Máme i vlastný discord server: https://discord.gg/fgWjDdg2rE?

ST. LOUIS BLUES

Diskuze o jednotlivých týmech nejkvalitnější hokejové ligy na světě.

podivej se na sestavu Detroitu v te dobe a kdo chodil na PP a pak se ozvi (a ten IT si asi zamerne prehledl) :-D
Ninety91one píše:(a ten IT si asi zamerne prehledl)
Datsyuk v první sezoně IT 13 minut. Tarasenko? 13 minut.
Datsyuk v druhé sezóně IT 15 minut. Tarasenko? 15 minut.
Datsyuk ve třetí sezóně IT 18 minut. Tarasenko? 18 minut.

Co tam máš dál?
aha, ja jsem tu kratkou prvni sezonu Tarasenka nepocital. Ale porad to nic nemeni na tom, ze hral Dats v trosku jinem tymu:)
To nebola éra platových stropov, my sme patrili k najbohatším a na koho si majitelia ukázali, tak toho GM priviedol. Takže sa to veľmi ťažko porovnáva. O tom zhodnom IT Pavsa a Tarasa som vôbec netušil. Každopádne mu držím palce, je radosť sa na neho dívať.
Top moment ASG. :hehe:
Taras ma ale na brejkoch sklamal :-( , moc kreativny nebol a od neho som cakal nejaku peknu techniku
Jak řekl Hitch na pozápasové tiskovce... Jsou vítězství a jsou velká vítězství. Včera proti Caps to bylo velké vítězství. Ten zápas měl příchuť play-off, od první do poslední minuty měl vysokou úroveň a já jsem moc rád, že jsme ho zvládli. V loňské sezóně byly totiž přesně takové zápasy naším velkým problémem a totálně jsme je nezvládali.

Celkově to byla již 10 výhra z posledních 11 zápasů. :thumbsup:

Co mi kalí radost z výhry je zranění Shattyho. Snad to nebude nic vážného a nebude chybět dlouho. Jeho absence by v dlouhodobém horizontu byla strašně poznat.
Backesův misconduct byl správně odpískaný, ale věřím, že suspendace z toho nebude.

Právě kvůli zranění Shattyho měl nicméně včera Pietrangelo neuvěřitelný TOI v hodnotě přes 32 minut, což bylo nejvíc od dob MacInnise, který podobný TOI měl v roce 2003.
To je na gulku..za poslednych 7 zapasov 6 prehier..dreme cely zapas a na konci to je prehra o gol. NSH, DAL,..Montreal a teraz St Louis. Ale dobry zapas..len sa opat ukazalo ze bez Holtbyho v branke proste nemame narok na vyhru
:ee: :cry:
Tak proti Tampě nas několikrát zachránil Elliot :good: a Schwartz :klobuk:
Tak Edmontonu fakt klobouček za jejich dnešní výkon proti Blues. Na ten zápas se dobře připravili. Perfektně odbránili Backesovu i Lehterovu lajnu. A tak otěže zápasu musela převzít Stastného lajna, která nastupovala proti Royově lajně a předvedla jeden z nejlepších výkonu v letošní sezoně. Především Jaškin odehrál pravděpodobně nejlepší zápas kariéry v NHL. :klobuk:

K věci. Vstřelil už svůj 10. gól sezóny. Přidal i 4 střely na bránu, 4 hity a 2 takeaways, navíc jedno z pouhých dvou vyloučení Oilers bylo po faulu na něj. Stastny GWG a áčko k Jaškinově gólu a 78 % (!) úspěšnost na buly, mimo to ještě 5 střel na branku. Berglund k tomu přidal áčko, hit, střelu a takeaway. Vyhrané buly dokázali přetavit k velké puck possession, kdy všichni měli CF% Rel na více, než 11.0 %. Roy s Purcellem a Jakupovem jim vůbec nestíhali.

