Máme i vlastný discord server: https://discord.gg/fgWjDdg2rE?

ST. LOUIS BLUES

Diskuze o jednotlivých týmech nejkvalitnější hokejové ligy na světě.

Obrázek
Krasne vianoce a stastny novy rok ;)
Taky vám přeji všem hezké svátky a hodně štěstí do nového roku. A samozřejmě úspěch Blues ve Stanley Cupu. :giggle:
St. Louis Blues - Chicago BlackHawks
4. 24 - 7 - 5 = 53b - 36 záp. vs 2. 26 - 7 - 6 = 58b. - 39 záp.
Blues Home = 14 - 3 - 2 vs BlackHawks Away = 13 - 5 - 1
Last 10 : 6 - 2 - 2 (obaja)

Obrázek

Dnes parádne divízne derby so všetkým čo k tomu patrí, súboje o každý puk, hokej zo strany na stranu, skvelé výkony brankárov a atmosféra ktorá nemá obdobu. Dnes má byť v Scottrade Center dokonca vypredané, tak sa máme na čo tešiť. Samozrejme si to pozriem, zajtra sa nejde do práce, takže pohoda. Očakávať iné, ako víťazstvo našich sa ani nedá, neskutočne som tento zápas očakával, je to tzv. 4b zápas, ide o veľa. :yes:
Dnes sme trénovali s týmito útokmi :

Schwartz - Backes - Oshie
Morrow - Roy - Stewart
Sobotka - Berglund - Tarasenko
Paajarvi - Lapierre - Jaskin

a je veľkú predpoklad, že takto nastúpime aj v zápase.

Obrázek
Obrázek
Obrázek

tak hádam sa chlapci z CHIC v zápase s COL "vyšantili" a dnes po ceste k nám a so zápasom v nohách budú o niečo menej agresívnejší, dnes jednoducho musíme vyhrať... :cinka: :fan: :povzbudzovanie:
čiže Sobotka sa vracia do zostavy? :good:
Doug Armstrong said Alexander Steen has a concussion and will be placed on injured reserve.
Zápasy mezi Blues a Hawks jsou vždycky speciální, pokaždé to má náboj play-off a oba týmy hrajou ten nejlepší hokej. Tenhle zápas nebyl výjimka. Nechybělo mu snad nic a myslím, že i pro nezaujatého pozorovatele to musela být parádní podívaná. Nějaký hlubší souhrn tady snad ani nemá význam, tohle byl zápas, který se prostě musí vidět a užít si ho. Reklama na hokej.

Takže jen pár poznámek...

1, Konečně vyprodané Scottrade Center! Celou sezónu jsme měli trochu problém s návštěvností, takže jsem rád, že se konečně povedlo zápas vyprodat, byť samozřejmě na tom mají velkou zásluhu i fanoušci Chicaga, kterých bylo v hledišti fakt hodně.

2, Colaiacovo hrál jeden z nejlepších zápasů za Blues, jaký vůbec pamatuju.

3, Je dobře, že jsme dokázali střílet góly i bez Steena, Roye a Sobotky.

4, J-A-Š-K-I-N ! :good: Roste nám v něm další výborný hráč a top-6 útočník.
čo ten Halak? Je to des koľko krát už tento ročník striedal :slap:
Situacia pre brankara u blues je trochu specificka.....blues to dost forsiruju celoplosne do utoku a na brankara ide casto v zapase tak 15-20 striel, lenze uz ked nieco uleti k nim do pasma tak je to pohroma a brankar ma co robit. Navyse vcera hawks na blues vyleteli a blues mali nejaku prvu propagacnu strelu niekde v polke tretiny. Pri prvom zaspala obrana, pri druhom bol tec, treti asi chytit mohol ale zas bolo to trafene milimetrovo. To Eliot tam dostal gol za ktory sa moze plne hanbit.

Blues pozeram strasne rad, to je paradny hokej. Ale dufam ze Jaro odtial po sezone odide, nech si to odsiera niekto iny
D§M píše:čo ten Halak? Je to des koľko krát už tento ročník striedal :slap:
A i přesto se u nás najdou fans, kteří jej oplakávají a Carymu nemůžou přijít na jméno :hroza: Neumí se vyrovnat s tlakem, který na něj působí po pár špatných zápasech, ukázal to třeba i na domácím MS. Řešil bych to určitě racallem Allena.
Paráda, konečne mám chvíľku na pár viet...

