Včera jsme hráli hodně odevzdaně a mohli jsme s pens prohrát daleko větším rozdílem.Jedině Condon nás držel nad vodou.
Ještě nedávno jsem byl poměrně optimistický,že se něco změní a že se to poddá,ale neudálo se vůbec nic.Takže konstatuji,že po počáteční euforii,kdy jsme vyhrávali jeden zápas za druhým,jsme se propadli do dalšího extrému, kdy nejsme schopni překonat sami sebe a jdeme od porážky k porážce.Opět se projevuje,že jakžtak dovedeme držet krok s východními týmy,ale na robustní týmy ze západu nemáme vůbec nárok.Dle mého je mužstvo psychicky dole a špatně poskládané.Takhle ten SC nikdy nevyhrajem.
Bergevin by se měl vážně zamyslet jestli by nestálo zato mužstvo v dlouhodobějším horizontu přebudovat i za cenu obětí a ztracení této, možná i příští sezony.
Všemu navíc dodává korunu Therrien,který totálně zboural již sehrané dvojice,trojice a do každého zápasu nastupuje s experimentální sestavou.To je samozřejmě na prd a svědčí to o tom,že trenér totálně tápe a neví si s daným stavem rady.Navíc se potvrzuje,že se nedokáže vyrovnat s tím když ztratí formu, a nebo se mu zraní jeho elitní golman.V prvním období jeho kralování to byl Theodore a nyní Price i když ani on by porážce s pens nezabránil.
S jeho trpělivostí je to také všelijaké.Nejprve odepsal Sekače,poté Sjomina a teď má obrazně hlavu na špalku Fleischmann.To mám jeho coučování fandit?
Nově jsme letos začali s agresívním pojetím celeplošné hry,čemuž jsem tleskal, byť jsme to obvykle neudrželi celých šedesát minut V současnosti jsme již v takovém stavu,že už ani to nejsne schopni praktikovat.Včera s pens jsme byli pořád u všeho pozadu ,v první třetině jsme nebyli schopni vypálit pořádně na bránu.O nějakém agresivním přístupu ke hře nemohla být ani řeč.
KDO JE VINEN?Fanoušci HABS se na mě asi budou zlobit,ale podle mne opory dlouhodobě zklamali.Subban je sice v civilu výbornej dobromyslnej člověk,ale jako obránce chybující narcista.Jeho riskantní pojetí už mi jde delší čas na nervy a neudělal zatím vůbec nic ,aby za ty peníze co bere dominoval, zodpovědně hrál..Paccioretty jako kapitán stojí taky za houby.Místo aby jako kapitán strhl ostatní,tak střelecky tápe a má problémy sám se sebou.
Dokud neměl smlouvu Plekanec,byl perfektní.Po jejím podepsání je marnej a je z něho úplně jinej hráč bez jiskry.Galchenyuk trpí častou změnou křídel,ale má jen záblesky toho co bychom od něj chtěli vidět a to je málo.
Beaulieu začal machrovat a téměř v každém zápase chybuje a nedostatečně pokrývá soupeřovi forvardy a defenzivně je nejistej.
Naprosto marnej je Eller.O něm jsem měl jinou představu.Jako křídlo je střelecky neschopnej.Včera dokonce hrál s Deharnaisem.
Se ztrátou sebevědomí jsou útočníci totálně jaloví a v současnosti zvlhl prach i těm co se v úvodu sezony střelecky dařilo.Střelecká muška je u nás v oblacích.Na Markova se nezlobim.Ten zkrátka stárne.
Ano zranění klíčových hráčů Price a Gallaghera určitě byla velká ztráta,ale nebyl důvod aby to nahlodalo tolik silně psychiku mužstva a celou hru rozvrátilo.Navrátilec Gallagher vše nespasí,zvláště když se zranily další opory Petry a Weise.
Náhradní golmani a mladí podle mně vinu na výsledcích taky nenesou.Ti mají právo si NHL odzkoušet.Dělají co mohou,ale opory je bez bojového ducha nepodrží.Koneckonců zraněné mají i ostatní mužstva a už před sezonou se s tím musí jaksi počítat,že někdo vypadne ze sestavy.Zvláště když máte v mužstvu takové množství subtilních hráčů, jako my.A to je problém na zamyšlení.Nemělo by se to změnit?
Posledním kdo mě štve je Bergevin.Ten všemu jen přihlíží!!!
Dobře.Nezdál se mu Tokarski přivedl Scrivense.Nic to neřeší,ale budiž.Friberg je zřejmě dobrá posila pro AHL,ale HABS to nijak nepomůže.
A jinak náš šéf tápe a neudělal pro posilnění a zvýšení sebedůvěry mužstva vůbec nic.Náskok bodů ze skvělého úvodu je pryč a budeme mít problém dostat se vůbec do PO o SC si můžeme zase nechat jen zdát.
No abych se trochu sklidnil.
Čekají nás zápasy se západem ,první s Chicagem.S těmi chtějí dělat body?Cha cha to jsem zvědav.Podle mě ani náhodou.Tak mi řekněte naco se ještě čeká?