Máme i vlastný discord server: https://discord.gg/fgWjDdg2rE?

FLORIDA PANTHERS

Diskuze o jednotlivých týmech nejkvalitnější hokejové ligy na světě.

Florida Panthers - Winnipeg Jets / 4:1

Dnes veice sympatický výkon. Se zraněními jsme se vypořádali jak nejlépe jsme mohli. Jacob Markstrom zachytal senzačně. Pořád a pořád tam jsou ale mezery v obraně. Hlavně dvojice Campbell/Gudbranson kupí jednu hrubku vedle druhé. Naopak, Filip Kuba dnes předvedl velmi dobrý výkon. Kdo se mi ale dnes líbil nejvíce, tak Shawn Matthias. Chlapec nám zavážel puk do útočného pásma, tam vklidu rozehrál. Bruslil jako o závod, poctivě se vracel zpátky z útoku. Prostě výkon, který bych rád viděl i u ostatních. Navíc přidal i krásnou branku. Mike Santorelli se také uvedl krásnou brankou ovšem, u něj už tak spokojený nejsem a celý zápas byl spíše neviditelný. Colby Robak si připsal premiérový bod za přihrávku. :)

Winnipeg nepředvedl (sám) prakticky žádnou pořádnou akci. Nebýt chyby 4 hráčů Panthers (4 hráči šli za Laddem do rohu, který nahrál volnému Wellwoodovi), tak ta branka ani nepadne. Druhou velkou šanci měli zase po chybě tuším Gudbransona, když nevyhodil puk. Střelu však zblokoval Fleischmann. Těhle zbytečností se musíme vyvarovat. :nono:
Proti Capitals se naši fanoušci musejí ptát, co to tam předvádíme.. tohle není hokej..
Ono to ani nebol zly vykon z vasej strany, ibaze brankari chytali akurat tak chripku
Co zápas, to 5 kousků v naší síti.. Za jednu výhru zaplatíme 2 - 3 prohrami.. Už mě to nebaví a ten "sajrajt", co tam naordinoval letos Dineen (asi pod naivní myšlenkou, že máme konečně po letech 2. silný útok papírově), čili něco na způsob "všechno do útoku" je tak maximálně na ****. To ani nepočítám naše brankáře, kteří každej zápas pustí 2 soft góly. Letos se na to nedá dívat.

Jinak gratulace Mintrealu, jak se jim povedlo zvednout po loňské zbabrané sezóně. Zápas jsem nevidě ale skóre si nikdo nevycucal z prstu..
Já tě chápu, že jsi naštvaný, ale ta vaše marodka je fakt velká. Já si nedovedu představit jak bychom hráli bez Price, Subbana, Paciorettyho, Plekyho... Prostě ten letošek musíš nějak přežít a šance vkládat do TDL a draftu. Vím o čem mluvím.

Pouze čtyři hráči Floridy si mohou být jisti, že se jich nebude týkat případná výměna v NHL. Panteři hrají v letošní sezóně špatně a generální manažer Dale Tallon dal v rozhovoru pro stanici NBC najevo, že je připraven vyměnit většinu členů kádru. „Zůstanou Gudbranson, Markström, Huberdeau a Shore, u ostatních se trejdům bránit nebudeme,“ řekl Tallon.
nhl.cz
To je pro mě celkem překvapení, Fleishe bych se určitě nezbavoval, Versteega taktéž. Myslím, že tenhle tým by si zasloužil další šanci, přeci jen další přestavba po dvou letech není ideální.
Parda píše:Pouze čtyři hráči Floridy si mohou být jisti, že se jich nebude týkat případná výměna v NHL. Panteři hrají v letošní sezóně špatně a generální manažer Dale Tallon dal v rozhovoru pro stanici NBC najevo, že je připraven vyměnit většinu členů kádru. „Zůstanou Gudbranson, Markström, Huberdeau a Shore, u ostatních se trejdům bránit nebudeme,“ řekl Tallon.
nhl.cz
To by bylo už moc na tuto sezónu. Takový Kopecký je senzační hráč a nedovedu se bez něj stávající Panthers představit. Ten kluk maká od jednoho konce ke druhému. Navíc zapracoval na střelbě, která mu minulý rok dělala problémy. Toho bych si rozhodně nechal.. Weisse taky nevyměňovat. To je pro mě stále kapitán number one. A to že letos hraje špatně dávám za vinu jeho zranění, se kterým prakticky od začátku sezóny hraje a bídnou formou celého týmu. Versteeg to stejné jak Weiss, je brzo se jej zbavovat. Fleischmann je etos bídnej, no šanci bych mu dal. Ale chápu, že za něj by jsme aspoň něco dostali. Nechápu, jakto, že není mezi "nedotknutelnými" Kulikov.. Náš letošní nejlepší bek.. Na druhou stranu, je to NHL.cz. Jo a Drew Shore je mezi tou čtyřkou vyvolených zcela neprávem.

