Máme i vlastný discord server: https://discord.gg/fgWjDdg2rE?
TAMPA BAY LIGHTNING
Diskuze o jednotlivých týmech nejkvalitnější hokejové ligy na světě.
Brett byl pro mně velkým překvapenímmt-svk píše:Na teba mám Pain otázku, ako hral Clark? Ako bysi ho charakterizoval, jeho plusy a mínusy? Díky.
Podle nějakých zdrojů je to dokonce 4y/15.4M (takže cap hit 3.85M). V tomhle případě je to myslím velice solidní. Sice jak jsem říkal, lepší by byly určitě 3 roky, ale to by zase bylo dražší, takže tady je to delší smlouva s malinko nižším cap hitem.
Brewer byl v PO náš nejlepší bek a hrál vůbec velice slušně od té doby, co k nám přišel. Plus je ještě dobré, že se po jeho boku v PO probral i Ohlund a spolu vytvořili dost dobrý defenzivní pár.
Začíná nám to pěkně ty podpisy, Stamkos je další na řadě.
Brewer byl v PO náš nejlepší bek a hrál vůbec velice slušně od té doby, co k nám přišel. Plus je ještě dobré, že se po jeho boku v PO probral i Ohlund a spolu vytvořili dost dobrý defenzivní pár.
Začíná nám to pěkně ty podpisy, Stamkos je další na řadě.
Ufff 8 na Stamkose jako nic proti ale St.Louis udelal vic bodu a ma kolik 5 mega ? navic Stamkos z neho hodne tezi a jeste mi neprijde ani nahodou jako kompletni hrac ma velky rozdily ve vykonosti dokaze ovladnou hriste ale pak dokaze byt neviditelny a v deseti zapasech neudelat ani bod.
8 M je pro takovyho hrace hrozne moc.Dal bych mu 6 a byl by rad.
8 M je pro takovyho hrace hrozne moc.Dal bych mu 6 a byl by rad.
Co se týče Stammera, tak souhlasim, že si ještě nějakou smlouvu pro hvězdu typu Brad Richards atp. nemůže dovolit. Marty má menší plat páč je to veterán a žádný zlepšení se od něj nečeká, právě naopak pokles.
Tak, čekali sme, že na draftu vybereme nějakého ofenzivního obránce. Joa Morrowa nám bohužel už vzali a SFY tak sáhl po ruském centrovi Vladislavu Namestnikovi. Mohl by mi někdo o něm něco říct? Kdo sledoval prospecty před draftem. Jen tak mě docela překvapila volba rusa, v systému snad vubec žádného nemáme
Tak, čekali sme, že na draftu vybereme nějakého ofenzivního obránce. Joa Morrowa nám bohužel už vzali a SFY tak sáhl po ruském centrovi Vladislavu Namestnikovi. Mohl by mi někdo o něm něco říct? Kdo sledoval prospecty před draftem. Jen tak mě docela překvapila volba rusa, v systému snad vubec žádného nemáme
No on to ani tak celkom Rus nie je...
Vladislav Namestnikov je synovec Slavu Kozlova (náhodička, čo? heh), syn bývalého hráča Evgenya Namestnikova, ktorý hrával za Vancouver a momentálne trénuje v Rusku. Chlapec sa narodil v spojených štátoch a žil tam nejak do 9 rokov, potom sa presťahovali a vrátil sa do Sev.Ameriky ako 16 ročný. Takže nemá s jazykom žiaden problém, je asi taký Rus ako Landeskog Švéd. A pochádza z hokejového prostredia. Je rýchly, výborný smooth korčuliar, dobrý cit pre prihrávku a aj dobrý strelec (30g). Zahrá na akejkoľvek pozícii no primárne je to center. Jeden z mojich obľúbenejších hráčov v draft class (keby sme mali dva picky/trade down s OTT, tak ho beriem), tak sa teším, že ide do dobrého tímu ako Tampa. Vy ma proste stále priťahujete viac a viac. Od apatie spred lockoutu sa pomaly dostávate do kolónky obľúbené, Steve robí divy (rýmuje sa lol).
Connolly byl veliký risk, to se všeobecně ví - to bude buď solidní steal ze 6.místa (pokud zůstane zdravý a naplní papírová očekávání) nebo naopak totálně zahozený 6th overall, pokud bude Connolly věčně zraněný a z jeho vývoje nebude nic. SFY tohle určitě věděl, zariskoval, tak uvidíme.
Radši ať pokračuje v podpisech, Stammera musí v nadcházejícím týdnu vyřešit. Bergy asi podle posledních zpráv má fakt přemrštěné požadavky a odejde. Zatím jsem neviděl žádné zprávy ohledně Purcella, toho by chtělo mít taky co nejdřív.
