Máme i vlastný discord server: https://discord.gg/fgWjDdg2rE?

ST. LOUIS BLUES

Diskuze o jednotlivých týmech nejkvalitnější hokejové ligy na světě.

Blues - Rangers = 4:1

- krásne sa na to pozerá, skvelý výsledok, ktorý len dokumentuje že tento rok sme zasa o čosi lepším tímom. Príchodom Hitcha aj disciplinovanejším s istotou vzadu a výsledky je hneď vidieť. V tomto zápase sme dokonca uhrali bez jediného vylúčeného, čo sa ešte v tejto sezóne nestalo. Ale hráme aj dostatočne tvrdo a do tela, v noci naši rozdali až 27 hitov.
Inak s tímami z Východnej máme zatiaľ bilanciu : 7 - 0 - 1 keď sme nezvládli akurát zápas s TOR (2:3).
Naša bilancia momentálne celkovo je : 18 - 9 - 3, pričom od príchodu Hitcha (t.j. od 6.11.) ju máme 12 - 2 - 3 :good:
- konečne sa nám rozohral Berglund, zasa dal gól a na jeho hru idú samé chvály.
- Perron a jeho čísla od návratu na ľad sú tiež potešiteľné, 5 zápasov = 2 + 2
- zasa skvelý Elliott, jeho štatistika zápasov 13 - 2, to azda nepotrebuje špeciány komentár. :good:

Dnes nás čaká zaujímavý zápas na ľade NSH, ktorý je zakaždým veľmi nepríjemným súperom, tak som veľmi zvedavý či natiahneme vcelku priaznivú a zaujímavú bilanciu posledných zápasov.

No tak ale týmto si sa zabudol pochváliť Ivan. Langenbrunner. :lol2:
Práve som to chcel napísať, že na tomto zápase ma najviac zaujala Langenbrunnerova snaha o gól :D . Ľahko sa mi to píše, keď už bolo viacmenej rozhodnuté ale keď som to videl tak som sa došťával :D :D .
ja som ten zápas nesledoval, takže aj preto len také strohé info k číslam... ale pobavilo to :)

Dnes myslím si zaslúžená remíza s NSH a ako inak prehra po nájazdoch s Jarom v bráne. :? Kedy mu tie nájazdy konečne vyjdu to je otázka..? Pritom sme v noci súpera prestrieľali 40 - 20..! Rinne mal zasa svoj deň, tak sa zdá. Potešil aj fakt, že sme znova hrali nesmierne disciplinovane a mali sme za celý zápas jediného vylúčeného (D Agostini na 2 min.)
Ja som vcelku spokojný, s ľadu NSH sa body ľahko nevozia.
Walt píše:Dnes myslím si zaslúžená remíza s NSH a ako inak prehra po nájazdoch s Jarom v bráne. :? Kedy mu tie nájazdy konečne vyjdu to je otázka..?
asi vtedy, ked aj vasi strelci nejaky ten najazd premenia :D
arek píše:
Walt píše:Dnes myslím si zaslúžená remíza s NSH a ako inak prehra po nájazdoch s Jarom v bráne. :? Kedy mu tie nájazdy konečne vyjdu to je otázka..?
asi vtedy, ked aj vasi strelci nejaky ten najazd premenia :D
ha ha :wink2: tak pravda, dnes sa to nepodarilo ani našim najlepším strelcom (Oshie, Perron, Berglund) lebo proti bol Rinne, ale tak isto to mohlo byť naopak, žiaľ nebolo... lebo v týchto momentoch okrem kúska väčšieho šťastia pri zakončení rozhodujú aj výkony brankára a dnes bol Jaro o málinko slabší. Ako som písal, vyslali sme 40 striel a nevedeli rozhodnúť o zápase počas 60 min. a tak sme si to víťazstvo asi nezaslúžili. Nevadí... (inak ja by som Berglunda na nájazdy nedal)
Ale aspoň pokračujeme v dobrých výkonoch a je nás čoraz ťažšie poraziť :wink: . Táto konferencia je maximálne vyrovnaná a dôležitý je každý bod. Navyše vieme, že NSH je veľmi nepríjemný súper.
Čo sa týka tých nájazdov tak neviem či už je to smola alebo neschopnosť. Istota je alebo bol Oshie. A čo ďalší :?:

Ja som so získaným bodom spokojný, hoci sme bušili. Mrzí ma len jedno. S Elliottom vyhrávame a s Jarom nie. Jaro začal podávať dobré výkony ale pri ňom je tam stále nejaký blok. Nechápem prečo máme s ním v bráne takú smolu, keď sa výrazne zlepšil :? .