Trošku jej zhodnotím. Jeho vstup do NHL byl senzační. Byl naším nejlepším hráčem na vhazování. CPal se před branku, poctivě se vracel, bojoval o puky. Nastolené tempo však neudržel (dalo se to čekat). Za to bych jej ještě neodepisoval ale.. Jeho technika a myšlení prostě na první dvě lajny nejsou. A už vůbec ne jeho střelecké schopnosti. Takový Nick Bjugstad či Rocco Grimaldi (druhý jmenovaný má však obrovské fyzické rezervy) jsou talentovanějšími a troufám si říct i kompletnějšími hokejisty. Ale to ukáží až v NHL.To je jen můj odhad stejně tak jak ten, že Shore je do 3. lajny.

Jsem naštvanej ale.. Já ani nejsem tak naštvaný. Spíše nespokojený. Ten tým má určitou kvalitu. Uznám, že minulý rok bylo vítězství v JH divizi velké štěstí, ae rozhodně ten kádr není na boj o první draft, to fakt ne. Většina hráčů hraje bez formy, či dokonce nehrají hokej. Vidím problém v novém stylu (ofenzivní) Dineena. 10 let jsem neviděl play-off. Ale věděl sem, že se tam něco buduje a testuje. Ale když sakra jsme minuý rok uhráli play-off s def. taktikou, proč u ní nezůstat? Kvůi příchodu Muellera, Kovaljova a Huberdeaua? Nejsme Oilers, abychom si mohli dovolit hrát otevřenou partii. Proto jsem "nespokojený" a částěčně i nasraný.
Souhlas, je tam víc hráčů, kteří by měli být nedotknutelní a to především Kopecký, ten má letos výbornou sezonu. Fleish trpí na zranění svých kolegů, loni byli s Verteegem a Weissem jedním z nejlepších útoků v lize. No a vaše smůla pokračuje. Gudas včera opět zranil Versteega... Do toho Markstrom, který zdaleka nechytá jako loni (pamatuju, jak jsem z něj šílel, když nás vychytal neskutečným způsobem).
Já už na to seru.. 13 střel, 3 branky.. prohra s Tampou, co hrála ho*no. Versteeg zas mimo.. Tady by pomohl snad jen prášek proti nasrání..
Všimol som si že Matthias je jeden z mála hráčov ktorých tu pravidelne chváliš, a ked hráva stále tak ako pri tom gole Bruins tak aj chápem prečo :poklona2:
Bože ale ten Versteeg mal riadnu smolu túto sezonu :hroza: uzdraví sa len aby sa mohol znovu zraniť...

