Máme i vlastný discord server: https://discord.gg/fgWjDdg2rE?

MONTREAL CANADIENS

Diskuze o jednotlivých týmech nejkvalitnější hokejové ligy na světě.

cepi píše:1:0 pre Boston a budu spokojni aj priaznivci Jara, aj Bostonu :yes:
gol da Chara a budu spokojni aj Slovaci :D

..

neviete ci pojde niekde na nete dnes zapas?
marek85 píše:neviete ci pojde niekde na nete dnes zapas?
netusim marek..skusim mrknut nejaky zdroj ked sa dokotulam domov..ale Ohlund spominal Ice Center, kde sa daju do doby ostreho startu bez platne sledovat pripravne matche..dnes by ten match za to rozhodne stal.. 8)
no skoda..theodore dokonale zapasoval do tajnicky brankarskej otazky montrealu..hmm neviem co a stalo..ze tak rychlo kelsol v kvalite..nechapem to
:) Tak první zápas s Bostonem jsme vyhráli.Potěšil Plekanec svým hatrikem.Mě osobně zaujala kanonáda v prostřední třetině,kdy HABS vyprodukovali neuvěřitelných 21 přímých střel na branku.Samozřejmě je to dáno i velkým množstvím přesilových her,ale opravdu nepamatuji kdy se nám obdobný výkon povedl.Jak jinak,v poslední třetině jsme nasazený kurs neudrželi a 4 ubohé střely opět zapadly do šedivého průměru.Se střelbou máme problémy dlouhodoběji a je opravdu nutné pálit z všech možných úhlů.Se cvikem přichází efektivita a jsem rád že Tomáš naznačil,jak se na to musí.Obrana se zdá,že hraje spolehlivě,Jarda Halák opět mužstvo podržel,když poslední gol doastal při tlaku soupeře 9 secund před koncem.Na webu HABS ústy Gaineye a NHL.cz jsem se dočetl,že stále s Pricem bojují o post druhého golmana za zkušeným Huetem.Osobně bych s nasazením Price chvilku počkal,ale uvidíme jak nakonec vedení rozhodne.Jinak příprava mne moc netěší.Dáváme podezřele málo golů a krom zápasu s Bostonem bylo využití našich přesilovek žalostné.Velmi dobré preference jdou o obránci O´Byrne,který je jako žula,pochvalují si výkoný Smolinskiho a Hamrlíka.Udajně přitvrdil Markov.Řekl bych že s obranou fází je mírný optimusmus,krom pětky s ostrovany celkem obstála.Nutné je podotknout,že ne vždy za obdržené goly mohou obránci,ale i nezodpovědní útočníci,kteří se přestali vracet.Zato vpředu je to poměrně žalostné.Chybí nám renovovaný střelec.V podstatě můžeme být rádi,že někomu vyjde zápas a trefí se.Potěšil Kosticyn,proti Islanders se povedl zápas D´Agostinimu/počítá se s nim na farmu/ a naposledy Tomáš Plekanec.Ten oplívá nasazením v každém zápase,kterého se účastnil.I Higgins se napoprvé uvedl slušně,byť neproměnil trestné střílení/to je ovšem loterie/.Projevuje se neúčast Souraye v přesilových hrách.Obávám se že s tím bude i problém během soutěže.Zatím se mi zdá,že víc potěšili draví mladíci a zkušenější hráči hrají jakoby napůl plynu.Vim,je to příprava,kde se zkouší.I tak,já chci vyhrávat.Vítězstvími hráči získají potřebné sebevědomí.Zatim optimistický moc nejsem!!!
Halák a Price bojujú o jedno brankárske miesto. Jeden z nich ostane dvojkou v Montreale a druhý bude jednotkou v Hamiltone. Teraz to nie je rozhodnuté. Obaja chytajú veľmi dobre a boj pokračuje," povedal GM Canadiens Bob Gainey.

"zial" (z pohladu sk fanusika) je to tak..môj nazor, ak uz pred zaciatkom tohto rocnika "tlacia" Pricea do A timu, bude len otazkou velmi blizkej buducnosti, kedy sa Price natrvalo usadi v A time..ak sa tak nestane ihned z uvodu, v priebehu sezony tej, ci nasledujucej je to 101% iste a Jaro ako farmarik, tak to nie!..v tomto priade teda dufam, ze klapne pocas sezony nejaky zaujimavy trade, ktory Jarovi zaruci stabilny post v niektorom z A timov!

no jo montry, tie vysledky su take vselijake, ale tak ani my zatial nemame dôvod vyskakovat, je to tak na hojdacke, ale tak, tak to v priprave po väcsinou chodi, takze by ma to nejako nerozrusovalo..a co dnes?..no predsa dame si odvetu :twisted: v tom poslednom zapase sa veruze nehralo v rukavickach, ale ved, v subojoch MTL vs. BOS to ani inak nejde :frajer2:
nich ostane dvojkou v Montreale a druhý bude jednotkou v Hamiltone. Teraz to nie je rozhodnuté. Obaja chytajú veľmi dobre a boj pokračuje,"[/i] povedal GM Canadiens Bob Gainey.

