Máme i vlastný discord server: https://discord.gg/fgWjDdg2rE?

VANCOUVER CANUCKS

Diskuze o jednotlivých týmech nejkvalitnější hokejové ligy na světě.

Pred chvílou som sa to dočítal na našej stránke a stále tomu nemôžem uverit, prečo prave on :?: :cry: :cry:
Ešte ked som videl posledne videa spravene pre neho... :cry2: :bye2: :cry: :fnuk: :v_hajzli:
Velmi dobrý článok o Lucovi je TU
Obránce Kosatek Luc Bourdon zemřel při motocyklové havárii

Vancouver přišel ve čtvrtek o jednu ze svých hokejových nadějí. Jednadvacetiletý obránce Luc Bourdon, který si v této sezóně připsal 27 startů v NHL a dva góly, zahynul při motocyklové nehodě. K havárii došlo krátce po poledni na hlavní silnici poblíž Shippaganu.

“Motocykl se střetl čelně s nákladním vozidlem. Vyšetřování je teprve v počáteční fázi, takže vám nemůžu sdělit, které z vozidel nebylo ve správném jízdním pruhu,” uvedl jeden z policistů seznámený s okolnostmi případu.

Tragická událost zasáhla organizaci Canucks nejen z lidského, ale také z hokejového hlediska. Bourdon byl dvojnásobným juniorským mistrem světa a skauti mu předpovídali slibnou kariéru. Kosatky ho draftovaly před třemi lety z desáté pozice.

“Pevně jsme doufali, že Lucovy výkony porostou a on se stane jednou z klíčových postav mužstva. Hodně lidí vidělo, že už je připraven na dráhu hokejisty v National Hockey League,” říká generální manažer Vancouveru Mike Gillis. Jako někdejší hráčský agent své klienty v minulosti často varoval před riskantními aktivitami a v tomto duchu chce podniknout určité kroky i ve svém novém zaměstnání.

“Určitě půjdeme směrem speciálních výukových programů, ve kterých budeme hráče upozorňovat na nepřiměřené riziko fyzických aktivit,” upozorňuje Gillis, že se o problém zajímal ještě před Bourdonovou nehodou. “Standardní hráčské smlouvy v NHL zakazují některé z nich, ale jízda na motocyklu není na seznamu.”

Asistent nejvyššího šéfa Kosatek Steve Tambellini byl jedním z mužů, kteří v roce 2005 rozhodli o Bourdonově angažování, hokejové kvality zesnulého tedy může dobře hodnotit. “Byl to dobrosrdečný mladík, který byl na dobré cestě sklízet odměnu za svoji tvrdou práci.” Brent Sutter, který obránce Vancouveru koučoval při zlatém úspěchu v roce 2006, dodává: “Měl obrovský potenciál. Byl sice nervóznější, ale učil se klidu na ledě a využívání svých schopností. Stále se lepšil, byl by z něho dobrý hráč NHL.”

Mít vlastní motocykl bylo přáním Luca Bourdona už dlouho. Bývalým spoluhráčům z týmu Moncton Wildcats v QMJHL často vykládal, že až podepíše smlouvu v NHL, nějaký si pořídí. Stroj, na kterém skončil jeho život, si údajně koupil pouhé dva dny před nehodou.

zdroj: nhl.cz
Upřímnou soustrast všem, kteří měli s Lucem něco společného...........
Obrázek
Úprimnú sústrasť rodine a blízkym :cry: .
Dnes na tlačovke oznámi koniec kariéry Trevor Linden, :cry: :bye2:
V NHL odohral počas 18-tich sezon 1382 zápasov, v ktorých strelil 375 golov a na dalších 492 prihrával.
Trevor bol draftovaný v roku 1988 z celkového 2. miesta za M.Modanom a vo svojich 21 rokoch sa stal kapitánom Canucks.V roku 1994 dotiahol tím až do finále SC, ale tam skončili na NYR. V roku 98 bol vymeneny do NYI za Bertuzziho a draft z ktorého sme mali McCabe-a. V New Yorku s nim moc spokojny neboli a tak putoval do Montrealu, tu počas 107 zápasov získal 63 bodov(25+38). Aj napriek tomu bol znovu vymeneny, jeho predposlednou zastávkou bol Washington, kde prišiel koncom sezony 2000-01 a uz začiatkom dalšej putoval "domov" do Vancouveru. V poslednej sezone bol často len divákom, odohral 59 zápasov v ktorych strelil 7 golov a skončil s 12 bodmi.
Je to smutné že další velký hráč odchádza bez toho aby vyhral :cup: ..
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Finale SC '94 Rangers - Vancouver, vtedy som snad prvykrat zistil, co je NHL :D a Vancouver a Linden boli snad prve pojmy, ktore som z NHL ovladal :roll: konci dalsi skvely hrac :thumbsup: ...
Vancouver získal z waiver listiny Kyle-a Wellwood-a.
25-ročný center odohral v NHL 189 zápasov a získal 108b (31+77), ale posledná sezona mu nevyšla, v 59 zápasoch získal len 21b a v hodnotení +/- skončil na - 12.Dúfam že Gillis vie prečo ho získal.
A nezůstalo Öhlunde jen u Wellwoda, získali jste i Demitru a to na 2 roky - určitě hodně dobrý podpis :thumbsup: :thumbsup: !!!!
"Každý hokejista si chce raz zahrať v Kanade," zdôvodnil Pavol Demitra, prečo si na trhu voľných hráčov NHL vybral Vancouver. Od Canucks získa v priebehu dvoch rokov osem miliónov dolárov.
Prečo odišiel z Minnesoty

