Máme i vlastný discord server: https://discord.gg/fgWjDdg2rE?

TAMPA BAY LIGHTNING

Diskuze o jednotlivých týmech nejkvalitnější hokejové ligy na světě.

Nie sú Pain...ale keby boli, bolo by to ešte lepšie :frajer2:

Každopádne Dave opäť urobil krásnu masku. Danovi pravidelne vytváral efektných šabľozubých levov počas angažmá u Preds, tak som bol zvedavý, čo to bude tentoraz. Vidno, že mu šlo najmä o to prepojiť "blesk" s témou masky, takže Odin a Thor je dobrá voľba pre tému, navyše typicky severská :thumbsup: Verím, že podobne peknú má už pripravenú aj pre Hedberga, diabol Moose, to bude nárez :cool:
Na odlehčení - Ellisova maska:
Na odvazani - Ellisovo nove auto:

Obrázek

Kolecko...

Obrázek
Tak z případného trejdu Kaberleho nakonec sešlo. Co sem to tak ale celou noc sledoval, tak sme měli největší zájem a k uskutečnění trejdu chybělo hodně málo. Ve výměně byl Malone a nějaký prospect. Když už se všude psalo, že Kaberle má blízko k přestupu, tak se zjistilo, že Malone má vlastně NTC, kterou nehodlá zrušit.

Tim pádem se zdálo, že z trejdu sešlo, ale Burke se pokoušel ještě o Downieho, toho ale SFY nehodlal měnit. Kaberle teda nakonec zůstává v Torontu, tak jak sem to očekával už od TDL ale jedno je jistý... kdyby Malone neměl žádnou klauzuli, už by byl Tomáš u nás a Ryan u Leafs. Každopádně SFY měl největší zájem.

Kabelku sme sice nezískali, ale mě zajímá jak to bude s tim bekem kterýho potřebujem. Mitchell už je na 90% u Kings... Jen doufám že SFY nevezme skrčka Bergerona. Tady už zbýva snad jen ten McKee nebo Mottau, oba jsou ale hlavně defenzivní.

Výměnou by se dal snad získat už jen Souray (tam je riziko se zdravim) nebo Bieksa, o něj se ale maximálně snaží Capitals a Canadiens, takže v tomto směru už je to taky pasé.
Já jsem rád, že z toho sešlo. Sice vidět Malona pryč, to by se mi líbilo, ale bohužel my ho potřebujem. Na jeho místo nemáme náhradu, ve FA taky nikdo není. To by musel SFY jít dalším trejdem pro typově podobného hráče, to by bylo složité.
Tak trejd se nakonec konal, ale jenom na úrovni AHL. Vyměnili jsme Rama (resp. asi práva na něj) za jiného golmana, Cedricka Desjardinse (http://www.hockeydb.com/ihdb/stats/pdis ... ?pid=70674) z Hamiltonu. Čísla nemá vůbec špatné.
Mě se to líbí! Rama nějak nečekám, že by se vrátil zpátky, v Omsku dělá jedničku. Navíc my máme v systému golmany, kteří ho pravděpodobně přeskočí (Tokarski, Janus). S Heleniusem taky nepočítám, tak jsme získali golmana, který může okamžitě v Norfolku pomoct a hrát. Navíc nad ním určitě proběhla diskuse s Boucherem, který dal jistě tip.
Prostě SFY strikes again, tentokrát na úrovni AHL.
Zrovna sem to semchtěl napsat :D

Jinak k tomu trejdu. Moc se mě to nezdá, ale vypadá to, že Janus nebo Tokarski pujdou chytat do týmu Florida Everblades v ECHL, protože momentálně máme tři kvalitní AHL golmany. Co se týče Desjardinse, tak ten loni v Hamiltonu zářil, což znamená, že by v Norfolku měl dělat bezpochyby jedničku.

Za Rama kterej se stejnak nejspíš nevrátí je to dpbrej trade, good job SFY :thumbsup:
Jo, jeden půjde určitě níž. Asi Janus bych to viděl. Oni mají oba stejně ještě čas, tenhle rok se do Áčka někdo podívá pravděpodobně jenom v případě zranění. A ani potom se nemusí dostat do branky. Navíc když půjde třeba ten Janus do ECHL, tak si aspoň pořádně zachytá. Rozhodně víc, než jako dvojka v Norfolku.
Zbavili jsme se golmana, který se pravděpodobně ani nevrátí do NHL. A kdyby náhodou ano, tak u nás pro něho stejně nebude místo. Desjardins může chytat hned.
EDIT: heh, to se pozná, že jsou prázdniny a okurková sezona. Ve 3 ráno nemám nic lepšího na práci, než rozebírat trejd na úrovni AHL :D
Asi tak no, ono ten Desjardins, když další sezonu v Norfolku odchytá stejně dobře jako loni v Hamiltonu, tak bych se nedivil kdyby pak dostal šanci na pár zápasů v NHL. Třebas se náhodou chytí jako Rask :D

Taky bych řekl že do ECHL pujde Janus, tam přece jenom bude chytat víc než dost a nabere jako jednička nějaký zkušenosti.

EDIT: Ted pár twitterů píše, že je taky dost možný, že Tampa v další sezoně nepočítá se Smithem a dvojku by mohl dělat právě Desjardins... no uvidíme :)
Desjardins je vzhledem k výsledkům i věku NHL ready.Smith could be dealt? :hmm:
Pokud se tak nestane,nabízí se prohození pozic (Smith-Desjardins) v průběhu sezony.Samozřejmě pouze v případě,že by Smitty byl špatnej jako loni...
Na hfboards spekulovali, jestli náhodou nebude Smith jedničkou v Norfolku, a Desjardins bude dělat dvojku za Ellisem. Každopádně, alespon podle mě, je Desjardins hodně velký talent, a vubec bych se nedivil, kdyby pár zápasů odehrál i v Áčku.