Ohlund píše:Bože ale ten Versteeg mal riadnu smolu túto sezonu :hroza: uzdraví sa len aby sa mohol znovu zraniť...
Myslíš tak ako Kesler? Obrázek
Matthias je momentálně náš "nejlepší" hráč. Já už když přicházel do kempu se slovy "tohle bude má nejlepší sezóna, přes léto jsem na sobě hodně zapracoval.", jsem tušil, že on nezklame a je tomu vážně tak. Bruslí ještě lépe, jak minulé sezóny, obrovsky se zlepšil ve střelbě, technicky zlepšil vedení kotouče, už není jen agresivní, ale i účinný v odebírání puků. Jediné, co by stále mohl zlepšit jako hráč oslabení/forčekující lajny je vhazování. Ale to je doslova detail v našem týmu. Další z těch, co musí Panthers udržet v týmu. A když už jsem u chvály. Tak i Jack Skille si ji zaslouží. Ono, ze 4. lajny docela často přispívá (bodově) do naší hry. Navíc je opravdu hodně agresivní a plní si do puntíku povinnosti směrem dozadu. Bohuže, s Kulikovem to jsou (byli) naši nejlepší hráči, a to je prostě málo. Chtělo to příspěvky od všech a ne jen směrem dopředu, ale i dozadu.
Kovalev ukončil kariéru. Důvodem bylo to, že v našem týmu nedostával tolik prostoru, kolik si představoval a když byl nabídnut jiným týmům k výměně, nikdo jej nekontaktoval. Před svým koncem chtěl vyhrát ještě alespoň jednou Stanley Cup, no s předvedenou hrou by do silnějších týmů nemohl. Tak hodně štěstí dál Alexi. :)

Jinak, dnešní zápas jsem viděl až ze záznamu. Markstrom byl senzační a když už byl na střelu krátký, zachránila jej tyč (tuším ve dvou případech). Ten zákrok Nashe na Kopeckého.. doufám, že Nash bude potrestán. Takové věci by se neměli nechat bez trestu. Ještě bych vyzdvihl Briana Campbella, dnes odehrál velmi sušný zápas, co se defenzívy týče. Naopak, poslední dobou se mi vůbec nelíbí Peter Mueller. Dostává dostatek prostoru ale šance spaluje. I s velkou marodkou jsme dokázali porazit Rangers (nutno podotknout, letos hodně marné). Každopádně, v žádném případě nečekám winning streak. Další zápas bude jak je zvykem prohra. :wink2:
New Jersey Devils - Florida Panthers / 2:1

Nepovedlo se navázat na předešlé dva )spěchy. Nevadí, potěšil mě návrat Kulikova. Clemmensen dnes hlavně u druhé branky Devils hodně vyhořel (i když, obrana měla Clarksona pokrýt). Na druhou stranu, chytil zhruba dva brejky Devils. Jednou jej tuším po střele Kovalchuka zachránila tyč. I přes tuto prohru cítím celkové zlepšení. Ustálila se hra, už tolik nechybujeme v přihrávkách a i pozičně jsme se zlepšili. Jako by hráči našli konečně tu hru, kterou se snaží DIneen vnést do našeho stylu. No snad se podaří výkony udržet a do konce sezóny se to nějak ušlape, aby z toho nebyl úplný propadák. Talentu máme až příiš, nestojím o další. SPíš bych, aby v létě přišel nějaký kvalitní veterán, který dodá zkušenosti. Nerad bych, aby z Floridy byli noví Oilers. :)
Poslední výkony naznačují zlepšení, což mě těší. Také se blíží uzávěrka přestupů a tak jsem si našel pár informací, ohledně výměny našich hráčů.

V prvé řadě je velký zájem o Marcela Goce. Původně o něj měl zájem Montreal, jenže ten si nakonec stáhl z waiveru Halperna. Dalším zájemcem má být Vancouver Canucks. Osobně bych si dokázal představit výměnu Goc for Raymond. Předpokládám však, že Vancouver se nám budou chtít snažit podstrčit nějaké ty picky. Se vší úctou, talentu už má tým dost a já se nechci dostat do pozice, v jaké je Edmonton, to znamená, spousta talentu ale žadný pracant.

Další, kdo je zmiňován s odchodem je Brian Campbell. To bych milerád uvítal. Campbell je nesmírně dobrý QB na přesilovku. Také skvěle bruslí ale ta jeho obrana, to je peklo. Pokud bychom pustili Campbella (otázkou však je, kdo by jej s jeho cap-hitem chtěl), uvítal bych, kdyby se vedení pokusilo o návrat Bouwmeestera. Dvojice Bow - Guddy by se mi líbila. Na druhou stranu, z posledního angažmá u Panthers mi Bouwmeester přišel stejně neschopný v obraně, jako Campbell. Navíc, on asi stejně bude chtít spíše do týmů, jako je Detroit či St. Louis..

