tak megaton sezonu zhodnotil vyborne, ale tak prispejem aj niecim svojim ako po kazdej sezone.
prevlada absolutne sklamanie.takto nechutne nevyuzit potencial po uspesnej sezone, konecne chodili ludia, v hale to zilo, a devils im nedokazu dat play off, dokonca ani goly, ani sem tam vitazstvo. po tom skvelom zaciatku sme uz do konca sezony prehravali rad za radom(ze sme seriu prerusili obcas vydretou vyhrou nad sabres alebo panthers sa ani nerata).
jasne ze nahradit pariseho je nemozne ale ked tak pozeram co hrali ostatne timy,ako my,a kolko bodov nam chybalo na PO tak si myslim ze sme tam mali byt. samozrejme predvedenymi vykonmi za celu sezonu nie..ked chytame snury prehier a nedokazeme vyhravat jasne zapasy s buff, tb, ci panthers tak tam nepatrime.
lou to ma tazke, neviem aka je situacia financna a co si vobec mohol dovolit(o to viac ma stve nepostup do PO a odsraty tdl, kde som cakal kvalitneho utocnika nech to stoji co to stoji a snahu zachranit sezonu a teda aj zisky-sullivan nebol riesenie). lou tim doplnal postupne, podla mna nie zle(az na kostopoulosa, ktoreho nechapem), len nam chybal a chyba proste top forward.
co ma najviac stvalo boli ako obvykle treneri..sorry ja deboerovi neviem prist na chut. lou sa uz vyjadril ze ostava, hraci ho maju radi, a ja s nim nemam problem na lavicke za istych okolnosti.ale tolko chyb to nie je ani mozne, nespravni hraci v nespravnych momentoch zapasov na lade nas stali body, tiez si nespominam kedy sme otocili zapas po nejakom jeho tahu(teda raz som ho tu pochvalil v uvode sezony sa mi zda ked sadli zmeny v utokoch pocas zapasu). ja jeho tahy nechapem, sem tam ani zlozenia utokov.a nasadzovanie utokov(chudak gio, ci pretazovany ilja, sachy s obranou a podobne). nastval ma aj s mooseom ked mu neslo. chapem ze chcel aby sa chytil. dokonca som si myslel ze to je spravne..lenze on ho nechal chytat x zapasov aby sa chytil co nas stalo body a ked sa konecne chytil, tak ho uz do konca sezony nepostavi?!! naco to potom vsetko bolo dobre? a samozrejme to klincuju jeho treningy, kedze sme tuto sezonu nenatrenovali nic. po kazdom zapase na dalsi den dobrovolny trening? ked nam nejdu presilovky obrana nic?? tiez ma srali jeho vyjadrenia, furt je vse ok..my tam nevyhrame 6 zapasov ale vsetko je super,stale sme na PO spote.. po xtych prehratych najazdoch povie ze netusi preco ich zrazu nevyhravame. nato citam vyjadrenie od brodeura ze tuto sezonu to ani netrenovali?? keby vyhrame polovicu z tych prehratych a napr na klucove buly v predlzeni s montrealom nasadi borca a nie josefsona(a x podobnych pripadov) tak sme v PO a dokonca este aj stym hnojom co sme hrali celu sezonu. dal by som ruku do ohna za to ze s lemairom by sme v PO boli tento rok. pre mna je najvacsia chyba sezony nas trenersky staff. cim dalej tym viac som presvedceny ze deboer je len tak dobry ako jeho asistenti. pretoze ich pocuva, zrejme dobre manazuje,zapaja a vyuziva. lenze odisiel larry a ten sa neda nahradit. do toho odisiel aj oates a nakoniec sa zda ze ten chyba taktiez.tí noví ich ani zdaleka nedokazali nahradit..dobre sice zhorsene oslabenie ale tak ok, to sa dalo cakat. barr teda fajn, ale ten borec na presilovku by sa mal okamzite zbalit a scotty tiez(minimalne na 2 roky trenovat farmu-robinson tiez nebol hned king). ak ma byt deboer trener fajn ,ale nech su asistenti naozaj, ale naozaj dobri.
k hracom: megaton to popisal presne, nemam velmi co dodavat,akurat tak ze andy greene bezkonkurencne nas najdolezitejsi bek, od clarkieho sa viac cakat ani neda, vpodstate takmer vyrovnal minulorocne cisla a marty bol vyborny-sice percento uspesnosti nic moc ale to je sposobene do urcitej miery poctom striel na nasu branu a kiksami obrancov).
a ako do buducej sezony? netusim.. podla mna jadro mame dobre, ja som za udrzanie kadra a zisk top forwarda. ono mame x obrancov,aj talentov a nevidim dovod preco by sme 2 z nich nemohli pustit.snad necakame ze budu vsetci u nas hrat nhl, to nie je mozne ani. ak sa chyti jeden, dvaja( merrill, gelinas) tak to bude uspech.. urbom burlon (alebo kombinacia s prvými dvoma) mozu byt kludne trejdovany..lebo budeme mat x taorminov a correnteov.
obrana by sa zlepsila podla mna s novym trenerom, nemyslim ze vyplacat volchenkova by sa oplatilo, pokym nemame istu nahradu v nasom systeme. zidlicky je kto je, na rozohravku lepsieho nemame,ak za menej, tak asi podpisat, proti harroldovi nic nemam ale mohol by byt nahradeny nejakym nasim mladym bekom, zbavit sa tallindera a obrana by bola, lacnejsia, talentovanejsia a urcite nie horsia.
Utok.nasa zaloha je nulova..teddy aj josefson sklamali, buduci rok to fakt bude posledna sanca sa u nas presadit podla mna..po zisku loktiho a jeho pripadnom podpise si myslim ze josefson by mohol byt vymeneny. momentalne ale netusime ako bude vyzerat nas utok. udrzat eliasa je priorita, ako napisal magaton 2 roky za 10mega by bolo fajn.. zubrus sa tiez vyjadril ze by rad ostal a ja som za.hrac do akehokolvek utoku na akukolvek poziciu a situaciu na lade co vyhrava vacsinu osobnych subojov je na nezaplatenie. myslim ze na jeho herny styl vek vplyv nema, otazne je zdravie ale ja by som nemal problem mu dat zmluvu na 3 roky pod 3m rocne. clarkie je uz ina vec, mam ho hrozne rad a ak by ostal tesil by som sa,ale mam taky tusak ze odide..ak nedajboze ano tak by sme potrebovali 2 nove kridla..jedno trebars ziskat na ufa(spominany ryder a podobne)a top hraca vymenou pre ilju nech ma s kym hrat. sice u loua je mozne ze pripadny odchod clarkieho by lepil zrovna sullivanom ale s nim ani s ponikom neratam. zaklad je udrzat si svojich hracov a priviest top kridlo. nech je cena akakolvek, pri znizeni stropu bude podla mna dobry vyber a ak chceme byt v play off tak musime nieco zaplatit, verim ze zaplatime(kedze sme nezaplatili na tdl).
utoky ilja-lokti-novy hrac, henrique-elias-clarkie( novy hrac),-elias sa mi na centri paci viac, d agostini-zajac-zubrus a carter-gio-bernier,to by bol podla mna velmi dobry utok a nie nerealny-este podpisat dakeho mladasa na farmu na zaskok okrem teddyho nech nemame samych barchov a pod.. strasne som zvedavy ako to dopadne s ufa hracmi a tesim a stresujem sa na off season, ale pred tym sa este tesim na draft