"zial" (z pohladu sk fanusika) je to tak..môj nazor, ak uz pred zaciatkom tohto rocnika "tlacia" Pricea do A timu, bude len otazkou velmi blizkej buducnosti, kedy sa Price natrvalo usadi v A time..ak sa tak nestane ihned z uvodu, v priebehu sezony tej, ci nasledujucej je to 101% iste a Jaro ako farmarik, tak to nie!..v tomto priade teda dufam, ze klapne pocas sezony nejaky zaujimavy trade, ktory Jarovi zaruci stabilny post v niektorom z A timov!

no jo montry, tie vysledky su take vselijake, ale tak ani my zatial nemame dôvod vyskakovat, je to tak na hojdacke, ale tak, tak to v priprave po väcsinou chodi, takze by ma to nejako nerozrusovalo..a co dnes?..no predsa dame si odvetu :twisted: v tom poslednom zapase sa veruze nehralo v rukavickach, ale ved, v subojoch MTL vs. BOS to ani inak nejde :frajer2:

p.s. Jaroslav Halak
montreal píše::) Cepi ty jsi vážně borec.Nádherný foto.Udělal jsi mi radost :clap: :clap: :clap:
psst montry, presunul som to sem, kedze v tej galerke sa prispevk riesit moc nebudu...a samozrejme, som rad, ze som Ta tak potesil 8)
no a tu je prva cistka:

Goaltenders

Cédrick Desjardins
Loic Lacasse
Yann Danis

Defensemen

Jon Gleed
Andrew Archer (injured)
Mathieu Biron (injured)
Pavel Valentenko
Jamie Rivers
Marvin Degon
Mathieu Carle (injured)
Jean-Philippe Côté

Forwards

Mathieu Aubin
Eric Manlow
Duncan Milroy
Gregory Stewart
Matt D’Agostini
Sergei Kostitsyn
Cory Urquhart
Jimmy Bonneau
Francis Lemieux
Jonathan Ferland
Ajay Baines (injured)
Janne Lahti
Corey Locke
Ryan Russell
David Desharnais
Thomas Beauregard
prekvapil ma matt dagostini ten by si zasluzil sa tam dostat sergei kostitsyn este cas ma ..bude si este rmusiet rok pockat aby sa stretol hadam v jednom utoku zo svojim starsim bratom..
photo z utrob stadiona Bell Center pocas pripravaku s tucniakmi..ten pocet ludi je famozny :taptap:

