NHL REAGUJE NA ROZSUDEK SOUDU
link:
http://coyotes.nhl.com/club/news.htm?id ... hl-home-dl
Poznámka redaktora: Komisionář NHL Bill Daly mluvil s Davem Vestem jež pracuje pro phoenixcoyotes.com (po telefenu v páteční odpoledne) o nedávných událostech v případu "Bankrotu Phoenixu". Tématem hovoru bylo středeční nařízení soudu, jež určilo, že 10. září se můžou zůčastnit aukce na koupi Kojotů všichni zájemci (tedy i ti, co chtějí hokej udržet v Glendale a i ti, jež chtějí klub přestěhovat).
Dave Vest: “Před dvěma dny Bille, soud rozhodl, že aukce na koupi Kojotů bude otevřena pro všechny nabídky a né jenom pro "lokální" zájemce. Jsme zvědavý, jaká je na tento verdikt reakce NHL pouze 48 hodin po vynesení této zprávy. Bille?“
Bill Daly: “No, neni to zrovna naše prosazovaná odpověd od soudu, ale myslím, že se to dalo očekávat, když se tým nepodařilo prodat 5. Srpna. Myslím, že soud si chce být jistý, že každý bude mít šanci udělat nabídku na koupi týmu a já myslim, že to byl jeho cíl už od začátku.”
Vest: “ Bille, tak, jak to teď je, tak tým bude prodaný na aukci 10. září. Když se na rychlo podívám do kalendáře, tak je to jenom pět dní před tím, než má Phoenix naplánovaný první předsezóní zápas. Je tedy (díky táhlosti tohoto procesu) pro fanoušky Phoenixu jisté, že tým bude v Glendale i pro sezónu 2009/2010 ať už se stane cokoliv na aukci v září?
Daly: “Jo, myslím že už je to jisté. S praktického hlediska, a že jsme tuto věc soudu připomínali po celou dobu procesu, je nyní nemožné přestěhovat Phoenix pro sezónu 2009/2010. Rozpis zápasů byl zveřejněn (
moje pozn.: rozlosován). Týmy už zhotovili svoje cestovní a hotelové smlouvy a všechno s tím spojené. A když vezmu v potaz kolik by s tim bylo problémů a co by to všechno obnášelo, je zkrátka nemožné aby se Kojoti stěhovali. Ale vy znáte naše úmysli, jde tu o mnohem víc než jenom sezónu 2009/2010. Chceme se ujistit, že uděláme rozhodnutí, které udrží Kojoty ve Phoenixu navždy (forever

) !!!!!!!!!!).”
Vest: “ To mě vede k mé další otázce Bille. Jak pravděpodobné v tuto chvíli je, že bude zhotovena alespoň jedna "lokální" nabídka na aucki 10. září?"
Daly: “ No, opravdu moc a moc doufam a myslím si, že každý kdo může pracuje velmi tvrdě aby se nějaká nabídka do té doby zhotovila (
and that’s what needs to be done - jak je tak angličtina krásná, tohle se nedá překládat

)). A já myslím, jako jsem řekl už dřív, myslim, že to byl jeden z důvodů, proč soud rozhodl tak jak rozhodl - motivovat a popohnat všechny kdo chtějí klub udržet v Glandale, aby udělali finální rozhodnutí (nabídku) a já si myslim, jak víte, že do dvou dnů uvidíme že se něco z toho stává skutečností. A znovu opakuju, my jsme jenom roztleskávačky (v tuto chvíli) doufající že lidi budou schopni vytvořit korektní nabídku a všechno doladiť (což je nezbytné). Ale opravdu hodně, hodně věříme, že věci vykrystalizujou už ve velmi blízké budoucnosti.”
Vest: “ Nakonec, co byste vzkázal (jako zástupce NHL) fanouškům Phoenixu, kteří už možná začínají ztrácet víru v tomto procesu a možna ještě hůř jež se bojí o dlouhodobou budoucnost Yots tady?”
Daly: “Fanouškům Phoenixu bych chtěl vzkázat, že jsou skvělý po dobu trvání celého procesu. Děkujeme jim velice moc za jejich snahu zachránit Kojoty. Stávající management tuto jejich snahu velice oceňuje. Ale ne jenom management, ale i 29 zbylých týmů a všichni zaměstnanci NHL si toho velmi cení. Poslali nám už nezpočet dopisů žádajících o pomoc, protože lidi Kojoty milují. Lidi to zničuje, celej tento proces a my víme, že tohle bylo pro ně opravdu velice dlouhé léto (a ještě velice dlouhé bude :/). Chtěl bych jim jenom říct, ať nepřestávaj věřit...”
PS: složení vět je občas trochu mimo češtinu

)), stejně jako veškerá interpunkce, trvalo by dlouho než bych to přeložil spisovně a správně, aniž bych jakkoliv pozměnil význam jakékoliv věty....
DOGS RULES....