No a dnes samozrejme verím vo víťazstvo. Hoci sa obávam, pretože si myslím, že Columbus tiež nebude donekonečna tápať a očakávam, že sa postupne budú zlepšovať, beriem dnešné víťazstvo ako povinnosť. Verím, že dnes to ešte nebude ich deň. Predpokladám, že dnes nastúpi Elliott.
arek píše:asi vtedy, ked aj vasi strelci nejaky ten najazd premenia :D
:D pravda, pravda.

Ale Ivan má pravdu v tom, že Halák v nájazdoch (ani počas hry) nevyniká. Čomu to ja pripisujem, je štýl. Nie je jediný menší brankár v lige, ale narozdiel od niekoho ako Varlamov, nie je atletický, ale pozičný a kým nevypĺňa v bráne čo najviac priestoru a nie je schopný rýchlo reagovať, v nájazdoch sa to prejaví. Sledujem ho už dosť dlho na to, aby som to s určitosťou povedať mohol. Na zmenu štýlu to ale nevidím, skôr by sa mohol snažiť lepšie prečítať strelca. Dá sa to. :yes:
Dnes vas roznesieme na cucky :!: :!: :!: :!:

....a potom som sa prebrala z ruzoveho sna :sarcasm:

Teraz vazne, neviem, aku Arniel vymysli zostavu, len si zelam jedno, nech nie je utok Vermette--Brassard--Letestu, je absolutne neucinny (co cakat od troch centrov v utoku).

Zda sa, ze nase lajny budu:

Prospal--Carter--Nash
Umberger--Letestu--Johansen
Vermette--Brassard--Dorsett
MacKenzie--Pahlsson--Boll

Tjutin, Nikitin
Methot, Wisniewski
Moore, Clitsome

Sanford

osobne by som preferovala pred Brassardom Byersa a Pahlssona medziVermettem a Dorsettom. Lenze Brassard hrat musi, pretoze Derickov agent si otvoril usta :(
ešte že si sa z tohto sna pozviechala... :)

- dnes síce nenastúpime v optimálnej zostave, ale aj tak by to na vás v momentálnej forme malo stačiť. :frajer2:

Naša zostava na dnes večer by mala vyzerať takto :

Steen - Backes - Oshie
Perron - Berglund - Stewart
D Agostini - Arnott- Langebrunner
Porter - Nichol - Reaves

Colaiacovo - Pietrangelo
Jackman - Shattenkirk
Russell - Polák

G - Halák

- spolieham na našu disciplinovanú hru a lepšie percento premieňania príležitostí, nakoľko som presvedčený že súpera zasa prestrieľame, čo sa týka streleckých príležitostí. :yes:
STL - CBJ = 6:4

