Máme i vlastný discord server: https://discord.gg/fgWjDdg2rE?

TAMPA BAY LIGHTNING

Diskuze o jednotlivých týmech nejkvalitnější hokejové ligy na světě.

Mno, sezona nám opět končí po základní části, takže se tu teď minimálně až do MS nebude nic dít. Píšu hodnocení brankářů + obránců (útočníky příště) A-týmu po základní části. Trochu úmyslně s časovým odstupem, aby se mi to rozleželo. Takže pojďme na to (známky jsou jako ve škole, platy jsou za letošní sezonu).

Brankáři:
NIITTYMAKI, Antero (49z, 21-18-5, GAA 2.85, SV 90.9%, 0,60M $)
Niitty sem přišel s tím, že bude dělat dvojku. Postupně však dostával víc a víc možností, což bylo vynucené Smithovou nekonzistencí. Své role ze první půlku sezony zhostil naprosto dokonale, vyloženě ukradl nemálo bodů a za to, kde jsme byli někdy v lednu/únoru (motali jsme se na 7-8.místě), jsme vděčíli hlavně jemu. Měl za tu dobu i pár špatných zápasů, ale těch výborných bylo mnohem víc. Potom sice (hlavně po olympijské přestávce) u něho nastalo takové slabší období, ale
to kromě několika světlých výjimek zažívalo celé muštvo. Trochu mu imo "vadilo", když musel dělat jedničku a chytat hodně zápasů po sobě, ale to nebyl jeho počáteční úkol. Pro mě Niitty splnil výborně svoji úlohu a dokonce ve vzniklé situaci (Smith nebyl tak neotřesitelná jednička, jak se čekalo) přidal i něco navíc. Za 600 000$ super. Podpírá to i solidníma číslama, což v
jednom z nejvíce inkasujících týmů (4. nejhorší) dokládá kvalitu. Navíc ty čísla hodně utrpěly mizérií v posledních zápasech.
Výsledná známka: 1-

SMITH, Mike (42z, 13-18-7, GAA 3.07, SV 90.0%, 2.00M $)
Smitty vstupoval do sezony jako jasná jednička, která měla odchytat minimálně 60 zápasů a být oporou mužstva. Jednoduše - nestalo se tak. Největší Smittyho chyba byla letos velká nekonzistentnost, což je pro gólmana nejdůležitější věc. Pamatuju na jeden dobrý asi měsíc, kdy opravdu chytal pravidelně vyrovnaně, jinak to bylo dva zápasy ok, další 2-3 propadák. Moc se mi nelíbil letos, na jednu stranu pravda, že byl po vleklém zranění, ale ty jeho výkony se moc nelepšily a není tady první rok. Po loňské z jeho pohledu docela dobré sezoně na to nedokázal navázat. Teď s novým GM se může klidně stát, že další šanci už nedostane. Osobně bych mu ještě jednu - opravdu poslední dal. I přesto, že nesplnil očekávání - to je můj pohled
Výsledná známka: 3-

TOKARSKI, Dustin
Neodehrál za A-tým prakticky nic, takže nějaké hodnocení není možné. V Norfolku však podával velmi dobré a vyrovnané výkony a pokud je příští rok zopakuje, jeho cesta do A-týmu se věřím otevře.

Obránci:
FOSTER, Kurtis (71z, 8-34-42, -5, 0,60M $)
Foster byl při svém příchodu velká neznámá. A rozhodně nezklamal. V defenzivní činnosti byl sice slabší (což je na beka docela blbé), ale směrem dopředu (hlavně při PP) to nebylo vůbec špatné. Výborná střela příklepem, dobrá přihrávka v útočné třetině - jeden ze základů naší PP. Uvidíme, zda ho nové vedení podepíše a hlavně za kolik. Za to, co hrál letos, to bylo super, ale pokud chce pomýšlet na nějakou pěknou smlouvu, musí se zlepšit ve hře 5 na 5, hlavně směrem dozadu. Tam má rezervy. Každopádně říkám podepsat - ideálně na rok (maximálně dva), aby ukázal, že umí i bránit a že to letos nebyla náhoda
Výsledná známka: 2

HEDMAN, Victor (74z, 4-16-20, -3, nováčkovská smlouva)
Dvojka loňkého draftu byla další neznámá. Hedman se však adaptoval velmi rychle a natrvalo se usadil v základní sestavě. A právem, Hedman hrál většinu sezony dobře. Měl i své výkyvy, ale který nováček v 19 letech nemá. Navíc imo dostával moc velký ice-time, v průměru snad 21-22 minut. To je strašně moc, pak je větší prostor pro chyby a zbytečně se na to tlačí. S 19letým bekem není kam spěchat. Určitě patřil k tomu lepšímu, co letos v obraně bylo. Do budoucna musí určitě zlepšit poziční hru a naučit se líp využívat svoje fyzické parametry. Pokud tohle zvládne, bude to hráz v naší obraně se schopností občas i podpořit útok - letos ukázal nějaké záblesky. Nebude asi nikdy sbírat 50 bodů, ale to mi vůbec nevadí. Mě se Hedman prostě letos líbil.