Obrázek
Obrázek
:) Cepi dnes odveta.Bude to zase na ostří nože.Doufám,že se nebudou Ward a O´Byrne prát.Nestojim o nějaké zbytečné zranění.Ale jinak beru i výsledek z minulého utkání.Hlavně si HABS musí opakovat STŘELBA,STŘELBA,STŘELBA!!!!.Jinak to projedem.Budu zvědav,kdo bude chytat.Typl bych si u nás Price a u vás Thomas.Jinak marku85 soupisku Hamiltonu jsem četl na webu HABS a celkem souhlasim.D´Agostini hrál slušně během celé loňské sezony a dorůstá do prvního týmu,Má smůlu že hraje obvykle na místě pravého útočníka,kde hrají Kovaljov,Ryder,Latendresse a nově získaný Kostopoulos a tudíž je tu přetlak.D´Agostini je ročník 86,takže je ještě mladý a zřejmě mu chybí potřebné kilogramy.Je dost subtilní.V přípravě se mu ovšem dařilo a máš pravdu,je škoda,že za HABS hned tak nenastoupí.Vůbec v politice zařazování hráčů do prvního týmu jsou HABS dost opatrní.Někdy je to až,ke škodě věci.Vem jak dlouho se tam poflakovali Chipchura,Kosticyn či Grabovskij.To jiné kluby jsou daleko odvážnější viz .Anahaim.Sergej Kosticyn na to podle mne zatim nemá.Možná jsi si hned neuvědomil,že za HABS hraje ještě bratr Andrej a ten zůstané v prvním týmu každopádně.Pokud jde o Halaka a Price z faremní politiky,kterou jsem naznačil pošlou na farmu Price a to i kdyby hrál teď výborně.Nevěřim,že budou mít odvahu umístit ho do prvního týmu okamžitě.Realnější je,že ho nasadí na pár zápasů během sezony.Nechají ho vyhrát se v AHL.Tak,jak to dělají s každým novicem.O Jardu Haláka se kluci nebojte.Ten si letos zachytá až dost.Zvláště pokud se Huetovi nebude dařit./to bych si tedy vůbec nepřál/Již jsem to jednou psal.Strategie Gaineyho do budoucna, je mít vyrovnanou dvojici golmanů PRICE - HALÁK.Jejich úkolem bude vytlačit stárnoucího Hueta.Kanaďan Price bude preferovaný jako domácí kanaďan/dopředu nedokážu říct jestli zaslouženě/oproti cizinci slováku Halákovi.Bohužel tak to je,mohou to změnit pouze výkony obou zmíňovaných na ledě.Mě bude stačit,když budou oba chytat vynikajícím způsobem a Carbonnou bude mít zamotanou hlavu koho postavit.Pak je mi to jedno,kdo bude první golman a kdo druhý :!: :!:
Huet 2/32 v zapase s Bostonom cize podla mna definitivne potvrdil poziciu jednicky do startu sezony.
Vcera fesakom moc neslo Price 2/10 a Huet 3/12. Pomer striel 39-22 a aj tak prehrali.
Huet - Price -) brankarske duo, ktore sa v uvode rocnika predstavi v kleci Habs..dufam, ze to Jara zdravo na se*e a v pripade prilezitosti (skôr, ci neskôr sa tak urcite stane) to poriesi priblizne tak, ako v zavere rocnika 06/07..na MON golmanov si posvietim obzvlast..
No aj ked jaro halak je dobry brankar a urcite by som bol rad keby stabilne chytal v nhl, vysledky muzstva su vsak prvorade. A tak dufajme ze trener nebude musiet vystriedat brankarov a zetito budu skveli..Aj tak si ale myslim ze Halak sancu urcite pocas sezony skor ci neskor dostane.
TAk poprajme brankarskemu tandemu Huet-Price nech sa im dari a nech vychytaju SC do centra Quebecu...