Dělá mi to všechno velkou radost, protože přesně tohle nám v předchozích letech dělalo problémy. Když nám soupeř vymazal nejlepší lajnu, ty další už prostě nebyly schopny to vzít na sebe. Přitom přesně tohle je nutný základ pro myšlenky na nějaký úspěch v play-off. Letos máme poprvé tři funkční lajny, které jsou schopné vstřelit gól. K tomu navíc velmi obstojnou čtvrtou grinder lajnu. Začínám mít s blížícím se play-off dobrou náladu. Snad už konečně pořádně zakusíme, jaké to je hrát hokej v květnu. :yes:
LeBrun píše, že Blues jsou "in deep talks" s Phoenixem ohledně Michálka. To zní dobře. :yes:
Tak v konečném sumáři získali Blues od Coyotes Michálka a 3rd rounder s tím, že 50 % Michálkova platu si nechá Arizona, a to pouze a jen za Maxima Letunova. Yotes ho musí řadit hodně vysoko. Tohle se mi zdá jako krásnej steal pro Blues. Letunov nebyl ani v naší organizational top 5 mezi prospekty. Prosadit se by měl hrozně těžké, protože před ním jsou Rattie, Barbašev a hlavně Fabbri. Za mě naprosté nadšení.
:klobuk:
NHL Trade Deadline 2015

Pokud bych měl hodnotit počínání Armyho během trade deadline, tak mu dám bez váhání 1*. Velmi se mi líbí všechny tři výměny, které jsme provedli. Nebyly to žádné zběsilé šílenosti, ale naopak rozumné a trpělivě provedené tahy, kdy chápu význam každé z nich. Zaměřili jsme se především na obranu, což přijímám se zvednutým palcem.

Trade #1
Zbyněk Michálek a 3rd round 2015 conditional pick z ARI za Maxim Letunov

Asi největší need s jakým jsme vstupovali do deadlinu jsme vyřešili jako první. Rozšířit obranné řady o kvalitního defenzivního beka jsem považoval za důležitou věc, protože Butler s Lindbohmem jsou sice ok beci, ale fungujou spíš jako záplaty, a ne plnohodnotné náhrady, s kterými bychom mohli do play-off vstupovat jako s členy základní obranné šestky, kdyby to bylo potřeba. Michálek takovým hráčem je. Umí bránit nejlepší lajny soupeře, vypomůže na oslabení a zblokuje hromadu střel. Navíc je dobrý v transitional play a ačkoliv je to prototyp defenzivního obránce, je taky chytrým hráčem, který dokáže dát solidní first pass a založit útok.
Co je ale to nejlepší je, že nás toho mnoho nestál. Coyotes musejí mít Letunova skutečně vysoko. Podle všeho se jedná o velmi zajímavého prospekta, který ale nebyl v organizational top 5 prospect list a tak jako tak by měl hodně těžké se prosadit do prvního týmu Blues. To, že jsme k tomu jako přídavek dostali ještě conditional 3rd round pick na letošním draftu a 50 % retained salary od Coyotes pak zcela jednoznačně v mých očích převažuje misky vah ve prospěch Blues.

Trade #2
Robert Bortuzzo a 7th round 2016 pick z PIT za Ian Cole

Tohle je na první pohled hodně rozporuplná výměna. Jasně, Cole je pořád mladý, Bortuzzo není žádná extratřída, na první pohled se může zdát, že proděláváme, ale... Velkou roli tady podle mě hraje to, že Cole prostě nevyrostl v beka, jakého z něj Blues chtěli vychovat. Byl draftovanej v roce 2007 v prvním kole a počítalo se, že jednou bude top-4 defenseman, což, jak je vidno, se nestal. On je obstojným hráčem do třetího páru, ale když se na led dostal proti nejlepším lajnám soupeře, byl problém. Navíc on prostě té obraně nedodal nic navíc, co by už v ní nebylo. Ve všem byl na průměru a v ničem nevynikal. Po příchodu Michálka by jeho uplatnění ještě více upadlo. O jeho výměně jsem se zmiňoval už dříve a proto mě vůbec nepřekvapila. Bortuzzo alespoň přidá size & strength, které té obraně chybí od odchodu Poláka a které se především v play-off mnohdy hodí a jsou potřeba. Jako 7. bek nabídne Hitchovi zajímavou alternativu. Volba v sedmém kole draftu už je takový spíš symbolický přídavek od Pens.

Trade #3
Olli Jokinen z TOR za Joakim Lindstrom

Podivný tah, který ale má své opodstatnění. Jokinen ačkoliv téměř nikdy nehrál v play-off a jaké to je hrát hokej v květnu zná jen z MS, tak má za sebou více než 1000 zápasů v NHL. Ligu zná, prošel hodně týmy a o motivaci do play-off se u něj vůbec nebojím. Je to fajn rozšíření depthu zkušeným veteránem, který může v klidu zahrát roli v bottom-6 a v případě potřeby zaskočit i výše. Army a spol. tady podle mě vycházeli z loňské zkušenosti, kdy nám v prvním kole proti Chicagu vypadl na tři zápasy zraněný Backes a do prvního útoku místo něj musel naskočit Steve Ott, který ať se snaží jak chce, prostě nikdy nebyl a nebude hráčem do první lajny. A absence na tak klíčovém postu byla znát. Jokinen na prvním centru toho odehrál víc než dost a byť už není tím hráčem, jakým býval, pořád je to v případě nutnosti lepší volba, než tam vytahovat nějakého grindera ze 4. lajny. Protihodnota v Lindstromovi je jako plivnutí do větru.