MEZSÁROŠ, Andrej (81z, 6-11-18, -14, 3.25M $)
Loňská sezona pro něho byla první u nás a nebylo to vůbec slavné. Letos jsem čekal, že se ukáže ten pravý Mezsároš, který k nám měl přijít. Ale výsledek byl ten, že jeho letošní sezona byla ještě horší, než ta minulá. Měl to být jeden z našich top beků, podporovat ofenzívu. Naprosto za očekáváním, body žádné, plus/minus tragické, hra podprůměrná. Celou sezonu. Navíc v sobě objevil skrytý talent na střílení vlastních branek, kterých si dal určitě minimálně 10. Pro mě zkrátka byly jeho výkony letos katastrofa, s takovou smlouvou (to je ale chyba jiných) a s takovou vizitkou, s jakou k nám přišel, nepředvedl vůbec nic, nijak týmu nepomohl, místy dokonce naopak. Sorry Mezs, možná to bylo trenérem, ale času jsi měl dost. Tohle není daleko od pětky.
Výsledná známka: 4-

OHLUND, Mattias (67z, 0-13-13, -8, 4.00M $)
Toto je velmi podobný případ, jako Mezsároš. Přišel jako velká hvězda a spolu s Mezsárošem měli táhnout a dirigovat obranu. Nestalo se tak, Ohlund měl sice solidní začátek sezony, kdy se mi opravdu líbil, ale pak upadl a už se na původní úroveň nevrátil. Za celou sezonu nedal branku! S jeho pomocí Hedmanovi nevím jak to bylo mimo led, ale na ledě spolu hráli jenom tak prvních 20, max 30 zápasů, potom už ne. Ohlund byl pro mě zklamáním, naše vysněná posila k Hedmanovi absolutně nesplnila očekávání. Poměr cena/výkon katastrofální.
Výsledná známka: 4-

LUNDIN, Mike (49z, 3-10-13, -4, 0.55M $)
Velmi příjemné překvapení. Mike se díky zraněním i neschopnosti členů základní sestavy dostal na trvalo do A-týmu a svými výkony si ho zaslouženě udržel. Patřil k tomu lepšímu v obraně, určitě je to příslib do budoucna. Škoda, že se stejně jako Hedman neměl pořádně od koho učit. Mike se mi letos líbil, ale nasadil si laťku a teď ji bude muset udržet a růst. Uvidíme, jak to zvládne. Rozhodně na to má.

WALKER, Matt (66z, 2-3-5, -11, 1.28M $)
Walker přišel s vizitkou defenzivního štítu. Stejně jako mnoho ostatních svá očekávání vůbec nenaplnil. Měl se starat o prostor před brankou, což se mu (stejně jako celé obraně) vůbec nedařilo. -11 na čistě defenzivního beka je špatné. Dostal taky hodně pěknou smlouvu a jestli chce zůstat, bude se muset o hodně zlepšit, protože to, co předvedl letos, bylo slabé. Taky byl často zraněný.

HALE, David (39z, 0-4-4, -2, 0.73M $)
Hale měl u mě při příchodu jméno farmářského beka, který občas nakoukne v A-týmu. Hale ale začal v prvním týmu od začátku a nutno říct, že zkraje si nevedl vůbec špatně. Ovšem s přibývajícími zápasy šla jeho výkonnost dolů, v druhé půlce sezony už toho moc nenahrál. Hale tedy potvrdil, že není obránce do prvního týmu. Že ho z něho dělá trenér, to je věc druhá. Je schopný zahrát pár zápasů dobře, ale na dlouhodobé působení to není. Bohužel pro něj dostává hodnocení za to, co hrál.

SMABY, Matt (33z, 0-2-2, -4, 0.50M $)
Smaby měl určitě před sezonou představu, že bude hrát natrvalo v prvním týmu. Dlouho nedostával šanci a jakmile ji dostal, tak se rozhodně nedá říct, že by ji nějak využil a svými výkony oslnil. Takový druhý Walker, má to být fyzicky hrající defenzivní bek, ale nijak v tom nevynikal. Myslím si, že v prvním týmu by měli být kvalitnější beci.

Tak, jsme u konce. Pokud udělám z mnou udělených známek průměry, tak pro gólmany vyjde známka 2-. To by mohlo odpovídat, brankářský post nebyla letos tak znatelná slabina, jako u nás bývalo v poslední době zvykem. Žádná síla ale taky ne. Ale myslím, že jsme za poslední roky byli zvyklí na horší. Obrana jim taky moc nepomohla. Niitty se uvedl nad očekávání, Smitty přesně naopak, takže se to v součtu nějak vyrovná. Do budoucna bude záležet hlavně na novém GM a jeho představě, na tom, jestli Smitty využije svou případně poslední šanci, zda podepíšeme znova Niittyho, zkrátka na mnoha věcech. Uvidíme, jak se to vyvine.
Obrana získala po zprůměrování takovou horší trojku (a to jsem byl někde myslím až netypicky hodný, u Mezse mi šátral prst po té pětce). Po velké reorganizaci v léte jsem konečně doufal, že budeme mít schopnou obranu. Nestalo se tak, jediný, kdo snesl letos nějaké měřítko byl "farmář" Lundin, nováček Hedman a "navrátilec" Foster. To je hodně smutné. Navíc celou sezonu vynechal Ranger, u kterého jsem čekal, že tohle bude jeho průlomová sezona. Skončili jsme jako 4. nejvíce inkasující tým. Na letošní obraně se mi nelíbilo hlavně její čištění - teda spíš nečištění - prostoru před brankou, nulová podpora útoku a chyby na útočné modré čáře. Brejky proti nám byly v zápasech na denním pořádku.
Pěkné shrnutí mountaine. Taky sem chtěl takový udělat hned po sezoně, ale nějak sem na to zapomněl. TAk to udělám ted. Každpodáně předem shrnu sezonu celkově.

