandu, nedáte). Vy ste mu vyhověli a všichni v okolí automaticky žerou kyselý hrozny, nj.
(Jo, je tu furt hrozba, že by Holmgren ve vodách FA napáchal ještě větší škodu, ale pořád - to z něj tak maximálně dělá ještě horšího GM, než jakym se dle mě ukázal bejt teď.)

A cokoliv, co sem tu napsal, přece vychází z odsledování - jen ze zprostředkovanýho. A já ve vší úctě k tobě opravdu nevidim důvod, proč nějak automaticky považovat na první pohled analytičtější (a taky komplexnější!) názor na danýho hráče za horší než ten tvuj...
Že by byl fantomas hokejový Peter Brand z Moneyballu ? :good:

OT: Mimochodem tento film doporučuji ;)
Lidi, jeste jednou jsem si ty "analyzy" prosel. A vite co?? Seru vam na ne. Vyvozovat ze dvou situaci z nichz jedna je 3 na 2 a pak to porovnavat s dvema situacema, kde je to 2 na 3.
A vubec. Postup: Neco se nam nezda, vymyslim si statistiku a zacnu hledat neco co ji v realu podpori. Znova odpovidam, seru vam na to.
Maca jsme ziskali pred tou silenou snurou, kterou jsme se dostali do PO. Takze se vyplatil. Snow ma picky a ho*no a a my mame hrace a PO. Cus bus.

UPDATE: jeste bych upresnil, ze i tak mame vicemene 11M space na pristi rok a za predpokladu, ze Downie pude pryc, musime podepsat maximalne Schenna (kterej je RFA!) jednoho beka (a to mozna ani vubec ne!) a 2 4th-linery. :fucker2:

Proste se pocita ze do roka az max dvou let nasadime mlady beky a nic vic minimalne do sezony 16-17 ohledne capu resit nemusime
AndyF píše:UPDATE: jeste bych upresnil, ze i tak mame vicemene 11M space na pristi rok a za predpokladu, ze Downie pude pryc, musime podepsat maximalne Schenna (kterej je RFA!) jednoho beka (a to mozna ani vubec ne!) a 2 4th-linery. :fucker2:

Proste se pocita ze do roka az max dvou let nasadime mlady beky a nic vic minimalne do sezony 16-17 ohledne capu resit nemusime
OK, cili rikas ze mate zajistenou stabilitu kadru a na tu budete spolehat. To je fajn, az na to ze tahle stabilita kadru vas k SC zrejme nedovede, protoze na to ten kadr jednoduse nema. S tim, ze budete ochotne prihazovat milion sem, milion tam se mozna pod capem udrzite, ale nic vic nic min. Mate nejaky prospekty.. OK mate. Ale kdo je nema? Vetsina ma i vic. Navic Hartnell, Streit a Lecavalier pudou herne postupem casu jen dolu a nepohnete s nima (ale opet, takove cerne pasazery tam ma/bude mit vetsina - Scuderi, Dupuis etc).

AMac se u vas zlepsil, o tom zadna. Jde o to, ze od neho nevyzadujete ofenzivni roli, jak to delali Isles. Proto u nich horel. Ale vetsinu statistik ma AMac prumernou/podprumernou i u vas, takze chci slyset jinej argument na zaklade ktereho si 30-milionovy kontrakt zaslouzil jako ze na lede pusobi "dobre na oko" (s cimz mimochodem souhlasim a neberu vam to). Nekde ten problem byt musi. Danej autor se ho alespon snazil konkretne pojmenovat a ja mu to verim..
Ja autorovi neverim, ale o to nejde.
Na statistiky ja seru vicemene totalne (krome urcity pychy, pokud se v nekterejch sledovanejch nasim hracum dari, ale kdyz nedari cert to vem) kdyz se vyhrava a hra ma smysl.
Muj argument je, ze na to kolik bere sere pes, pokud nam to nezpusobuje problemy a hodi se jakkoliv tymu do konceptu.
Muze tedy byt klidne tisickrat pravda, ze bere vic, nez si treba zaslouzi, otazka (kterou se nedozvime) je, kolik by tedy vzal na UFA marketu a uvidime, jak se budou pohybovat ostatni letni podpisy (i predletni).