Takže jak už jsem poznamenal výše, vedení za tenhle trade deadline chválím. Velmi dobře jsme rozšířili depth, vybrali hráče, kteří mohou pomoct a jejichž příchod dle mého zaujatého pohledu dává smysl. Pevně věřím, že letos už máme na to předvést nějaký deep play-off run a ukázat, že nejsme jen regular season team. :yes:

Let's Go Blues
Ta hra v poslednych zapasoch nevypada dobre, snad takto neladia formu na play off. Aby sa opakoval minuly rok, tak to by vazne nasralo. A minuly rok sa to aspon dalo hradit na vysoky pocet zranenych.....

V utoku sa proti detroitu toho moc nevymyslelo a uz ked, tak v poslednej chvili utiekol puk a v obrane boli diery.
Finch182 píše:Ta hra v poslednych zapasoch nevypada dobre, snad takto neladia formu na play off.
Nebyl bych tak pesimistický, předtím jsme zase měli tři shutout winy ve čtyřech zápasech. Dneska to ani zdaleka nebylo tak špatné. Za letošní sezónu bych naopak řekl, že jeden z nejlepších druhých zápasů v B2B, které nám pravidelně nejdou. Detroit nás sice v určitých pasážích přehrával, ale nedá se říct, že by nás drtili celý zápas. Především ale dobře bránili vlastní modrou čáru, nicméně šance jsme si i tak dokázali vytvořit.
Finch182 píše:v obrane boli diery
Tak bez Gunnarssona a stále bez Shattenkirka to není ono. Butler holt nemůže hrát proti nejlepším lajnám soupeře. Vůbec na to nemá, gól Detroitu padl po jeho špatné defenzivní práci.

Jinak k Berglundovi se nevyjadřuju, toho by měl Army fakt zabalit a poslat kamkoliv. Za ty dva idiotské fauly v útočném pásmu, kdy ten druhý byl v té nejnevhodnější možné době v samotném závěru zápasu, bych ho nechal sedět v hledišti. Pozičně je pořád špatný a Backesovi s Oshiem dneska spíš zavázel, než aby je vhodně doplnil.
tak vies jak, minuly rok mam este velice zivo v pamäti a ist cely rok pomaly po prezidenta a potom stratit total formu 5-10z pred play off je na zaplakanie. Teraz sa z kazdych dvoch-troch prehier po sebe poserem strachom
no.....nakoniec aby sa nezacinalo vonku proti chicagu a este sa suska o skorsom navrate Kanea :hroza:
Finch182 píše:no.....nakoniec aby sa nezacinalo vonku proti chicagu a este sa suska o skorsom navrate Kanea :hroza:
Hlavně se zranil Tarasenko nevíte někdo jak na tom je?
Leo píše:
Finch182 píše:no.....nakoniec aby sa nezacinalo vonku proti chicagu a este sa suska o skorsom navrate Kanea :hroza:
Hlavně se zranil Tarasenko nevíte někdo jak na tom je?
:-O Neviem nic, v noci som nepozeral. :cry:
Jak je na tom ten Tarasenko?
4. gól sezóny v čase 44:44 od hráče, kterej celej život nosil na drese 4 v den 4.4. :lol2: ten nahoře si to občas umí hezky zařídit :cool:
sudi :-D
Tarasenko a Steen se dneska vracejí do sestavy. Právě v nejvyšší čas. :)

Jinak dneska bude chytat Elliott, který jinak odchytal jenom jeden z posledních pěti zápasů a předpokládám, že dneska sám rozhodne, v jaké pozici půjde do PO. Allen totiž chytal v posledních zápasech extrémně dobře, Ells naopak neukázal příliš dobrou formu a pokud to zvoře i dneska, je podle mě docela dost možné, že jako jednička půjde do play-off Allen.
5281 příspěvků
Seřadit podle:
Ve fóru je celkem 0 uživatelů :: 0 registrovaných a 0 skrytých (založeno na uživatelích aktivních během poslední 3 minuty)
Nejvíce zde současně bylo přítomno 58 uživatelů dne stř 03. dub 2013 21:57

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé
2024 PRAHA