Letos sme měli hrát play-off, místo toho sme skončili na 6. místě od konce. Ze začátku sezony to vypadalo, že konečně budem konkurence schopným týmem, po příchodu Tanguaye, Ohlunda, Niittymakiho, draftu Hedmana... bohužel se tak nestalo. Byli sme víceméně tam, kde sme byli loni. Tocchetovi přehmaty a točení hráčů v lajnách bylo až moc častý, a k žádnému výsledku to nevedlo. Před sezonou se většina fanoušků těšila na "úžasnou" spolupráci: Tanguay - Lecavalier. Nic takovýho se ale nekonalo a Tanguay s Lecim byli až nezvykle tragičtí. Koncem sezony odešli oba kovbojové a nahradil je náš nový majitel Jeffrey Vinik. Hned po skončení základní části se pakoval i Pat s Matem a podle mě se dají očekávat další letní změny. Tady je zhodnocení všch hráčů během uplynulé sezony.

Brankáři:
NIITTYMAKI, Antero
Pro mě byl Antero hodně příjemný překvapení. Očekával sem od něj stabilní výkony v roli dvojky, ale on zvládl u slušně roli částečný jedničky. Niitty měl famozní hlavně začátek sezony, kdy se pár týdnů držel na špičce statistik všech brankářů. Jako golman č. 2 je parádní, a určitě bych s nim podepsal minimálně na další dva roky, za průměrnej plat max 2 miliony.
Výsledná známka: 1

SMITH, Mike
Letos to byla neskutečná bída. Jeden zápas byl schopnej vychytat nulu a ještě si dát skoro gol do prázdný branky, druhej zápas dostal gol skoro z každý druhý střely. Měl i svoje světlý chvilky, ale většinu převládal ty horší. Tak nějak nvm, ale Smittyho bych už nechtěl vidět v brance další sezonu.

Obránci:
FOSTER, Kurtis
Tolik bodů, co Foster udělal, sem nečekal ani ve snu. Kdyby uměl trochu líp bránit, byl by asi náš nejlepší obránce uplynulý sezony... i když možná že je. Kurtise bych chtěl vidět v týmu i další rok a pokusil bych se ho podepsat stejnou smlouvou jako Niittyho. Na Power Play náš nejlepší bek, se slušnou střelou od modrý.

HEDMAN, Victor
To co Victor letos předvedl, bylo asi tak nějak co sem očekával. Už jenom to, že předčil svého "učitele" Ohlunda, je co říct. Victor měl hodně slušný vstup do sezony, 0+4 v prvních 4 zápasech, pak se to ale na nějakou dobu uklidnilo, nakonec získal 20 bodů. V obraně ještě pár chybek je, ale Hedman se má ještě co učit. Ukázal, že dokáže podpořit útok, myslim si, že za 2-3 roky bude našim top bekem.

MEZSÁROŠ, Andrej
Tak tady budu muset dát první pětku. Taky sem se rozhodoval mezi 4- a 5, ale nakonec jí dostal. Úlohu Mesze de facto převzal Foster, protože právě od Andreje se čekalo něco kolem 40 bodů za sezonu a podpoření útoku. Navíc Mesz fungoval jako skvělej odrážecí kužel před vlastní bránou, a takovej "kužel" můžem předat jinýmu týmu klidně za minimální cenu.
Výsledná známka: 5

OHLUND, Mattias
Taky zklamání. Jako jedinej z celý Tampy nedal gol. Měl být mentorem pro mladýho Hedmana a nakonec Hedman byl lepší jak on, to je docela smutný. Sice je pravda, že působil dlouho ve Vancouver - jiná konference, jiný kraj, jiný mrav. Tak nějak očekávam, že by další sezonu mohl hrát líp a tak nějak, se sehrát a prodat svoje zkušenosti.
Výsledná známka: 4

LUNDIN, Mike
Mikea bych si v áčku dokázal představit po celou sezonu. Jeden z mála beků, co dělal výraznější chyby, a v závěru se dokázal prosadit i bodově. V další sezoně by mohl možná naplno prorazit.

WALKER, Matt
Pamatuju, jak sme si z "THe Fingera" dělali na začátku prdel. Přece jenom nebyl zas tak tragickej. Blokoval docela dost střelc, i když jako od čistě defenzivního beka se čekala jiná práce, kterou bohužel neplnil, tak jak měl - viz. co psal mountain.

HALE, David
S timhle bekem sem počítal spíš na farmu, pak na pár zápasů nakoukl do áčka a ze začátku to dokonce vypadalo že by mohl být celkem slušnym bekem, ale tak jak rychle zazářil, tak rychle zhasnul. V áčku s nim rozhodně nepočítám.

SMABY, Matt
Tady nemám moc co psát. Taková mladší verze Walkera. At byl na ledě on nebo Matt, výsledek byl celkem stejný.

Útočníci:
STAMKOS, Steven
Naprosto neuvěřitelná sezona Stammera. Jedenapadesát golů + Maurice Richard Trophy v druhym roce v NHL je nádhera. Celkově 95 bodů. To, co Stamkos předváděl po celou dobu sezony, sem dlouho neviděl a byla radost se na něj dívat, hlavně na jeho nechytalenou pecku z levýho kruhu. S Martym udělal sakra dobrý duo, a poprávu se stal fantomem Power Play.
Výsledná známka: 1*

ST. LOUIS, Martin
Stejně jako u Stammera. Tihle dva si sedli jak prdel na hrnec. Marty překonal svuj osobní rekord v asistencích (65) a překonal hranici 90 bodů (94). Marty se stal parádnim mentorem pro Stammera, a jejich spolupráce svědčí oběma.

LECAVALIER, Vincent
Dal sem sice 2-, ale bylo by to spíš na 3... to asi proto, že mám Vinnyho rád. Leci se probral až na samym konci sezony, ale po 80% sezony se dost trápil. Neni to ten Vinny, na kterýho sem před 2 rokama koukal. Kdyby neměl aspon tak vysokou smlouvu... Doufám, že se dá po týhle už druhý podělaný sezoně dohromady, a konečně bude zase atakovat přední příčky kanadskýho bodování, jako letos Stammer s Martym.
Výsledná známka: 2-

MALONE, Ryan
Ryan bez Stammera byl v prdeli jak Bata s dřevákama, tady neni o čem diskutovat. Malone měl ze svý strany úžasnej vstup do sezony a jeden čas se přetahoval se Stammerem o nej střelce Tampy. Pak ale přišel jeho přesun do jiný lajny, a Ryan byl uplně mimo a naprosto k nepoznání. Kdyby by byl zůstal u Stammera, takovejch cca 60-70 bodů mohl mít.

DOWNIE, Steve
Pomalej rozjezd ale pěknej konec, takhle vypadal Stevova sezona ve zkratce. Přes 200 trestných minut a přes 20 golů, to se naposledy povedlo Theo Fleurymu. Letos mě přesvědčil že na top6 s přehledem má.

TANGUAY, Alex
Co to kua bylo? Čekal na začátku sezony, včetně mě, že by udělal min 60 bodů? Chyba. Alex byl komplet celou sezonu ve sra*kách ze kterých nebyl shcopnej vylíz, dokonce se mi zdálo, že si myslel že ostatní hráči budou dělat body za něj. Ještě že měl smlouvu jenom na jednu sezonu.

PURCELL, Teddy
Tady ještě nemůžu moc hodnoti, ale za těch cca 19 zápasů se mi líbil. Dokonce se díky němu, zvedla Leciho hra. Teddy si u nás připsal 3+6 za výše zmíněných 19 zápasů, to je teda skoro 0,5 bodů na zápas. Sem na něj hodně zvědavej v další sezoně.

BOCHENSKI, Brandon
Někoho moje známka možná překvapí, ale pravdou je, že od Brandona se tolik očekávat nemůže a to že měl skoro 0,5 bodu na zápas je v podstatě úspěch. Sice spálil neskutečně moc šancí, že by měl snad na kontě přes 10 golů, ale do 3-4 lajny celkem ok.

THOMPSON, Nate
Od něj se moc nečekal. Nakonec byl ale milým překvapením. Jako centr čtvrtý lajny naprosto ideální, určitě bych ho viděl v Tampě rád i další rok.

VEILLEUX, Stephane
V defenzivní Minnesotě dělal kolem 20 bodů, a v ofenzivní Tampě neudělal ani 10. Pro mě celkem zybtečnej hráč. Jako by na ledě vubec nebyl.

FEDORUK, Todd
Po většinu Healty Scratch, takže tady bude hodnocení taky trochu zkreslený. Nicméně v dresu Lightning bych ho docela rád už neviděl.

KONOPKA, Zenon
Náš nejlepší Penalty Killer. Body se od něj očekávat nemohli, ale na druhou stranu těch bitek bylo na muj vkus zas až moc.

PARRISH, Mark
V Tampě se objevil až v závěru sezony, talže nemám moc co hodnotit. Za to co sem ale tak zběžně viděl, mu dávam čtyřku.
Doug Risebrough says he is "very interested" in Tampa Bay Lightning's general manager job.
An opportunity, an education for Tom Kurvers, the Tampa Bay Lightning's acting GM.

Tampa Bay dostala od vedení NY Rangers svolení k jednání s Dougem Risebroughem o obsazení pozice generálního manažera. Risebrough, který v současnosti působí u Jezdců jako skaut a konzultant, zastával v minulosti post šéfa Calgary a Minnesoty. nhl.cz

A ku*va :roll:
Finalisté Lady Byng Trophy: Dacjuk, St. Louis, B. Richards.

Podle mě, by jí měl bez debat získat Marty. Z těch tří má nejvíc bodů a nejmín trestných minut + hrál skoro v nejhoršim týmu. Jestli tohle na Lady Byng nestačí, tak to nepochopim. Jen uvedu stats včech tří hráčů, Marty je jednoduše nejlepší a trofej by měl mít na 99% v kapse :thumbsup:

St.Louis.....GP 82.....G 29.....A 65.....P 94.....PIM 12
Richards.....GP 80.....G 24.....A 67.....P 91.....PIM 14
Datsyuk.....GP 80.....G 27.....A 43.....P 70.....PIM 18
PainKiller píše:Finalisté Lady Byng Trophy: Dacjuk, St. Louis, B. Richards.

Podle mě, by jí měl bez debat získat Marty. Z těch tří má nejvíc bodů a nejmín trestných minut + hrál skoro v nejhoršim týmu. Jestli tohle na Lady Byng nestačí, tak to nepochopim. Jen uvedu stats včech tří hráčů, Marty je jednoduše nejlepší a trofej by měl mít na 99% v kapse :thumbsup:

St.Louis.....GP 82.....G 29.....A 65.....P 94.....PIM 12
Richards.....GP 80.....G 24.....A 67.....P 91.....PIM 14
Datsyuk.....GP 80.....G 27.....A 43.....P 70.....PIM 18
Súhlasím, jednoznačne by mal vyhrať St.Louis :good:
Já jsem zase pro Datsyuka, jelikož jako jediný z nich i hituje a brání, takže je u něj mnohem větší riziko vyloučení a taky se ještě může ukázat v PO ;)
Jasně, brání atd. ale v týhle trofeji se bere spíš ohled na poměr výkon/trestný minuty. A Datsyuk má z těch tří nejvíc minut a nejmín bodů :wink: NAvíc je zase fakt že Marty hrál skoro v nejhoršim týmu NHL :D
Datsyuk to vyhrává pořád (4x po sobě). Výkony v PO nemají na tyhle trojefe vliv. A Marty bude těžko se svými parametry hitovat a ani to po něm nikdo nechce. A brání taky - Marty hraje hodně často i oslabení. Plus má veliký podíl na Stammerově trofeji. Datsyuk zase líp forčekuje, vystihuje soupeřovy přirávky a zkrátka dobře jim odebírá puk.
Ale letos bych to dal Martymu - jednak za jak říkám, Datsyuk to vyhrává furt, letos neměl nijak oslnivou sezonu a Marty je nominovaný poslední dobou taky pořád, ale výhra žádná. Letos bych to dal spíš i Richardsovi, než Datsyukovi, protože neměl špičkový rok.
Tiež by som to doprial Martymu. :thumbsup:

Nemôžem si odpustiť poznámočku. :D Tento rok tam kľudne mohol byť Kopitar, práve namiesto Dacjuka.
Kopitar.....GP 82.....G 34.....A 47.....P 81.....PIM 16
Na Lady Byng sere pes,to chce Conn Smythe pro Brada a Harta pro Mártyho :)
Opět lehké odmlka, proto přidám slibované hodnocení útočníků

STAMKOS, Steven
Naprosto úžasná sezona. Všichni čekali, jestli Stammer naváže na dobrý konec loňské sezony + MS. On na to dokázal nejenom navázat, ale ještě se posunout o kus dál. Maurice Richard Trophy je sladká odměna (částečně i pro Martyho). Jednoduše jeden z nejlepších hráčů nejenom týmu, ale i NHL. V tomhle věku....super. Má to ale jednu nevýhodu - nasadil si laťku sakra vysoko a příští rok se od něho bude čekat to samé. Ale věřím, že pokud se nezraní, tak předvede podobné výkony, jak letos

ST.LOUIS, Martin
Ehm, je tady třeba něco říkat?

LECAVALIER, Vincent
Těžká sezona pro Vinnyho. Musel se vyrovnat s mnoha věcma - série zranění, odchod Prospala (to si myslím bylo velmi důležité, proč měl takovou sezonu, jako měl), vůbec noví spoluhráči v útoku (najednou nehrál s Martym). Přesto bych řekl, že Vinny by měl být ten typ hráče, který dokáže zahrát s každým. Ikdyž pravda, s Tanguayem to měl letos hodně těžké. Ve zkratce, Vinnymu to z nejrůznějších důvodů (i z těch, které nemohl ovlivnit) letos prostě nešlo, ale kvůli jedné nepovedené sezony bych ho nezatracoval. Ale příští rok už to musí být ten starý Vinny(40+50), za 10M si mže dovolit takovýto výpadek jenom výjimečně. Uvidíme, jestli mu pomůže nový trenér.

MALONE, Ryan
Naprosto úžasná první půlka sezony. Dokonce mě skoro přesvědčil, že umí hrát hokej i sám, umí něco vymyslet a být prospěšný. Práce v rohu, chození před bránu, důraz, to zdobilo jeho hru a z toho pramenily jeho branky. Super, jasná 1.
Ovšem druhá půlka sezona byla katastrofická. Zase ten "starý" Malone, co není schopen udělat nic sám. Všechno, kvůli čemu byl v první půlce tak dobrý, se vytratilo. Úplně všechno, neviditelný hráč. Osobně absolutně nechápu, jak může půlku sezony hrát tak výborně a druhou tak špatně. Noc a den. Jasná 5. Zprůměrováno to vychází na 3, ale dávám 3-, protože Malone už to chvilku je a 6M vůbec neodpovídá předváděným výkonům.

DOWNIE, Steve
Co se týká formy tak přesný opak Malona. V první půlce se trochu hledal, putoval sestavou (hrál i ve 4.lajně), nedařilo se mu podle představ. Ale ve druhé půlce sezony našech chemistry se Stammerem a Martym v prvním útoku a přesně tam zapadl. Důrazný před brankou, vybojoval kvantum puků v rozích, veliký bojovník a srdcař. Takových hráčů moc nemáme. Přesvědčil mě, že má na top6. Čekal jsem před seznou, že se zlepší, ale takový posun opravdu ne. Gratuluju. Teď hlavně musí ukázat, že to nebylo náhoda. Taky se musí ukázat GM - podepsat ho znova na nějakou rozumnou smlouvu, valit po jedné dobré sezoně smlouvu na 4M by nebylo moudré.

TANGUAY, Alex
Tramtadadá, tahám první basu. Tady není o čem, Tanguay byl CELOU sezonu naprosto neviditelný a zbytečný hráč. Vedle Vinnyho měl reaminovat svoji kariéru a vytvořit silný secondary scoring. Vůbec nic z toho se nestalo, spíš naopak. Na obranu kašlal, na útok pomalu taky. 91 střel v 80 zápasech, to je vizitka hráče, který nastupuje v top6 s Lecavalierem, který má dávat branky, hrál na PP? Všichni jsme si ho tady před seznou přáli, ale (jako i jiní) těžce zklamal. Přesto ale přidám trochu netypicky optimistický pohled - pořád věřím, že Tanguay je lepší hráč, než ukázal. Strašně bych na něho byl zvědavý pod jiným trenérem (a vedle Vinnyho v top formě), ale pochybuju, že ho nový GM podepíše.

PURCELL, Teddy
Tady těžko říct. Za těch pár zápasů, co tady odehrál, se neukázal špatně. Přesto si myslím, že do top6 (pravděpodobně k Vinnymu a Malonovi) to chce někoho dynamičtějšího a hlavně prověřenějšího. Ale Purcella si každopádně nechat, rád bych ho viděl ve 3.útoku vedle nějakého slušného centra.

BOCHENSKI, Brandon
Z povolaných farmářů má sice zdaleka nejlepší čísla, ale nepřeceňoval bych to. Já si prostě myslím, že měl jenom štěstí. Takový Jones v hlavní týmu nehrál špatně, ale prostě mu tam ty body nenaskákaly, Bochenskimu jo. Na top6 to není v žádném případě, ve 3.útoku bych radši viděl Purcella a do 4.útoku nesedí typově. Je to těžké, kam s ním, farmu tahal výborně. "Naštěstí" se tohle vyřešilo samo a Bochenski jde myslím do KHL.
Výsledná známka: 3

THOMPSON, Nate
Nebyl jsem z jeho příchodu vůbec nadšený, ale v prvních zápasech mě mile překvapil. Potom už to bylo slabší, ale to bylo myslím tím, že hrál 3.centra a na to on imho nemá. To je centr do 4.útoku. Tady je hlavní dilema, zda si nechat jeho, nebo Konopku. Tohle rozhodnutí je docela těžké a ať by vyhrál kdokoliv, tak těsně. Nechám to na novém GM. Volbu jednoho či druhé lze zdůvodnit (nebo se to vyřeší šalamounsky, že si necháme oba a jeden bude na farmě)

VEILLEUX, Stephane
Jednoduše - vůbec se mi nelíbil. Vizitka defenzivního hráče a skončil -14. Stabilní misto ve 3.útoku, většinu zápasů neviditelný. Ofenzivní příspěvek nula (i v Minnesotě těch 10 branek dal a btw měl víc střel než Tanguay), defenzivní bych s jeho vizitkou čekal lepší. Pro mě nesplnil očekávání jak dopředu, tak dozadu.

SZCZECHURA, Paul
Letos to byla bída a PaulSZ mě zklamal. Čekal jsem, že začne pomalu přebírat Halpernovo místo defenzivního centra. Ale kdepak, -15, ofenzivní příspěvek opět minimální. Bohužel, ta farma je pro něho asi strop. Škoda, fandil jsem mu, na konci loňské sezony se mi líbil, ale holt to nevyšlo.

FEDORUK, Todd
Možná se mnou nebudete souhlasit, ale toho je další basa. Naprosto zbytečný, nepotřebný hráč, který podle mého očekání nic neukázal. -12 a to skoro nehrál a když, tak stejně nebyl vidět. Nulový přínos. To už ten Artyukhin byl lepší. Jenom další důsledek Lawtonovy práce - v tomto případě toho těžce nepovedeného trejdu Vrbaty.

KONOPKA, Zenon
Stabilní místo 4.centra. Dařilo sem mu na buly. Na můj vkus se moc rval, podle mě často zbytečně. On je srdcař a bojovník, ale zase rvát se za každou cenu...tohle nemám v hokeji moc rád. Jsou v něm samozřejmě situace, kdy je to potřeba, ale rvát se skoro každý zápas...U něho s tou známkou váhám, je to takové smíšené a nevím, co mu dát. V něčem dobrý, v něčem ne. Tak zlatá střední cesta. Jsme zvědavý, jak rozhodne nový GM ve věci Konopka/Thompson.

WRIGHT, James
Wright hodně nečekaně začal v prvním týmu a to byl podle mě hlavní problém. On se strašně snažil, ale bylo vidět, že na to (ZATÍM) ještě nemá. Neměl mít takový ostrý start, ale hezky pomalu. Není kam spěchat v 19 letech. Bohužel pro naši organizaci je přesně tohle spěchání už typické. Nebudu mu dávat známku, protože byl postaven do pozice, kterou bylo hodně těžké zvládnout. Nicméně příslib do budoucna tam je, uvidíme.
Výsledná známka: -

PARRISH, Mark
Podepsán na zkoušku, rozehrával se na farmě, prvnímu týmu ovšem nijak nepomohl. Nechytil se. U něho to bylo takové buď a nebo. Bohužel, nevyšlo to. Ale přesto si myslím, že za ten pokud to stálo, neměli jsme co ztratit. Proto opět nehodnotím.
Výsledná známka: -

Sečteno podrtženo to myslím pěkně vystihuje, náš veliký problém téhle sezony - bottom six a s tím i secondary scoring byl celou sezonu na bodu mrazu - PaulSZ: 5 branek, -15, Halpern: 9/-13 (a to má většinu z toho, jak hrál s Vinnym ve druhé lajně), Fedoruk: 3/-12, Veilleux: 3/-14, Tanguay: 10/-2, Purcell: 3/-8, Bochenski: 4/-1, Wright 2/-9 atd, to jsou prostě katastrofické čísla. Nulový ofenzivní příspěvek. Já nechci, aby ve třetím útoku měl každý 20 branek, ale aby dali ti hráčí každý v průměru 3-4 branky za sezonu, to je opravdu málo. Navíc defenzivně taky bída, každý skoro -15 bodů, to není dobrá vizitka.
Opět jsme byli letos týmem jednoho útoku, akorát pro změnu to byl Marty-Stammer-Downie. Tanguay marný celou
sezonu, Malone půlku a Vinny se hledal a s takovým křídlama se nenašel.
Tož na netu se objevila informace, že Yzerman je na seznamu možných manažerů Tampy Bay :)

Ex-Detroit great Yzerman linked to Bolts' GM job.
Stane sa Yzerman generálnym manažérom Tampy?
Could Steve Yzerman be the Lightning's GM?
TAMPA BAY – Zdroje blízke klubu Tampa Bay Lightning tvrdia, že Dave Nonis, Steve Yzerman a Doug Risebrough sú najväčšími favoritmi na pozíciu generálneho manažéra floridského tímu.

Tieto tri mená by mali byť na vrchole krátkeho zoznamu potenciálnych generálnych manažérov, ktorý si pripravil nový majiteľ Lightning Jeff Vinik. Zdroje tvrdia, že Red Wings povolili Tampe Bay komunikovať s Yzermanom, súčasným viceprezidentom Detroitu.

Yzerman nekomentoval túto možnosť, ale už v minulosti sa prezentoval túžbou stať sa generálnym manažérom tímu NHL. A v Detroite sa ním tak skoro nestane, keďže Red Wings chystajú nový kontrakt pre Kena Hollanda.

