S trejdem Letanga prilis nepocitejme, neverim tomu (dikybohu ale za posledni zapasy ukazuje solidni zlepseni)..slavo píše:Pri pohľade na hru Jacoba Troubu z Jets (podľa mňa bol aj najlepší obranca na MSJ vlani) ma mrzí, ako sme mohli vlani na drafte pustiť takého obrancu. Aj ked netvrdím, že Pouliot bol zlý výber, mohli sme mať ešte lepší. Alebo Shero už vtedy plánoval, že Letanga raz trejdne za nejakého útočníka?
Ke draftum.. Sherova strategie draftovani beku je obecne vnimana dost kontroverzne, ale jsou zde 2 tabory.. Ja patrim do toho, ktery tu strategii neodsuzuje, hlavne proto, protoze verim nasi organizaci ohledem vychovy mladych beku. Za tu dobu se jich tu vyvinulo hodne a kdyz se pak efektivne vymenej (a ti nejlepsi se nechaj v tymu), tak ucel je splnen (viz Whitneyho a Goligoskiho trejdy).
Pick Pouliota z 8. pozice je aktualne asi nejkritizovanejsim draftem Shera, ale opet vetsina rika jak se mel brat Filip Forsberg nebo Grigorenko(btw to je centr), ze jakej je Shero ma*or ze zas bral beka pred forwardem.. Nasrat... Forsberg ani Grigorenko zatim nepredvedli NIC, co by je u me radilo pred Pouliota (navic kdyz u rozvoje beka je nutno byt trpelivejsi nez u forwarda).
Ale Trouba ano, to musim bohuzel plne souhlasit, a prave on je JEDINYM duvodem (pokud tedy nepocitam Hertla, kdo to ale tehdy mohl vedet...) proc ani ja nemuzu pick Pouliota chvalit. Trouba byl uz v tu dobu MNOHEM jistejsi pick nez Pouliot a od ty doby se to jen a jen vic potvrzuje. Kdyz si pomyslim ze by jsme ted mohli mit v zakladu hrajiciho Troubu, Maatta a Desprese a Orpik by byl donucenej na vymenu za wingera, ufffff
Mohlo to byt tedy uplne supr, ale tak na druhou stranu, Maatta ze 23.fleku je proste totalni STEAL a neprotestoval bych ani v nejmensim kdyby byl tehdy vybran z toho 8.fleku misto Pouliota prave on (a Pouliot ze 23. je pak samozrejme hypoteticky taky velmi fajn). Nikdy jsem nechapal proc Maatta, ktery byl vsude razen minimalne do TOP15 padnul tehdy tak nizko, my jsme ho prej meli v nasi interni prvni desitce toho draftu a byli jsme v soku ze zustal volnej.
Mimochodem Pouliot byl vybran do teamu Kanady U20, ale v predbezne sestave na kemp zatim nefiguruje ani jeden z nasich velmi nadejnych golmanu (Murray, Jarry). Oba nasi golmani maji vynikajici sezony v juniorkach a zachytali si za Kanadu v Subway Super series proti Rusum, ale v tehle nominaci na kemp nakonec zustali jen 2 golmani (Patterson, Fucale - ktery ma mimochodem o dost horsi sezonu nez rozjetej Jarry, tady predpokladam ze roli sehrala Fucalova zkusenost z Memorial cupu, jinak si to neumim vysvetlit). Skauti z nasi organizace ale predpokladaj ze Jarry bude lepsi nez Fucale a prej proto trejdovali za ten 43. pick (50+77), protoze Jarryho meli ve svym poradi nekde kolem 25. mista.
Takze abych to rekl jednoduseji, s draftama v posledni dobe z mé strany spokojenost az velka spokojenost, ale Trouba je jedinej faktor, ktery me opravdu stve.. Ten mel byt proste nasim trumfem a neni