V podstate suhlasim s megatonom.
Hodnotit velmi nie je co. neuspesna a absolutne nudna sezona.. tak do 60teho zapasu som to sledoval co to slo. V zavere sezony uz len sem tam zapas zo zaznamu cez vikend a uz ma nezaujimali ano zostrihy. Ak som napisal, ze minuly rok hrali devils najhorsie ako som ich kedy videl, tak sme to tuto sezonu minimalne vyrovnali, ak nie aj prekonali. Za Deboerovych cias som neznasal na nasej hre vsetko. Po zmene bolo vopred oznamene ze sa bude hrat defenzivne na jednogolove vyhry. Pozitivom bolo ze hrali mladi obrancovia, sance dostali kinkaid, josefson a zahadne zaroven s deboerom zmizla nasa elitna schopnost presierat akykolvek naskok..(to nebol pattern!).
nasa ofenziva bola mizerna a tiez presilovky a nepacili sa mi ani oslabovky.(v nich sme mali sem tam dobre snury, ale od tych z minulej sezony sme vzdialeny na mile). Oatesa veru tiez velmi nemusim, ale ako asistent pri dobrom trenerovi(tym nemyslim stevensa) by som to videl pozitivne.
Brana: Schneider okusil poziciu cistej jednotky 1x v kariere..zvladol to vyborne, aj ked deboerove nicenie zo zaciatku sezony sa na jeho vykonnosti podpisalo..dostal tvrdu skolu a vzhladom na to ako zakoncil sezonu, to mozno aj malo pozitivny efekt v konecnom dosledku. Podpisany je nadlho, po prvych 2 mesiacoch chytal stabilne na top urovni. toto je nasa najsilnejsia stranka.
Kinkaid, ukazal ze moze byt 2ka. Chyta spolahlivo a zabavne. Podpisal zmluvu na dalsie 2 roky za 1,45miliona.
Obrana: obrana stoji na greeneovi, ktory sa rozohral po rozpacitejsom zaciatku a je pre nas nenahraditelny, vykonnostne, aj skusenostami..ktokolvek s nim hral(severson, larsson), hral dobre. Pre mna nas buduci kapitan..
Larsson po vymene trenerov uplne vyrastol pri zjednoduseni hry v obrane. Exceloval v PK, zacal blokovat strely, sem tam je uz aj viac fyzickejsi a ma vybornu prvu prihravku. Po schneiderovi druhe najvacsie pozitivum sezony. Hraci ako merrill, severson a gelinas su buducnostou, ukazali ze na nhl maju a budu len napredovat, napriek obcasnum kiksom.(dokonca aj gelinas, lebo po zaciatku sezony som myslel ze v nhl nema co robit, ale stevens na nom zapracoval).
Tu by som podobne ako megaton doplnil o jedneho skuseneho obrancu, aby odlahcil greeneovi. Najradsej by som bol keby to je fyzicky obranca co zahra pk(uz som to pisal, kludne beaucheminovi hodit aj majetok na 2 roky). Nech uz nam nehrozi ziadny fraser a podobne( helgeson na to urcite nema).A v pripade vymeny jedneho z nasich mladikov by som rad u nas este na sezonu videl zidlu.
Utok: 0, jedna velká 0.. jediny co za nieco stal bol cammalleri. To je pre nas vyborna posila..skoda toho veku. Hral bez reptania, kam ho postavili a s kym ho postavili. Vyborna strela, vyborny na pk, sam si devils vybral kvoli tomu aky devils su(lou, struktura, pravidla atd). Ziadna rakovina v satni ako som sa obaval po jeho trucoch v montreale..
Elias bol vacsinu roku slaby..potom sa prebral, ale netusim ako zakoncil sezonu, poslednu mesiac a pol som toho videl malo. K tomu ze nebude hrat v 4. Utoku..to len koluju keci po nete, lebo sa ako vzdy prekrutil rozhovor.. som ho cely niekde cital davnejsie a bola to hlupa a hypoteticka otazka a zaroven aj odpoved. Dalej v tom istom rozhovore dodal ze momentalne hrava pp, pk a proti najlepsim superom, teda sa nema na co stazovat a chce ostat u devils+ klise ze nevie co bude po vyprsani zmluvy. Takze to ze sa stazuje je kacica..(ak niekto cital nieco ine, nech napise). Dufam ze nikam inam nikdy nepojde.
