Máme i vlastný discord server: https://discord.gg/fgWjDdg2rE?

COLUMBUS BLUE JACKETS

Diskuze o jednotlivých týmech nejkvalitnější hokejové ligy na světě.

O toto sa naozaj nikto nemusi obavat, on si porozumie snad s kazdym sikovnejsim hracom.
Obrázek 1 :box: 4 Obrázek
Zápas jsem slodoval pře sopcast, takže můžu stručně popsat, děj zápasu. V první třetině byli mnohem aktivnější domácí. Vždy byl ale na svém místě Ward. Hlavně Nash párkrát přihrál spoluhráčům do dobrých pozic.
Od druhé třetiny začali padat i góly. Nejdříve se po krásné individuální akci, kdy Žerděv projel přes celé hřiště prosadil už zmiňovaný hráč střelou mezi betony Warda. Další gól padl v přesilovce, Ron Hainsey vypálil dělovou ránu do pravé šibenice, kterou těsně před brankářem tečoval Rusty Klesla. A skóre na 3:0 po krásně Nashově přihrávce upravil Nik Žerděv, který nedal v úniku brakáři Canes žádnou šanci.
Ve třetí dvacetiminutovce Jackets hlavně bránily svůj náskok, přesto se ve třetí minutě prosadil v přesilovce Eric Staal, s tímto pukem mohl jinak báječný Lecaire těžko něco dělat, měl totiž velmi zacloněný výhled. Od té doby se už Hurikáni neprosadili ačkoli pár šancí ještě měli, ale vždy zasahovala 2.hvězda zápasu Pascal Leclaire. 10 sekund před koncem pak Beech po Žerděvově přihrávce (který se minochodem podílel na všech gólech, o čemž hovoří statistika 2+2) upravil skóre střelou do prázdné brány. Důležité vítězství je tedy doma :yahoo:
Martin, mám na teba pár otázok:
1. aká bola zostava
2. Ako hrali Novotný, Výborný, Boll a Fritsche
1. Pvní lajna hrálůa ve složení: Beech, Fritsche, Nash, ( někdy se vyměnili Beech a Fritsche místo Novotného a Žerděva) 2. Fjodorov, Novotný, Žerděv 3. Výborný, Chimera, Glencross 4. Boll, Murray, Shelley- tak nějak to zhruba bylo
2.Novotný hrál velice dobře, blýskl se několika individuálními průniky připravoval šance pro ostatní. Výborný chodil hlavně na oslabení, kde byl hodně platný, v jeho útoku hrál hlavně Chimera. Boll se na led dostával hodně málo, zhruba 5 a půl minut hovoří za vše. Ale stihnout toho stačil opravdu hodně, nejdřív se porval s Gleasonem a jako vždy zbořil pár protihráčů při svých ice timech. Fritsche se mi líbil, byl aktivní, ale do žádné větší šance se nedostal, hodně agresivní a platný při vybojovávání puků. Tento zápas patřil suvrénně Žerděvovi, první i druhý gól byl úžasný a přímo lahůdkový.
Dnes hrají Jackets poslední zápas v prosinci:
Obrázek :box: Obrázek
Zápas tentokrát začíná o hodinu dřív než obvykle, tedy přesně o půlnoci našeho času. Chytat by pravděpodobně měl Pascal Leclaire. Minulý zápas domácí prohráli 1:3 a tak budou mít velkou motivaci porážku odčinit. Let´s go Jackets!!! :groupwave: :box:
To pro Vás nebude lehký match......... !!!!
Ward dostal na prdel, aspon jedna dobra sprava. No, Losers musite dat.... Sice stretne sa slepy so slepym, ale tak Nash bude rozhodujuci.
chorche píše:Ward dostal na prdel, aspon jedna dobra sprava. No, Losers musite dat.... Sice stretne sa slepy so slepym, ale tak Nash bude rozhodujuci.
no chorche, přesně. Blue Jackets vyhráli-Nash hattrick :cool:
Úžasná výhra!!!:
Obrázek 2 :box: 4 Obrázek
Jackets začali pěkně zostra měli tlak, který korunovali gólem Novotného z deváté minuty. Poté se hra vyrovnala a už ve druhé třetině srovnal stav na 1:1 muž prahnoucí po hokeji Ethan Moreau. V prostřední části hry to však zdaleka nebylo vše, o čtyři minuty později poslal Columbus do vedení v oslabení Rick Nash. Do konce třetiny pak ovšem Olejáři opět vyrovnali a byl v tom zapleten opět Moreau. Od třetí třetiny jsem mač sledoval live a musím říct, že to byly pěkné nervy. Edmonton hrál v jednu chvíli dokonce půl minuty přesilovku pět na tři. Pascal Leclaire byl už ale bezchybný a poté se v přesilovce přesně v čase 16:39 prosadil opět Nash. Skóre pak pečetil do prázdné brány kdo jiný než Rick Nash, který tak dokonal svůj druhý hattrick v kariéře. Jsou to tedy pro nás velmi cenníé body, které mají velkou hodnotu :yahoo: .

