Máme i vlastný discord server: https://discord.gg/fgWjDdg2rE?

MONTREAL CANADIENS

Diskuze o jednotlivých týmech nejkvalitnější hokejové ligy na světě.

Takže si v krátkosti shrňme dění u nás po 1.červenci - říkám v krátkosti, protože toho opravdu moc ke psaní není... :-( . Vlastně jediným tahem Bergevina, který stojí za zmínku, je výměna Prusta za Kassiana a i ta je dosti kontroverzní - Prust jednoznačně stmelující prvek mužstva, srdcař a bojovník k pohledání, prostě hráč, kterého potřebuje snad každé mužstvo. Oblíbil jsem si ho u nás a nebude nikdy lehké proti němu hrát... Pravdou je, že výkonnostně šel malinko dolů a zdravotně už to taky není taková hitparáda - to byly zřejmě hlavní důvody jeho výměny, když se naskytl Kassian. Jeho zdraví sice také nepatří k nejpevnějším, ale v jeho prospěch jasně hovoří věk a potenciál, který v sobě jednoznačně skrývá. A můžeme jen doufat, že ho u nás jasně ukáže - jinak jsme na tomhle trejdu jednoznačně ztratili!
Kde ale máme jednoznačně nejdůležitější a nejnutnější posilu pro naše řady a tou je bezesporu kvalitní útočník do prvních dvou útoků...? NIKDE :x ! Nechce se mi ani věřit, že tak zkušený a kvalitní GM, jakým Bergevin určitě je, nepřivede do mužstva, hlavně po zkušenostech z posledního play-off, tak potřebného hráče! Beleskeymu jsme údajně nabídli lepší smlouvu než Boston, ale asi k nám nechtěl, Sharp už je vyměněný, Williams za pár šupů ve Washingtonu atd. Nyní už na výběr z UFA hráčů není téměř nic, co by stálo za významnější pozornost. A tak budeme muset nejspíš sáhnout po hráči, kde se může očekávat jen překvapení nebo restart kariéry. Bude to znít bláznivě a nikdy bych si v posledních letech nepomyslel, že to řeknu, ale přesně tím druhým případem by u nás mohl být Semin...! Byl vyplacený z královské smlouvy a nyní je prý ochoten podepsat krátký kontrakt a vzhledem k jeho poslední výkonnosti i jistě za solidní peníz. Býval to velmi dobrý střelec, který však také zápolil se zraněním - i proto jeho výkony byly takové, jaké byly. Jak říkám, za zkoušku by to z mého pohledu určitě stálo. Jako další varianta, i když zřejmě méně kvalitní, by mohl být Tlustý, ale tady je jenom víra v jeho spolupráci s Plekym. Třetím by pak mohl být Fehr, který skončil ve Washingtonu, ale to není typický střelec - nicméně kvalitním útočníkem určitě je.
Pravdou je, že ani jedna z těchto možností neřeší naší palčivou situaci s kvalitním střelcem, zvláště pak nyní, kdy Max bude mimo kolem 12 týdnů a kdo ví, v jaké formě se po absenci v celé přípravě vrátí na led... :-( . Pro mě po delší době velké zklamání z počínání Bergevina... :? .
:) Po výsledkově povedené základní části a celkem slušném PO mě naladila optimistická slova GM Bergevina,který ve své posezóní analýze zmínil nutnost přivést do mužstvo vysokého mohutného centra.Toto předsevzetí zatím totálně vzalo za své.Zřejmě si uvědomili,že těch centrů máme haldu a bojí se některého zbavit.Další se tlačí z farmy (Hudon,Bozon,Dummont),tak od toho svého záměru ustoupili.
Marc sice trejdnul Prusta za mohutného pravého forwarda Kassiana,kterého u nás vítám,byť se s bitkařem Prustem nerad loučim.Hráč jeho zarputilých buldočích kvalit nám bude určitě chybět.Zvláště jeho vůdcovské schopnosti.Osobně to pro mě byl borec mého gusta.Škoda ho.Kassian by měl dodat útoku sílu a clonu před bránou,tak uvidíme.
Další posily,ale nepřivedl.Chápu,platový strop máme téměř plný a ještě z něho odkrojí velkou sumu Galchenyuk .Je zvláští ,že stále se neví jestli bude hrát křídlo, a nebo se vrátí na pozici centra.Tady vtom mají bordel s Therrienem oba.Mimochodem jeho podpis se nějak podezřele vleče.
Podepsal Mitchella Flynna,Thomas a k mému překvapení na rok dvoucestně Tinordi.Podle mě je to chlap na odstřelení,očekávejte trejd, asi je na poměry HABS moc vysoký.Přitom si myslim,že má předpoklad vyrůst v neúprosného defenzivního beka.
Posilou předražené mírně nadprůměrné obrany by měl být další bek Barberio a prospekt Johnsson. Podepsali pro farmu golmana Pasquale a AHL-káři Hanley
Já tomu moc nerozumím.Vůbec jsme zatím neposílili,ačko-li bylo po loňské sezoně jasné,že bez střelců gólů ničeho nedosáhneme..Volali jsme po střelci branek,který nám léta chybí a nikdo zatím nepřišel.Celé to na mně působí,že Bergevin nemá funkční plán,jak svého cíle dosáhnout ,nepřekročit platový strop a rozhodl se jít cestou nejmenšího odporu, to jest,zkusit někoho z farmy.
Ódy se pějou předevšim na Carra,který je na NHL připraven.Údajně se nebojí jít do míst,kde to bolí a loni v AHL nastílel slušných 24 golů .Osobně mě by se tento chlap zamlouval, ovšem podmínku snipera dost těžko v NHL může splnit.To opravdu nepředpokládám.V tomto ohledu by měl být ještě větším přínosem Nikita Scherbak,ovšem pokud jsem si dobře všiml laboruje se zraněným kolenem.Mám dojem ,že ani jeden nám trn z paty nevytrhne.Na svou šanci čeká švýcar Andrighetto a slibný centr Hudon.
No jo.Ale sniper nikde.Alespoň já ho nikde nevidím a spoléhat jenom na Price?To nebude vycházet věčně.