UPDATE:
Atlantik píše:To je fajn, az na to ze tahle stabilita kadru vas k SC zrejme nedovede, protoze na to ten kadr jednoduse nema.
Pokud nema, co myslis, ze nam chybi a jak myslis, ze se to da ziskat?
Btw, kdo to ma? Z poslednich dejmetomu 8 vitezu :cup: to mel kazdy?
No ak Kimmo po sezone fakt konci a nepodpisal by AMaca, kto by zostal v obrane? Coburn, Streit, Schenn, Gus a Gross. Ouch. Kebyze sa vybral smerom UFA, tam by musel preplatit hraca mozno este viac a navyse okrem mien ako Niskanen ci Boyle tam nevidim nic zaujimave. Takto je obrana na dalsi rok viac-menej set (a pocitam s tym, ze na par zapasov hore sa ukaze aj Ghost...prave s AMacom by sa mi pozdaval :hmm: )
AndyF píše: Pokud nema, co myslis, ze nam chybi a jak myslis, ze se to da ziskat?
Btw, kdo to ma? Z poslednich dejmetomu 8 vitezu :cup: to mel kazdy?
Chybi vam lidr defenzivy a promakany defenzivni system jaky ma treba Boston. Da se to kompenzovat elitnim golmanem, prave proto jsem specialne na Masona zvedavy ted v PO. Furt na nej totiz nemam vyhranenej nazor.

A ne, neda se mit vsechno a vsechno nemeli ani predchazejici vitezove SC, vsechno nema v soucasne NHL nikdo. Ja nerikam, ze jste nejakej prumer nebo co. TOP10 ligy, takze mozna pri vyborne shode okolnosti se do finale SC dostat da, ale ja bych to povazoval za prekvapeni. V PO triumfuje obrana. Bylo tomu tak vzdy od doby co jsme to (ted s odstupem casu pro me trochu zahadne) vyhrali my. I to Chicago ma spickove beky i kdyz to neni primarne defezivni team. Da se to mozna kompenzovat opravdu brutalni ofenzivou (prave tehdy se nam sesla 100% forma Crosbyho a Malkina najednou). Vy mate tu ofenzivu velmi dobrou, ale do brutalni ji neco chybi. Napr. Hartnell v 1.lajne, nebo pro me vecna zahada jmenem Brayden Schenn.
Ja k tomu uz povim jen toto:
Podle me mame ted nepomerne lepsi tym, nez jsme meli ve finale 2010. A vis co nam tam posralo serii? Ze jsme museli aspon na 5 minut za zapas nasadit treti obranu.
Suhlas Andy ciastocne, lebo vtedy sme mali Prongera. Ale okrem toho tretieho paru, co raz za cas naskocit na ten lad musel (Krajicek-Parent/Bartulis) bol problem aj v brankarovi. s MFL ci Boucherom je :cup: vyhrat tazke.
kajo píše:bol problem aj v brankarovi
No o tom se vubec nemusime bavit...
Ale vzhledem k forme Niemiho to nebylo tak vyrazny.
No to je pravda. Tak podme vinit Cartera za tu spalenu tutovku v game 6, tak ako to robi 90% americkych fans :lol2:

Kazdopadne neviem, co od tohto PO cakat. Ak prejdeme cez rags na pens (prip. jackets) si verim a to finale konferencie by sa urobit dalo. Ale ak bude pokracovat "stastie" v MSG a queen sa typicky proti flyers postavi na hlavu, moze to byt velmi kratka seria s nasim rychlym koncom :?
No cetl jsem krasnou poznamku. Pokud se nam nepodari vyhrat zapas v MSG, tak si 2. kolo ani nezaslouzime.
Podle mě je to jasný. Buď nedáme Rags a půjdeme na :golf: nebo dojdeme do finále :cup:. A fakt to tak vidím...
AndyF píše:No cetl jsem krasnou poznamku. Pokud se nam nepodari vyhrat zapas v MSG, tak si 2. kolo ani nezaslouzime.
:lol2: Jak (ne)chytré.. :giggle:
Rono píše:Podle mě je to jasný. Buď nedáme Rags a půjdeme na :golf: nebo dojdeme do finále :cup:. A fakt to tak vidím...
No ja bych tenhle optimismus krotil. Teda ne ze bych neveril v nas :cup: , tak jako kazdy rok, ale po zkusenosti z pred dvou let s Pens si myslim, ze vysledek serie nijak neimplikuje vysledek te dalsi..
AndyF píše:No ja bych tenhle optimismus krotil. Teda ne ze bych neveril v nas :cup: , tak jako kazdy rok, ale po zkusenosti z pred dvou let s Pens si myslim, ze vysledek serie nijak neimplikuje vysledek te dalsi..
Já se do minulosti nějak neohlížím. Já prostě cítím, že Rags budou pro nás nejtěžší zkouška a pokud je dokážeme vyřadit, tak jen díky tomu, že ten tým se fakt neskutečně stmelí a bude jeden dýchat za každýho spoluhráče, což je to nejlepší, co může tým v play-off potkat.