Radši ať pokračuje v podpisech, Stammera musí v nadcházejícím týdnu vyřešit. Bergy asi podle posledních zpráv má fakt přemrštěné požadavky a odejde. Zatím jsem neviděl žádné zprávy ohledně Purcella, toho by chtělo mít taky co nejdřív.
Purcell je skvelý, ten musí zostaťmountain píše:Connolly byl veliký risk, to se všeobecně ví - to bude buď solidní steal ze 6.místa (pokud zůstane zdravý a naplní papírová očekávání) nebo naopak totálně zahozený 6th overall, pokud bude Connolly věčně zraněný a z jeho vývoje nebude nic. SFY tohle určitě věděl, zariskoval, tak uvidíme.
Quotujem len aby sme si niečo vyjasnili...Larsson nie je steal at #4, Connolly nie je steal at #6, preto sa to volá high pick. Steal je Giroux a Eberle.mountain píše:Connolly byl veliký risk, to se všeobecně ví - to bude buď solidní steal ze 6.místa (pokud zůstane zdravý a naplní papírová očekávání) nebo naopak totálně zahozený 6th overall, pokud bude Connolly věčně zraněný a z jeho vývoje nebude nic. SFY tohle určitě věděl, zariskoval, tak uvidíme.
Steal je asi silné slovo no, spíš sem to myslel tak, že kdyby ho nezbrzdilo zranění a pokračoval by v růstu podle předpokladů, tak klidně mohl jít i třeba 2nd overall. Kdoví no, kdybysme ho nevzali my, je klidně možné, že by to s ním někdo zkusil až třeba na 15.místě, ale nebýt toho zranění, určitě by šel dřív - v žebříčcích byl hodně vysoko. Vzít jeho z relativně vysokého picku bylo jasné, že je risk, který se může slušně vyplatit - klidně z něho může být scoring wing do první lajny. Ale taky nemusí no, potom bude každý říkat, že s 6.místa šel vzít lepší hráč.
Heh, tak Yzerman při draftu vsadil na rusáky
Ve druhém kole draftoval dalšího úročníka Nikitu Kucherova, ten na MS-18 získal 21 bodů v sedmi zápasech
Další v pořadí obránce Nikita Nesterov. V "prvních" třech kolech (1., 2. a 5.) SFY tedy vybral tři rusy
V šestém kole pak celkem nečekaně golman Adam Wilcox. V sedmém kole sme tahali dvakrát, protože jsme vyměnili Marca-Antoina Pouliota do Phoenixu za 201st overall. Tam Yzerman vybral kanadskýho centra Matthewa Pecu. A v sedmém kole to SFY uzavřel českým útočníkem Ondřejem Palátem, kterýmu je už 20 let, takže obdobná situace jako loni s Gudasem. No, co na to říct? Vůbec sem nečekal, že naše první tři volby budou rusové, kteří u nás v systému vubec nejsou.
PS. Z Islanders sme získali obránce Bruna Gervaise za budoucí vyrovnání. Gervais bude IMO záplatou bo Jonesovi jako sedmý bek. Co se draftu týče, nemůžu říct, jestli sem spokojený nebo ne, protože ani jednoho hráče neznám
Každopádně podle čísel ten Namestnikov a Kucherov vypadají velmi dobře.
PS. Z Islanders sme získali obránce Bruna Gervaise za budoucí vyrovnání. Gervais bude IMO záplatou bo Jonesovi jako sedmý bek. Co se draftu týče, nemůžu říct, jestli sem spokojený nebo ne, protože ani jednoho hráče neznám
Mě spíš překvapilo, že z těch šesti picků jsme vzali jenom jednoho beka.
Od Isles přišel Gervais, který má hodně špatné čísla a podle toho co jsem o něm četl je to bída. Ale nebudem předčasně soudit - viz Randy Jones loni. Další věc je, že kdo přišel od Isles, tak byl dobrý (Thompson, Bergenheim, Roloson), tak snad to bude platit i u něho. Uvidíme ještě jak s podpisama beků co máme + FA, ale vypadá to na Smaby+Bergeron+Jones pryč. Až na Jonese, který by jako #6-#7 bek mohl klidně fungovat, s tím nemám problém, ale tohle místo připadne teda asi Gervaisovi. Podle toho co hrál loni Jones a jaké čísla a reference má Gervais, tak určitě Jones > Gervais, ale říkám, uvidíme až podle toho co ukáže na ledě.