Najviac mi prekážalo, že tréner nám s Majom Gáboríkom neustále menil spoluhráčov. Zo všetkých tímov, v ktorých som predtým hrával, som bol zvyknutý na stabilných spoluhráčov, s ktorými som si na ľade rozumel. Stálym zmenám v Minnesote som sa nikdy nevedel prispôsobiť. Okrem toho bol hokej veľmi zviazaný taktikou, každý mal presnú úlohu, nikto sa nemohol uvoľniť. Aj stredný útočník musel byť v Minnesote vždy pripravený, aby sa pri bránení rýchlo dostal ako prvý naspäť.

Prečo s Minnesotou ani nerokoval
Klub si síce vyberal, či bude rokovať so mnou alebo s Brianom Rolstonom, ale s agentom sme mu odkázali, že nemáme veľký záujem. Aj preto sa zrejme sústredili na Rolstona (ani ten v Minnesote nakoniec neostal - pozn. red.). Zdalo sa mi aj, že v klube boli trochu urazení, keď novinári nafúkli moju májovú návštevu vo Vancouveri. Mám tam známych, išiel som za nimi, nie rokovať, že z Minnesoty odídem.

Či pomôže mať známeho generálneho manažéra
Ani veľmi nie. Šéf Canucks Mike Gillis síce býval mojím agentom, ale rokovania o kontrakte aj tak viedol s mojím terajším zástupcom. Mne iba dávnejšie povedal, ako si predstavuje nový tím a moju úlohu v ňom.

Aký je tím Canucks
Páči sa mi, ako je poskladaný. Má jedného z najlepších brankárov NHL Roberta Luonga, dokonalú obranu, hľadá ešte pár útočníkov. Najväčší záujem mali v klube o Matsa Sundina, stále dúfajú, že sa dohodnú. (Švédsky veterán dostal podľa zámorských médií od Canucks ponuku na dva roky za dvadsať miliónov dolárov, zatiaľ sa však nerozhodol, či a kde bude pokračovať v kariére - pozn. red.).

Na akom poste bude hrať vo Vancouveri
Ak sa klubu podarí presvedčiť Sundina, budem hrávať na krídle. Ak nie, budem centrom. Mne je to jedno, ak mám na ľade dosť voľnosti, môžem byť na oboch pozíciách.

Aký je hokej v Kanade
Atmosféra na štadióne je parádna, každý človek v Kanade hokej miluje, rozumie mu. Každý hokejista si rád zahrá v Kanade. Fanúšikovia všetko, čo sa okolo hokeja deje sledujú, hráčov v meste spoznávajú. Je to lákavé, pre mňa trochu nové. Ja som na začiatku kariéry hrával v Ottawe, ale bolo to už dávno, a veľa som si vtedy atmosféry neužil.

Aké je počasie vo Vancouveri
Počas zimy tam toľko snehu ako v Minnesote nepadá. Pár kilometrov od mesta sú však obrovské hory, kde sa dá dobre lyžovať - je to akoby moderné veľkomesto pod Tatrami. A, samozrejme, k tomu aj pri mori. Pre mňa jedno z najkrajších v NHL.

Dom si ešte nezháňa
Ešte sa nemusím ponáhľať. Všetko sa dá vybaviť cez internet, navyše mám v meste veľa známych. Pomôžu.

Prečo nechcel ísť do Ruska
Okrem Moskvy, kde sa žije výborne, odrádzajú hráčov podmienky na život. Kto si chce užívať príjemný život, v Rusku to príliš dobré mať nebude. Ja som na ponuky z Ruska ani nečakal, od začiatku som agentovi povedal, že ma zaujímajú iba kluby z NHL.

