Máme i vlastný discord server: https://discord.gg/fgWjDdg2rE?
TAMPA BAY LIGHTNING
Diskuze o jednotlivých týmech nejkvalitnější hokejové ligy na světě.
Marc-Antoine Pouliot poslán do Norfolku. Ještě předtím musí projít waiverem. V áčku se tedy o místo ve čtvrtý, popř. třetí lajně porvou Hall, Harju, Perrin a Tyrell.
Btw, někdo na hfboards psal, že Boucher chce aby Malone hrál s Moorem. Nevím, co je na tom pravdy. Tim pádem by šel Purcell do druhý lajny k Vinnymu a Gagnemu.
Btw, někdo na hfboards psal, že Boucher chce aby Malone hrál s Moorem. Nevím, co je na tom pravdy. Tim pádem by šel Purcell do druhý lajny k Vinnymu a Gagnemu.
Blesky hledají inspiraci v minulosti. Good job Boucher
Downie dneska trénuje v lajně s Gagnem a Lecavalierem
Boucherovi se údajně líbí hra Tyrella, takže má velkou šanci hrát za hlavní tým.
Downie dneska trénuje v lajně s Gagnem a Lecavalierem
2:1 OT 
1st period
No Scoring
2nd period
08:23 - (TBL) - Simon Gagne (Lecavalier, Malone)
3rd period
14:35 - (FLA) - Jason Garrison (Weiss, Allen)
Overtime
03:21 - (TBL) - Mike Lundin (St. Louis, Gagne)
Simon Gagne - Vincent Lecavalier - Steve Downie
Ryan Malone - Steven Stamkos - Martin St. Louis
Sean Bergenheim - Eric Perrin - Teddy Purcell
Johan Harju - Nate Thompson - Adam Hall
Pavel Kubina - Mike Lundin
Victor Hedman - Brett Clark
Matt Smaby - Mathieu Roy
Mike Smith
Dan Ellis
Jedním slovem, utrpení. Vokoun byl jako zeď, přesto že sme Floridu přestříleli jasně 42:30, vyhráli sme těsně 2:1 po prodloužení. Střelecky sme to vážně valili, ale na druhou stranu tragická přesilovka. Měli sme osm! přesilovek, a ani jednu nevyužili ! Smith chytal báječně, až sem se divil, chytil několik tutovek. Už to vypadalo že vyhrajem 1:0 ale Garrison ho tam dal cca pět minut před koncem zápasu. Gagne za dnešek 1+1 a v pre-season zápasech byl nejproduktivnějším hráčem Blesků! Smith na to že odchytal jediný zápas, tak zachytal dost slušně. Jinak Moore nehrál kvůli tříslům, díky kterým nestihne pravděpodobně začátek sezony.
Já sem docela spokojený s tím výsledkem. Pokud hrála ta lepší sestava, tak dala dvakrát 4 branky, dneska vypadá, že byli zase lepší - 42 střel je hodně, ale každý den není posvícení a nespadlo to tam (ale z těch přesilovek by měla být určitě branka, to je fakt). Nevím proč jsme ty branky nedali, jestli chytal Vokoun tak dobře, jestli tam byly tyčky atd., těžko soudit, ale líbí se mi to, že když se útoku nedaří ten gól dát, tak je doplní brankář a zachytá tak, že i na ten 1-2 góly vyhrajeme. To je veliké plus, když se tohle stane (a opačný problém, když se nedaří gólmanovi/obraně a pustí 4 branky, tak zase útok do toho šlápne a dá jich 5).
Ta sestava už vypadá hotová - jenom Moore a Ohlund přibudou. Jak se řeší, které útočníky si nechat (na výběr je Perrin, Harju, Hall a Tyrell), tak pokud vezmem "jenom" 7 beků, tak můžem klidně všecky. Byl bych spíš pro tuhle variantu, protože nemáme takovou depth v obraně, abysme si mohli dovolit mít nahoře 8 kvalitních beků. Ještě jeden dobrý bek nám trochu chybí, protože už Smaby+Jones jako #6-7 není nic extra. Né tak ještě někdo osmý.
Ta sestava už vypadá hotová - jenom Moore a Ohlund přibudou. Jak se řeší, které útočníky si nechat (na výběr je Perrin, Harju, Hall a Tyrell), tak pokud vezmem "jenom" 7 beků, tak můžem klidně všecky. Byl bych spíš pro tuhle variantu, protože nemáme takovou depth v obraně, abysme si mohli dovolit mít nahoře 8 kvalitních beků. Ještě jeden dobrý bek nám trochu chybí, protože už Smaby+Jones jako #6-7 není nic extra. Né tak ještě někdo osmý.