Na odstřel je údajně i Fleischmann. Flasch letos nemá optimální sezónu a střelecky se trápí. Určitě mu ani neprospělo zranění jeho spoluhráčů. No z našeho kádru má pořád poměrně slušnou hodnotu. Další hráč, o kterého by mohl být zájem je Peter Mueller. Ale tady se obávám, že play-off týmy budou mít strach o jeho zdraví. Play-off není pro holky. Někomu by se mohl hodit Smithson, slušná hra do těla, velice dobré vhazování.

Také jsem se díval na naše bývalé "talenty". Dudleyho miláček Václav Nedorost v KHL válí s dalším panterem, Dadonovem. Odchod Dadonova mě tehdy hodně mrzel. Letos by se pro něj určitě místo našlo. Michal Řepík, který obléká dres Lva Praha měl slabou základní část, v play-off má ale zatím ze 4 zápasů 3 body. I on by si letos mohl přijít na své, škoda že odešel. :neviem:

Teď už jen uzávěrka přestupů a tuhle sezónu nějak dokopat. A v té příští hurá za divizním titulem. :frajer2:
Florida Panthers - New Jersey Devils / 3:2 pp

Vydařené utkání, kde nám k vítězství pomohla velká dávka štěstí. Dnes to byl minisouboj Berniera a Matthiase. Devils se deset minut před koncem dostali do vedení 2:1 a já už sem to pomalu ale jistě začal odpískavat. No naštěstí 27 vteřin před koncem se po štastné dorážce radoval z gólu Matthias. Ten letos hraje opravdu senzačně. Dnes ukázal, jak vysoké je jeho IQ.. Hodně se mi líbil i Kulikov, který hraje s neskutečným klidem a zakládá akce s velkým přehledem. Kdo mě naopak neustále se*e je Gudbranson, jeho nahazování v obraném pásmu bych liskal. Takhle z něj nikdy nevyroste pořádný obránce. První gól Devis padl po hloupé chybě, těch se stále nemůžeme vyvarovat, což je škoda, protože jinak herně jsme byi lepší. Musím ještě v závěru vyzdvihnout lajnu Feischmann - Goc - Kopecký, která na edě nechává vše. Teď nás čeká Tampa, máme jim co vracet.. :)
Hnus velebnosti. Kto to je? Nechce sa mi to zisťovať. Páska hádam už putuje na ligu.

Obrázek

:nechutne: :grc:

Ale sudí sa tiež vyznamenal... neurobil absolútne nič. To je unsportsmanlike conduct ako vyšitý. :slap: :ref:
toto uz panter prehnal, ale to, ako sa tam Gionta ocitol :cool:

Getzo5 píše:Hnus velebnosti. Kto to je?
J.T. Brennan :neviem: .. tohle nic neomluví.. hnus, uznávám.
Sezóna je u konce. Zakončená výhrou proti Tampa Bay. Hodnotit zápas nebudu, jelikož jsem byl unavený a usl jsem. Jak zhodnotit tuto sezónu? Jedno velké neznámé. V týmu se rýsuje několik nadějných hráčů do budoucna (Selleck, Huberdeau, Shore, Brennan, Markstrom). NHL si vyzkoušelo i pár nováčků jako Petrovic, Howden, Bjugstad.. ti sice nic moc neukázali, no talent bezesporu mají a s příchodem zkušeností mohou naplnit svůj potenciál. Panthers skončili v NHL poslední. To je asi po minuloročním postupu do play-off zklamání. Jenže.. S tak početnou marodkou (ani vypisovat se mi nechce) se nijak velký výsledek uhrát nedal. Ale rozhodně jsme na tom mohli být lépe (stačí se podívat na Ottawu, jak dokázala uhrát PO i s početnou marodkou). Věřím, že v příští sezóně přijde zlepšení. Potenciál tu je a je velký. Letošní draft mu ještě víc pomůže, pokud nám 1st pick standartně neukradnou Olejáři. Co se pozitiv týče..