- Jaro za góly podľa môjho názoru nemohol, pri prvom sa môžu hanbiť Pietro a JayBo :oops: , pri druhom šťastný teč, ten tretí sa možno dal vyraziť, no bolo to veľmi presne trafené, takže mňa aj dosť prekvapilo, že bránu opustil. Ells sa pri oboch góloch príliš nevyznamenal, ale na druhej strane podržal v nájazdoch.
- hra mala všetky parametre ktoré má mať, bolo to útočné krásne, jednoducho parádny hokej, aký som aj očakával. Toto sú derby na ktré sa človek za každým teší, zasa ma nič nesklamalo
- obracať nepriaznivý vývoj s tak silným súperom je niečo skvelé, je to prejav dobrej morálky v tíme a obrovského chcenia, čo ma nesmierne teší :klobuk:
- výkony našich hráčov najmä v závere zápasu potešili, bolo to obdivuhodné a pocity po zápase priam skvelé :good: Vidieť radosť našich hráčov po zápase, tú obrovskú sudržnosť, podporenú emociami v hľadisku bolo fantastické... ešte stále som z tohto výsledku a zápasu nadšený, vďaka zato :yes:
Obrázek
Blues on the Road : 10-4-3 vs Stars at Home : 8-4-4
Last 10: St. Louis 6-2-2 ; Dallas 6-3-1

Obrázek
Obrázek

Posledné 3 vzájomné stretnutia v Dallase sme vyhrali 2x vyhrali a to zatiaľ úplne posledné prehrali 1:4. Dallas teraz predvádza pomerne dobrý hokej s fajn výsledkami. Z posledných 5 zápasov 4x vahral a prehral iba so žralokmi 2:3so na ich ľade. Prekvapili v LAK výhrou 5:2, ale aj doma s VAN 4:1. To všetko znamená, že dnes budeme hrať na ľade silného súpera, ktorý je naviac parádne rozbehnutý. To sme ale aj my, no my budeme mať v nohách ťažký zápas s jastrabmi a cestu do DAL a to môže zavážiť, nakoľko hráme druhý zápas za dva dni a tie nám dlhšiu dobu nevychádzajú. Takže dnes je na čase to zmeniť a vyhrať. :wink2:

Injury report: In addition to Steen, St. Louis is without right wing Ryan Reaves (hand) and defensemen Roman Polak (ankle) and Jordan Leopold (hand). Center Derek Roy (illness) is day-to-day. … Stars defensemen Sergei Gonchar (concussion), Trevor Daley (ankle) and Stephane Robidas (leg) are on IR.

Obrázek

Obrázek
tak sa nám to s tými zranenými hráčmi naďalej komplikuje... :?
- včera na poslednom tréningu pred zápasom si Sobotka ešte troška pridal a úplne na konci si privodil zranenie, kvôli ktorému potom nemohol nastúpiť na zápas s jastrabmi, jeho štart dnes je tiež otázny.
- zranenie hornej časti tela pred chvíľkou oznámili aj u Backesa ! a tak sa na pozícii centra budú diať veci
- v prvej lajne sa toho zhostí asi Oshie, v druhej Berglund, v tretej sa zrejme objaví Lapierre a vo štvrtej by to mohol byť Porter. Podstatné je, že všetky útoky budú rozhodené.
- dnes sa v zostave objaví aj Andronov z farmy, mal to byť pôvodne Aucoin, ale tiež je zranený
- v bráne bude Elliott
- útoky si ani netrúfam načrtnúť, sám som zvedavý, ako to Hitch poskladá :neviem:
Blues - Stars = 3:2(ot) :good:

Nuž čo k tomuto výsledku dodať, jednoducho paráda, pozrel som si to narýchlo so záznamu, ale videl som bojovnosť, chcenie a neúnavnú vôľu to dnes dobojovať do víťazného konca, k zápasu teda len v krátkosti :
- potešilo, že v zostave sa nakoniec objavil Sobotka (aj so zranením) a Roy (s príznakmi chrípky) a hrali veľmi dobre, Soby dnes neskutočný výkon, krásne a presné nahrávky, jednoducho skvelé :good:
- hrali sme dnes iba dve PP a dali sme v oboch gól :good: , samozrejme jeden dôležitejší než druhý, to je neskutočné, inak to čo vymysleli Oshie, Sobotka a Schwartz pri tom prvom, to je jednoducho nádhera, treba vidieť. :yes: A Shattyho gól 5s pred koncom OT, keď puk pootlkal obe tyčky, tak to bola čerešnička na záver :klobuk:
- Ells a jeho výkon, ktorým potvrdil, že vie si post dvojky zastať so cťou a je na neho spoľahnutie, to je veľmi dobré znamenie do budúcna :yes: , hlavne nech mu to vydrží čo najdlhšie.
- Schwartz a jeho čuch na situácie z ktorých dáva v podstate pohodlné, ale veľmi dôležité góly, to je fakt neskutočné, už ich má na konte 13, celkovo 28 bodov, to je viac, než by človek od neho v tejto časti sezóny očakával. Naviac jeho +18 to je na tak mladého hráča veľmi dobrá vizitka. :good:
- potešila aj hra útoku Morrow - Roy - Stewart, najmä Mrrow si tento zápas užíval, bol po dlhšej dobe "doma". Tréner ho poctil aj úvodným buly a domáci fans ho odmenili peknými transparentmi a potleskom, sympatické.
- v zápasoch s tímami z Centrálnej máme teraz bilanciu : 12 - 0 - 1 :good:
- ak dáme prvý gól v zápase, máme celkovo bilanciu víťazstiev : 22 - 1 - 3
- škoda len faktu, že sa nám rozpadol náš prvý útok, Steen a Backes budú chýbať, vyprodukovali veľké množstvo bodov (40g a celkovo 68b), najmä o Steena mám obavy, je to druhý otras v krátkom období. :?
Výborný souhrn. :) Chtěl jsem tady něco napsat, ale všechny mé postřehy už jsi vypsal, takže jen pár doplnění...
Walt píše:- Schwartz a jeho čuch na situácie z ktorých dáva v podstate pohodlné, ale veľmi dôležité góly, to je fakt neskutočné, už ich má na konte 13, celkovo 28 bodov, to je viac, než by človek od neho v tejto časti sezóny očakával. Naviac jeho +18 to je na tak mladého hráča veľmi dobrá vizitka.
Z něj jsem nadšenější čím dál více. Takový progres bych od něj nečekal ani ve snu, zlepšuje se snad každým zápasem a já si jeho hru naprosto užívám. Doufám, že mu to vydrží.
Walt píše:- v zápasoch s tímami z Centrálnej máme teraz bilanciu : 12 - 0 - 1
Famózní bilance. Jinak už dochází k tomu, co jsem predikoval na začátku sezóny, a to že už my a Chicago půjdeme do trháku a rozdáme si to o titul divizního lídra a ostatní týmy pak budou bojovat o play-off.

Teď hlavně doufám, že Steen a Backes nám nebudou chybět dlouho. Je super, že jsme dokázali vyhrát i bez nich, ale jejich leadership prostě chybí. Na druhou stranu je pozitivní, že náš depth teď při těch vícero absencích obstál na výbornou. Colaiacovo i Cole hrajou velmi dobře, Porter, Cracknell tradičně kvalitní 4th lineři a Jaškin si taky zaslouží palec nahoru.
z Colaiacova som doslova nadšený, dostal šancu a po kostrbatom začiatku (čo sa dá chápať, lebo dlhšie obdobie nehrával) sa chopil šance a teraz hrá s chuťou a pomerne slušne, veľmi dobre zvláda situácie 1 na 1 aj súboje pri mantineloch, je dravý a fyzicky dobre pripravený. :good:
Cole je na tom podobne, len potrebuje hrať. To sa mu dlhú dobu nedarilo, hrať pravidelne, takže pendloval medzi A-tímom a farmou alebo bol na 7D. Som zvedavý ako to bude až sa do zostavy vráti Leopold.
Obrázek
narýchlo pár vecí pred zápasom :

- Backesov štart je otázny, veľmi by rád hral v rodnom meste, včera aj trénoval (nemá teda príznaky otrasu) ale o jeho štarte sa rozhodne až dnes pred zápasom
- v bráne bude Elliott, Halák vykazuje príznaky chrípky
- Andronov je späť na farme, mali by sme v kádri veľa útočníkov, Roy a Sobotka sú už v pohode
- Pietrangelo má najvyšší ice-time z našich hráčov, cez to všetko už veľmi dlho nedal gól, tak hádam dnes :wink2: Hitch si celkovo pochvaľoval našu obranu ako celok, máme 8 D na ktorých sa dá kedykoľvek spoľahnúť a odohrajú viac ako štandard. Inak Colaiacovo s Cole-om odohrajú cca 16 - 17 min na zápas a nie zle.
- štatistiky dnes nedávam pre krátkosť času
- ale verím, že dnes v MIN vyhráme :yes:
Blues - Wild = 2:1 :good:

- paráda, zbierame body a to je dobré
- Schwartz dal už svoj 14 gól sezóny
- Oshie zasa 6, ale má veľmi slušné body, 39 záp. = 33 b (6 + 27)
- škoda že Elliott prišiel o shutout tesne v závere, inak má bilanciu : 10 - 1 - 2 (vonku: 4 - 1 - 2)
- naša bilancia zápasov vonku je teraz : 12 - 4 - 3 a to je skvelé :good:
- s Wild sme vyhrali už 7 zápas v rade
- tí majú inak veľmi nepriaznivú bilanciu L 10: 2 - 8 - 0 a 6 prehier v rade :doh:
- my sme si naopak vylepšili bilanciu : 22 - 1 - 3 (ak dáme prvý gól )
- v zápase sa zranil Stewart (dostal v 1. tr. pukom do tváre a už potom nehral) :!: :?: to je inak škoda, lebo sa clekom slušne rozbehol, v posledných 7 zápasoch nazbieral 8 + 3 :good: Vraj veľmi krvácal, tak ho zrejme museli zašívať, budem sledovať čo je s ním nové.
- jeho parťák Roy má za december 10b a +5
- rozstrieľal sa Tarasenko, z posledných 9 zápasov má 26 striel, je nesmierne rýchly a šikovný a ich súhra s Berglundom sa mi nesmierne pozdáva :yes:
- zlepšili sme si bilanciu blokovaných striel, čo bolo našou slabinou, v zápase s DAL sme ich mali 25 (tohtosezónne max) a dnes 24, takže paráda, no a Carlo ich mal na konte najviac 9 :good:
- na rannom tréningu bol aj náš bývalý hráč Langebruńner, býva neďaleko odtiaľ a tak došiel chalanov pozdraviť, pozrel si aj zápas.

Toľko k číslam a zaujímavostiam, čo som sa dočítal na nete...
Zápas som samozrejme nevidel, ale neľutujem. Podstatný je dnes výsledok a ten potešil. Zajtra nás doma čakajú LAK a potom zasa doma CBJ. Bolo by fajn v týchto zápasoch zabodovať naplno. :yes:
Walt píše:- zlepšili sme si bilanciu blokovaných striel, čo bolo našou slabinou
Pozor na to, malý počet zblokovaných střel se nedá považovat za slabinu, naopak bych spíše řekl, že to ukazuje o kvalitě našeho týmu. Zblokované střely hodně závisí na hře, jakou hrajem. Ve většině zápasů soupeře přestřílíme, máme hodně střel, kdežto soupeř méně a logicky méně střel soupeře = méně bloků. To se odráželo i v Corsi, kde jsme se drželi v průběhu celé sezóny mezi prvními čtyřmi. V posledních zápasech se to ale otočilo a byl to obvykle soupeř, kdo nás přestřílel (třeba dnes Wild 62 ku 51, Stars v předchozím zápase nás přestříleli dokonce 73 ku 46). Takže jsme teď měli více střel k blokování. Bohužel ale se to promítlo i v Corsi, kde jsme během posledních dvou týdnů klesli na 6. příčku. Takže tohle je fakt pomíjivé. Ano, je fajn, že jsme zblokovali více střel, ale při širším pohledu to moc jako pozitivum neberu.
honziss píše:
Walt píše:- zlepšili sme si bilanciu blokovaných striel, čo bolo našou slabinou
Pozor na to, malý počet zblokovaných střel se nedá považovat za slabinu, naopak bych spíše řekl, že to ukazuje o kvalitě našeho týmu. Zblokované střely hodně závisí na hře, jakou hrajem. Ve většině zápasů soupeře přestřílíme, máme hodně střel, kdežto soupeř méně a logicky méně střel soupeře = méně bloků. To se odráželo i v Corsi, kde jsme se drželi v průběhu celé sezóny mezi prvními čtyřmi. V posledních zápasech se to ale otočilo a byl to obvykle soupeř, kdo nás přestřílel (třeba dnes Wild 62 ku 51, Stars v předchozím zápase nás přestříleli dokonce 73 ku 46). Takže jsme teď měli více střel k blokování. Bohužel ale se to promítlo i v Corsi, kde jsme během posledních dvou týdnů klesli na 6. příčku. Takže tohle je fakt pomíjivé. Ano, je fajn, že jsme zblokovali více střel, ale při širším pohledu to moc jako pozitivum neberu.
to je v pohode, ja to za nejako extra smerodatný údaj ani nepovažujem, ale všímam si to, niekedy je to odraz lepšej obrannej hry, inokedy nie. Už sa to tu rozoberalo a v podstate sme k ničomu prevratnému v súvislosti s týmto ukazovateľom neprišli, takže to len na margo. :wink2:
Veľmi dobre sa to ale premietlo v zápase so SJ, kedy sme prehrali 2:4 a žraloci nás prestrieľali, no v blokovaných strelách tam bol jasný nepomer (9 - 23 ! ). Čo som si všimol, tak naša defenzíva sa v poslednom období práve v snahe ísť do striel súpera zlepšuje, v tomto vždy dominoval Polák, taraz najmä Carlo a JayBo.
Walt píše:v tomto vždy dominoval Polák, taraz najmä Carlo a JayBo
Nejvíc v tomhle dominuje teda Pietro, který má už 89 bloků tuhle sezónu, nejvíc v týmu (loni měl 101 bloků, taky nejvíc). Je to celkem neuvěřitelné číslo vzhledem k právě tomu, že na nás obvykle chodí méně střel. Polák dominuje hlavně obětavostí, je schopný do střely skočit klidně po hlavě, aby ji zablokoval. :)
honziss píše:
Walt píše:v tomto vždy dominoval Polák, taraz najmä Carlo a JayBo
Nejvíc v tomhle dominuje teda Pietro, který má už 89 bloků tuhle sezónu, nejvíc v týmu (loni měl 101 bloků, taky nejvíc). Je to celkem neuvěřitelné číslo vzhledem k právě tomu, že na nás obvykle chodí méně střel. Polák dominuje hlavně obětavostí, je schopný do střely skočit klidně po hlavě, aby ji zablokoval. :)
tak Pietro je jasný, ale jeho ice-time je najvyšší v tíme, tak je to aj pochopiteľné, Jay-Bo detto.
Walt píše:tak Pietro je jasný, ale jeho ice-time je najvyšší v tíme, tak je to aj pochopiteľné, Jay-Bo detto.
To samozřejmě hraje velkou roli, ale Pietro je prostě přirozený blokař, Jay-B má podobný ice-time a těch bloků má téměř o polovinu méně.
Tak máme první tři olympioniky. Backes a Shatty byli dá se říct jasní už dopředu, Oshie jistý nebyl, ale moc jsem mu nominaci přál a jsem rád, že ho nakonec vybrali. Podle Burnsideova článku byl vybraný jako jeden z posledních a jede především na přání trenérského týmu, který si ho vyžádal kvůli výborné spolupráci s Backesem. Takže je pravděpodobné, že si spolu zahrajou i na olympiádě v jednom útoku (jsem zvědavý, kdo jim tam pak bude dělat 'Steena'). :)