Henrique si zahral svoj standard.. lepsi uz asi nebude(a to som dufal ze by mohol byt obcasny 30g strelec). Do 2. Lajny dobry hrac za dobre peniaze. Skoda ze nie je viac dynamickejsi, zas mal svoje fazy v sezone, kde vyzeral ze na vsetko kasle a nechce sa mu korculovat.
Zajac ma sklamal. Stale je moj oblubenec(jeho zmluva ma tiez nijako netankuje), defenzive excelentny a dolezity hrac pre devils, ale ofenziva mu uplne odpadla.. sakra, nemoze byt horsi ako horcoff.. tych 40b+ musi robit. Cez leto by mal na sebe riadne zamakat. Snad sa s lepsimi kridlami a v nejakom systeme znovu chyti.
Gomez bol super, urcite by som ho tu rad videl aj o rok, ale to zalezi podla mna aj na drafte a pripadnych podpisoch a vymenach..(ak by sme ziskali centra co moze hned hrat,tak prenho miesto nevidim, ak nie, tak na rok by som mu zaplatil kolko si vypyta).
Prekvapil bernier po prisernej sezone, vyrovnal svoje bodove maximum a to zacinal na farme.. napriek tomu nie som jeho velky fanusik. Podla mna nevie branit a nie je az tak fyzicky, ako podobni hraci..plus cena mu urcite vzrastla.. novy podpis si urcite zasluzi, ale pokial sa nevyriesi co so zubrusom, tak by som ho nepodpisoval.
Zubrus. Dalsi co sklamal

extremne.. pri podpise jeho zmluvy som sa tesil. Sice to bolo o rok dlhsie, ale myslel som si ze na jeho style hry sa vek neodzrkadluje..mal 35-36 a hral rovnako ako v 30.. vydrzalo mu to presne 2 mesiace.. to co predvadza poslednu sezonu a tristvrte je humus.. tento rok mi ho normalne bolo luto sledovat ako sa snazi a nema na to.. tu som velmi zvedavy ako to lou vyriesi.. nemam problem s tym aby sa mu dala sanca este, alebo aby dohral u nas v 4. Utoku.. ale jeho zostatie zabera flek pripadnemu podpisu berniera, abo tootooa. A to tootooa chcem v time na buduci rok asi najviac z posledne menovanych.. taky hrac sa nam stale hodi.
Josefson sa chytil konecne v nhl. Prispieva na pk a v najazdoch bol vyborny. Z neho mam radost, aj ked tych bodov by mohol mat viac.
Gionta mal podla mna najlepsiu sezonu v kariere..skoda zraneni. Tento rok nanho nemam kriveho slova(az na jeho hru v pk, ktora sa mi proste nepaci). tuomo hral zo zaciatku dobre, potom to bol klasicky 4 lajner. Nevadi mi v time na dalsi rok, ale tiez by som sa nebranil, keby sa ho dako zbavime..
Buduci rok urcite bude musiet byt v prvom time matteau. A nie je horsi, takze flek v 3-4 utoku na lw by mal mat isty.
Lou sa vyjadril ze chce priviest 2 forwardov(a preto budu musiet zo 2 z vyssie spomenutych odist/nepredlzit zmluvu). Na ufa nic zaujimave nie je. Aj ked citim ze foligno je mozny- mne sa pacil co som ho videl hrat.. Len neverim ze taku sezonu zopakuje a zbytocne bude preplateny.(ked uz preplacat, tak na istotu- nie za celozivotne 40 bodove kridlo). Z khl som cital ze by panarin chcel do nhl. Co som ho videl hrat tak sa veelmi pacil. U nas by 100% dostal prve dva utoky a pp..
K draftu sa nevyjadrujem, bo sa v tom nevyznam..ale ak by nam ostal marner, tak by som sa tesil. Z tych vsetkych okolo nasej draft pozicie sa mi paci najviac- co som si nacital..
Verim ze devils mozu byt uz buducu sezonu PO tim a dalsiu contender.( na ufa budu mozno velke ryby- kopitar/okposo a pod) a my budeme mat pod stropom tony miesta..
Uz len to dat do kopy lou. Verim.
Postavit to na brane a obrane a vpredu nieco sem tam supnut..
Greene-Larsson
Posila(beauchemin)-severson
Merrill-Gelinas
Utok
Camm-zajac-posila(panarin)
Rico-elias- posila(silne rychle kridlo by bodlo)
Ruutu-gomez-zubrus
Mateau-josefson-gio/tootoo
A to nam tam ostava tohtorocny draft a nepodpisany bernier.. ten 3 utok je kadejaky, som zvedavy ako to lou poriesi.