idem kritizovať, musím. Videl si aspoň nejaký zápas, či si si len prečítal nejaké komentáre? Lebo niečo z toho príspevku vyzerá tak, že veľmi ani jedno. Najprv spomeniem niečo, čo si nespomenul - Corrente síce na AHL stačí, ale je už definitívne jasné, že vyššie už nepôjde, v poslednom čase stagnuje aj tam. Pokiaľ ide o Albany ako celok, dobrý pocit nemám z trénera. Podobne ako u MacLeana, nevidím tam riadny systém. Ale tak keď som už začal, poďme na to pekne po poriadku.
Najprv konkrétne k hráčom baby Devs: Henrique ukazuje, že ak nemá na svojich krídlach kreatívnych hráčov, ako center je priemerný. Čo sa spomínalo už vlani, narozdiel od Josefsona (ktorý s tým mimochodom žiaden problém taktiež nemá), Henrique (a je to podľa mňa len otázka času) začne nastupovať na krídle. Problém v tom nevidím, naopak. Butler zatiaľ vcelku sklamal, podobne Parse. Odpisovať oboch je ale priskoro. Čo viem, v niektorých zápasoch sa dobre ukázal DeSimmone, viac sa však od neho pravdupovediac nečaká. Stále ale čakám na Wohlberga. O produkcii si nestaviam vzdušné zámky, ale za Wolverines som ho videl hrať viackrát, nakoľko im fandím v NCAA, a myslím, že potenciál nastupovať v NHL má, hoc len na mieste Giontu (u ktorého uvidíme, či si dokáže udržať miesto keď sa NHL vráti). Bojovať by o to mohol aj Hoeffel, ktorý síce na viac nemá, ale na toto áno. Pochváliť si zabudol Larssona. Až na pár sporadických chybičiek hráva stabilne. Podobne mierne prekvapenie Hrabarenku. Tak ako Corrente, Burlon nežiari ani náhodou a šancu v klubovej hierarchii predbehnúť Greeneho má minimálnu, ak vôbec nejakú. Pokiaľ ide o Tedenbyho, nemám k hodnoteniu výhrady, hádam sa to ešte zlepší (na nekonzistentnosť trpí celý tím). Josefson... no comment.

Na návrat Urboma a Gelinasa si ešte musíme počkať, v prvom rade sa ale musí zmeniť systém hry. S tým spokojnosť byť nemôže, i keď v niektorých zápasoch súpera dokázali prestrieľať (a prehrať

). Apropo Pesonen. Tam je ťažké nebyť nadšený z hráča, ktorý ide pod kožu, vie brániť, hitovať a poslušne plní trénerove pokyny. Na hodnotenie by som si však počkal až keď bude povolaný do A-game.
V bránkovisku zo situácie nadšený nie som z viacerých dôvodov. Wedge chytáva, no aj napriek svojmu veku, už mohol pokojne zarezávať v AHL. Z podpory pre Frazeeho som, úprimne povedané, prekvapený a tak trochu sklamaný. Nikdy som nebol jeho fanúšikom, teraz to platí o to viac. Treba však povedať, že v ECHL začínal aj Quick a nijak mu to neublížilo, práve naopak. Kinkaid chytá dobre, ale má známy syndróm púšťania zbytočných stinkerov. To mu kazí stats. Čo ma štve ešte viac je postavenie Clérmonta. Ten by pokojne radšej mohol sedieť doma na gauči, ak nebude dostávať viac príležitostí. Netvrdím, že v ňom niečo vidím, viac ako 2 jeho zápasy som nevidel, ale bola by škoda mrhať talentom.
Teraz k juniorkám - Začnem NCAA. Merrill stále out so zranením krku, údajne však rekonvalescencia napreduje dobre a bude možno k dispozícii skôr než sa pôvodne očakávalo. To rád počujem. Kto by mal prekvapiť, to je najmä Pietila, ak nadviaže na výkony z predchádzajúcej sezóny. Podobne Coleman, ktorý by mal zaznamenať breakout year a úvod mal výborný (veľmi mu fandím). Takže to sú dve mená, ktoré rozhodne je potrebné zmieniť. Od Rodwella už nič nečakám. Naopak v Helgesonovu budúcnosť stále verím. Až skončí Sal a Volchenkova vymeníme, bude obranca jeho typu potrebný. Vysoký, silný a narozdiel od spomínaných, pohyblivý blokár je dnes už skôr nedostatkovým tovarom.
Pokiaľ ide o Matteaua, k tým suspendáciám sa fakticky nemienim vyjadrovať. Za instigator dostal v Q stopku, neskôr pre zmenu odhalil herecký talent súpera, ktorý sa k mantinelu umeleckým spôsobom porúčal omnoho krajšie než . Vedenie klubu mu za to udelilo osobitný trest, keďže je však jeho otec asistentom trénera, výplach (ak vôbec dostal, podľa mňa ani nemal, ale budiš, varovný prst je dôležitý) určite dostal skôr od neho. Čo sa týka produkcie, nemám výhrady. Vždy môže byť lepšie, to nemusím hovoriť. Ale u neho ide skôr o štýl hry, než o čísla a tie nie sú zlé. Navyše Blainville-Boisbriand Armada je mladým tímom (2. sezóna) a aj vďaka nemu začala 9-2-0!
Kerfoota, ktorý už dostal príležitosť za U18 Kanady a v prvom stretnutí v pondelok si pripísal na konto dve asistencie, spomínaš priskoro. Fyzicky ešte má čo doháňať a nastupovať bude v NCAA (za Yale alebo Harvard