Paccioretty -Desharnais - Gallagher
Galchenyuk - Plekanec-Kassian
De la Rose(Carr) -Eller-Smith Pelly
Flynn -Mitchel(Hudon) - Wiese

Markov -Subban
Gilbert-Petry
Beaulieu(Barberio) - Jemelin(Pateryn)

Price,Tokarski

Moc se toho oproti loňsku nežměnilo pánové.
Markov nemůže hrát v prvním páru, loni ho tam Therrien zatavil a v play-off byl totálně bez sil... Musí dostat méně času, není už také nejmladší, a potom by to mohlo fungovat. Naopak více ice time musí dostat Beaulieu, hodně rád bych viděl déle na ledě i Pateryna, který jasně ukázal, že umí být tvrdým bekem a to my rozhodně potřebujeme. Co se Tinordiho týče, moc nechápu, co se s ním zamýšlí, když jsme si ho na draftu vytáhli tak vysoko a příležitosti nedostává :? ! Bohužel, taková klasika posledních let u Habs, snad tedy s výjimkou Subbana a Galchenyuka...
Ten střelec bude opravdu moc chybět a mladí to rozhodně nevyřeší. Myslím, že je na čase se zamyslet nad tím, že Price je v nejlepších brankářských letech a formě, která mu nebude držet věčně - kdy jindy tedy pomýšlet na SC, když ne v takové době, kdy máte v bráně nejlepšího gólmana ligy??? Zapracovávat mladé do sestavy je hezké, ale co já fandím Habs (a to už je fakt hodně dlouhá doba :) ), tak tohle slyším téměř každou sezónu, nicméně ten největší úspěch to nepřineslo za tu dobu ani jednou! Jak jsem psal v předchozím příspěvku, v současné chvíli bych se nebránil zkusit Semina, moc peněz by nám neměl ukrojit a tím pádem to není až takové riziko - navíc by byl třeba jen na rok, takže z tohoto pohledu také bez výhrad. Instinkt střelce přece nemohl jen tak zapomenout, tomu nevěřím...
:) Volní agenti co by stáli ještě za úvahu
http://www.nhl.com/ice/news.htm?id=7735 ... l:topheads" onclick="window.open(this.href);return false;
Všichni agenti k dnešku
http://www.nhl.com/ice/news.htm?id=7731 ... l:topheads" onclick="window.open(this.href);return false;

Tak za prvé.Kdyby bylo po mém tak Markov u nás skončil.Své si ze ctí odehrál a věk nezasavíš ,zabírá zbytečně místo mladším..Navíc ty jeho limitující kolena.Faktem zůstává,že loni měl velmi solidní dvě třetiny sezony a v Montrealu je uznávanou celebritou.Proto ta vysoká smlouva ještě na dva roky.
Nechci se přít,ale podle mě Petry se Subanem jako pravý obránci hrát spolu v páru nebudou a pochybuju že Beaulieu dostane od Theriena tak velkou důvěru do prvního páru.Kdepak Markov minimálně ze začatku sezony bude protěžovaný.To si myslim já.
S tím Seminem je to Míro risk. Ale souhlasim mohlo by to vyjít,nebo taky ne .Podívej na Heatleyho.Ten se z poklesu formy nevymotal a Semin je podobný případ..Ale uznávám, lze o něm uvažovat.Pokud by mu to začlo padat,proč ne.