Na závěr bych chtěl popřát všem hráčům a vůbec všem co mají s týmem Columbus Blue Jackets něco společného, mnoho štěstí, zdraví a úspěchů do nového roku!!!
Martin, popísal by si mi výkony každého hráča? 8) Ak sa ti bude chcieť, díky.
mt-svk píše:Martin, popísal by si mi výkony každého hráča? 8) Ak sa ti bude chcieť, díky.
Jasně, zkusím to (ale upozorňuji Tě, že jsem to viděl zhruba od 15. minuty druhé třetiny, takže celý mač jsem neviděl.)
Rick Nash- tak tady snad ani nemusím hodnotit, Rick byl velice aktivní a hattrick si jednoznačně zasloužil, 6krát vystřelil
Duvie Westcott- spolehlivý vzadu, byl u vítězného gólů, když střílel od modré a Roloson puk vyrazil jen k Nashovi, který neměl se zakončením problém.
Jiří Novotný- Zasloužil se o velkou pochvalu od Kena Hitchcocka, dorazil Žerděvovu střelu, hrál v prvním útoku a bylo to znát.
Nikolaj Žerděv- 2 asistence a několik krásných individuálních akcí. K němu jedna perlička: Kdyby v minulém roce před sebou viděl prázdnou bránu, neváhal by a zakončil by sám. V letošním roce je to úplně jinak, proti Carolině snad dva metry před bránou ještě přihrál Beechovi, který vstřelil gól. A s edmontonem udělal něco podobného, akorát ve svém pásmu přihrál Nashovi na hattrick. (jeho výkony i týmová práce se mi velmi líbí)
Ron Hainsey- opět hodně vytěžovaný bek, několikrát nebezpečně pálil od modré, krásně přihrál Nashovi na gól v oslabení.
To sjou hráči, kteří mi nejvíce zůstali v paměti, opakuji, že jsem sledoval jen kousek druhé a celou třetí třetinu, takže píši co jsem viděl :wink:
Tonight:
Obrázek :box: Obrázek
Columbus začne měsíc leden výletem po pobřeží pacifiku. Nejdříve se dnes utká proti Anaheimu, poté přijde na řadu zápas s Los Angeles hned o den později a tento trip uzkončí Jackets se San Jose a to v sobotu 5. ledna. Gilbert Brule byl poslán farmu, což si myslím, že je dobře. Důvodem je, že má Brule nízké sebevědomí a na farmě ho opět může získat. Těším se na Tebe Gilberte v plné síle!!!
JACKETS NEWS:
Manny Malhotra se dnes proti Anaheimu vrátí na led. Byl totiž vyškrtnut z listiny zraněných dnes odpoledne místního času. Tím pádem odhaduji, že místo něj nebude hrát buď Andrew Murray nebo Jody Shelley.
:yahoo: Obrázek 4 :box: 3 Obrázek :yahoo:
Po zápase v Anaheimu (prohra 1:2) se Jackets přesunuli jen pár kilometrů do nitra Los Angeles, kde sehráli zápas proti domácím Kings. Po první třetině vedli hosté zásluhou Fjodorova, na jeho gól mu přihrál Joakim Lindstrom, který byl i u druhého podstatného okamžiku pro Columbus. Právě on vrátil opět vrátil vedení na stranu svého týmu, po krásné střele k tyči. Stav utkání se vždy střídavě posunul na sranu hostů a poté na nerozhodný stav. V patnácté minutě dal však Peca svůj druhý a vítězný gól na který už Los Angeles nedokázali odpovědět. Zajímavost: Všichni hráči co bodovali měli 2 body, byli jimi: Lindstrom (1+1), Peca (2+0), Boll (
0+2) stejně jako Jan Hejda (0+2). Nejdůležitější však je, že Columbus dokázal získat dva body po výhře 4:3 :clap:
Obrázek
pre mna dost prekvapiva vyhra, aj ked pri kraloch jedne nikdy nevie..tak dari sa Vam Martin a Evka..z posl. 4 zapasoch pisete 3V a 1P..1 bodik od PO :thumbsup:

psst Evi, inak co vravis na Pecu..?.. :angel:

ObrázekObrázek
:wink: . Mike Peca je výborný defenzívny útočník, ale trvám na tom, že to nie je hráč do prvých dvoch útokov.

Super, som rada, źe sme vyhrali, Výborný sa absolútne nemusí ponáhľať, chytil sa Lindstrom (pobyt v AHL ,mu prospieva, má dosť času). Keď sa chytí Brulé (a v tom mu bohate prospeje pobyt v Syrakúzach) bude David zbytočný. Jared Boll ma prekvapuje, útok Chimera-Peca-Boll je ideálna tretia lajna.
Centr Columbusu Sergej Fjodorov si ve včerejším duelu proti Los Angeles vylepšil statistiky o branku a asistenci. Nyní má na svém kontě v základní části NHL 1126 kanadských bodů (468+658, 1169 utkání), čímž se vyrovnal Miku Bossymu (573+553, 752) a Joeovi Nieuwendykovi (564+562, 1257) na 50. místě historického pořadí produktivity soutěže.
Pěkně Sergeji :good: jen tak dál a ať seš brzy na prvním místě v hisotorii bodování NHL. :roll:
Syracuse-Albany 6:1, Gilbert Brulé 3+0, Adam Pineault 2+0, Derick Brassard 0+2 a Tommy Sestito 0+2. Super, len tak ďalej :biglol: .
Tak po prohře se St. Louis jsem tu šanci na play off pravděpodobně vyškrtl. Ne proto, že by ta ztráta na osmou oříčku byla nějak moc vysoká, ale proto, že na to Jackets prostě nemají tým. Jedinej světovej hráč, kterej v současný době hraje za Columbus je Rick Nash. Podle mě by se mohl snažit nějak výrazně posílit a tým a stavět tým do příští sezóny. Hráče na zisk dobré protináhrady máme, například: Adam Foote, Sergej Fjodorov, David Výborný. Vesměs hráči, kteří mají pravděpodobně svůj zenit za sebou. Proto s touhle sezónou počítám už minimálně. A pokud Jacket získají několik dobrých hráčů, tak by to v příštím roce mohlo být mnohem lepší.
nemyslím si, že sa treba vzdávať dopredu. Musíme bojovať do poslednej chvíle. Ale ak by sa tak teoreticky stalo (ak odrátam Detroit a snáď eśte Ottawu, pravdepodobne nikto nemá istotu 8) ), tak:
1. snažila by som sa vymeniť Výborného, Pecu, Fjodorova, Footeho
2. dala by som príležitosť Brassardovi a Brulému na centri v prvých dvoch útokoch a Methotovi v obrane
3. stiahla by som Voráčka s juniorky

a útoky by som zložila takto:

Nash -- Brulé -- Voráček Voráček je skôr tvorca hry, Brulé skôr strelec, zároveň je to výborne napádajúci hráč, o Nashovi sa snáď nemusím zmieňovať.
Modin/xxx -- Brassard -- Žerdev Modin je skôr strelec s dobrou defenzívou, Brassard klasický tvorca hry, o Žerdevovi platí to iste, čo o Nashovi. xxx - ak by Modin nehral dlhšíu dobu, snažila by som sa získať tvrdé a zároveň skúsené krídlo, páćil by sa mi Todd Bertuzzi. Nielenže by sa výborne hodil do systému, ale zároveň by sa uľahčilo kase Anaheimu pre návrat Teemu Selänneho.
Chimera -- Malhotra -- Fritsche Klasická checking line.
Shelley -- Murray -- Boll Bum-bum line :box:

Mám rada aj Lindstroma, ak by nehral Voráček, zaradila by som ho k Brulému a Nashovi na pravé krídlo.