), čakajú ho teda minimálne 4 roky univerzitného hokeja kým sa dostane k profíkom, aj to postupne.
Naopak Boucher, s Galchenyukom v zostave, by mal pokračovať v rozvoji. A zatiaľ veru je dôvod na spokojnosť. 17 bodov v 18 dueloch, konečne nie mínusový a idú naň dobré ohlasy, to sa počíta.
Ak hovoríme o miernych sklamaniach, mali by sme skôr spomínať Bena Johnsona (Spitfires) a Bena Thomsona. Pravda, v oboch prípadoch ide o role playerov, od ktorých sa zázraky nečakajú, no predsa.
Poslední na holenie sú páni z WHL. Tu osobne nechápem ten komentár o Seversonovi, zatiaľ, práve naopak ako si napísal, napĺňa očakávania, ako solídny 2-way bek platný vo všetkých situáciách. Nemá v tíme vedúcu rolu, nemôže byť preto ťahúňom v pravom slova zmysle, zatiaľ ma však nepresvedčil o tom, že počiatočná radosť, keď sme ho dostali, bola neoprávnená. Ďalšími dvoma sú spoluhráči u Broncos, Black a Scarlett. Ako spomínam dole, videl som ich naživo. Začnem pozitívnou, alebo pozitívnejšou správou? Dobre, tak po poradí. Scarlett stále napreduje, na PP síce nie je tak dobrý passer ako Merrill, ale prehľad, pokoj, vision a decision making má na výbornej úrovni. Negatívom je, že má stále problém nabrať svalovú hmotu a to mu v zápasoch s fyzicky silnejšími súpermi robí problémy. Karlssonovi tiež trvalo niekoľko rokov kým sa dostal na dnešnú úroveň a nedá sa povedať, že by bol odstrašujúcim bekom v tomto smere. Netreba teda lámať palicu, tobôž, keď všetko ostatné si zaslúži plus a to nielen smerom dopredu, ale aj dozadu (pozičná hra). Prekvapený, a veľmi príjemne, som bol z Blacka. Ako ukázal už v rookie campe, presne vie ako narábať so svojou rýchlosťou, kedy pridať, kedy ubrať z plynu. Čo ma však potešilo ešte viac, možno technicky nie je najlepším passerom/strelcom akého som kedy videl, ale kreativita mu teda vôbec nechýba. Nielen v klasickom ponímaní, on každú situáciu zakončuje inak. Je preto pre brankárov veľmi nepríjemný pre svoju nepredvídateľnosť. To mu môže v kariére pomôcť neskutočným spôsobom. Nie nadarmo dostal pozvánku do repre.
Mrzí ma skôr status Gavrusa. Za dva roky v OHL mal dva otrasy mozgu, a asi aj to sa podpísalo pod rozhodnutie zostať túto sezónu doma v Bielorusku. Bohužiaľ, nejedná sa o Dinamo Minsk a kvalitnú KHL. Je tam potenciál, uvidíme však, ako s ní naloží. Úprimne by som bol radšej ak by nastupoval v Kanade...
Pokiaľ ide o zápasy, ktoré som tento rok videl naživo, stihol som si pozrieť Everett vs. Swift Current v zostave s Blackom a Scarlettom a na pláne mám práve Armadu, aj keď sa mi bohužiaľ ušiel zápas s Monctonom, ktorý prehrali. Aj v takýchto zápasoch (niekedy najmä) sa dá zistiť mnoho, takže sa teším.
Ďakujem za provokáciu

Už sa zišlo niečo sem hodiť, špeciálne keď sa človek pozrie na topic Pens.
P.S.: Som nadšený z Barcha.

V lete si už poškodil homofóbnymi výrokmi Janssen, teraz si viackrát pustil na tému lockout hubu na špacír nováčik v tíme Barch. Toho som vždy neznášal a z jeho príchodu teda vôbec nadšený nebol. Vieme ako je na podobné veci Lou háklivý. Nečudoval by som sa, keby si to zlízol a to riadne. A rozhodne by mi to nevadilo.