Prečo môže ruská Kontinentálna liga ohroziť NHL
Konkurenciou bude určite. Ponuky z Ruska sú zaujímavé najmä pre chalanov, ktorí robia na ľade čiernu robotu. V mužstve sú veľmi dôležití, ale v NHL si ich veľmi nevážia, nezarábajú príliš dobre. V Rusku dostanú lepšie podmienky.
:arrow: Jason Krog (32 let, minulá sezóna na farmě Atlanty) do Vancouveru
Potom ako P.Demitra podpísal s Canucks som sa o tento tím začal oveľa viac zaujímať,pozrel som si nejaké highlighty z minulej sezónny,zostavy atď a celkom mi tento klub učaroval :) Predtým som ho bral len ako jedného z rivalov Colorada,ak nie najvačšieho.Pekné vynovené logo (aj keď len minimálne),dresy ... a Vancouver je v mojom rebríčku klubov dosť vysoko :D Aj keď v tomto prestupovom období dostal VAN úder pod pás a to stratu svojho dlhoročného kapitána M.Naslunda (pre mna nepochopiteľný trade :shock: ) a B.Morissona,ktorý odišiel do Anaheimu.Canucks sa však podľa mna podarilo aspoň čiastočne zaplátať tieto diery a to podpisom viacerých dobrých hráčov : Demitra,Bernier,Hordichuk,Wellwood,Baumgartner....
Inak Demitra je v tíme druhý najstarší a to len o pár mesiacov po S.Salovi :roll: Vodcovská úloha pripadá na bratov Sedinovcov no myslím,že tento tím bude v nasledujúcej sezóne bojovať o Play Off a určite bude mať moje sympatie.A myslím,že sa nájdu ešte nejaké milióny pod stropom na podpis nejakého kvalitného útočníka na "dorysovanie" kádra.Obrana je podla mňa vyvážená dobre a v bráne nieje o čom ... Takto vyzerá momentálna súpiska Canucks :

Útok :
Steve Bernier, Alexandre Burrows, Jeff Cowan, Pavol Demitra, Darcy Hordichuk, Ryan Johnson , Ryan Kesler, Matt Pettinger, Taylor Pyatt, Mason Raymond, Daniel Sedin, Henrik Sedin, Kyle Wellwood

Obrana :
Nolan Baumgartner, Kevin Bieksa, Rob Davison, Alexander Edler, Lukas Krajicek, Willie Mitchell, Mattias Ohlund,Sami Salo

Brána :
Roberto Luongo, Curtis Sanford
brankář a obrana vypadají skvěle, ale bojím se, že Canucks nebudou dávat goly. S tím mají problémy už delší dobu. Navíc přišli o Naslunda s Morissonem, kteří nějaké ty goly dali. Nyní to stojí na Sedinovcích.
Nejsem si jistý, jestli jim ty posily pomůžou. Demitra je dobrý, ale dále tam není žádný skvělý střelec. Vancouver se o play-off bude muset hodně bít!
No hej bude to ťažké ale verím,že sa tam dostanú.Aj keď tá zostava nieje hviezda myslím že je to kvalitný tím a treba s ním určite rátať.Ako písal leci bolo by dobré podpísať ešte nejakého toho forwarda,peniaze by boli,tak uvidíme...

Čo sa týka prípravy,Canucks tam majú zápasy s Oilers (2),Sharks (2),Ducks (2) a Flames (1).
Worst off-seasons

3. Our early favorite in the John Tavares 2009 draft sweepstakes after a failed summer. They added only one difference-maker up front, aging winger Pavol Demitra.

Tak podle mě tak špatně na tom zase nebudete, zde je odkaz:
:arrow: http://www.dispatch.com/live/content/sp ... ml?sid=101
Na slovaknhl.sk je anketa či bude Demo kapitán kosatiek :)
Dala som nie :(
Kdeze. Kapitanom bude bud Ashley alebo Mary-Kate :lol2: :lol2: :lol2:
Super, prípravu sme začali víťazne :yahoo: , vdaka novým hráčom v tíme- Krog a Wellwood sme zdolali oilers po nájazdoch v ktorých zvykli dominovať. Velmi dobrý zápas odchytal Cory Schneider, škoda 2 golov v prvých 5 minútach... ale zastavil 33 striel a v rozstrele aj Hemského pokus, zaslúžene sa stal 3. hviezdou zápasu. Som velmi zvedavý aj na dnešnú odvetu, bude hrať druhý tím s Demitrom, Henrikom,Bernierom, v bránke zrejme s Luongom a po neštastnej poslednej sezone som zvedavý aj na Bieksu.

Zápas budú dávať na Rogers Sportsnet Pacific, tak je aj možnosť že by to mohol niekto streamovať, ale podobne ako dnešný zápas si to kôli práci nebudem môcť pozrieť, chcel by som sa opýtať či by sa to nedalo aspon neakým spôsobom počúvať Team 1040, keby si zaobstarám internet do mobilu... zatial je to len príprava ale nechcem takto prísť aj o dôležité zápasy sezony.