My na Rags to totiž jinak nejspíš neuhrajem, leda že by chytla životní formu 2. nebo 4. lajna, na kterou si Rags tolik nebudou dávat pozor...
Tak Akeson by měl zítra nastoupit ... celkem se na něj těším :good:
Two years ago today...

Awesome! Legendary! :slintac: :poklona:
Wellwood Giroux Jagr.
Boze tahle lajna by dovedla Clauda k Hartovi a ArtRossovi. Skoda jak to dopadlo.
AndyF píše:Wellwood Giroux Jagr.
Boze tahle lajna by dovedla Clauda k Hartovi a ArtRossovi. Skoda jak to dopadlo.
Jezisukriste :hroza:
AndyF píše:Wellwood Giroux Jagr.
Podle mě si moc nepohoršil.

A vůbec, kdyby letos neprospali ten začátek, resp. G od začátku bodoval tak nějak jako v těch posledních 60 zápasech, tak ještě v posledním kole by bojoval s Crosbym o Arta, možná vlastně by byl dokonce před ním.
Grossmann uz nezasahne ani do finale. Absolvoval operaci a je out na 8-10 tydnu.
Zazvonil zvonec a sezony je konec.

Co rici k teto sezone ? Zacatek otresny ale druha pulka velice pekna a nadejna :) Kdybych to mel zhodnotit jako celek tak reknu ze je to lepsi sezona nez jsme na zacatku cekali.Vypadnout v 7 zapasu s Rangers na ktery neumime pro znamena odejit s hlavou vztycenou.

Ted k hracum :) vemu par hracu a napisu co si o nich myslim jak za to co udelali nebo co snad jeste udelaj.

Zacnu od podle me nejlepsiho hrace sezony i play off a to je Steve Mason
v zakladni casti 91.72 a v play off 93.89.Mam z neho radost je to pro me sympatak a jeste moc dobrej golman navic jsme ho z Columbusu ziskali za malo a doufam ze trade mezi nama a busem se nam vyplatil oboustrane.

Konecne po letech mam pocit ze mame stabilniho a velice kvalitniho golmana a navic za slusny peniz na dalsi sezony :) Tak diky Steve :)

Claude Giroux - Nas kapitan ktery mel prvnich dvacet zapasu problem zpracovat a prihrat puk ale pak chytl formu a udelal krasnych 86 bodu a treti misto v cele nhl.V play off ta hra nebyla nejak dominantni ale nejak ty body posbiral.Kazdopadne prachy si zaslouzi a jsem rad ze je to nas kapitan mam ho moc rad a doufam ze z nej budu mit jeste radost.

Jakub Voracek - Moje srdcovka , ma za sebou bodove nejlepsi sezonu a to 62 bodu.Muj nejoblibenejsi hrac z tymu.Je to obrovsky bojovnik a ma skvely pohyb , napadani a brusleni obecne navic prida i hokejove iq.Ma svoje mouchy jako strelba z prvni a nebo vice ztracenych puku ale sakra 4 Mega 4 mega :).Cekam od nej do budoucna ze vytezi ze svoji hry vice bodu ktere si zaslouzi a je to pro me hrac co v kritickejch momentech maka do roztrhani tela.Pro me jeden ze 4 Untouchable hracu.