Dost ale ma prekvapilo vyradenie Maxima Laperriereho , ktory uz bol v minulej sezone stabilnym hracom zakladnej zostavy habs.Avsak ma na druhej strane tesi ze Grabovski dostane konecne sancu ukazat co je v nom a stane sa druhym a lepsim Samsonovom.
no neviem ako priceovmu vyvoju pomoze yhtat 1 zapas za 2 tyzdne a zvysok presediet na lavicke :P
ale habs asi vedia lepsie... a urcite boli silne aj zakulisne tahy v prospech price-a.
a chudak slovensky junacisko musi zase zacat tvrdo makat od zaciatku :(
:) Slovenský brankář Jaroslav Halák nakonec nezůstane v prvním týmu Montrealu. Post dvojky získal mladý kanadský gólman Carey Price. Do AHL vedení klubu také poslalo dvojici Ryan O'Byrne a Maxim Lapierre - NHLpro.cz
Co k tomu dodat?Cory Price je zkrátka talent a kanaďan k tomu.Vůči Jardovi Halákovi je to kruté,na webu HABS neopomenuli připomenout,že za odehraných 89 minut přípravy měl průměr 3,37 obdrženého golu.No nevim,to se mě samotnému moc nezdá,navíc je třeba také brát v úvahu soupeře a hru vlastních obránců a hráčů v poli před golmanem.Spíš mi to připadá,že z dvojice vyrovnaných golmanů si Černého Petra vytáhl Jarda Halák.Cory Price v přípravě přeci nezářil.Alespoň nemám takové informace.Na dvě místa,tři golmani,někdo musel vypadnout.Huet byl předem jasný bez debat,tak tedy Price nebo Halák.Bohužel volba byla Halák,což mě mrzí vzhledem k loňskému roku,kdy nám tak pomohl.Ovšem Price musí potvrdit svou oprávněnou nominaci a pokud se chytne/což reálně lze předpokládat/tak bude mít Halák starosti se do prvního týmu dostat.Musel by čekat na něčí klopýtnutí.To by k jeho dosavadní karieře,bylo opravdu nespravedlivé a kruté.Doufám,že se nevzdá, nezatrpkne a v Hamiltonu jim ukáže,že na to má a do prvního týmu patří.Mě zklamalo i vyřazení O´Byrneho.V přípravě na webu HABS pěli ódy spokojenosti a nakonec ho pošlou na farmu.Carbonnou sází zřejmě na jistotu.Bojí se aby mu vyšel začátek NHL a aby mu vedení,spolu s veřejností nevyčítalo případné prohry tím,že zariskoval mládím.Je inteligentní,ale málo zkušený a dost pod vlivem GM Gaineye.Poněkud se bojí zariskovat.Domnívám se,že být u vesla zkušenější trener,tak O´Byrne hraje od prvního zápasu.Nebude to dlouho trvat a v prvním týmu se oběví.O tom jsem přesvědčen.Na NHL má,to prokázal v přípravě.O Laperrierem moc nevím.O tom se během přípravy moc nepsalo.Je ale mladý,takže by neměl být problém pro něho se za čas, do prvního mužstva vrátit.Soupiska je celkem dobrá.Co mě ale štve,že je tam zase ten Garth Murray.Loni hrál houbelec.Pár minut za zápas a nebyl takřka vidět.Nechápu proč ho Guy stále nominuje.Pokud má plnit roli bitkaře,tak jsme si mohli vybrat určitě někoho lepšího!!!!
Zial Jaro Halak tomu vsetkemu dopomohol sam este v maji, ked namiesto toho aby ostal bojovat v AHL odisiel vysedavat na lavicku v reprezentacii... Prave cez AHL Play off zaziaril Price a to ze hokej je business a kanadsky talent je 100-nasobne vacsim lakadlom netreba ani pripominat.... V Montreale si nekanadsky brankar tak skoro nezachyta preto dufam, ze Jaro pojde cim skor do ineho timu kde mu daju sancu.
No musim ti pripomenut ze cristobal je francuz nie kanadan ale to je asi na rovnako v montreale..
No a je to tu.. prvy zapas sezony je vzdy dolezity preto sa tymto zapasom dava velky vyznam..dnes budu na si chlapci bojovat o body na lade caroliny..
Tazko tipovat takto na zaciatku sezony kto je favoritom tohto zapasu ., ale dalo by sa povedat ze je nim carolina ako domaci tim. Verim ze habs zacnu dobre ..ze cristobal sa chyti a ze dame aj nejake tie goliky..tak nezabudnite dnes v noci 01.00..
Saku Koivu (2+0) dal najlepsiu odpoved svojim kritikom, ktory mu mali za zle, ako sa vyjadril na adresu nadeji Habs v novom rocniku..povedal len pravdu, so SC môze MTL v tejto sezone sotva pocitat , prvorada je ucast v PO :!:

brankarka dvojicka Habs v "novom vydani"

Cristobal Huet
Obrázek
Carey Price
Obrázek
fajn obrali jste o body Canes to se cení, ale jen škoda že to nebylo v normální hrací době :)
:) Naše sestava v zápase s Carolinou byla poněkud neobvyklá Sestava:
Higgins-Koivu-Ryder, Kasticyn-Grabovskij-Kovaljov, Latendresse-Plekanec-Kostopoulos, Smolinski-Begin-Dandenault ; Markov-Komisarek, Hamrlík-Brisebois, Streit-Bouillon ; Huet.

První pětka hrála jako loni.Zato druhá pětka tvořila ruskou laine a měla nového centra,jímž byl Grabovskij.Carbonnou zřejmě dospěl k názoru,že by si rusové měli popovídat na ledě rusky a dal je k sobě.Doufám,že se sehrají a v zápasech jim to půjde i nadále.Grabovskij je sice šikovný centr,ale raději bych na jeho místě viděl Plekyho.Můj oblíbenec Tomáš Plekanec záhadně spadl do třetí checking line,což je pro mne trochu záhadou.V přípravě si přitom počínal výborně.Dokonce nastřílel hatrick.Nerozumim tomu. :thumbsdown: Rozhodnutí trenéra rozhodně Plekyho poškuzuje.Přijde o přesilovky a půl zápasu bude bránit nejlepší soupeřovi hráče v oslabení.Přitom se jevil jako střelec.Viděl bych ho raději výš.Ještě hůř dopadl opěvovaný Smolinski.Co by útočník odehrál pár minut ve čtvrté laině,jako levé křídlo.Zřejmě i on by měl hrát minimálně o lainu výš.Také zařazení Dandenaulta na pravé křídlo čtvrté řady je pro mne záhadou.Nepochopim proč útočníka musí hrát obránce.Přitom pravých křídel,včetně centrů,kteří hrají vpravo a mohou tento post s přehledem obsadit,máme víc než dost.Včetně těch co jsou na farmě.Složení obrany se mi líbilo.Dokonce si myslim,že se Guyovi toto složení povedlo,když už vyhodil O´Byrneho na farmu.Chvála po zápase byla na tisícizápasového Hamrlíka a z toho mám radost.Zvyká si rychle.Mám samozřejmě radost z vítězství nad nebezpečným soupeřem Carolinou,ale nepřeceňuji ho.Je to jen začátek!!!Saku se pochlapil a jako správný kapitán dal dva goly. :clap: Naše goly byly z přesilovek a ve hře 5-5 jsou refernce,že jsme byli lepší.O tom svědčí i počet střel 40 - 31 v náš prospěch.Žehrali jsme na neproměňovaní přesilovek po odchodu Souraye,tak mohu konstatovat,že v prvním zápase to vyšlo i bez něho.Nakolik bude opravdu chybět,ukáže až čas!Velká radost hoši ,jen tak dál.Čeká Toronto.Sám jsem zvědav jestli se Carbonnou odváží postavit do brány Carey Price.Držim palce,,Lets go HABS"
To sa ale mylis. O tom kolka je to lajna nerozhoduje to co je niekde na papieri napisane ale cas straveny na lade. A ak sa pozries na statistiky toho zapasu Pleks ma najvecsi icetime zo vsetkych utocnikov!!! Dokonca viac ako Koivu. Takze urcite figuruje minimalne v hlavnej presilovkovej formacii a podla icetimu hral aj oslabenia.