Vokoun chytal vážně neskutečně, a být v brance někdo jiný, tak bysme dali aspon další tři branky. Libí se mě, že si Gagne sedl s kolektivem, po čtyřech zápasech má 3+3, St. Louis 0+5, Lecacvalier 2+2, Stammer 2+1. Akorát Downie je totálně mimo, skoro neviditelnej.
Jinak Gagne v dalším rozhovoru potrvdil, že se mu v organizaci hodně líbí, a podle sezony by i rád zůstal
Jinak Gagne v dalším rozhovoru potrvdil, že se mu v organizaci hodně líbí, a podle sezony by i rád zůstal
4:1 
1st period
13:51 - (FLA) - Mike Santorelli (Weaver, Allen)
2nd period
04:32 - (TBL) - Vincent Lecavalier (St. Louis) PP
07:22 - (TBL) - Steven Stamkos (Downie, St. Louis)
09:20 - (TBL) - Steven Stamkos (Lecavalier, Kubina) PP
3rd period
07:44 - (TBL) - Sean Bergenheim (Perrin, Vernace)
Simon Gagne - Vincent Lecavalier - Steve Downie
Ryan Malone - Steven Stamkos - Martin St. Louis
Sean Bergenheim - Eric Perrin - Dana Tyrell
Johan Harju - Nate Thompson - Adam Hall
Pavel Kubina - Mike Lundin
Victor Hedman - Brett Clark
Mattias Ohlund - Michael Vernace
Mike Smith
Dan Ellis
Tak první třetina byla z naší strany hodně slabá, jen pět střel a dostali sme gola. Boucher to pak ale hochům v šatně asi vysvětlil a zbytek zápasu sme to valili o stošest. Floridu sme přestříleli výrazně 40:21, z toho 18 a 17 střel ve dvou třetinách. Obrana dobře bránila, ten počet střel je od zápasu nižší a nižší.
Jinak se mě zdá, že starej dobrej Vinny je zpátky. Snad v každym zápase bodoval, uplně rozdílná hra oproti lonsku. Gagne dnes poprvý bez bodu, ale Stammer tam hodil hned dva. Po preseason zápasech je nejlepším střelcem samozřejmě Stamkos (4+1), Gagne a Lecavalier si připsali shodně bodů (3+3), Marty neskoroval v žádném zápase, za to byl hráč s největším počtem bodů a to s 0+7 ! Narozdíl od včerejška sme využili dvě přesilovky. Vypadá to, že se obě dvě první lajny budou skvěle doplnovat. Ted už sem akorát zvědavej, jestli Perrin dostane smlouvu.
A co se týče golmanů, všichni tři si odehráli po dvou zápasech. Desjardins v prvním utkání proti Chicagu zazářil, v Calgary to už byl slabší výkon, i když jak už sem zpomínal, 2-3 branky nešly na jeho triko. Ellis mě bohužel vubec nepřesvědčil, proti Dallasu průměrný výkon (17/19) a proti Edmontonu katastrofa. Zato Smith mě mile překvapil. Kvuli malíčku vynechal skoro celý kemp a odehrál jen dva poslední přípravný zápasy. Oba dva ale víc než solidně. Včera bojoval o vítězství s Vokounem a měl stats 29/30, dneska předvedl několik excelentních zákroků, díky kterým kometátor dostal málem čtyřikrát infarkt a nakonec pustil jednu branku z 21 střel. Podle toho se teda nebudu vubec divit, když Smith začne sezonu jako jednička, protože se zdá, že je opravdu fit a v zápasech proti Panthers nás hodně podržel...
Vidíte, já jsem to říkal, že ta výhra "jenom" 2:1OT posledně byla jenom náhoda :frajer2: Dneska už tam zase útok nasolil ty svoje čtyři kousky.
Kdybych to měl shrnout tu přípravu, tak sice jsem neviděl ani jeden zápas, ale přesto:
Dvojice Vinny+Simon a Marty+Stammer vypadají víc než dobře! Naopak ti třetí vzadu Downie s Malonem nic moc. Ale možná dělají hodně černé práce v rozích a před brankou, to těžko říct, když jsem neviděl ani jeden zápas. Každopádně ty dvě dvojice hrajou zatím tak dobře, že si prakticky vystačí a pokud jim to vydrží, tak i průměrně dobrý útočník s nima zahraje. Downie s Malonem mají v těch lajnách přece jenom trochu jiné úkoly, než dávat branky (ale něco z dorážky z brankoviště bych přece jen čekal).