Já sám se teda spíš klonim k verzi, že Janus pujde do ECHL, a Cedrik bude jedničkou Admirals.
PainKiller píše:Cedrik bude jedničkou Admirals.
Tomu já osobně nevěřím.Tokarski je takový náš Price.Navíc loni byl oporou Ads,takže proč by měl vysedávat na lavičce?
Tady přímo slova od SFY: „Jsme rádi, že jsme Cedricka získali. Jeho zkušenosti z AHL se budou v naší organizaci hodit. Díky němu nebudeme muset spěchat s vývojem Dustina Tokarskiho a Jaroslava Januše.“

Btw, včera v noci sem se docela lekl, když se oznámilo, že Tampa připravuje výměnu. Protože snad všude se spekulovalo, že Malone asi zruší NTC a dodělá se trejd Kaberleho, kterej byl i ochtonej do Tampy odejít :D
V Norfolku to bude podle mě takové 1A-1B. Podobně jak v Áčku. Tokarski potřebuje chytat a Desjardins vypadá moc solidně a talentovaně na to, aby dělal čistou dvojku. Každopádně z tohodle bude mít pravděpodobně veliký přínos i Janus, který dostane branku jenom pro sebe v ECHL. Golman v jeho věku potřebuje hlavně pravidelně chytat.
Jinak Desjardinsova čísla i reputace určitě naznačujou, že má na to odchytat i něco za Áčko. Aspoň bude nějaký tlak na chlapce nahoře.
Letos to asi dopadne takhle no, ale po roce budeme co se týká gólmanů mnohem chytřejší. S naší "depth" na pozici brankáře jsem velmi spokojen.
A taky je jasné,že už příliš nepočítáme ani s Heleniusem.Možná se ho rovněž zbavíme v nějakém trejdu.
Právě jsme podepsali Seanea Bergenheimea z Isles.
No nejsem úplně jeho fanoušek,ale je to bojovník s dobrou hrou dozadu.Za poslední 2 sezony dal 6 golů v oslabení! To je něco,co nám chybí.
Ještě si počkám na cenu.Očekávám něco okolo 800-900k.
Dobrý podpis. Bergenheim je záruka min 20 bodů a navíc může nastupovat na oslabení :thumbsup: Ještě by to chtělo získat toho beka :D
Hm, křídlo do třetí lajny? Do čtvrté nejhůř. SFY vytváří v týmu pěknou konkurenci, takový Harju příkladně to bude mít už dost těžké.
Jak už trochu znám SFY, tak cena bude < 1M. Hlavně je to dobré v tom, že naše bottom six, která stála loni (a nejen loni) za totální kulové, začíná vypadat docela k světu :thumbsup:
Začíná to vypadat,že Harju,Pouliot a další dostanou rok v Norfolku...DRW style.
To jo, ale já s tím souhlasím. Rozebírali jsme to tu několikrát, že se poslední dobou u nás s prospectama moc spěchá. Viz Ranger třeba. On na to sice docela měl, ale byl prakticky hozený do vody. Nebo i o Hedmanovi si myslím, že první rok v NHL neměl dostávat ice-timy 22 minut.
Souhlas.

Hamrlík moc nevěděl :cool:
Řekl bych, že Bergenheim bude hrát čtvrtou lajnu, s jeho podpisem bych viděl sestavu asi takhle:

Downie - Stamkos - St. Louis
Malone - Lecavalier - Gagne
Purcell - Moore - Pouliot
Bergenheim - Thompson - Persson

Btw, docela mě znervoznuje ten re-sign Downieho :hmm: Na útěchu si ale můžu říct, že neprodloužil ani Ryan, Hornqvist nebo Neal :D
No jisté to má momentálně jen Moore,Bergenheim a Thompson.O zbytku se rozhodne v kempu...
A samozřejmě Purcell.
Purcell je RW, ten třetí útok spíš Bergenheim-Moore-Purcell. To konečně vypadá, že by mohlo dát i nějakou tu branku. To u nás nepamatuju od Kuvajtu napadení....
Bergenheim rozdává docela solidní počet hitů a je velmi rychlý.
Taky bych viděl 3.lajnu Bergenheim-Moore-Purcell.Defenzivněji ladění Moore a Bergenheim s čistě ofenzivním Purcellem.To by mohlo fungovat.Všichni tři jsou navíc velmi dobří bruslaři :)
Tim pádem to opravdu vypadá, že Harju dostane spíš prostor v Norfolku, a popravdě se ani nebudu zlobit, Harju s NHL nemá zkušenosti a takovýhle rychlý start by mu mohl být spíš na škodu.

Jo, Purcell je RW, dík mountaine :thumbsup:

3. Bergenheim - Moore - Purcell
4. Persson - Thompson - Pouliot/Harju?

EDIT: Tady nám jeden fanda Islanders z hfboards stručně sepsal co od Bergenheima můžeme očekávat :D

Positives:
-Excellent speed
-Goes on scoring streaks, and will chip in around 15 goals a season
-Usually a reliable penalty killer
-High energy player

Negatives:
-Not a good finisher--20 goals is pretty much his absolute ceiling
-He's not a very smart hockey player--he makes a lot of stupid rookie mistakes that tend to come at the worst possible time
-Takes a lot of stupid penalties (lazy hooking penalties especially)
9523 příspěvků
Seřadit podle:
Ve fóru je celkem 0 uživatelů :: 0 registrovaných a 0 skrytých (založeno na uživatelích aktivních během poslední 3 minuty)
Nejvíce zde současně bylo přítomno 58 uživatelů dne stř 03. dub 2013 21:57

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé
2002 GOTEBORG