Za favoritov na nahradenie Briana Lawtona na stoličke GM „Bolts“ sa považujú aj Dave Nonis, ktorý pôsobí ako vyšší viceprezident hokejových operácii Toronta, a Doug Risebrough, ktorý pôsobil v uplynulej sezóne ako poradca NY Rangers.
A čo by Yzerman ako GM robil? Bol by ešte horší ako Lawton. Nerozumiem toľkému optimizmu, že bude fantastický GM. Veď žiadne skúsenosti s tým postom, navyše byť GM reprezentácie a tímu je sakra rozdiel. Z tejto trojice určite Dave Nonis by bol najvhodnejší.
ThrashersFan píše:A čo by Yzerman ako GM robil? Bol by ešte horší ako Lawton. Nerozumiem toľkému optimizmu, že bude fantastický GM. Veď žiadne skúsenosti s tým postom, navyše byť GM reprezentácie a tímu je sakra rozdiel. Z tejto trojice určite Dave Nonis by bol najvhodnejší.
:D Yzerman působí v DRW jako viceprezident a navíc již prakticky od 18let ví,jak to chodí ve world-class organizaci.Působením u Kanady pouze potvrdil (např.nenominováním nebrániče Greena) své schopnosti.Z těchto tří je Yzerman jednoznačně nejlepší varianta,nicméně příliš nevěřím,že se tento sen stane realitou.
Nominovat tým Kanady na OH, kde bylo 80% týmu jasného je jedna věc, ale podepisovat volné hráče, vyjednávat nové smlouvy se stávajícími, měnit hráče, to je něco úplně jiného.
Nonis má plus, že je z Toronta, kde se teoreticky mohl učit od Burka, což je dobrý GM.
Uvidíme. Horší jak Lawton to už snad být nemůže, to jsem klidný.
18 rokov bol v Detroite a čo s tým aký je GM má spoločné? Lawton pôsobil v Minnesote a to tiež nebola nejaká podpriemerná organizácia a naučil sa tam niečo? No nemám taký pocit. Pôsobí ako viceprezident. Viceprezident nemá na starosti vyjednávanie trejdov, zmlúv a pod. Dokonca viceprezident je mám pocit len taká pro forma funkcia, ktorá o ničom nehovorí.
Tak Yzerman má školu od Hollanda a dalších mistrů ve svém oboru.Vždycky to byl velmi inteligentní hráč s velmi dobrou pracovní morálkou.Navíc preferuje hráče ze Západu co umí do těla,takže sračkám typu Tanguay by byl konec.I Nonis je dobrý,dokázal například získat Luonga za 3 sra*ky.Každopádně snad nepadne volba na Risebrougha...
Takhle, ten Yzeraman by byl asi nejlepší možnost, ale jak psal kisin, Steve preferuje hráče ze Západu, takže aby se náhodou třeba Marty nebo Leci nestěhoval :? Takže bych se možná aj přiklonil k tomu Nonisovi :thumbsup: Ale Risebrougha ani náhodou, to je zase nejhorší možnost :D
PainKiller píše:Takhle, ten Yzeraman by byl asi nejlepší možnost, ale jak psal kisin, Steve preferuje hráče ze Západu, takže aby se náhodou třeba Marty nebo Leci nestěhoval :?
Tak zas to není třeba brát úplně doslova.I v DRW působí hráči,kterým hra do těla nic moc neříká.Miller,Lidstrom,Filppula a další.Ale je mi jasné,že mountain by raději Nonise,vzhledem k Yzyho diskutabilní nenominaci Mártyho :)
ThrashersFan píše:18 rokov bol v Detroite a čo s tým aký je GM má spoločné? Lawton pôsobil v Minnesote a to tiež nebola nejaká podpriemerná organizácia a naučil sa tam niečo? No nemám taký pocit. Pôsobí ako viceprezident. Viceprezident nemá na starosti vyjednávanie trejdov, zmlúv a pod. Dokonca viceprezident je mám pocit len taká pro forma funkcia, ktorá o ničom nehovorí.
Tak učit se od Risebrougha a učit se od Hollanda či Nilla je trošku rozdíl,nemyslíš?
Navíc Lawton je už od pohledu naprostý idiot,což se o Yzermanovi naštěstí říct nedá.
kto sa učil od Risebrougha? :eek2: Holland je GM, Yzerman viceprezident. Dve rozdielne funkcie. Tam niej e dôvod, aby sa od Hollanda učil.
Já neříkám, že Yzermana nechci :-) Říkám, že on s GMkováním nemá žádné zkušenosti. Ale asi o tom něco ví a zajímá se. Do jaké míry, to nejde říct, protože do organizace Wings fakt nevidíme. Nonise taky vůbec neznám. Vůbec k celému tomuhle nemám moc informací, tak na to nemám vyhraněný názor.
Já jsem si jenom přál, aby se Lawton+Tocchet pakovali, to se splnilo a jsem spokojený. Teď jenom v klídku vyčkávám, co bude :)
ThrashersFan píše:kto sa učil od Risebrougha? :eek2:
Lawton.Psal jsi,že působil v Minny,kde co já vím dělal Risebrough jistou dobu GM.
ThrashersFan píše:Holland je GM, Yzerman viceprezident. Dve rozdielne funkcie. Tam niej e dôvod, aby sa od Hollanda učil.

Yzerman působí u DRW od svých 18.let,to by se i naprostý idiot naučil řadu užitečných věcí spjatých s hokejem.A vážně si myslíš,že by Yzerman dostal funkci GM u repre Kanady,kdyby o tom věděl prd?Já si to nemyslím.A domnívám se,že Yzerman jako velká legenda Detroitu má v klubu solidní postavení bez ohledu na funkci.Navíc sám prohlásil,že chce být GM v NHL,takže určitě jen nesedí jak p*ro v kanceláři,ale bedlivě sleduje práci svého kolegy Hollanda :)
Lawton pôsobil v Minnesote North Stars ako hráč, tak som to myslel.

Reprezentácie mávajú úchylky dávať ako GM reprezentácie bývalých hráčov - Šťastný, Bure, Gretzky, Yzerman. Nad tým by som sa nevzrušoval.
9523 příspěvků
Seřadit podle:
Ve fóru je celkem 0 uživatelů :: 0 registrovaných a 0 skrytých (založeno na uživatelích aktivních během poslední 3 minuty)
Nejvíce zde současně bylo přítomno 58 uživatelů dne stř 03. dub 2013 21:57

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé
2024 FLORIDA PANTHERS