Jinak pár perel, které padly po nominaci a velmi mě pobavily... :rofl:
Backes on watching Team USA announcement, hoping to hear Oshie's name: "I saw Orpik and I was trying to figure out the alphabet to see if 'Os' was before or after 'Or.' Then I saw the 74 coming and I almost jumped out of my chair I was so happy for Osh.
Hitch will be an assistant coach for Team Canada and said he won't dare speak with three #stlblues during the Olympics.
Shattenkirk on Hitch not speaking: "That'll be a nice little 2-week break. Poor Petro and Bouw, they're going to have to deal with it."
More Shattenkirk joking about Hitch at Olympics: "Hey if he doesn't talk to me, I won't talk to him. That's the way it goes."

"heads up! heads up!"
*whiff*
>goal

:hufi: tak dobre som sa nenasmial ani nepamätám. Chudák zdvihol hlavu až tak, že nevedel kde má puk. :lol2:
V takto jednoznačný výsledok proti Kráľom som ani nedúfam ale som rád že chlapci aj napriek absencii niektorých hráčov dokážu zahrať takýto výsledok. videl som bohužiaľ len jednu tretinu (nezvonil mi budík)ale musím povedať, že naši hrali s úplnou ľahkosťou dnes nemôžem vytknúť nikomu nič. Obrana fungovala na jednotku útok ani nehovorím no a skvelý Ells bol len čerešničkou na torte. Sobotka celkom fajn zastúpil v prvom útoku Backesa a príde mi to tak že Oshie na seba prevzal úlohu Steena. No proste dnes je deň kedy ma mrzí že som to nevidel od začiatku. :cry:
5281 příspěvků
Seřadit podle:
Ve fóru je celkem 0 uživatelů :: 0 registrovaných a 0 skrytých (založeno na uživatelích aktivních během poslední 3 minuty)
Nejvíce zde současně bylo přítomno 58 uživatelů dne stř 03. dub 2013 21:57

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé
2008 DETROIT RED WINGS