Simmonds,Hartnell - dva typove podobni hraci Simmonds ma lepsi pohyb a energii, Hartnell kdyz nema pul sezony menstruaci dokaze i hrat hokej.Jejich hlavni zamereni je cloneni pred brankou a dorazeni puku nebo tece.Coz hlavne Simmondsovi jde skvele a i pres slabsi play off jsem s nimi moc spokojen.I kdyz Hartnell samozrejme uz lepsi nebude a stabilita vykonu by taky mohla byt vetsi.Simmer paradni sezona 60 bodu a 29 golu je za jeho plat dar z nebe.takze dik a tesim se na pristi sezonu.

Brayden Shenn,Vincent Lecavalier - Tyhle dva budu taky hodnotit dohromady.Shenn muze byt solidni druhy center.Kolikrat v zapase neni videt a pak tam najednou da dva fiky.To je vec co me na nem stve ze to obcas vypada jako kdyby ani nehral ale na druhou stranu ma naprosto skvele hokejove IQ a cit pro hru.Doufam ze svoje vykony jeste zlepsi a z toho ze ted dela body tak bude vice dominantni ve hre.
Lecavalier co k nemu rict ? Jako cloveka ho mam rad ale u nas pro nej proste neni misto a je zabitej ve 4 utoku.Obcas da dobrej gol ale ja bych ho nejradsi strelil zpatky do Tampy.Pro nas je az zbytecnej luxus.

Read,Couturier - Tak tyhle klucii jsou taky moje srdcovka.Obzvlaste Couturier ktery je naprosto bezkokurencni na pk a kdyby jsme ho nemeli tak nevim.Navic dokaze pridat i body a jeho hokejove IQ a Inteligence je skvela.Je to jeste mladik ale pro me ma potencial byt neco jako druhy Bergeron z Bostonu.Jen trenovat a nabirat zkusenosti.Je to nas klenot kteryho se nesmime zbavit.
Read je velice chytry hrac a solidni strelec a navic pridava odpovednou hru dozadu na pk i pri hre 5na5.Podle me ma potencial pri dobrem zdravi nastrilet i 30 golu za sezonu.Moc dobrej hrac za supr peniz a navic funguje chemie s Coutsem.

V utoku jsem to nejdulezitejsi pro me uz probral a ted trosku rychleji k obrane.

Streit,Timonen - U Timonena uz je videt vek, je pomalejsi a uz tolik nestiha i kdyz zkusenosti ma a snazi se to tim uhasit.Ja bych ho po pravde uz nepodepisoval a radsi bych dal moznost nekomu z nasich mladych obrancu.
Streit - Ze zacatku tak jako kazdej hrac to bylo buh vi jaky ale postupem casu jsem si ho oblibil.Ma vybornou strelu a dobrou rozehravku + dobry pohyb.Ano neni to pes obranar a potrebuje k sobe hrace co mu bude kryt zada ale zatim se mi libi a doufam ze bude pokracovat.

Grossmann,Coburn,Shenn,MacDonald - tady jsou typove podobni hraci Gross,Mac,Shenn jsou velci silni beci spise do obraneho pasma.Co k tomu rici ? Asi nejslabsi clanek je tuto sezonu Gross.Takze jeho by jsme meli zrejme vymenit a mohl by ho nahradit nekdo z mladych a hlavne Gustafson by uz mel dostat opravdovou prilezitost at ukaze co v nem je.
Coburn - hodne lidmi kritizovan ale podle me ma furt svoji kvalitu.Vysoky,silny ma prehled.Ano obcas udela botu jak prase ze namaze protihraci na gol ale svoje si pro me plni hlavne v obranem pasmu.Ja jsem s nim spokojen.

Ted celkove utok a obrana.
Utok - Ano nemame sice superhvezdy (Giroux je jedina) ale mame tri velice solidni utoky z nich muze dat gol kazdy a pro rozumnem podpisu 4 lajny muze i ta byt velmi solnid.Nase hlavni sila je sirka kadru a dobra kvalita i kdyz ne supr kvalita.