Co do útoku, tak se dneska objevila spekulace, že Gagne nebude hrát další sezonu v našem dresu.....welcome home Brad? Od konce sezony jsem nečetl jediné vyjádření jak Gagneho, tak SFY, že by byl nějaký zájem nebo tak. Na rozdíl od Brada - to bylo několikrát vyjádření, že Tampa je určitě option, má tam pořád barák, přišel se podívat na PO, v jednom rozhovoru Tampu dokonce označil jako "we", na all-star game se domlouval s Martym, aby ho vybral....no prostě Brad chce hrát tady, hotovo :frajer2: SFY, make it happen!
Od Isles přišel Gervais, který má hodně špatné čísla a podle toho co jsem o něm četl je to bída. Ale nebudem předčasně soudit - viz Randy Jones loni. Další věc je, že kdo přišel od Isles, tak byl dobrý (Thompson, Bergenheim, Roloson), tak snad to bude platit i u něho. Uvidíme ještě jak s podpisama beků co máme + FA, ale vypadá to na Smaby+Bergeron+Jones pryč. Až na Jonese, který by jako #6-#7 bek mohl klidně fungovat, s tím nemám problém, ale tohle místo připadne teda asi Gervaisovi. Podle toho co hrál loni Jones a jaké čísla a reference má Gervais, tak určitě Jones > Gervais, ale říkám, uvidíme až podle toho co ukáže na ledě.
Co do útoku, tak se dneska objevila spekulace, že Gagne nebude hrát další sezonu v našem dresu.....welcome home Brad? Od konce sezony jsem nečetl jediné vyjádření jak Gagneho, tak SFY, že by byl nějaký zájem nebo tak. Na rozdíl od Brada - to bylo několikrát vyjádření, že Tampa je určitě option, má tam pořád barák, přišel se podívat na PO, v jednom rozhovoru Tampu dokonce označil jako "we", na all-star game se domlouval s Martym, aby ho vybral....no prostě Brad chce hrát tady, hotovo :frajer2: SFY, make it happen!
Trochu mě napadá taková paralela (doufám, že teď nebudu Captain Obvious
). Yzerman přišel z Detroitu, kde měli Rusové svýho času velkej úspěch, třeba ví jak na ně.
Na druhou stranu je třeba podoknout, že to byla jiná generace, ještě "sovětská". Tipuju, že tohle budou (aspoň částečně) rozmazlený spratkové z bohatších rodin nebo makáči, co když přijdou ke prachům, tak přestanou hrát.
Na druhou stranu je třeba podoknout, že to byla jiná generace, ještě "sovětská". Tipuju, že tohle budou (aspoň částečně) rozmazlený spratkové z bohatších rodin nebo makáči, co když přijdou ke prachům, tak přestanou hrát.
Se Stamkosem to podle posledních zpráv vypadá víceméně pořád stejně - in progress.
Jako ale SFY ho prostě můsí před prvním podepsat, protože pak stoprocentně přiletí nějaký offer sheet buď na 1y a maximální plat nebo nějaká šílenost typu 10y/90M. A to se nám přirozeně dávat nechce....
(resp. jestli to takhle funguje ty offer sheety, že to jde až po prvním červenci?)
A ještě k těm rumorům - jako některé jsou i docela směšné. Třeba tvrdit, že Stamkos je TOP3 hráč v celé NHL a měl by dostat stejnou smlouvu jako Ovechkin třeba....taky k tomu asi takhle - Stamkos není ani nejlepší hráč v Tampě, takže TOP3 v NHL těžko. Patří určitě k tomu lepšímu, i ke špicce snad, ale k té absolutní špičce pořád myslím zatím ještě ne.
Jako ale SFY ho prostě můsí před prvním podepsat, protože pak stoprocentně přiletí nějaký offer sheet buď na 1y a maximální plat nebo nějaká šílenost typu 10y/90M. A to se nám přirozeně dávat nechce....
(resp. jestli to takhle funguje ty offer sheety, že to jde až po prvním červenci?)
A ještě k těm rumorům - jako některé jsou i docela směšné. Třeba tvrdit, že Stamkos je TOP3 hráč v celé NHL a měl by dostat stejnou smlouvu jako Ovechkin třeba....taky k tomu asi takhle - Stamkos není ani nejlepší hráč v Tampě, takže TOP3 v NHL těžko. Patří určitě k tomu lepšímu, i ke špicce snad, ale k té absolutní špičce pořád myslím zatím ještě ne.
Ve fóru je celkem 0 uživatelů :: 0 registrovaných a 0 skrytých (založeno na uživatelích aktivních během poslední 3 minuty)
Nejvíce zde současně bylo přítomno 58 uživatelů dne stř 03. dub 2013 21:57
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé
Nejvíce zde současně bylo přítomno 58 uživatelů dne stř 03. dub 2013 21:57
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé