Máme i vlastný discord server: https://discord.gg/fgWjDdg2rE?

PITTSBURGH PENGUINS

Diskuze o jednotlivých týmech nejkvalitnější hokejové ligy na světě.

Sid bude v pohodě. Klíčový je zdravotní stav, kde to už vypadalo z hlediska dlouhodobé perspektivy poměrně bledě, ale pak přišel zvrat a velká naděje do budoucna. Vidím to velmi optimisticky a myslím, že nejhorší má za sebou.

Každý profík jinak potvrdí, jak těžké je hrát na 100%, když vynecháš předsezónní kemp. Takový Doughty dokonce přiznal, že tím trpěl velkou část sezony a ten deficit se mu tam prostě projevoval(teď už v pohodě je, ale to trvalo...). Tohle všechno se u Crosbyho taky musí brát v úvahu. Taky mi přišlo, že před zraněním hrál dominantnější a přesvědčivější hokej, teď to bylo tak 70-80% z toho. Ale přesto sbíral cca. 1,7 bodu na zápas, což je myslím celkem solidní :wink2: . Teď konečně absolvuje celou kompletní letní přípravu a plnej kemp. Od nové sezóny očekávám opět Crosbyho starou dobrou klasiku. To že není andílek mi nevadí, dokud nezačne zacházet do vyloženého hajzlovství - což tak akutní zas není.

Co se týče Fleuryho, ten na MS myslím že pozván byl ale odmítnul. Nechtělo se mu dělat dvojku za Wardem, který to měl slíbeno předem. Fleury má 4 playoffs série v řadě, kde byl pod 90%. Při pomyšlení na to se klepu od strachu. Fleury je sice jeden z nejtalentovanějších golmanů v lize, nicméně mi přijde psychicky hodně hodně labilní a hlavně pokud je herně mimo, tak to hodně často trvá delší časové periody. Do budoucna je pro mě MAF velký otazník, má důvera ve Fleuryho je diplomaticky řečeno "velmi křehká". Uvidíme, začít se musí od obrany, která mu musí víc pomáhat. A když říkám "obrana" tak tím mám na zřeteli defenzivní práci celýho teamu. Obrana nejsou jen beci(kde jsou změny ovšem nutností). Role útočníků ve vlastní třetině je taky zásadní a myslím, že dlouhodobě patříme k nejhůř hrajícím teamům co se týče poziční hry a obsazování prostorů ve vlastní třetině. Vůbec nejsme schopni zklidnit hru a hrát účelově a efektivně čelit tlaku(pokud se vyskytne). Těch dír v předbrankovém prostoru necháváme spoustu a je to asi i vizitka poněkud dobrodružnýho přístupu Bylsmy.

No uvidíme, to léto bude strašně důležité, je tam několik klíčových rozhodnutí. Krom některých zjevných které jsem tu už zmiňoval, je např. velmi záludná jedna věc. Máme momentálně 9 beků, kteří by museli putovat na waiver(počítám i předpokládanej re-sign Niskanena) + 10. bekem v systému je Després a to ještě nemluvím o Morrowovi. Kritické případy jsou v tomhle směru vcelku talentovaní Robert Bortuzzo a Brian Strait, kteří to mají k NHL levelu opravdu už jen krůček. Přijít o tyhle solidní kluky jen tak zdarma na waiveru (jako loni o Nicka Johnsona) by byla sakra škoda. Je na 100% jasné, že ani jeden z nich by waiverem neprošel, ale co dělat? Jedině trejdovat, Lovejoy, Martin, Michálek, Orpik nebo právě Strait, Bortuzzo. Ten počet musíme snížit alespoň o 2 beky a pak se zajímat o zisk skutečné kvality.