:arrow: photo galeria z pripr. zapasov :arrow: http://hokejforum.com/viewtopic.php?f=60&t=3257
Konečne som si pozrel celý zápas a som velmi spokojný, prvá tretina bola bezgolová a trochu nudná, oto lepšie boli dalšie 2 v ktorých padlo dokopy 8 golov. Dnes prvý krát nastúpili spoločne Sedinovci s Bernierom, v obrane sme skúšali Davisona,Nycholata a Sharrowa. Prví dvaja toho odohrali dosť a celkom dobre ale boli tam aj malé chybičky.Sharrow odohral až 18 minút ale bol takmer neviditelný.V bráne odchytal celý zápas Sanford, dostal síce 4 goly ale mohol trochu len za prvý Perryho hned v úvode 2. tretiny, Selänneho prvý gol bol neštastný od Mitchellovej hokejky, druhý dorážal ked ho obrancovia nechali stáť samého pred bránou a Perryho 2.gol na 4:4 bola podobne parádna rana ako Danielov vedúci 3 minuty predtým. Často sme boli zbytočne vylučovaný a darovali sme káčerom 10 :!: presiloviek (využili "len" 2), podla toho vyzeral aj počet striel na konci zápasu 38:23 pre domácich. My sme hrali presilovky len 4 a z nich sme 2 využili, obe strelila prvá 5-ka, Sedinovci s Bernierom sa pomali zohrávajú a hrali každé striedanie lepšie, v obidvoch prípadoch odviedol Bernier dobrú prácu pred brankárom, dvojičky tvorili hru a od modrej pálil bombardák Salo,v prvom prípade krásne prestrelil všetko v ceste a v druhom golu pomohol tečom práve Bernierovi, takýto hráč nám minulý rok chýbal, zrejme to bol dobrý podpis. Wellwood pri svojom gole dokázal že má šikovné ruky a krásnou strelou vymietol roh Leneveu-ovej brány. O víťazovi rozhodovali nájazdy,v nich pomohla velká dávka štastia Hodgsonovi ked upravoval na 1:1 a zápas ukončoval Wellwood ked si vychutnal brankára v 5. sérii. Po 4 zápasoch máme 100% bilanciu a pred nami sú ešte 3 domáce zápasy.

Novým kapitánom Vancouveru je Roberto Luongo ! Jeho asistenti budú Ohlund,Mitchell a Kesler.
O buly v prípade neakých ceremonií sa bude starať Ohly a rozhodcom bude dohovárať Mitchell.
Síce Lui nemôže mať na drese C ale kapitánom menovaný byť môže.
Captain Louie(link)
to som ani nevedel ze brankara nemoze mat c na drese. Brankar ako kapitan je dost nezvykle.
Ohlund píše:Novým kapitánom Vancouveru je Roberto Luongo
ObrázekObrázek

urcite zaujimave riesenie kapitanskeho C_ecka, ale preco nie Luo ma u kosatiek dosti vyznamne postavenie..inak naposledy sa v brankar. C pozicii ocitol brankar pred 60 rokmi..
Kosatky vyhráli aj svoj šiesty zápas prípravy. :yahoo: :cool:
Po prvej tretine to ale na výhru nevyzeralo, žraloci nás prestrielali 12-3, a zásluhou Armstronga zaslúžene viedli. V druhej tretine sme ale potvrdili že naše presilovky sú v príprave takmer naj v lige. Naša prvá 5-ka premenila 2 zo 4 ktoré sme v 2.tretine mali a to na začiatku tretej tretiny nás do vedenia posielal Henrik len sekundu po skončení tej štvrtej. San Jose to naopak vôbec v početnej výhode nešlo, a nepremenili 7 možností (spolu s posledným vzájomním prípravným majú bilanciu 1-15 a pritom na papieri vyzerá ich presilovka velmi dobre). V tretej tretine hrali bez Thorntona ale aj bez neho mali pár šancí na vyrovnanie, hlavne v samom závere. V polovici tretiny sme mohli vedenie poistit ale Brown s Hordichukom nepremenili nájazd 2na1. Podobne ako celú prípravu aj dnes nás podržal brankár, Sanford pochytal 31 striel. Po takejto super príprave si ani neviem predstaviť že by sme mali dopadnúť ako Atlanta minulý rok.
2915 příspěvků
Seřadit podle:
Ve fóru je celkem 0 uživatelů :: 0 registrovaných a 0 skrytých (založeno na uživatelích aktivních během poslední 3 minuty)
Nejvíce zde současně bylo přítomno 58 uživatelů dne stř 03. dub 2013 21:57

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé
2023 VEGAS GOLDEN KNIGHTS