Aby som to doplnil, pretoze som si vsimol ze su tam presne cisla, tak ma 2 minuty cisteho casu v presilovkach (Koivu cca 5 minut) ale zato jasne najviac 5 minut v oslabeni a takisto najviac z utocnikov vo vyrovnanom pocte hracov.
:) Mám malinko přesnější info,protože jsme to na fanouškovském webu probírali.Ano s tím časem máš pravdu.Pleky odehrál 19,44 minuty v zápase a to,co ty říkáš jsem tvrdil taky.Ale lidi kteří byli u zdroje přímo,říkali že krom těch pěti minut v oslabení,většinu minut nastupoval v checking laine na Staalovu řadu a prakticky on sám,se nedostal vůbec ke své hře.My bychom potřebovali,aby se dostal ke své útočné kombinační hře,se snahou o zakončení,a také zkusil hrát přesilovky.A to se mu může podařit pouze s kvalitnějšími spoluhráči jako je třeba Kovaljov nebo Ryder.Na bránění je Tomáše škoda.Latendresse je buldok před bránu,ale určitě ne kombinační velehráč a Kostoupoulose tolik neznám,ale domívám se,že je to spíš obraný typ útočníka,který se radši vrací,než vymýšlí dopředu.S nimi těžko může hrát něco jiného než defenzívu,která se nám jistě hodí,ale Tomáš má navíc,než jen bránit./v zápase Plekanec -1 bod/My potřebujeme dopředu každého útočníka,který je schopný dát gol.Chybí nám pravidelný kanonýr.Za celý zápas Tomáš vystřelil na branku pouze jednou a to je na něj málo.Víc to nešlo.Já vim.Můžeš říct,že trener je zaúkoloval defenzivou na první řadu Caroliny a proti Staalovi se zkrátka víc neprosadil.Ale já se domnívám,že ani v dalších zápasech by s těmito křídli větší díru do světa neudělal.Krom bránění,nemá šanci se moc prosadit.A to je u hráče jeho kvalit škoda.A ještě k tomu Dandenaultovi.Bylo mě vysvětleno,že kdysi v juniorech a později v Detroitu sem,tam nastoupil jako útočník.Tudíž útočníka hrál a tuto úlohu zvládne./loni Streit/A jeho nominace do čtvrté řady v útoku je proto, kdyby se náhodou zranil během zápasu obránce,stáhne Carbonnou okamžitě hru na tři řady a Dandenault nastoupí na místo zraněného obránce.Údajně je to taková pojistka trenéra.V jiných týmech to tak nehrají,v Montrealu to tak chtějí.Asi s tím mají své zkušenosti.
ja som zatial s vystupeim chalanov spokojny. na dve zapay vonku ziskat 3 body je myslim si prijatelne..len teraz dokazat aj vzapasoch na domacom klzisku..
5197 příspěvků
Seřadit podle:
Ve fóru je celkem 1 uživatel :: 1 registrovaný a 0 skrytých (založeno na uživatelích aktivních během poslední 3 minuty)
Nejvíce zde současně bylo přítomno 58 uživatelů dne stř 03. dub 2013 21:57

Uživatelé procházející toto fórum: AndyF
2019 ST LOUIS BLUES