góly našich : Shattenkirk, Oshie, Steen, Arnott, Pietrangelo, Berglund

- tak poďme pekne po poriadku, zápas to bol vcelku rušný a bohatý na góly, myslím že patrične bojovný, boli aj dve zaujímavé bitky a mám taký pocit, že súper bol najmä v prvej a druhej tretine nesmierne vyrovnaný. Modrokabátnici hrali dobre do tela a boli dosť agresívni v napádaní. Nám sa často stávalo, že najmä v ich útočnom pásme nám nešla veľmi kombinácia, súper dobre dostupoval k hráčovis pukom, hádzali sa do prihrávok a celkom sa im darilo rušiť naše akcie, čo spôsobovalo že sme hrali viac nervózne. Naviac po ich góle na 3:2 to bolo dosť zlé. Našťastie sme sa z toho dostali rýchlo, v úvodnej minúte tretej tretiny krásne našiel Oshie Steena a ten už nemal problém dať gól do poloodkrytej brány. Našich inak dosť rozladil gól súpera na 2:2, ktorý je z kategórie lacných. Mne v noci Jaro neprišiel veľmi istý, aj keď mal niekoľko zaujímavých zákrokov. Dobré bolo, že sme stále veľmi rýchlo zareagovali na gól súpera, bolo to tak po góle na 0:1, tam sme o niekoľko sekúnd vyrovnali a najmä gól na 3:3 nás dostal do hry. Potom sme už myslím ovládli hru. Dali sme góly na 4:3 a v polospánku som registroval ten na 5:3, to bolo všetko čo som videl. Súper ešte dal jeden šťastný gól a znížil, ale záverečná PP im vôbec nevyšla a chalani tak ešte poistili víťaztvo gólom Berglunda do prázdnej.
Čo dodať, máme body za povinné víťazstvo a to sa ráta, ale ak mám byť úprimný, z toho čo som videl, som nejako extra nadšený nebol. Čakal som teda výraznejšie víťaztvo a kvalitnejší herný prejav. Bolo to akési neisté a rozhárané z našej strany. Celkovo to bol taký divný hokej, hore - dole, veľa sa strieľalo (pomer striel 34 - 32) a padlo aj dosť gólov. Ale ako vravím vyhrali sme a to je v tejto chvíli podstatné. Súper si zaslúži uznanie za veľmi slušný výkon a obetavosť, najmä v prvých dvoch tretinách. :yes:

Ak by som mal napísať mená najlepších na ľade, tak z môjho pohľadu určite Oshie a Steen, páčil sa mi aj Backes a Shatty s Pietrom, veľmi slušný zápas odohral D Agostini, Arnott a ešte Polák.
U súperových hráčov ma zaujal Tjutin.
Skoda, ze ste nam nedali debakel a la Philla, konecne by sa snad zacali veci menit k lepsiemu ... a myslim to uprimne.
Možno to bolo preto, lebo víťazstvá z kategórie povinných sú najťažšie. A my sme museli vyhrať najmä preto aby sme potvrdili formu a postavenie v tabuľke. Možno nám to zväzovalo ruky. Bol som prekvapený, že priestor dostal opäť Jaro. Síce dostal 4 kusy ale ráta sa výhra teda konečne aj s ním v bráne :) .
Tento zápas potvrdil, že my nemáme vyslovene hviezdu. Nemáme ani strelca. Sme team. Svedčí o tom aj to, že o 6 golóv sa podelilo 6 hráčov :) . Len tak ďalej a bude to super sezóna.
Zaujímave je aj to, že keď sa nám v posledných ročníkoch väčšinou nedarilo malo Scottrade plný dom. Dnes keď mužstvo šliape tak tam nejaká tá tisícka chýba :jn: .
máme teraz dva dni voľna, tak troška zareagujem na našu momentálnu situáciu...
