od
megaton » ned 21. dub 2013 19:53
Tak s blizicim se koncem sezony bychom si mohli udelat obvykle shrnuti. Beru to podle Capgeek, tak jak jdou mzdy a hodnotim jako ve skole:
Kovy : 1- : Az pri jeho zraneni se ukazalo jak je dulezity, i kdyz zrovna neni PPG, tak jen svoji pritomnosti a tim, ze se na nej souper musi soustredit nam zarucuje alespon jeden gol na zapas. Mozna se pletu, ale mam dojem, ze s nim v sestave jsme ani jednou nebyli SO. nebezpecny pri PK, sam ma tolik golu co ani nektere tymy nemaji. V pristi sezone snad bude mit lepsiho spoluhrace na druhym kridle. Rozhodne by take nemel hrat 25 min za zapas, ale to je spis na PDB
Elias: 2 : Jistota ve predu i vzadu, chlap snad nestarne. V plne sezone by v klidu udelal 20+40 a tak rikam podepsat v rozmezi kolem 5 mega na dva roky. Skoda ze pri Kovyho absenci sam ztratil na produktivite.
Zajac: 4: pro me zklamani sezony, veril jsem ze mu chybi malo k tomu byt opravdovym no 1 C. Veril jsem, ze castecne vynahradi goly, ktere odesly do Minny lec nestalo se tak. Po teto sezone to vypada, ze mame solidniho defenzivniho centra do druhe lajny placeneho kralovsky za dobre PK a buly. Pro me je to malo a jen zminovana defenzivni jistota ho u me zachranila pred 5
Zubrus: 3: tezko hodnotit, zraneni ho pripravilo o slusne rozjetou sezonu, porad je to asi hrac ktery zvladne 15+20 a je platny zejmena na pre 5on5. jeho podpis bych bral v pripade ze plat spise klesne a bude souhlasit se smlouvou max na 3 roky
Clarkson: 3+: zacatek sezony jak ze snu. Top power forward ligy, ale pak? prislo zraneni? uvedomil si, ze s takovymi vykony by mohl pozadovat 5+ mega na 5+let a to mu svazalo ruce? nebo je jen neuveritelne streaky? kazdopadne po uzasnem zacatku to byl ten stary dobry "clarktard" co me nekdy neuveritelne stval svou jednodimenzionalni hrou a spatnym bruslenim. pokud bude pozadovat plat nad 4 mega rikam, nechte ho jit, ale nebude mi to prijemne protoze ho budeme muset nahradit jinym typove podobnym hracem
Sullivan: 0 : abych pravdu rekl, pri loosing streak jsem trochu polevil ve sledovani a tak se tezko hodnoti, jeho podpis a setrvani nenastane
Ponik: 3-: po slusnem zacatku prisel utlum, po lonske sezone mi bylo lito ze odesel, vnimal jsem ho jako hrace na pomezi 2. a 3. lajny ale letosni prubeh ukazal, ze je spise do treti lajny, no pokud by se rozhodl zustat a podepsal opet na rok za podobny nebo mensi peniz, tak bych ho v tymu uvital
DAgostiny: 3-: libi se mi ze je opravdu rychlej a dokaze se diky tomu prosadit, navic je mladej a tak ma porad potencial. Pokud by zustal za stejne penize (neocekavam, ze pujde s penize dolu a myslim, ze to snad ani neni mozne) a mel by moznost se ze treti lajny probojavat nahoru, tak bych rad videl co by dokazal v cele sezone v nasem dresu, ocekaval jsem vsak ze bude poduktivnejsi
Josefson: 3-: v AHL se mu na zacatku sezony darilo a ocekaval jsem, ze se prosadi vice, zpocatku i dostal sanci, i kdyz malou a nevyuzil ji tak, jako treba loni Rico a jeho navrat na farmu byl asi zklamanim pro vsechny strany. Posledni zapasy se ale zlepsil a pokud do pristi sezony zapracuje na psychice a prida produktivitu, sanci na 3. lajnu ma ale spise ho vnimam jako long term prospekta
Henrique: 3: syndrom druhe sezony? po slibnem zacatku, prislo hlussi obdobi, expiremnty na LW nebyly dlohe, coz je moozna skoda, vedle Lokiho a Kovyho nevypadal spatne. PDB se nekde vyjadril, ze ho ma radeji na centru, no uvidime jak v pristi sezone, pokud se Josefson zlepsi natolik aby mohl hrat 3 centra a Loki se prosadi, vznikne prostor pro dlouhodobejsi vyzkouseni na LW. Jinak krome spalovani sanci to nebyo spatne.
Loktionov: 2-: Libi se mi jeho prehled a klid na puku. Skoda ze se stal obeti snury proher, hodnoti se hur, kdyz prisel az v prubehu sezony. Svou sanci vyuzil castecne, zejmena ve spolupraci s kovym byly zablesky top6 utocnika, snad se bude jen zlepsovat v nasich barvach.
Carter: 1:4th liner s potenialem 25-30 bodu, kdo by to nebral
Bernier: 1:4th liner s potencialem 25-30 bodu, kdo by to nebral
Barch:4-: Uz odzacatku to byl pro me nepochopitelnej podpis. Je asi hokejovejsi nez Janssen, ale zadnej efekt nemel. Ze by Buyout?
Kostopulos:4: nevidim duvod proc by mel hrat. z letos vyzkousenech goons asi nejlepsi, ale u me jen pro to, ze ma alespon gol
Gionta: 1: 4th liner s potencialem 25 -30 bodu, kdo by to nebral. Navic nejvic hitu v tymu, slusnej na PK, zaslouzena nominace na Masterton. ti tri spolu tvori jednu z nejlepsich 4th line co pamatuju a rekl bych, ze se radi k top v lize. Jedina vytka je ze se nechali casto prestrilet, ale to je dano i tim, ze meli plnit funkci treti rady nebo chechking line kdy byli az prilis casto nasazovani proti nejlepsim radam soupere
Volchenkov: 4: nikdy bohuzel nenaplnit nadeje do nej vkladane (byly ale opravnene?) Pomalej, neobratnej, navic nehitujici, k duhu mu jde PK, ale na nejlepe placeneho obrance je to malo. pro me jasnej kandidat na vykoupeni.
Zidlicky:2-: asi splnil co se cekalo, nas nejtvorivejsi obrance, s pukem si dovoli co ostatni ne. V defenzive obcas chabrus, coz vedlo i k castym faulum, jen odhaduju, ale podle me nejvylucovanejsi Devil. Co s nim dal? nejsem si jistej, ze muzeme jeho ofenzivni kvality postradat, Larsson je asi nema, od Merrilla nebo Gelinase to ocekavat by bylo asi nefer a tak bych se pripadnemu prodlouzeni nedivil a pokud by to bylo na rok v rozmezi od 3 do 4 micu tak bych to i schvaloval
Tallinder: 4+: takovej divnej. casto asi zaslouzene HS, pak se hledal, ale kdyz hral svou hru, coz bohuzel nebylo nijak casto, tak se mi docela libil, pro me kandidat na vymenu nebo vykoupeni. Uprime receno divim se, ze nebyl vymen pri TDL,asi je drahej
Salvador: 3-: bohuzel to nebyl Sal z lonskeho PO, hadam ze kdyby nebyl kapitan tak by si taky posedel na tribune. Pomalej, do ofenzivy nulovej, a prilis casto chybujici.
Greene: 2+: Asi nejspolehlivejsi obrance, slusnej dopredu, nechybujici vzadu. Pokud dostal prilezitost na PP tak ji vyuzil, divim se, ze druhou PP nehral vic. Ma trochu slabsi strelu, ale celkove neni moc co vytknout
Fayne: 2-: uprime receno nevim co proti nemu PDB ma. hraje stabilne dobre, s pukem neni uplne marnej a nijak zvlast nechybuje. pro me velmi slusnej bek 4 az 6.
Larsson: 2: dalo by se rici to same co o faynovi, z nejakeho duvodu je PDB pranyrovan za kazdou chybku, coz se projevuje i podle jeho vyjadreni na jeho sebevedomi. Dostal za ukol soustredit se na defenzivu, tam se podle me ohrome zlepsil a pokud by dostal prostor v ofenzive, ma kvality top 2 beka.
Harrold: 2: na to kde zacinal, si vedl slusne, jak role player odvadel co se ocekavalo, nemyslim, ze zustane a asi bych to ani nechtel
Brodeur:2-: takovej lepsi prumer, zraneni ho zbrzdilo, na zacatku sezony byl v laufu, ale to celej tym. Myslim, ze rok jeste na slusne urovni zvladne.
Moose: 4: pro me mel velkou vinu na nasi prvni loosing streak. Poustel softy, neveril si. Byl stridan. Mozna nemel v Martyho absenci chytat kazdy zapas. treba by mu koudel u zadku pomohla k lepsim vykonum
Management:
PDB: 3-: to ceho jsem se bali a sice uprednostnovani veteranu na ukor mladych se dostavilo. dunim by mu jiste vycetl, a ja souhlasim, nekolik proher v zakladni casti, kdy bylo spatne prostridano. Zda se mi, ze ho ostatni precetli a jeho atraktivni styl byl casto jen efektni, nikoliv efektivni. Podle me zustane. Satna, zda se, za nim stoji, to ze nedavaj hraci goly a jakej ma material neni jeho chyba.
Ostatni treneri: uprime, tezko se hodnoti, PK se dost propadla, ale zas mame nejvis SH golu. PP je standartne spatna a je spise zhorsujici se, ale nebyl moc cas ji trenovat tak snad pristi rok se dostaneme alespon k prumeru ligy.
Lou:3-: proste nenahradil goly Pariseho, castecne mu rozumim, doufal, ze to nahradi kolektivne, lec nestalo se a pokud byli Zajac, Henrique, Clarkson cold, tak nebyl nikdo kdo by je nahradil. Jsem treti nejhure skorujici tym a nebyt vcerejsiho pridelu floride tak jsme nejhorsi. Snazil se a prichod Loktionova za 5. kolo se mi libi, Snazil se posilit a neztratit, ale prichod DAgostinyho a Ponyho nemely kyzeny efekt. Snad se mu povede do pristi sezony privezt strelce, kterych bohuzel na UFA trhu moc nebude, pro me je favorit Ryder. Mozna ze zalovi ve vodach BO, takovy Havlat by nebyl spatny, ale je brzo hadat. Mozna je i vymena. Rozhodne nelze spolehat, ze nas zachrani novacek (Boucher)
budu rad pokud se k necemu podobnemu odhodlate i vy, nebo pokud s necim snad nesouhlasite, sem s tim.