Shawn Matthias - Letos ukázal, že když dostane prostor, umí být velice paltným hráčem. PP, PK, 5 on 5 .. vše zvládal. Ke konci sezóny se mu už nedařilo, přesto patřil k nejlepším během sezóny. Myslím že jeho hokejové IQ není třeba dokazovat. :)

Jacob Markstrom - Za děravou obranou někdy doslova čaroval (památný zápas proti Rangers). Občas však pustil laciný gól. Přesto z brankářského tria byl to nejlepší. Příští sezónu už snad jednička týmu.

Dmitry Kulikov - Nijak zvlášť produktivní, ale asi náš nejspolehlivější bek. V budoucnu snad plně nahradí přetěžovaného Briana Campbella.

Kopecký/Fleischmann/Goc - Tahle trojka mě taky potěšila. zahrála svůj standart a občas předvedla překrásnou akci. Kopecký se taky narozdíl od minulé sezóny střelecky prosadil. Všichni tři jsou to sakra dříči. O tom žádná.

Zápory? Nebudu vypisovat. Je jich strašně moc počínaje zvolenou hrou, kterou zkoušel Dineen hráče naučit, končeje formou naší obrany, kterou jsem nepoznával. Jestli odchod Garrisona a příchod Kuby tolik v obraně do*ral, tak bych nejradši Garrisona za všechny prachy přivedl zpět. Okrajově. Erik Gudbranson a nový Chris Pronger, to byl taky dobrý vtip na draftu. No před hochem je poslední rok nováčkovské smlouvy. Už by měl něco předvést. Zatím se jen pral, sbíral v hojnosti mínuska a dělal klukoviny. :thumbsdown:
Tak údajně chce Dallon draftovat pravé křídlo. Takže Jonathan Drouin? .. Deník Buffalo News pak zase píše, že chceme svůj pick vyměnit. Člověk nemůže věřit všemu, to je jasné a já osobně si myslím, že si volbu ponecháme a použijeme ji na nějakého útočníka, jenž by v budoucnu stál po boku Huberdeaua (Podle mě jím bude ten MacKinnon). :)

Co se prodlužování smlouv týče. Zatím se nic konkrétního neví. Jen sem tam se na stránkách, týkající se hráčů Panthers hovoří o dvouleté smlouvě pro Peter Muellera v hodntě 5 milionů, což bych uvítal. Muellera mám rád a když bude zdravý, na těch 50 bodů na sezónu určitě má. Letošní sezóna se nesmí brát z jeho pohledu tak zcela vážně. Vracel se po zraněních a celý tým hrál pod úroveň.

S Weissem by rádo vedení podepsalo nový, dlouholetý kontrakt. Zatím ale spolu nemohou najít společnou řeč. Důvodem bude asi chuť, okusit volný trh z pohledu tohoto hráče. No, stejně nakonec věřím, že penízky zacinkají a Weiss zůstane. Přecijen, je to v našem kádru momentálně nejdéle sloužící hráč a pokud Ed Jovanovski jak se spekuluje ukončí kariéru, o novém kapitánu nemůže být pochyb.

Shawn Matthias určitě prodlouží. Tu nemám nejmenší pochyby. Jack Skille by měl být také podepsán. Naopak, pustil bych Jose Theodora a vůbec by mi to nevadilo. To co pouštěl minulou sezónu, z toho by byl na prášky i ten největší kliďas. Tysona Strachana bych též pustil. Dodnes nechápu, jak jsme mohli pustit Ellerbyho a tohle dřevo si nechat.
The Wings are taking a very close look at the Panthers' Stephen Weiss.
The Detroit News

Odchod Stephana Weisse je na spadnutí. Dalo se to čekat. Už dříve prohlásil, že si chce vyzkoušet trh volných hráčů a zjistit svoji hodnotu. Ze strany DRW je to taky logický jrok, protože Filppula prý má přehnané požadavky co se platu týče. Možná by mě nepřekvapilo, kdyby jsme MY dali Filppulovi těch 5 mega (prostor pod stropem na to máme) a Detroit si podepsal Weisse. Uvidíme. Každopádně s odchodem Stephana by nám nastal problém s pozicí prvního centra. A to by nám nezachránil (alespoň ne prozatím) případný draft MacKinnona. :neviem:

Co se týká výměny Brennan/Buttler .. Je mi to fuk. Oba jsou to podřadní hráči a v budoucnu od nich nic velkého nečekám. Uvidíme, jestli se Buttler dostane vůbec do áčka. Kdysi vypadal v Ottawě nadějně. Od té doby je to ale bída.
Stephen Weiss :arrow: According to Elliotte Friedman on "Hockey Night in Canada," the team has "inquired on the rights" to the center. The Stars and Maple Leafs have also asked the Panthers about Weiss. The 30-year-old will be an unrestricted free agent on July 5 and is coming off a a season in which he notched a goal and three assists in 17 games. He is a four-time 20-goal scorer,however.

Jonathan Huberdeau :arrow: 2013 Calder Trophy winner Jonathan Huberdeau hopes to "get the Hart [Trophy] one day."

Tak doufám, že Huberdeau se opravdu jednou zařadí mezi nejzářivější hvězdy NHL. Talentu na to má určitě více jak dost (což už taky v letošní sezóně ukázal). Jsem rád, že si neustále nastavuje nové a nové cíle. Určitě mu to pomůže ve vývoji. Jen tak dál!
Co se týče Weisse, tak tam si myslím, že je pravděpodobně hotovo... a je třeba se smířit s tím, že už ho budeme vídat v jiném dresu, což je pro mě sice těžko představitelné, ale tak co se dá dělat. Jak říkal Pasha, Filppula chce moc peněz a tak si asi taky bude hledat nové angažmá. Je tedy možné že bychom o něj mohli mít zájem my. Ale 5 mega to je trochu moc (když vemu v potaz že se mu bodově podařila tak jedna sezona) a navíc nejsme Detroit, kde si to Filppula mohl dávat s Hankem nebo s Datsyukem. U nás by tolik bodu si troufnu říct zcela určitě neměl. Na centru je to při odchodu Weisse tragédie a jsem velmi zvědav jak se s tím vedení vypořádá. AVS navíc pravděpodobně sáhnou po McKinnonovi... s Jonesem asi nepočítají. Tudíž jsem opravdu zvědav kdo bude hrát centra 1. lajny.
vy neste normálny :hroza:
Aleksander Barkov.. tak nakonec tento Fin s ruskými kořeny. Osobně se přiznám, že jsem si přál spíše J. Drouina. Nevadí. Věřím, že Tallon ví, co dělá. Barkov má skvělé fyzické vlastnosti. Výška 188 cm a váha 95 kg. Na NHL velmi slušné. Ve finské lize letos za klub Tappara posbíral v 53 zápasech úctyhodných 48 bodů (21+27). Je to nesmírně šikovný hokejista, to bez pochyby. Připomíná mi M. Granlunda a z toho mám trošku strach, protože Granlund (podobně jako Omark) se v NHL zatím neprosadil. Nicméně, Granlund není tak urostlý. Barkov je vhodný hráč i před branku. Horší však je to v bruslení. To není nijak zvlášť dobré. Dá se však na tom zapracovat. Každopádně, mohl by se doplňovat (a měl by) s J. Huberdeauem.

Spousta lidí si už klepe na čelo, i já sám mám pochybnosti. Ale na druhou stranu, Tallon je zkušený manažer a já mu věřím. Už se těším, až Barkova poprvé uvidím v dresu Panthers a budu moci říct, jak moc jsem rád, že jsme jej tehdy zvolili jako dvojk u draftu. :)
1763 příspěvků
Seřadit podle:
Ve fóru je celkem 1 uživatel :: 1 registrovaný a 0 skrytých (založeno na uživatelích aktivních během poslední 3 minuty)
Nejvíce zde současně bylo přítomno 58 uživatelů dne stř 03. dub 2013 21:57

Uživatelé procházející toto fórum: AndyF
2002 GOTEBORG