A čo sa týka posledného zápasu, potešil ma David Výborný, snáď mu forma vydrží a nebude sa jednať o záblesk v temnote.
mt-svk píše:nemyslím si, že sa treba vzdávať dopredu. Musíme bojovať do poslednej chvíle.
spravne Evicka :yes:

kurna co ste to za fanusikovia, ktori odpisuju svoj tim v case, ked je vsetko este absolutne otvorene..Martin nechci mne *** :D ale aj tak ma najviac pobavil arek, ktory olejarov odpisal uz po uvodnych cca 15 zapasoch :lol:

samozrejme, ak sa na to mrkneme z pohladu divizie, konferencie, ktora je aj na zapade pekne zamotane vyrovnana a vôbec favoritov (na papieri) ktori su povazovani ako kandidati pre PO, s PO miesteckom pre Columbus by sme museli byt dost opatrni, ale neexistuje odpisovat tim, ktoreho od PO delia momentalne tusim smiesne 2 body..prisli 2 vyhry v rade a opät je vsetko v pohode a pokial zije co i len teoreticka nadej, nie je co riesit..aj leciho Tampa je na PO hratelna a ktohovie..takze Martin neodpisovat, ale fandit a verit az pokym nie je definitivne rozhodnute, vymalovane.. :frajer2:
cepi: Já fandím pořád, to si piš!! Ale už tomu tolik nevěřím, tak to prostě je, ale kluci ještě určitě zabojujou, to je ta naděje! Dnes jsme však konečně porazili Predators 2:1 po nájezdech, supr výhra!!! :frajer2: :yahoo: Pascal odchytal vynikající zápas. :good:
ak im uz neveris pre tuto sezonu tak by som pochyboval :) ak by si veril v tie predosle, povazoval by som Ta za blazna :D

najblizise riesite doma Ohlundov neprijemny Vancouver..tazky zapas na tipovanie, ak tak X2 by snad bola na mieste a bod s kosatkami by sa urcite ratal
Ako by mohli vyzerať trejdy pri hypotetickom nepostúpení do play-off. Upozorňujem, že je to len teória.

Od budúceho voľného roku sú:
UFA: Fjodorov, Výborný, Peca, Chimera, McKenzie, Shelley, Foote, Hejda a Hansey
RFA: Fritsche, Glencross, Lindstrom, Murray a Methot

Pri prípadnej strate šance na play-off by bol pravdepodobne najväčší záujem o Fjodorova, Footeho a pravdepodobne Pecu a Chimeru.

O koho by bol najväčší záujem:
Fjodorov: Boston, Ottawa, Detroit, Colorado (pri prípadnej dlhšej absencii Sakica), Pittsburgh (center druhého útoku)
Foote: Boston, Rangers, Colorado, Pittsburgh,
Peca: Pittsburgh, Ottawa, Vancouver, Detroit
Výborný: Rangers, iného neviem
Chimera: Ottawa, Rangers, Pittsburgh, prakticky každé mužstvo, čo potrebuje rýchlika s výbornou hrou do tela a dobrou defenzívou

samozrejme, nerátam hráčov v balíku.

Kto sa hodí nám:
- ofenzívny a zároveń perspektívny obranca

typy: Letang, Whitney, Bouilon, Kindl, Jonathan Eriksson

Najpravdepodobnejšia výmena:
Pittsburgh
Foote - Letang, alebo Whitney
prípadne
Fjodorov + obranca - taktiež Letang, alebo Whitney + draft
Hainsey v týmu určitě zůstane. U Chimery a Výborného to vidím také vcelku pravděpodobně. U Hejdy a Pecy to vidím 50 na 50. A určitě odejde Shelley, jehož nahrazuje mladík Boll. A McKenzie. Z RFA určitě zůstane Fritsche. U Glencrosse, Murrayho a Methota to jisté není. Uvidíme sám jsem na to zvědavý. Jinak dnes se Jackets utkají v Nationwide Aréně s Vancouverem.
Let´s go Jackets!!!
3779 příspěvků
Seřadit podle:
Ve fóru je celkem 0 uživatelů :: 0 registrovaných a 0 skrytých (založeno na uživatelích aktivních během poslední 3 minuty)
Nejvíce zde současně bylo přítomno 58 uživatelů dne stř 03. dub 2013 21:57

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé
1998 NAGANO