Dále bottom six se nám nějak moc neprosazuje. Pokud jsme hráli s naší standardní top6, tak branky dávali jenom oni. Dneska ale jednu branku dali a přesně to od nich čekám, aby sem tam taky přispěli. Stačí když každý druhý-třetí zápas dají branku, sem tam nějaký bek, občas někdo ze čtvrté lajny když se zadaří....
Golmany shrnul Pain a myslím není jiná možnost, než nastoupit první zápas se Smithem v bráně.
Obrana a vůbec obranná hra se mi líbí. Pryč jsou ty doby (zatím), kdy na nás šlo 35+ střel.
Letos jsem zatím velice spokojen a tak dobrý pocit z toho týmu jsem neměl už dlouho. Útok vypadá, že bude šlapat, bottom six se věřím sehraje až si to sedne (docela se tam ti hráči točili). Zbývá jenom aby se Ellis dal trochu dohromady a jedem!
Cíl pro sezonu - nevytyčil bych jenom PO a pak vypadnout po 4 zápasech. Tenhle tým má na víc, pro mě bude letos dobré pokud samozřejmě postoupíme do PO a dostaneme se přes první kolo.
Takže GO BOLTS!
Kdybych to měl shrnout tu přípravu, tak sice jsem neviděl ani jeden zápas, ale přesto:
Dvojice Vinny+Simon a Marty+Stammer vypadají víc než dobře! Naopak ti třetí vzadu Downie s Malonem nic moc. Ale možná dělají hodně černé práce v rozích a před brankou, to těžko říct, když jsem neviděl ani jeden zápas. Každopádně ty dvě dvojice hrajou zatím tak dobře, že si prakticky vystačí a pokud jim to vydrží, tak i průměrně dobrý útočník s nima zahraje. Downie s Malonem mají v těch lajnách přece jenom trochu jiné úkoly, než dávat branky (ale něco z dorážky z brankoviště bych přece jen čekal).
Dále bottom six se nám nějak moc neprosazuje. Pokud jsme hráli s naší standardní top6, tak branky dávali jenom oni. Dneska ale jednu branku dali a přesně to od nich čekám, aby sem tam taky přispěli. Stačí když každý druhý-třetí zápas dají branku, sem tam nějaký bek, občas někdo ze čtvrté lajny když se zadaří....
Golmany shrnul Pain a myslím není jiná možnost, než nastoupit první zápas se Smithem v bráně.
Obrana a vůbec obranná hra se mi líbí. Pryč jsou ty doby (zatím), kdy na nás šlo 35+ střel.
Letos jsem zatím velice spokojen a tak dobrý pocit z toho týmu jsem neměl už dlouho. Útok vypadá, že bude šlapat, bottom six se věřím sehraje až si to sedne (docela se tam ti hráči točili). Zbývá jenom aby se Ellis dal trochu dohromady a jedem!
Cíl pro sezonu - nevytyčil bych jenom PO a pak vypadnout po 4 zápasech. Tenhle tým má na víc, pro mě bude letos dobré pokud samozřejmě postoupíme do PO a dostaneme se přes první kolo.
Takže GO BOLTS!
Dneska sme stáhli z waiveru švédskýho útočníka Mattiase Ritolu z Detroitu. Na farmu je slušnej, v NHL odehrál jenom pět zápasů (0+1).
EDIT: Eric Perrin propuštěn z try-outu... Mathieu Roy na waiveru a Harju s Desjardinsem posláni do Norfolku. Tyrell tedy zůstává v áčku
EDIT2: Tak Perrin podepsal ve Finsku a Persson se vrátil do KHL.
EDIT: Eric Perrin propuštěn z try-outu... Mathieu Roy na waiveru a Harju s Desjardinsem posláni do Norfolku. Tyrell tedy zůstává v áčku
EDIT2: Tak Perrin podepsal ve Finsku a Persson se vrátil do KHL.
Po posledních změnách už je stanovená sestava pro první zápas sezony. Moore pravděpodobně nastoupí. Ohlund je na 14 mimo hru, bohužel.
