Hráč RFA má platnou smlouvu a je v současnosti stále majetkem mateřského klubu .Je proto silně neseriozní,aby mu někdo podstrkoval k podpisu jinou smlouvu a určoval podmínky mateřskému klubu, za jaké peníze hráče podepsat.
Všichni jste,nebo budete zaměstnáni a ani vašim zaměstnavatelům by se tohle určitě nelíbilo.Říkáte konkurenční boj,ale já dodávám neseriozní přetahování!Nápadně mi to připomíná český film,,Já to beru šéfe!"
Pro mě je to díra v pravidlech,protože umožňuje ekonomicky silným klubům přetáhnout hráče ekonomicky slabším klubům.Nic natom nemění fakt,že ještě existuje opravný prostředek pro mateřský klub ,nabídku finančně dorovnat a hráče si podržet.Je vůbec otázka pro Nashville,jesti se to ještě vyplatí, a nebo se ubrat dlouhodobou, riskantní cestou dalších draftů a výchovou nadějných hráčů s finálním obdobným konečným výsledkem, jako je tento případ Weber.To já nevim,to si predátoři musí spočítat.
Podle mě ,toto by se dít nemělo.Vyvolává to strach u ostatních klubů o své hráče a může to mít do budoucna jen jediný dopad.Hráči se začnou ještě víc na trhu přeplácet a kluby se začnou zadlužovat.
Zdál se mi návrh kolektivní smlouvy NHL dost přísný,ale podle tohoto extempore je vidět,že vedení NHL musí zamezit k zběsilé honičce za žádanými hráči,které by mohly přivést ekonomicky slabší kluby k zadlužení a ke krachu.Nashville samozřejmě i k výkonnostnímu propadu.Natom by nevidělala ani NHL ani hokejový fanoušek.