Další zbylí volní agenti,možná z nich by se dal někdo vybrat.Je to asi ode mne najivní - Tlustý třeba.

SEAN BERGENHEIM $2.75 million,
BRAD BOYES $2.625 million
CURTIS GLENCROSS $2.55 million
MIKE SANTORELLI $1.5 million
LEE STEMPNIAK $900,000
JIRI TLUSTY $2.95 million
SCOTTIE UPSHALL $3.5 million
Ne, s Tlustým to není úplně mimo, tam se dá spekulovat o spolupráci s Plekym, která by mohla fungovat dobře. Ale Semina bych určitě zkusil, maximálně je to risk na 1 rok. Dále je to určitě Fehr, i když to klasický střelec není, ale bral bych ho také - takové hráče potřebujeme. Jednoho z těchto tří bych určitě rád přivítal na příští sezónu v naší sestavě!
K těm obráncům - ano, Petry asi nebude nastupovat se Subbanem, ale Beaulieu by mi tam vůbec nevadil. Sice by to byla hodně ofenzivní dvojice a bylo by otázkou, jak by to vypadalo směrem dozadu, ale určitě by si Nathan tu šanci zasloužil a možná by mu to dost v jeho růstu pomohlo. Markov tak do druhé dvojice s Petrym a třetí pro mě Gilbert s Paterynem, případně Jemelinem - bohužel je mi jasné, že Jemelin dostane přednost... :? .
:) Tak ti to Míro vyšlo.Sjomin nám podepsal na rok za 1,1 milionu,což jsem vzhledem k jeho minulému vysokému kontraktu,až tak nízko nečekal. :thumbsup:
Ano,za tyto rozumné peníze to s ním lze zkusit a pak se uvidí.Samozřejmě,že to nemusí vyjít,ale pokud by se opět zvedl na svou původní úroveň,tak není odvěci mu během sezony kontrakt prodloužit.Je to rozumně minimalizovaný risk a Bergevina za něj chválim.
Naopak pokud Sjomin uspěje, získáme za hubičku skvělého hráče v nejlepších letech.Kéž by tu dělal radost jako Alex Kovaljov

:modlenie: aby se herně i golové chytil.Kanonýra potřebujeme jako sůl.
Z letošní sezony mám docela obavy,protože v našem okolí mužstva neobvykle silně posílila.Viz Detroit,Toronto,Buffalo,Pitsburgh o změněném Bostonu ani nemluvě.Bude to boj o každý bod.

Co takhle Galchenyuk -Plekanec -Sjomin fungovalo by to?

http://www.nhl.com/ice/news.htm?id=7755 ... l:topheads" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.tsn.ca/canadiens-sign-f-semi ... l-1.335588" onclick="window.open(this.href);return false;
Já jsem právě v takovou smlouvu doufal a dle předchozích informací jsem jí i očekával... :). Semin je určitě riskem, ale riskem, který můžeme v klidu podstoupit - ono na druhé straně, moc na výběr jsme už stejně neměli, pokud jsme chtěli alespoň trochu posílit útok. Za mě tenhle krok prostě kvituju i se všemi riziky, který s sebou samozřejmě nese - za tu cenu to ale stojí!
Jinak - přečetl jsem si v chatu pár slaboduchých keců, ne tedy na téma Semin, a musím říct, že jsem nikdy nechápal a nechápu, jak velkou radost někomu může dělat to, že někomu záměrně komolí jméno. Fakt ubohé... :hroza: .
Pokiaľ bude hrat Semin dobre, tak mu nepredlžujte kontrakt počas sezóny. Až po nej. Keby išlo o mňa, mal by som obavy i o to, že mu mám dať 2-ročnú zmluvu. V mojich očiach absolútne typický Rusák, bohužiaľ, pretože talent má obrovský
Pasha píše:Pokiaľ bude hrat Semin dobre, tak mu nepredlžujte kontrakt počas sezóny. Až po nej. Keby išlo o mňa, mal by som obavy i o to, že mu mám dať 2-ročnú zmluvu. V mojich očiach absolútne typický Rusák, bohužiaľ, pretože talent má obrovský
Jasně, je to svým způsobem risk, ale dost pochybuju o tom, že bychom ho prodlužovali už během sezóny v případě, že by se mu u nás dařilo...
Míra a Monty to tady pěkně shrnuli, ale i já se vyjádřím.
Odešli: Prusty ( :bye2: ), Weaver, Malhotra, Gonchar
Přišli: Semin, Kassian, Barberio

No, jak to říct, po sezoně, kde byla naší zjevnou slabinou ofenzíva, jsem čekal výraznější posily dopředu, doufal jsem v Sharpa nebo nějaký major move (Eberle...), ale nepřišel. Bergevin udělal decent kroky, které jej téměř nic nestály s žádným riskem s tím, že můžeme hodně vydělat. Také je zde možnost, že se někdo chytne v kempech, byt to tak letos moc dobře nevidím, jako v předešlých letech. Adepti ale jsou- Carr, Scherbak, McCarron, Reway.
Ztráta Prustyho mě hodně bolí doted, byl to můj top favourite Hab, toho synka nešlo nemít rád. Odváděl pro nás parádní práci každý večer jen co mu zdraví dovolovalo. Ale to je ten háček. Letos sice konečně odehrál plný počet zápasů, ale ramena má v háji, má už nějaký věk a ofenzivně nic nepřinese. Nicméně rval se za nás, výborný v PK a skvělý kluk do kabiny, který to tmelil a výborně vycházel s každým.
Kassian má naopak obrovský potenciál, který zatím neukázal. Snad u něj MT vypiluje obrannou hru a zároven pozvedne formu v ofenzivě. Bude to asi hráč jako Weise schopný nastupovat jak v top 6, tak v bottom 6. Slibuji si od něj hodně, další srovnání s Weisim se nabízí díky jeho fanouškovství pro Habs, což není zanedbatelný fakt.
Semin, tohle Míra dobře předpověděl. Jeho goly jsem nikdy nevynechal, jeho wristery byly vždy absolutní top ligy, ale otázka je, co z nich zbylo po operaci. Jeho negativa všichni známe, ale já věřím, že se u nás chytne. Má početnou ruskou kolonii v šatně, což u Cannes neměl. Je to sniper a v přesilovkách by mohl hodně pomoci. Semin jako sniper, Kassian jako clona před bránou, tohle přesně nám chybělo. Strach samozřejmě mám z toho, že jej Therrien zařízne díky defenzivě, takže se Alex bude muset chytit hodně rychle v sezoně, jinak dopadne jako Briere.

Posíleni určitě jsme, podpis léta byl jasně Jeff Petry, s Galchenyukem se MB určitě domluví.
Negativum je pro mě jasné- Desharnais je stále v týmu. Nepotřebný centr, který zabírá místo. Je to k němu kruté, ale vyměněný měl být dávno. Bez něj bych naši sestavu viděl takhle (v bráně a v obraně to je jasné)

Paci-Pleky-Gally
Kassian-Chucky-Semin
De La Rose-Eller-Weise
Flynn-Mitchell-Smith-Pelly
(Bournival)

S ním to bude jasné, zase zapadne k Maxovi, který je zraněný, ale věřím, že začátek sezony stihne.
Obrázek
http://www.nhl.cz/srdce-na-pravem-miste ... at/5006790" onclick="window.open(this.href);return false;

Myslím, že tímhle si PK to Céčko ,,koupil,, a nemyslím to nijak škodolibě :thumbsup:
Leo píše:http://www.nhl.cz/srdce-na-pravem-miste ... at/5006790

Myslím, že tímhle si PK to Céčko ,,koupil,, a nemyslím to nijak škodolibě :thumbsup:
Kúpil niečo čo nedostal? 29. kapitánom v histórii klubu je Max Pacioretty, ktorý okrem Plekanca bol, myslím si, jediný reálny kandidát. Subban nedodržiava večierku, má "rebelskú" povahu a kontrakt, ktorý dostal bol skôr tým, že inak sa nedalo. Vedenie je dosť na "ihlách" aby si udržal výkonnosť. Bergevin nemusí ani Rewaya pre jeho povahu a aj to je jeden z dôvodov, prečo pravdepodobne nikdy nebude obliekať ich dres.
Captain Crunch píše:

Kúpil niečo čo nedostal? 29. kapitánom v histórii klubu je Max Pacioretty, ktorý okrem Plekanca bol, myslím si, jediný reálny kandidát. Subban nedodržiava večierku, má "rebelskú" povahu a kontrakt, ktorý dostal bol skôr tým, že inak sa nedalo. Vedenie je dosť na "ihlách" aby si udržal výkonnosť. Bergevin nemusí ani Rewaya pre jeho povahu a aj to je jeden z dôvodov, prečo pravdepodobne nikdy nebude obliekať ich dres.
Tak to jsem ,,trefil,, :-D
Captain Crunch píše:Kúpil niečo čo nedostal?
On myslel to "zachodovy prkynko"...

EDIT: Aha, tak asi nemyslel :neviem:
Captain Crunch píše:

Max byl pro mě dokonce jediný kandidát, Subby pro tým dýchá, ale asi nemá ty správné vlastnosti kapitána pro organizaci, jakou je Canadiens. Moc mu to přeju a gratuluju :wave:
Ovšem tvůj komentář o Subbanovi je snůžka nesmyslů. Kde jsi přišel na to, že nedodržuje večerku? Kontrakt dostal, že se jinak nedalo? Co to je za plk?
Cečko si také těžko mohl koupit, když volba kapitána byla od hráčů, vedení s ní nemělo nic společného. A kdo ví, kdy ta volba proběhla, takže si to Subban těžko mohl koupit.
A že je vedení nejisté ohledně Subbyho výkonnosti, tak to je taky tvá domněnka. Každý rok roste, zlepšuje se a navyšuje svá maxima, takže tvé tvrzení jaksi kulhá na obě nohy. A těžko najdeš v kabině, až na pár jedinců, většího bojovníka, srdcaře a člověka, který týmu dává víc...

Jakou má Réway povahu nevím, ale jeho instagram a twitter je teda snad nejodpudivější účet v historii nějakého profesionálního sportovce, to je fakt. Nicméně talent je obrovský a já si od něj slibuji nějakou budoucnost. Třeba se probere.
Parda píše:Jakou má Réway povahu nevím, ale jeho instagram a twitter je teda snad nejodpudivější účet v historii nějakého profesionálního sportovce, to je fakt. Nicméně talent je obrovský a já si od něj slibuji nějakou budoucnost. Třeba se probere.
Bergevin sa ho snaží "natlačiť" do každého pomysleného trejdu a povedal, že pokiaľ je tam on tak Reway za vás hrať nebude. O tom, čo som napísal o Subbanovi nediskutujem, a nie sú to nezmysly ani moje domienky.
:) Pokud jde o mne volba Paciorettyho jako kapitána bez připomínek.
Už aby se vyléčil.Výborná volba kapitána.Kapitán musí mít respekt u fanoušků,na ledě,u rozhodčích a v kabině.Max vše splňuje.
Subban je na toto místo příliš extravagantní,ačko-li si jeho charitativního činu velice vážím.To je opravdu obdivuhodné a charakterizuje to dobrosrdečný rys tohoto člověka.Mile mě překvapil.Ostatní úvahy,že si kapitánství chtěl koupit je holý nesmysl.

Do našeho campu nastoupilo 58 hráčů - 6 gomanů ,19 beků a 33 útočníků.

http://canadiens.nhl.com/v2/ext/2015-20 ... -09%29.pdf" onclick="window.open(this.href);return false;

První den se trénovalo v těchto řadách,bez zraněných hráčů Paciorettyho,Juulsena, Bournivala(oba po otřesu mozku) a Gilberta (chřipka).

Team White:

Fleischmann - Plek - Gallagher
Kassian - Mitchell - Flynn
Scherbak - McCarron - Carr
Holloway - McNally - Grégoire

Defence:

Markov - Subban
Beaulieu - Johnston
Hanley - Dietz

Goalies:

Price
Fucale

Team Red:

Eller-Galchenyuk-Semin
DeLaRose-Desharnais-Weise
Andrighetto-Hudon-Smith-Pelly
Bozon-Dumont-Thomas(Crisp)

Defencemen:

Emelin-Petry
Tinordi-Pateryn
Barberio-Lernout

Goalies

Tokarski
Condon

Therrien tak nechal nahlédnout částečně svým představám.Samozřejmě se to bude ještě různě měnit.

Galchenyuk hraje již vedením slibovaného centra,Eller zatim nahrazuje na křídle Galchenyukovi řady Paciorettyho.Podle Ellerova vyjádření by klidně levé křídlo během sezony hrál.Tak uvidíme jak to dopadne, v každém případě u Galchenyuka asi nezůstané.
Dobrá zpráva.Údajně ihned zafungovala Galchenyukova spolupráce se Sjominem,což kdyby vydrželo, bylo by skvělé.
Fleischmann byl zatím zařazen k Plekancovy,osobně mu vzhledem k absenci levých křídel dávám solidní šance na udržení se v týmu.
Chvály se dostalo řadě McCarronovy řady s Scherbakem a Carrem na křídlech .Pravděpodobně se s nimi počítá jako první řadou farmy Ledovců St.Johns s výhledem na nějaké to individuelní zařazení během roku v prvním mužstvu.
Dobře se jevil Beaulieu a na turnaji nadějí Hudon.

http://www.hockeybuzz.com/blog/Jennifer ... /220/71048" onclick="window.open(this.href);return false;
Nova sezona se nam blizi. Jak to bude vyzerat?

Eller-Galchenyuk-Semin
Paccioretty -Plek - Gallagher
Hudon - Desharnais-Kassian
DeLaRose-Mitchell-Smith-Pelly
Flynn - Fleischmann

Markov - Subban
Emelin-Petry
Gilbert-Beaulieu
Pateryn -Tinordi

Price
Tokarski

St. John's IceCaps - AHL:

Andrighetto -Dumont - Holloway
Scherbak - McCarron - Thomas
Bozon - McNally - Grégoire
Carr -Crisp - Weise

Barberio- Johnston
Bennett - Dietz
Lernout-Hanley
Brown - Didier

Fucale
Condon
:) Tak jsem po očku sledoval info z přípravy a zatím se mi jeví naše vystoupení, nic, moc".Především téměř nestřílíme góly a to je hodně špatné.Podle počtu vyslaných střel na soupeřovu bránu je to bída.
.Je to sice příprava,ale je to určitě varování.Bez Paciorettyho jsme docela bezzubí a projevuje se,že chybí dlouhodobě spolehlivý sniper,který by pravidelně obstarával góly.
Mám lehtání v břiše,že Bergevin v tomto směru v létě poněkud zaspal a nikoho takového do mužstva nepřivedl.To byla chyba!!!

Shrnutí
Zdá se ,že ve velmi solidní formě je golman Condon,který by se mohl ucházet o pozici dvojky..Na fanouškovském webu jsem zaznamenal pochvalu na Fleischmana,Desharnaise a beky Pateryna ,mladého Lernotta.
Chválený centr McCarron si pokazil své dosavadní vystopení v zápase s Chicagem, kde proseděl zbytečně 19 minut na trestné lavici.Je moc bujnej.
Věčné téma fans je bek Tinordi.Co s ním?Vyměnit nebo se prosadí?Zdá se že mu příprava zatím docela vyšla,určitě nic nepokazil.
Kritizovan ve svém vystoupení byl hodně náš druhý golman Tokarski.Zatím nemá potřebnou formu.
Hodně se očekává od řady Eler-Galchenyuk-Sjomin,která se představila v prvém zápase s Torontem a Washingtonem a zatim se golově prosadila.Všude vedení slibuje zlepšení přesilovky,dokonce nato specializovalo jednoho asistenta a poradce Ramage.
Montreal-Toronta 3-4P
Montreal-Washington 1-2N
Montreal -Chicago 1-5 -zde jsme s Pricem v bráně totálně vyhořeli.
Toronto-Montreal 0-1

K nové farmě Ledovců St.John’s bylo poslano 17 hráčů a očekává se,že odesláni budou další adepti,kteří se výkonostně v prvním mužstvu neprosadí..

Mac Bennett, Tim Bozon, Connor Crisp, Stefan Fournier, Dalton Thrower, Travis Brown, Edward Pasquale, Nicolas Blanchard, Angelo Miceli, Jamal Watson, Zachary Fucale, Ryan Johnston, Brett Lernout, Mark MacMillan (*), Brandon McNally (*), Markus Eisenschmid (*) et Josiah Didier

(*) zranění hráči
U němce Markuse Eisenschmidta vedení jeho zranění v přípravě litovalo,protože nadchnul vedeni a fanoušky na předešlém turnaji nadějí.
Tam se také golově prosadil vzrůstem malý muž Angelo Miceli a i jeho spolu s nadějným golmanem McNivenem hodně chválili.Velké přísliby do budoucna.

http://canadiens.nhl.com/club/news.htm?id=780616" onclick="window.open(this.href);return false;

Karieru skončil dlouholetý spolehlivý obránce HABS Francis Bouillon -díky

Zatím jsem docela skeptický k budoucí sezóně a nebudeme si nic namlouvat,minulá sezona vyšla nad očekávání.Kvalita mužstva nebyla taková k dosaženým výsledkům.Ač věčný optimista, mám dojem,že příští sezona bude trápení a budeme muset částečně vyklidit pole.Dokonce mám obavu o naši účast v PO.
Zvláště nám už nepomůžou ta věčná prodloužení,která nám docela výsledkově loni vyhovala.Současný formát 3-3 bude o něčem jiném,tady kdo na chvilku zaváha bude definitivně ztracen.
Také je otázné jestli Price udrží svou skvělou formu jako loni,kdy dělal polovinu výsledků.Je mi líto,nějak mě toto naše mužstvo zatím nepřesvědčuje a mám o příští sezonu obavy.
montreal píše::) Tak jsem po očku sledoval info z přípravy a zatím se mi jeví naše vystoupení, nic, moc".Především téměř nestřílíme góly a to je hodně špatné.Podle počtu vyslaných střel na soupeřovu bránu je to bída.
Je to sice příprava,ale je to určitě varování.Bez Paciorettyho jsme docela bezzubí a projevuje se,že chybí dlouhodobě spolehlivý sniper,který by pravidelně obstarával góly.
Mám lehtání v břiše,že Bergevin v tomto směru v létě poněkud zaspal a nikoho takového do mužstva nepřivedl.To byla chyba!!!
To není žádné "lehtání v břiše", to je naprosto zřejmý fakt, o kterém mluvíme už od začátku července... :wink2: ! Můžeme jen spoléhat na to, že Semin u nás prožije své "vzkříšení" a že na Pacim nebude nijak znát to zranění, které si přivodil v létě - v opačném případě budeme nejspíš svědky rychlých změn v mužstvu, které by podle mě jako jeden z prvních odnesl Pleky...
Ale na druhé straně zase nemůžu říct, že bych byl takový skeptik - nijak zásadně jsme neoslabili a i když posílení mužstva bylo také mizivé, alespoň se podařilo kostru mužstva zachovat téměř celou. Navíc letos čekám výraznější prosazení Galchenyuka, kterému by právě spolupráce se Seminem mohla hodně přinést - samozřejmě, zase tu narážíme na přetřásanou formu ruského útočníka... I když jsem moc nerozuměl povolání Fleischmanna, zatím se nejeví špatně a v lajně s Weisem a Desharnaisem jim to docela jde - můj tip je, že zůstane, i když nevím, kolik mu nabídneme. Vzadu samozřejmě spoléhám na Price a i obrana by nemusela být špatná.
:) Potom střelci pláču každé léto a stejně je to houby platné.Oni to snad nevidí,že jim v mužstvu chybí dlouhodobě Lafleur, který kdysi pravidelně střílel góly.Navíc visí ten otazník po zranění nad loni našim nejnebezpečnějším střelcem Paciorettym.
Momentálně se snad utěšují,že mají v kádru Sjomina,který kdysi nastřílel ve Washingtonu 40 gólů a modlí se k jeho střeleckému probuzení.No jsem na to zvědavý,v přípravě zatím neudělal ani bod,ačko-li se jinak celkem Galchenyukově řadě dařilo.Ohlasy na jejich působení byly velice pozitivní,zvláště udivil Eller na křídle a to dokonce golově.
Galchenyuk to letos nebude mít vůbec jednoduché.Hodně se od něho očekává a je otázné, jestli zvládne pozici prvního centra,dopředu, dozadu a ještě k tomu střílet branky.
Námi zatracovaný Desharnais údajně v přípravě hraje velmi dobře a jeho útok s Fleischmannem a Weisem byl v Torontu z našich nejlepší.Naproti tomu Plekanec se zatím nijak výrazně v přípravě neukázal.Nepíší vůbec o letní posile Kassianovi ,zato oceňují univerzálnost Flynna.

I mně se zdá naše obrana je docela solidní.Navíc Therrien chválil posilu Marka Barberia,což je dobrá zpráva.Máme prakticky 9 obránců schopných kdyko-li nastoupit(Subban,Markov,Petry,Jemelin, Beaulieu,Gilbert,Pateryn,Barberio,Tinordi)navíc se můžeme spolehnout na Price.

Jinak ,jak už jsem minule psal,chválili golmana Condona,forward Miceli za odměnu dostal jednoroční dvoucestnou smlouvu.Již po několikáté chválili mladého Hudona,který se Scherbakem stále drží v mužstvu.Ten přitom laboruje se zraněním a mnoho toho nepředvedl.Tak jako další marodi Noah Juulsen and Michaël Bournival.

Pro pořádek - dalších devět hráčů jde na farmu Ledovců St.John’s

Michael McCarron, Jeremy Grégoire, Darren Dietz, Joel Hanley, Daniel Carr, Bud Holloway (ƀ), Christian Thomas (ƀ), Gabriel Dumont (ƀ) and Morgan Ellis (ƀ).

(ƀ) – ti musí projít waiverem
Ale no tak, pánové, proč stahujete kalhoty, když je brod ještě daleko? Všichni očekávali nějaký major move od Bergevina, bohužel se tak nestalo a žádná ofenzivní hvězda do týmu nepřibyla. Nicméně že bychom oslabili, se taky říct nedá. Vůbec nevidím důvod, proč by nám měl postup do PO měl dělat problémy. Jsme tým, který za poslední tři roky vyhrál čtvrtý největší počet sérií PO v ZČ na tom poslední tři roky byly lépe jen tři týmy. Golmana máme nejlepšího na světě, obranu výbornou a v útoku spoustu šikovných hráčů. Chuckyho formace s Larrym a Seminem si hodně sedla a v přípravě válí. Třetí linka taky nehraje špatně a první je moje asi nejoblíbenější formace za těch pět let, co fandím Habs.
Flaška to dostane a podepíše, jde mu to a zatím vypadá herně fakt skvěle. Stejně jako u Semina by mohl zafungovat faktor jednoleté smlouvy. Pokud ji tedy dostane i Flaška, tak asi budu ve finále spokojen, byt jsem zprvu byl také spíš pesimista. Pokud u obou ten risk vyjde, tak je zaděláno na parádní útok.
Monty, megahvězdu typu Lafleura nemáme, ale víc golů než Max dali v lize za poslední tři roky asi jen tři hráči... A kde vzít hráče jako Crosby, Stamkos, Kane? Na první pozici draftu. Chceš snad, aby náš tým roky suckoval jako Chicago, Pitsburgh nebo Washington, abychom mohli takové hráče draftovat? Nebo aby MB vyměnil Price za Ovechkina? Já teda ne. Budeme muset ke Cupu dojít poctivým scoutingem a výchovou svých hvězd.
Co se děje v přípravě nejde podcenovat, ale ani přecenovat. Co já pamatuju, tak jsme nikdy v exibition games neexcelovali, střetávají se týmu s různým poměrem NHLerů v sestavě, tak výsledky opravdu nejsou moc relevantní. Goly zatím nedáváme, ale to za Therriena nebudeme asi nikdy. Hrajeme to zkrátka jinak.
Já hlavně doufám, že Daingneault nacvičí dobrou PP a bude se nám v ní dařit.
:)Od toho roku 1993,kdy jsme naposledy dobyli SC,vzhlížím v létě ke GM s nedočkavostí,že se něco převraného v mužstvu stane a my budeme mít konečně konkurence schopné mužstvo ten pohár znovu získat.Jistý čas za Kovaljovovi éry jsem to odhodlání a vítězný pocit měl, i když to nakonec nedopadlo.Teď ne.Přiznávám,že s každým rokem čekání jsem nedočkavější a mrzutější.

Soupeři s kterými odehrajeme v sezóně nejvíce zápasů posilují jako diví.viz Atlantská divize Buffalo,Toronto.Detroit, ale i třeba z Metropolitní divize Pitsburgh nebo Washington.Silná bude Tampa oba NYorské kluby a možná někdo další.
Navíc nám zrušili loňský formát prodloužení,který nám celkem vyhovoval a přinesl mnoho bodů navíc.S letošním formátem s tím bodovým ziskem zdaleka počítat nemůžeme.To je přece o tom kdo bude dřív u puku a pochybuju,že zrovna my.....

A co jsme v létě získali?Získali jsme Sjomina,který je velkou neznámou a silového útočníka Kassiana.Jinak vůbec nic.Navíc Pacioretty po zranění na tom bude ze začátku sezony, než natrenuje taky omezeně.
Pozitivem je že kostra mužstva zůstala stejná a v přípravě naznačila své možnosti Galchenyukova řada a že jim konečně došlo,že musí trénovat přesilovky,kde mají realně šanci dát nějaký ten gól a rozhodnout zápas.

Příprava je střelecky,ale i výsledkově celkem bídná, až na poslední zápas s Pitsburghem,který ovšem nastoupil s AHL sestavou bez toho nejlepšího, co v sestavě má(Kessell,Crosby,Malkin).Takže to vítězství nelze vůbec přeceňovat,na naší straně hrálo to lepší co máme.Jsem zvědavý na Ottawu.
Jinými slovy,jsem zatím k budoucí sezoně skeptický a vzhlížím k ní s obavou..
Z čeho soudíš, že by se nám v novém formátu OT nemělo dařit? Já si myslím opak, dokážeme poskládat velice bruslivé a šikovné trojice, například Subban-Gallagher-Pacioretty je top trojka celé ligy nebo Petry-Chucky-Eller, nevidím v tom problém. Docela se na to těším.
Dnes jsme prohráli, ale herně to vypadalo lépe z naší strany, co jsem četl a viděl ze sestřihů, tak mě to ani netrápí. Carey tomu moc nedal, ale je o něm známo, že tu přípavu moc nehrotí. Už mě preseason nebaví, už at je 7/10! :waa:
5182 příspěvků
Seřadit podle:
Ve fóru je celkem 0 uživatelů :: 0 registrovaných a 0 skrytých (založeno na uživatelích aktivních během poslední 3 minuty)
Nejvíce zde současně bylo přítomno 58 uživatelů dne stř 03. dub 2013 21:57

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé
1998 NAGANO