Vidieť náš team tak vysoko, to je (okrem chvíľkového ošiaľu s počiatku predošlej sezóny) vec dosť dlho nevídaná. Pozerá sa na to naozaj dobre, 5. miesto v tabuľke celej NHL je priebežne veľmi dobré umiestnenie. Hráme viac rozvážne, kombinačné akcie majú "oči", hráči sa vidia na ľade, skvelé sa nachádzajú veľmi presnými nahrávkami, veľmi zodpovedne bránime a to aj hráči, ktorých úlohou je útočiť a konečne máme brankára na ktorého je spoľah, paradoxne to nie je Jaro, ale ELLIOTT.
Jeho čísla sú neskutočné, odohral zatiaľ 15 zápasov s bilanciou 13 - 2 ! To všetko s priemerom 1.43 :good:
K tomu nám konečne funguje chémia v 1. lajne : Steen - Backes - Oshie sú na neudržanie, nazbierali väčšinu našich bodov a sú v hodnotení našich na prvých troch priečkach - zaslúžene. :yes:
Druhá formácia sa spočiatku neskutočne trápila, nešlo to Berglundovi, ani Stewartovi, na pozícii LW sa vystriedalo niekoľko hráčov, až sa konečne vrátil po dlhej pauze Perron a všetko sa zmenilo. Berglund ožil, začal dávať góly a viac si verí, Stewart sa začal viac sťahovať a zásobuje túto dvojicu skvelými prihrávkami a je tu útok, ktorý konečne znesie hodnotenie "veľmi dobrý" :yes:
V tretej formácii sa nám udomácnil na centri skúsený Arnott a je treba uznať, že to bol skvelý ťah vedenia priviesť sem tohto borca. Výborne sa pri ňom ukazoval Sobotka, ktorý je momentálne zranený. Táto dvojica sa na ľade videla, herne si skvele rozumeli a tak boli spočiatku sezóny, keď sa prvé dva útoky trápili našim najlepším útokom. Na RW sa striedal Langebrunner s D Agostinim, ktorý momentálne hráva na mieste zraneného Sobyho.
Vo štvrtom útoku sa vystriedalo viacero hráčov a jediným ako tak stabilným hráčom je center Nichol. Ale svoje miesta si tam zastali Porter, ktorý tento rok presviedča, že má na to, aby hrával v A-tíme stabilne, dobré zápasy odohral Grachev, Reaves z ktorého nám vyrástol skvelý "ochrankár" :box: . Crombeen je po operácii dlhodobo na IR.
Tie zranenia nás inak neobchádzajú ani tento rok, no našťastie sme urobili zmenu na poste trénera a Hitch svojim príchodom pozmenil štýl našej hry, lepšie bránime a stali sme sa veľmi nepríjemným súperom pre každého. Vždy šikovne poprehadzoval útoky a dokázali sme aj s viacerými zranenými uhrať zaujímavé výsledky. Dôležitým ukazovateľom v tomto smere bola hra obrany a tá bola na jednotku...
Dvojica Colaiacovo - Pietrangelo sa našla, Cola je po zranení v skvelej forme a hrá asi životnú sezónu, Pietro zasa konečne dozrel, jeho ofenzívne výpady prinášajú ovocie a jeho čísla sú na obráncu naozaj dobré. Treba ale pripomenúť, že v čase keď bol Colaiacovo na IR ho naozaj skvele zastúpil mladý Cole, z ktorého nám do budúcna rastie náhrada za starnúceho Jackmana.
Russel - Shattenkirk je dvojica, ktorá sa ešte hľadá, Russel sa ale rýchlo udomácnil v našom tíme, je rýchly a hrá s prehľadom. Shatty je zasa neskutočný pracant s dobrou strelou. Mne sa táto dvojica pozdáva, aj keď momentálne tam tréner prehadzuje Jackmana a Russela posúva k viac defenzívnemu Polákovi. Popravde sa mi dvojica Jackman - Polák čo sa týka chémie pozdáva viac, ale uvidíme.
Brankárov som už spomenul, tak len doplním, že Jaro sa konečne dostáva z toho počiatočného útlmu a to je dobre, máme tak nesmierne vyrovnanú dvojicu na tomto poste a to nám dáva väčšiu istotu.

Ako to zhrnúť... viem že sezóna sa láme práve teraz, ja som si práve preto dovolil takú malú ódu na doterajšie výsledky. Konečne vidieť posun v zlepšení našej hry, vidieť výsledky, dravosť, zohratosť. To celé môže fanúšika len a len nadchnúť. Verím, že ak sme doteraz predvádzali (aj s problémami ktoré nás postihli) takúto hru, tak po doliečení všetkých hráčov a postupnom zohratí celého tímu, v kombinácii s veľmi zaujímavým poňatím hry, budeme tímom, ktorý môže pomýšľať na viac ako 1. kolo PO. :yes:
myslím si, že celkom fajn článok. Obsahovo zaujímavý, bez dohadov a subjektívnych predpokladov, ako to často býva na tejto stránke...

http://www.nhlpro.cz/clanek/20881-cesta ... ouis-blues" onclick="window.open(this.href);return false;

EDIT : nuž sme v kurze a média sa začínajú zaujímať...

http://sport.aktuality.sk/c/123334/bria ... eho-tieni/" onclick="window.open(this.href);return false;
Colorado Avalanche vs. St. Louis Blues

dnes v noci nás čaká naozaj nepríjemný súper, ktorý s nami doma zvyčajne neprehráva. V Pepsi Center sa nám v posledných rokoch hrá naozaj veľmi ťažko. Celkovo je bilancia z posledných 10 vzájomných zápasov jasne v prospech domácich (9 - 1). A ťažké to budeme mať určite aj dnes, lavínky sú dobre rozbehnuté a zvládli aj posledné dva nesmierne ťažké zápasy s WSH a PHI. No na dobrej vlne ideme aj my, takže možno právom očakávať nesmierne zaujímavý duel. Jedno vzájomné meranie síl sme už v tejto sezóne absolvovali, 2. decembra sme na ľade lavín prehrali tesne 3:2 po nájazdoch. Momentálne hráme viac konsolidovane, zvládame aj nepriaznivo sa vyvíjajúce zápasy, jednoducho od príchodu Hitcha sa nám darí viac a inkasujeme málo gólov. Takže by sme mohli dnešný nočný zápas zvládnuť. Naviac domácim bude chýbať viacero hráčov základnej zostavy (Jones, Yip, Quincey, Mueller, Kobasew, Wilson a Van Der Gulik, ktorý opustil tím a ponáhľal sa k rodiacej manželke).
Z našich sú na IR títo hráči : McDonald, Crombeen, Sobotka, Huskins
My dnes budeme mať v bráne Elliotta a tomu "ide karta". Z doterajších 15 zápasov má neskutočnú bilanciu : 13 - 2 - 0 s percentom úspešnosti 94.3% a priemerom 1.43! Súper bude mať v bráne predpokladám Varlamova.
Pre spestrenie by sme mohli zhliadnuť aj nejakú bitku, najviac sa asi schyľuje k súboju McLeod - Reaves :box: , tak som zvedavý, či k tomu dôjde.
V zostave našich sa neočakáva žiadna zásadná zmena oproti poslednému zápasu, okrem spomínaného Elliotta.

Ak teda udržíme na uzde najväčšie hrozby súpera : Hejduk, Duchene, O Reily, Paul Stastny a Elliott si udrží štandard, tak sa výsledku neobávam.
Walt píše:Súper bude mať v bráne predpokladám Varlamova.
:ee: v brane by mal byt žigéér ;)
Stav po prvej tretine ST. Louis - Colorado 0:2

obavam sa ze nasi prvu tretinu nezvladli bohvie ako a elliott si svoj standard neudrzal ked inkasoval dva lacne goly o tom druhom ani nebudem hovorit (ako moze brankar ktory vedie tabulku brankarov v celej NHL spravit taku nezmyselnu chybu) podla mojho nazoru by dnes Jaro zachytal lepsie no a co sa tyka hracov ved to je utrpenie sa dneska divat na tu hru - mali sme k dispozícii 3 presilovky ale skoncili ako vzdy v nasom podaní chabo ostava len dufat ze v druhej tretine sa chalani vzchopia a zapas dovedu pri najhorsom do predlzenia
GO BLUES GO GO

Stavv po druhej tretine ST. Louis - Colorado 2:3

tak v tejto tretine som bol znasou hrou spokojny do 14min. potom ako uznali smolny gol v nasej brane sa nasa hra vratila na uroven s prvej tretiny (nasi sa stiahli a nechavali Coloradu viac priestoru). Velmi ma potesilo ze Stewart dal opät po dlhej dobe gol a zrovna Coloredu skade prisiel taktiez ma potesila Backesova chladnokrvnost pri zakonceni na 1:2 co ktomu dodat asi len ze to bol naozaj pekny gol s ktoreho ostal prekvapený hlavne Giguere. Ak zahrame poslednu tretinu tak dobre ako sme zahrali prevaznu cast 2 tretiny tak by sme mohli pomyslat aj na vitazstvo.

Konečný výsledok ST. Louis - Colorado 2:3

posledná tretina bola z nasej strany vcelku dobra ale gol sa nam uz nepodarilo dat som trosku sklamaný lebo sme mali nato aby sme získali aspon bodik no zapas sme nakoniec prehrali po smolnom gole nuz co uz treba na tuto prehru co najskor zabudnut a pripravit sa na dalsieho supera ktorym bude Phoenix
veľké dík chrto za stručné info, ja som zápas nakoniec nemal ani len šancu sledovať, rušná noc je za mnou, ale vôbec mi to nevadí... :)