Downie - Stamkos - St. Louis
Malone - Lecavalier - Gagne
Bergenheim - Moore - Purcell
Tyrell - Thompson - Hall
(Ritola)
Kubina - Hedman
Clark - Lundin
Smaby - Jones
(Vernace)
Ellis - Smith
Downie - Stamkos - St. Louis
Malone - Lecavalier - Gagne
Tyrell - Thompson - Hall
(Ritola)
Kubina - Hedman
Clark - Lundin
Smaby - Jones
(Vernace)
Ellis - Smith
Lightning takes break from intense preseason with paintball outing.
Jj, Boucher ví jak na to. Před sezonou nastolit skvělou atmosféru mezi hráči
Jj, Boucher ví jak na to. Před sezonou nastolit skvělou atmosféru mezi hráči
Mike Smith začne sezonu jako jednička týmu. Dominic Moore nakonec přece jenom možná nastoupí, pořád ale nad ním visí otazník. Downie asi bude hrát v lajně s Vinnym a Gagnem, Malone naopak s Martym a Stammerem. Lajny by tedy měly v průběhu sezony vypadat nějak takhle:
Malone - Stamkos - St. Louis
Gagne - Lecavalier - Downie
Ritola/Tyrell - Thompson - Hall
Kubina - Hedman
Ohlund - Lundin
Clark - Jones
Smith
Ellis
A tady ještě ukázka z tréninku:
Malone - Stamkos - St. Louis
Gagne - Lecavalier - Downie
Ritola/Tyrell - Thompson - Hall
Kubina - Hedman
Ohlund - Lundin
Clark - Jones
Smith
Ellis
A tady ještě ukázka z tréninku:
Ritola pro nás bude z dlouhodobého hlediska podstatně platnější než Perrin. Je to podobný typ hráče,Yzerman myslel na budoucnost. Určitě v něm něco vidí a navíc Ritola má docela luxusní smlouvu- 3 roky a 510 tisíc cap hit.
Poněkud překvapivě udělal áčko Vernace,který doposud nastoupil v NHL pouze k několika zápasům.Sezonu začne jako 7.-8.bek,ale myslím,že tady je reálná šance,že se dostane přes Jonese či Smabyho.
Tyrell z mého pohledu zas takové překvapení není,na druhou stranu jsem očekával,že do áčka proklouzne alespon jeden z trojice Harju/Jones/Wright. Do Tyrella vkládám velké naděje,řekl bych,že je talentovanější jak Downie.
Poněkud překvapivě udělal áčko Vernace,který doposud nastoupil v NHL pouze k několika zápasům.Sezonu začne jako 7.-8.bek,ale myslím,že tady je reálná šance,že se dostane přes Jonese či Smabyho.
Tyrell z mého pohledu zas takové překvapení není,na druhou stranu jsem očekával,že do áčka proklouzne alespon jeden z trojice Harju/Jones/Wright. Do Tyrella vkládám velké naděje,řekl bych,že je talentovanější jak Downie.
Dnes to konečně vypukne, a já doufám, že po pár letech vyhrajem první zápas sezony
Moore tedy nakonec nejspíš nastoupí, a Mike Smith v brance. Těšim se co ukážou Vinny + Gagne a Marty + Stamkos
Scratches by měli být Ritola a Smaby. Ohlunda tedy zaskočí Vernace. Dana Tyrell si pak odehraje svůj první zápas v NHL ve čtvrté lajně, po boku Thompsona a Halla. A další pěkný video na utube
Před sezonou jich je čim dál víc.
Btw, kluci z OHL a WHL docela jedou. Connolly po šesti zápasech (WHL) má 3+5. Pánik po po šesti zápasech (OHL) má 4+3 a nakonec Schemitsch má po pěti zápasech 1+4 (OHL).
Btw, kluci z OHL a WHL docela jedou. Connolly po šesti zápasech (WHL) má 3+5. Pánik po po šesti zápasech (OHL) má 4+3 a nakonec Schemitsch má po pěti zápasech 1+4 (OHL).
Online budu,ovšem je otázka zda-li bude na co koukat.Na myp zatím nic nenímountain píše:Tak dneska v noci ty vypukne. Budete koukak? Asi jo co![]()
Ve fóru je celkem 0 uživatelů :: 0 registrovaných a 0 skrytých (založeno na uživatelích aktivních během poslední 3 minuty)
Nejvíce zde současně bylo přítomno 58 uživatelů dne stř 03. dub 2013 21:57
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé
Nejvíce zde současně bylo přítomno 58 uživatelů dne stř 03. dub 2013 21:57
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé