Máme i vlastný discord server: https://discord.gg/fgWjDdg2rE?

MONTREAL CANADIENS

Diskuze o jednotlivých týmech nejkvalitnější hokejové ligy na světě.

AndyF píše:Driv jsme tohle stigma meli my (ja :doh:). Ale protoze nam (mne) dochazi, ze tym (predevsim beci) je tak trochu na ho*no, tak prestoze si s nama sudi obcas vytrou prdel, uz to tolik neresime a cekame az nam doroste generace beku, a zase o neco pude.
Jsem tedy klukum vdecny, ze tu karu ted tahnou za nas :serus:
Ale vždyť víš, že to není takhle pravda, protože když si přečteš minimálně moje příspěvky za tuhle sezónu, nemůžeš z toho nikdy říct, že bych si všude stěžoval a brečel - řešil jsem pouze jednu jedinou věc a o té už jsem psal... A když už jsme u toho "brečení", tak si myslím, že to minimálně v play-off po vás přebral hlavně Kower při naší sérii... :-D .
vevodime cele nhl uz nejakej ten patek, tak hosi jen tak dal.. letos to musi vyjit, zbavili sme s pleveli , cekame scherbaka a jedeme na titul.
Guddy.44 píše:
Parda píše:protože kromě Subbana, Markova a Gončara si teď nikdo nemůže být jistý místem na soupisce, což je super.
Tom Gilbert šel po tý sezóně u nás zase do kytek? U nás hrál parádně..
Ne takhle jsem to nemyslel, má dobré čísla a nehraje špatně, ale ten tlak tam na ty zbývající tři beky bude (Nate asi půjde do Hamiltonu předpokládám). Neříkám, že bude hned dneska Gilbert HS, ale nějak to Therrien bude muset vyřešit.
pres vikend ocekavam 4b - 2 inkasovane golay a udrzeni statusu nejlepsiho timu
guillaume píše:pres vikend ocekavam 4b - 2 inkasovane golay a udrzeni statusu nejlepsiho timu
No tak hned první zápas ti tvá očekávání zkazil, ztratili jsme body hloupě a zbytečně... :? ! Ani výkon nebyl nijak extra, na pozici nejlepšího týmu na východě můžeme, myslím, na dlouhou dobu zapomenout! Tohle, co poslední dva zápasy předvádíme, nemá s takovým postavením v tabulce vůbec nic společného.
guillaume píše:pres vikend ocekavam 4b - 2 inkasovane golay a udrzeni statusu nejlepsiho timu
Dobrej bod :cool: co my bysme za to dali :yes:
:) Tak po výborném nástupu do soutěže nastává výsledkový útlum.Dalo se to očekávat.Jak už jsem před sezonou říkal,něco nám v mužstvu stále chybí.Podle mně pořádný první centr.(Deharnais je slabota) a nekompromisní kanonýr.Upřimně- výsledky to byly nad očekávání, až jsem tajil dech.
Přitom herně to na začátku sezony nebylo špatné a ani nynější projev se mi nezdal zase ta špatný.Alespoň co jsem měl možnost zhlédnout.Útočníci špatní nejsou.Hoří nám obrana.Jemelin totál z formy,drahý Subban nehraje vůbec jako hvězda.Ve dvojici s Markovem je určitě ten horší.
Gončar je vzadu už měkký a nedůrazný,snad jen ta jeho přesilovková rána.Potřeboval by ale fotbalovou bránu,aby se trefil.Zatim mě nepotěšil.
Nevím jak HABS hráli s Dalasem,ale s Chicagem to byla určitě vyrovnaná partie s nešťastným smůlovatým golem na konci.Dokonce bych řekl,že jsme byli i dlouhé minuty lepší.Ale to už je teď jedno.
Podle mě na současném stavu nese vinu Therien ,který z nepochopitelných důvodů podlehl Bergevinově iluzi posílené obrany o výkonostně hráče za zenitem a poslal mladé do AHL.Přitom pomalý Alen je tak na AHL
Tedy pánové je to zase k podělání.Opět nám tradičně na farmě vyrostli šikovní mladí hráči a zase nehrajou.Pak se nemůžeme divit,že nám utečou jinam.
Na začátku sezony udiveně Therien říkal, jak dobře spolu hrají Tinordi a Dietz.Zvláště Dietze moc chválil.A výsledek.V lize ho zahrát nenechal a Tinordi se tu také jen na pár zápasů mihl.
Beaulieu chvíli svou roli obránce hrál(a podle mě dobře.),jenže kvůli staršímu a dobře placenému Alenovi musí hrát pár minut útočníka,aby nakonec skončil v AHL.
Pateryn nedostal šanci vůbec.Tak kde je ta Therionova odvaha dát šanci mladým.
Podle mě jsme neměli vůbec obránce posilovat,ale začlenit na stálo mladé z farmy.Minimálně dva a ostatní občas zkusit.
Doufám.že už konečně s Vancouverem zaberem,začínám být netrpělivý.
montreal píše::) Tak po výborném nástupu do soutěže nastává výsledkový útlum.
Desharnais je náš problém roky. On vlastně nedělá nic špatně, hraje svoje maximum, ale není a nikdy nebyl pravým prvním centrem. Je tam kde pouze díky trenérům, kteří žijí v mylné představě, že Max nedokáže hrát s nikým jiným, což je blbost. Teď to bude zase šance ukázat, když byl DD odsunut do třetí brázdy. Pak bude nejlepší čas ho konečně vyměnit. Za ty roky jsem si oblíbil jeho urputnost u mantinelů a kolikrát opravdu skvělé pasy nebo výtečné nájezdy (tam nás teď ale bota tlačí nejméně), ale jeho nevýhoda je, že jinde než s Maxem je nepoužitelný. MT ho nepochopitelně drží nad vodou a dostává mega prostor hlavně na PP, což byla a je taky velká příčina, proč se nám v nich nedaří (rozhodně to tedy není vinou beků),

V obraně máme v současné době hrozné díry a hlavně naši beci hrajou nejhůř, co já pamatuju. Taky je fakt, že máme prvního a druhého beka a pak pět šestých beků, což je smutné zejména u Jemelina, který mě letos sere naprosto nejvíc. Je to tupec absolutně bez hokejového myšlení, dělá spousty chyb a zbytečných faulů. Opravdu netuším, kde se pořád ta důvěra v něj bere, když nic neumí a záblesk v podobě slušných výkonů ve zkrácené sezoně, než ho Lucic zranil, byl opravdu jen záblesk. Jeho smlouvu považuju za jasně největší úlet Bergevina :hroza:

Že kvůli takovým jako je on, neřku-li Allen, nehrají výteční mladí beci z farmy jeho už bohužel druhá věc, která padá jasně na Therriena, ale i Bergevina, který není trpělivý a místo prostoru mladým, přivádí to týmu odpad, byť na druhé straně udělal hodně pro další rok, což jen nezanedbatelný fakt.
:giggle: hodně dobré
montreal píše::) Tak po výborném nástupu do soutěže nastává výsledkový útlum.Dalo se to očekávat.Jak už jsem před sezonou říkal,něco nám v mužstvu stále chybí.Podle mně pořádný první centr.(Deharnais je slabota) a nekompromisní kanonýr.Upřimně- výsledky to byly nad očekávání, až jsem tajil dech.
Přitom herně to na začátku sezony nebylo špatné a ani nynější projev se mi nezdal zase ta špatný.Alespoň co jsem měl možnost zhlédnout.Útočníci špatní nejsou.Hoří nám obrana.Jemelin totál z formy,drahý Subban nehraje vůbec jako hvězda.Ve dvojici s Markovem je určitě ten horší.
Gončar je vzadu už měkký a nedůrazný,snad jen ta jeho přesilovková rána.Potřeboval by ale fotbalovou bránu,aby se trefil.Zatim mě nepotěšil.
Nevím jak HABS hráli s Dalasem,ale s Chicagem to byla určitě vyrovnaná partie s nešťastným smůlovatým golem na konci.Dokonce bych řekl,že jsme byli i dlouhé minuty lepší.Ale to už je teď jedno.
Podle mě na současném stavu nese vinu Therien ,který z nepochopitelných důvodů podlehl Bergevinově iluzi posílené obrany o výkonostně hráče za zenitem a poslal mladé do AHL.Přitom pomalý Alen je tak na AHL
Tedy pánové je to zase k podělání.Opět nám tradičně na farmě vyrostli šikovní mladí hráči a zase nehrajou.Pak se nemůžeme divit,že nám utečou jinam.
Na začátku sezony udiveně Therien říkal, jak dobře spolu hrají Tinordi a Dietz.Zvláště Dietze moc chválil.A výsledek.V lize ho zahrát nenechal a Tinordi se tu také jen na pár zápasů mihl.
Beaulieu chvíli svou roli obránce hrál(a podle mě dobře.),jenže kvůli staršímu a dobře placenému Alenovi musí hrát pár minut útočníka,aby nakonec skončil v AHL.
Pateryn nedostal šanci vůbec.Tak kde je ta Therionova odvaha dát šanci mladým.
Podle mě jsme neměli vůbec obránce posilovat,ale začlenit na stálo mladé z farmy.Minimálně dva a ostatní občas zkusit.
Doufám.že už konečně s Vancouverem zaberem,začínám být netrpělivý.
Mohu naprosto s klidem podepsat, mám podobné pocity!

Dlouhá léta jeden z mých nejoblíbenějších hráčů, velký bojovník, který inspiroval spousty lidí. Pěkný konec . Nemám pro něj nic jiného, než jen klobuouček :klobuk:
lernout podpisal novač. smlouvu s habs
fucale prestupujw v rámci qmjhl z halifaxu do quebecu
Keď sa už Reway nepresadí z našich v NHL tak potom nikto. Nepíšem to len preto, že dal hattrick, ale preto že tak výrazný hráč v U20 nebol ani Tatar. Habs v ňom majú veľký poklad :thumbsup:
Obrázek
Kdyby z něj byl druhý Gudreau, tak bych se nezlobil :wink2:
Stejne to vypada, ze nejvetsi vyhra pro mtl je Sekac, ten kluk me hoodne prekvapil a hodne se mi libi..
Seky je výhra, byl o něj velký zájem, ale on si vybral to nejlepší místo pro hokej na světě :moj:
Při hře se na něj krásně dívá, dává do každého střídání naprosto vše. Je rychlý a vytrvalý bruslař, nebojí se přitvrdit, nekonečný skills... Hned po MS jsem si jej vysnil, když mluvil o NHL a splnilo se.
Ja tvrdil celou dobu, ze je to nas nejlepsi hrac na MS.
No tak musím říct, že mě naše poslední výsledky hodně mile překvapily - nikdy bych netipoval, že z pěti venkovních zápasů budeme mít plný počet bodů... :-O ! A to jsme hráli na Islanders, Panthers nebo Penguins... :thumbsup: . Teď jen neusnout na vavřínech, protože herně to pokaždé taková sláva nebyla a snadno můžeme sklouznout k nějaké šňůře porážek. Každopádně si myslím, že pokud nepřijde nějaký zásadní kolaps, máme play-off jisté. Tím vyvstává důležitý úkol - při trade deadline získat kvalitní křídlo... A možná se zbavit nějakého obránce...
Vyhrávat nemůžem pořád, to je jasné. Máme teď dost leháro program, který nám ale spíše nevyhovuje, viz naše skvělá bilance v B2B zápasech. Nicméně sezona je rozjetá skvěle, o tom žádná. Zase vyspěli mladí, zbavili jsme se zátěže, skvěle se ujal Sekáč, Carey je regulérní top3 golman celé ligy, ne-li ten vůbec nejlepší a Subby po hodně ležérním začátku hraje ve výborné formě a především je velice spolehlivý směrem dozadu.
Co se týká výměn a TDL, tak jsem dost zvědav. Jako každý rok bysme se dle spekulací nejraději zbavovali Desharnaise a přivedli Jágra, oboje se podle mě nestane. Bombu jako loni s Vanekem nečekám, ale necháme se překvapit.
Parda píše:Vyhrávat nemůžem pořád, to je jasné. Máme teď dost leháro program, který nám ale spíše nevyhovuje, viz naše skvělá bilance v B2B zápasech. Nicméně sezona je rozjetá skvěle, o tom žádná. Zase vyspěli mladí, zbavili jsme se zátěže, skvěle se ujal Sekáč, Carey je regulérní top3 golman celé ligy, ne-li ten vůbec nejlepší a Subby po hodně ležérním začátku hraje ve výborné formě a především je velice spolehlivý směrem dozadu.
Co se týká výměn a TDL, tak jsem dost zvědav. Jako každý rok bysme se dle spekulací nejraději zbavovali Desharnaise a přivedli Jágra, oboje se podle mě nestane. Bombu jako loni s Vanekem nečekám, ale necháme se překvapit.
No to já si zase nemyslím, že by se vyskytovali spekulace třeba ohledně Jágra - kdybychom o něj stáli, už dávno u nás mohl hrát...! Ale je jasný, že na centru máme sílu solidní a chtělo by to prohodit s tím křídlem. Jenže mám obavy, že pokud se budeme ubírat tímhle směrem, je víc na ráně Pleky než Desharnais - evidentně už se na místo druhého centra zapracovává Eller a Plekymu příští rok končí smlouva... Navíc za něj bychom dostali určitě víc než za Desharnaise. To, že s ním Therrien zametá, jak se mu zlíbí, je další takovou indicií, která mě určitě nenechává klidným - jak jinak si vysvětlit, že po výborném začátku mu opět prohazuje křídla jak smyslů zbavený...?! Tohle si zrovna Pleky nezaslouží po tom, co pro tým odvedl a odvádí... :?.
:) Zápas v Pitsburghu paráda.Krom jedné pasáže v první třetině jsme ho kontrolovali až do konce.Dost nám pomohl ten první gól.
Četl jsem rozhořčení soupeřů nad prvním našim golem.Ano souhlasim i jemnější,nebo dokonce žádné přistrčení mnohdy pískali rozhodčí jako faul na brankáře.Kontakt Gallaghera s golmanem tam určitě byl,byť ne nijak brutální.
Gól neměl platit,ale je to na rozhodčích .Tentokrát to prošlo.Ne že bych to schvaloval,má se pískat rovina,ale nám během ročníku také neuznali několik regulerních gólů.Mrzí mě,že se to zrovna stalo s tučňáky s kterýma máme společnou farmu(Wheeling Nailers)
Výklad pravidel je v tom dost všeobecný a vysvětluje se všelijak..Neni přesně jasné co útočící hráč může,aniž by ustanovení o nedovoleném bránění v brankovišti neporušoval.Přičemž se praví,že není povolen atak brankáře v brankovišti,ale je povoleno mít jednu nohu v brankovišti.To znamená,že útočící hráč do brankoviště vstoupit může.Nadruhou stranu atakovat golmana nesmí.
Pokud by to mělo být tak,aby striktně nedošlo ke kontaktu s brankářem,musel by stát útočník asi metr před půlkružím,což by se vám určitě nelíbilo a je to samozřejmě blbost.Sami mnohdy víte,že sám brankář iniciuje kontakt s útočníkem,aby si odclonil nepohodlného hráče.
Abych to ukončil.Nechal bych to na lidském faktoru a na vlastním posouzení rozhodčí tak,jak se tomu děje.

Pokud bych se vyjádřil k posilám,asi má Míra pravdu.Potřebujeme doplnit pravého forwarda do TOP6. Galchenyuk konečně převzal roli prvního centra a Eller si brousí zuby na druhého centra. Přebývá tedy jeden centr.Deharnais musí hrát křídlo a je navíc.S uvedených důvodů je ale pravděpodobnější,že pošlou spíš Plekance,za kterého by si mohli říci víc.
Ale jestli to udělají tak mě naštvou.Protože jestli někdy Plekanec hledal svou roli,tak teď jí konečně letos našel.Bývá nasazován na nejlepší řadu soupeře s obranými úkoly.Přitom stačí i něco vymyslet a občas i skórovat.A daří se mu to,ač Therrien ho týra častou změnou křídel.Někdy i nesmyslnou.Teď mu zase vzal Sekáče a přesto šlape jako hodiny.Klobouk dolů před ním.V letošní sezóně se mi libí a nemá to vůbec jednoduché.
Pokud mě paměť neplete, tak za Julien jsme od něj čekali góly.Za Carbonneau hrál výborně rozehrávače u tří amigos.Pak za defenzivního Martina svou roli dlouho hledal v systému a pořád to nebylo ono.A teď konečně hraje to co mu sedí.Tak proč ho teď zbrkle měnit?Navíc je to pro Montreal srdcař a to já cenim.Bylo to i vidět při úmrtí Jeana Béliveau.
Jedině s hodně adekvátní výkonnostní protihodnotou.Spekuloval se nějaká jména jako třeba ROR,,ale tomu sám nevěřim.A měnit hotového hráče Plekance třeba za prospekt Jakubova.To tedy už vůbe NE!!!!
habs píše:
Parda píše:Vyhrávat nemůžem pořád, to je jasné. Máme teď dost leháro program, který nám ale spíše nevyhovuje, viz naše skvělá bilance v B2B zápasech. Nicméně sezona je rozjetá skvěle, o tom žádná. Zase vyspěli mladí, zbavili jsme se zátěže, skvěle se ujal Sekáč, Carey je regulérní top3 golman celé ligy, ne-li ten vůbec nejlepší a Subby po hodně ležérním začátku hraje ve výborné formě a především je velice spolehlivý směrem dozadu.
No to já si zase nemyslím, že by se vyskytovali spekulace třeba ohledně Jágra - kdybychom o něj stáli, už dávno u nás mohl hrát...! Ale je jasný, že na centru máme sílu solidní a chtělo by to prohodit s tím křídlem. Jenže mám obavy, že pokud se budeme ubírat tímhle směrem, je víc na ráně Pleky než Desharnais - evidentně už se na místo druhého centra zapracovává Eller a Plekymu příští rok končí smlouva... Navíc za něj bychom dostali určitě víc než za Desharnaise. To, že s ním Therrien zametá, jak se mu zlíbí, je další takovou indicií, která mě určitě nenechává klidným - jak jinak si vysvětlit, že po výborném začátku mu opět prohazuje křídla jak smyslů zbavený...?! Tohle si zrovna Pleky nezaslouží po tom, co pro tým odvedl a odvádí... :?.
Tak spekulací ve vztahu Jágr-Montreal bylo za poslední roky myslím vždycky dost, ale je otázkou, jestli to jsou zbožné přání některých fans a spekulace novinářů a co s tím má společného management. Řešili jsme to několikrát na webu a i Bergevin se myslím vyjádřil, že tímhle směrem jít nechce, což se ostatně dá lehce vypozorovat z jeho kroků, protože minimálně útok máme hodně mladý. Já bych za Jágra naše nýmandy klidně obětoval, ale to by zase neakceptovali Devils a že Jardu neuvěřitelně uznávám, tak je fakt, že hru zpomaluje a asi by se k nám moc nehodil. Nicméně bylo by to krásné jej vidět v našich barvách.
Spekulace o centrech jsou tady taky léta a vidím to úplně stejně jako Ty. Víš jak DD "miluju", takže jeho odchod bych velice kvitoval. A ani by to nemuselo být za hotového hráče, já jsem totiž toho názoru, že by Bournival a Sekáč měli dostat větší šanci v Top 6, ne na pár zápasů. Nebo Andrighetto, ten hraje 2nd PP unit, ale 5na5 hraje ve čtvrté lajně 7 minut na zápas, to je o ničem. Zkrátka pokusit se hráče do top 6 vychovat a ne ho draze měnit, materiálu na to máme, že nám můžou ostatní jen závidět (mimo Bournivala a Sekáče je to Andrighetto, De la Rose, Reway, případně Hudon).
SC visí pořád hodně vysoko a loni jsme si vyzkoušeli cestu drahého trejdu za top hráče, který nevyšel. Letos bych tak já nechal hrát co nejvíc mladé, očividně to funguje, zbavit se odpadu a příští rok by to mohlo být hodně zajímavé...
No tak nevím, ale mně tohle jako regulérní gól přijde... :? :
Obrázek
Cara je to vlevo. To vpravo je brevno..
5182 příspěvků
Seřadit podle:
Ve fóru je celkem 0 uživatelů :: 0 registrovaných a 0 skrytých (založeno na uživatelích aktivních během poslední 3 minuty)
Nejvíce zde současně bylo přítomno 58 uživatelů dne stř 03. dub 2013 21:57

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé
2012 LOS ANGELES KINGS