Prehra mrzí, no ja už odratávam hodiny a dočkám sa prírastku do našej rodinky. Predbežne je to presne na Vianoce, no ak si malá povie že chce skôr, resp. neskôr... takže už len čakáme. A potom... :yahoo: :oslava:
Walt tak to blahozelam :good: a dufam ze vydrzi mala do vianoc to by bol pekny darcek pod stromcek viem si predstavit ako asi budu prebiehat oslavy :oslava:

a co sa tyka toho mojho strucneho hodnotenia tak som sa rozhodol ze aj ja prispejem nejakym tym prispevkom (lebo na fore som celkovo asi mesiac). St. Louis je moja srdcovka od 12 rokov a prakticky od minulej seszony pozeram kazdy jeden zapas. Minuli rok ma mrzelo ze sme sa nedostali do play off ale tento rok nam uz dufam neujde tym mame dobry tak dufam ja budem fandit nadalej :clap:
ďakujem chlape... dám vedieť až to bude

inak ťa tu teda nejako oficiálne (za celú tu našu nie moc veľkú partu ktorá fandí Blues) vítam a hádam zotrváš dlhšie. Verím že tu budeš spokojný a vždy sa niečo zaujímavé dočítaš.
Ivan, krásne ti to všetko vyšlo. Tak ako by všetkým dobrým ľuďom malo :) .

Takže poporiadku. Prajem ti všetko najlepšie k tvojmu jubileu. Veľa zdravia, šťastia, lásky, pohody a úspechov :) . Vopred gratulujem k bábätku, dúfam, že sa narodí krásne a zdravé :) . No a nakoniec tebe a všetkým tu prítomným Bluesmanom ale aj ostatným uživateľom prajem tie najkrajšie vianoce, nech Vám vyjde všetko to, po čom túžite :) .
Stav po prvej tretine: ST. Louis - Phoenix 0:0

Prvu tretinu sme zahrali celkom dobre aj ked musim uznat v zavere sme mali stastie po zlej rozohravke v strednom pasme a naslednom striedaní nasich sa naskytla dvom hracom Phoenixu sanca ktora sa nezahaduje no oni ju aj napriek tomu zahodili potom ako na nasej odkrytej brane trafili tycku. Trochhu ma aj prekvapilo ze Oshie nastupuje v druhej lajne a naopak Stewart sa presunul na jeho miesto do prvej (trener Hitch chce asi aby sa naplno Stewart strelecky zobudil) no uvidime co to prinesie. z mojej strany zatial asi tolko

Stav po druhej tretine: St.Louis - Phoenix 2:1

Druha tretine bola v nasom podani dobra dali sme dva goli a jeden dostali ale podme ktym nasim prvy padol potom ako Pietrangelo krasne vysunul Steena (ktory bol faulovaný) a ten krasne strelou svihom prekonal LaBarberu nase vedenie sme ale dlho neudrzali 44 sekund po nasom gole vyrovnal z dorazky Doan potom mal sancu scorovat este Backes ale jeho strelu zastavila tycka, no a minutu a pol pred koncom scoroval D´Agostini, Zatial sa to pre nasich vyvija slubne tak dufajme ze udrzia aspon tento naskok a popripade este pridaju nejaky ten golik

Konečný stav: ST. Louis - Phoenix 3:2

tretia tretina sa pre nas zacala dobre ked sa uz v druhej minute dobre zorientoval Arnott a zvysil nase vedenie o dva goli, 6 a pol minuty pred koncom Yandle nechytatelnou strelou znizil na 3:2 v zavere mali domaci mensi tlak ale ustali sme to. Som rad ze nasi zvladli tento narocny duel vonku a doniesli si dva body. Dnes som bol spokojny aj s Elliottovím výkonom chytal dobre. Cely tym si zasluzi uznanie zato ze dali fanusikovi Blues pekny darcek (v podobe vitazstva)pod stromcek.

To by bolo na dnes odomna vsetko a prajem fanusikom Blues: Krasne prezitie vianocnych sviatkov
Všetkým prajem krásne Vianočné Sviatky...

a dnešný deň naozaj nemohol začať lepšie, naši vyhrali a ja utekám do nemocnice, už je to tu... :wink2:
5281 příspěvků
Seřadit podle:
Ve fóru je celkem 0 uživatelů :: 0 registrovaných a 0 skrytých (založeno na uživatelích aktivních během poslední 3 minuty)
Nejvíce zde současně bylo přítomno 58 uživatelů dne stř 03. dub 2013 21:57

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé
2007 ANAHEIM DUCKS