co sa teraz deje u devils sa mi paci a javi pozitivne. od vyhodenia deboera to mame 5-5-1, (4-2-1 posledne zapasy), co je plus minus to na co si myslim realne mame. tie vybuchy s bostonom, ci ducks zamrzia, ale tam bol jednoznacny kvalitativny rozdiel, plus sme nic nehrali..
lou dost chvali trenerov: stevensa ako zvlada larssona, ako mladym dodava sebadoveru. oatesa ako pracuje s hracmi, aj foligna za fantasticku pk(kvoli zlemu zaciatku rebricky v % trhat nebudeme, ale dam ruku do ohna ze za poslednych 35 zapasov je niekde blizko topu ligy). larsson sa uz parkrat vyjadril, ze prenho je to po vymene trenera ako den a noc.. dalsi hraci si chvalia oatesa. spominaju to co sme uz vedeli, ako radi drobnosti(vieme ako clarkiemu poradil kratsiu hokejku+elias a zrazu to bolo 30 golov). ako hc si oatesa neviem a nechcem predstavit, ako asistenta bez mihnutia oka ano.
hraci tiez casto spominaju v rozhovoroch, mali sme kvalitny trening, alebo v pauze medzi zapasmi sme 3 dni vyborne potrenovali a podobne (cim to tak bude?

). lou sam spominal tiez treningy a ze na nich makaju nadoraz, niektore zamerane aj na conditioning s hrozbou toho, ze sa to v zapase prejavi negativne. ale vraj to je nutne. to tiez o niecom svedci..
taky zajac sa zrazu prebral z letargie a konecne hra hokej. oates ho vraj nuti tvorit a okrem defenzivy prispievat aj ofenzivne. posledne zapasy je zajac ten co taha puk do tretiny a vedie utok.(poslednych 10z 4+4). este od henriquea ocakavam viac z hry, zas sa mi nepaci ako (ne)hra uz dlhsie. elias si pochvaluje ze hra znova kridlo. camm je profik, uci sa hrat centra a na to ze hra 3 lajnu nepipol nic negativne, naopak pozitivne, ze je prenho vyzva naucit sa lepsie hrat centra a pomoct timu(stale komunikuje s oatesom a fakt sa snazi zlepsit

-inak 15golov z toho 5 vitaznych, na tie ma patent. )
inak za 11 zapasov po zmene trenera strielame takmer o gol na zapas viac ako za poslednych 11 zapasov deboera.inkasovali sme za ten cas len o 2 viac.(neviem ci to je spravne, dakde som to len cital- ale strielanie golov nevedel deboer vyriesit posledne tri roky, len tak medzi recou- iste on nas drzal konkurencieschopnych).
cele to na mna posobi pozitivne, z toho co vidim a citam. ziadny tlak na vysledky, skor taky proces stabilizacie, navykov, treningov, ucenia, trpezlivosti, ziskania spet identity.. takto by to s novym hc asi fakt neslo(snaha vyhrat za kazdu cenu a z toho vyplyvajuce rozhodnutia). tento rok sa musi opravit to co sa za posledne roky zanedbalo a pokazilo..
ps: davvy, nestras s trenerom sharks.. mat v jednej vete, zbavte sa trapenia, poslite ho k nam je nieco co nahana hrozu

to skor nech arizona vyhodi tippeta a potom...