Obrana - ted mame obranu posazenou spise do obraneho pasma - Shenn,Gross,Coburn,Mac - hned 4 hraci jsou spise defenzivni hraci a na ofenzivni praci je to poradne jen Streit a uz vekem zasazeny Timonen.Za ukol bych si dal zbavit se jednoho defenzivniho beka a dat beka z lepsi rozehravkou a schopnosti tvorit utok nebo ho podporit (nejlepe z vlastnich zdroju).Jak jsem psal - Timonen a Gross out a nahradit je Gustafsonem a jednim z mladiku.

Tak ted specialni vec a to je kteri hracu jsou pro me nedotknutelni.
Giroux - Kapitan tymu a tahoun , sbira hromady bodu a svoje prachy si zaslouzi.
Voracek - Energicke kridlo s velkym potencialem a za hodne hodne dobry prachy.
Mason - Konecne poradna jednicka ktera podrzi a na dalsi sezony za dobry prachy.
Couturier - V nem vidim nejvetsi potencial , skvela herni inteligence, moralka a charakter.Verim mu na druheho centra do budoucnosti.

Celkove z 10 bodu bych nam dal 7/10.Tym ma potencial hrat o spicku ale jeste jsou tam body co se musej zlepsit a doufejme se to pohne i s dozravanim hracu.

Kouc Craig Berube se pro me ukazal jako docela racionalni trener co dokaze pouzivat hlavu.Asi bych ho nemenil ale zase Barry Trotz z Nashvillu je volny takze mam docela dilema.
Giroux nominovan na Harta - cti bojuje (bojoval) o 2. misto..
2013-2014
I. part

Přípravný kemp byl (dle Snidera) ten nejhorší za celou existenci týmu. No, možná to není nereálné, neboť pod Lavym jsme letos zaznamenali nejhorší vstup do sezóny v historii Philadelphie Flyers. Z čehož také vypramenilo to, že už po třech zápasech se Lavy pakoval a nahradil jej Craig Berube.

Snad nikdo z nás Berubemu nevěřil, vždyť byl asistentem Lavyho a tudíž měl i on také podíl na špatných výsledcích na začátku ročníku. Ale nakonec se velká většina z nás dost zmýlila. Berube nám vtiskl určitou tvář hry, hlavně zlepšil bránění a celkovou hru v deffense zone.

A nakonec jsme i po tom vstupu udělali (celkem v pohodě) play-off. Takže cíl byl splněn, resp. jestli si někdo kladl ještě vyšší ambice po tom zpackaném začátku, tak jen asi ten největší optimista. :giggle:

Hráči sezóny (co se týče základní části), tak jsou pro mě naprosto s přehledem captain Claude Giroux a jednička Steve Mason. Hlavně k Masemu jsem v nejednom zápase zíral jako snad k TOP gólmanovi ligy. IMHO pro mě ním je a já jsem fakt rád, že je u nás.

Dobrou sezónu také odehráli Simmer, Voras, Couts, Read, Streit, AMac, Luke, Rinaldo, Raffl i Hall. Naopak velkým zklamáním byl pro mě především Vinny. Pod svůj standard zahráli také Hartnell s B. Schennem. Tak nějak svoje si pak odvedl ten zbytek...

Koneckonců se tuto sezónu snažím brát tak, že ten tým je furt mladej, má stále velkej potenciál, musel si převykat na jiný styl během sezóny, chybí nám TOP Dman a prožili jsme nejhorší vstup do ročníku :arrow: takže postup do play-off je fakt svým způsobem možná i zázrak. Fakt jsem spokojenej.

Děkuji hochům, že (především v druhé polovině sezóny) hráli fakt dobrej hokej, kterej mě bavil a přinesl spousta radosti. Jsem si jistej, že v příští sezóně chytneme tempo ještě dřív a budeme bojovat s Penguins o čelo divize.

V další partu se zkusím zaměřit na určité jednotlivce a na to, jaké změny bych si v kádru tak nějak celkově přál a nepřál.
12475 příspěvků
Seřadit podle:
Ve fóru je celkem 0 uživatelů :: 0 registrovaných a 0 skrytých (založeno na uživatelích aktivních během poslední 3 minuty)
Nejvíce zde současně bylo přítomno 58 uživatelů dne stř 03. dub 2013 21:57

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé
2002 GOTEBORG