Nechci to nějak přeceňovat, přecijen Detroit hrál bez svých dvou nejlepších hráčů + out taky Franzén. Takže výhra byla dnes přímo povinností navíc vzhledem k tomu, jaká byla/je situace v tabulce na Východě.
Každopádně konečných 5:0 jsem před zápasem nečekal a ani něco v podobného nevěřil po těch posledních 3 zápasech. Nejvíc určitě potěšilo po delší době 3pts game Girouxa, shutout Masona (btw. proti Detroitu to naposledy dokázal Čechmánek v r. 2001) a hlavně(!!) hra obrany.
Po delší době tam byl vidět zase nějakej systém a byť to furt mělo svoje mezery, tak to bylo o dost lepší než proti Canes, Bulumbusu... Ale jo, furt Detroit neměl (aspoň papírově) tak nebezpečnej útok jako Boston a spol., tudíž by bylo třeba na to navázat teď v Kalifornii, kde budou asi tři body zázrakem..
A pak musím ještě něco. Couts
Fakt neskutečnej player na PK, navíc zase ukázal, že to umí i v útoku. Nemůžu si pomoct, i když mi to přijde trochu neobjektivní, tak musím.
Pokud bude Couts hrát téměř po celou kariéru třetího centra, tak má na to, aby si časem vysloužil jakejsi "titul" pro jednoho z nejlepších bottom6 hokejistů všech dob. 
A jinak taková perlička, která by asi spíše patřila do topicu Detroitu...
Red Wings třikrát po sobě venku ani jednou neskórovali, což se jim povedlo teprve podruhé v historii, poprvé se to stalo v 1928-29.
Každopádně konečných 5:0 jsem před zápasem nečekal a ani něco v podobného nevěřil po těch posledních 3 zápasech. Nejvíc určitě potěšilo po delší době 3pts game Girouxa, shutout Masona (btw. proti Detroitu to naposledy dokázal Čechmánek v r. 2001) a hlavně(!!) hra obrany.
Po delší době tam byl vidět zase nějakej systém a byť to furt mělo svoje mezery, tak to bylo o dost lepší než proti Canes, Bulumbusu... Ale jo, furt Detroit neměl (aspoň papírově) tak nebezpečnej útok jako Boston a spol., tudíž by bylo třeba na to navázat teď v Kalifornii, kde budou asi tři body zázrakem..
A pak musím ještě něco. Couts
A jinak taková perlička, která by asi spíše patřila do topicu Detroitu...
Red Wings třikrát po sobě venku ani jednou neskórovali, což se jim povedlo teprve podruhé v historii, poprvé se to stalo v 1928-29.