V Malkinovi máme naturální talent, jaký se rodí možná jednou za 10 let. Přes léto ještě mákne a věřím, že dokáže překonat i to co předvedl v letošní sezoně. Ač tohle tvrzení zní drze, tak říkám že může být ještě trošku lepší než byl.
no ja som zase citala v kanadskom denniku ze Fleuryho ponukol jeho agent, ale uz nechceli nic menit, tak neviem kde je pravda, ale to je fuk...
s tou obranou to je fakt, treba pomoct Fleurymu k lepsiemu sebavedomiu, uvidime v akej forme bude, co ma vsak zaujalo je ze chcu angazovat (alebo su to len dohady?) Petriho Vehanena, musim povedat, ze pocas sezony som sa zaujimala aj o KHL a v Ak Bars sa mi pacil, takze zaujimave, dokonca som nevedela ze podpisoval s Lukko, myslis ze sa hodi k Fleurymu? a co bude potom s Johnsonom a Thiessenom?
tak s obranou suhlasim, Letang bohuzial ako jediny kvalitny obranca nestaci, este aj s Brooksom, tak som zvedava, v topicu Blue Jakckets dokonca niekto pisal ze Jackovi Johnsonovi sa tam pacit nebude a trejdnu ho do Pens (to by bol asi ten najkrajsi sen aky by sa stal skutocnostou) ale nie je to aktualne takze snivajme dalej, vyhliadky mam u Despresa a Morrowa a s ostatnymi, urcite ziskat jedneho kvalitneho by bolo potrebne, o tom nic
a co sa tyka utoku, za Jordym by mi bolo strasne smutno, nuz ale taky je hokej, ci by bolo pre neho lepsie ostat v tretej formacii alebo ist niekde do prvej sice v menej hviezdnom time,tak som zvedava ako sa k tomu postavia...
Tak Johnson už v Pittsburghu de facto na 100% skončil a pochybuji, že si ještě najde job v NHL... Thiessen na mě působí jako velmi solidní kariérní AHLer, dvoucestní smlouva mu nabídnutá bude, ale otázka je jestli to Thiessen bude akceptovat. Pro A-team to není zas tak klíčové, řešení musíme prostě hledat jinde.

Vehanen je v pohodě, je to prej kliďas, dobrej do kolektivu. Včera mě sice poprvé na turnaji nepřesvědčil proti Rusům, ale konec-konců kdyby jsme ho podepsali tak "bláznivej" Malkin by ho mohl překonávat jen na trénincích. Takže pohoda :giggle:

Mimochodem v noci se hrál Memorial cup, hvězdnej a favorizovanej team Saint John Sea Dogs na čele s Huberdeauem, Jurčem a spol. byl vygumován teamem Londonu. Tam hrál klíčovou defenzivní roli náš nadějný Scott Harrington, který má sice poněkud jiný styl než Morrow a Després, ale co se týče defenzivní práce - je právě on náš nejnadějnější prospekt a není divu že dostal díky tomu v kanadském výběru U20 hodně prostoru.

Budoucnost je zdá se velmi OK(v horizontu 2-3 let), každopádně teď musíme ještě zvládnout krátkodobá rozhodnutí a pořešit obranu na příští dvě sezony dokud ještě tihle mladíci nebudou hrát důležité role v A-teamu. Pak by mělo být všechno jednodušší.
a inak nevies ci kto okrem Gena dostal ponuku na MS? dost som bola sklamana ze nikto z Kanadanov neprisiel...a inak ty si skalny fanda Cechov alebo sa na to pozeras podla toho kto hra aky hokej?
hockeygirl píše:a inak nevies ci kto okrem Gena dostal ponuku na MS? dost som bola sklamana ze nikto z Kanadanov neprisiel...a inak ty si skalny fanda Cechov alebo sa na to pozeras podla toho kto hra aky hokej?
Fandím spíše podle stylu hokeje, národní euforismus tak nějak nikdy nebyl příliš pro mě. Nemám ani nějak vyhraněné komu fandím, ale musím se přiznat že dost inklinuji k zámořskému hokeji i na mezinárodní scéně.

Nabídku od Kanady jinak dostali ještě 4 naši(Crosby, Letang, Staal, Neal). Crosby chtěl konečně klid na plnou přípravu(a asi nechtěl riskovat zranění před možným podpisem smlouvy), Neal měl nějaké lower-body zranění(vynechával už závěr ZČ), Letang celou sezonu problémy s ramenem a J.Staal to zvažoval, ale nakonec nešel(Taky má před podpisem smlouvy a během sezony měl několik zranění). Z.Michálek šel na operaci (a začátek sezony bude stíhat "tak-tak") a proto nemohl jít "posílit" ČR, Niskanen(USA) hrál zbytek PO tuším "o jedné ruce" a víc o tom nevím (např. USA-Orpik...i když ten na evropském kluzišti :scare:).

.
Atlantik píše:
hockeygirl píše:a inak nevies ci kto okrem Gena dostal ponuku na MS? dost som bola sklamana ze nikto z Kanadanov neprisiel...a inak ty si skalny fanda Cechov alebo sa na to pozeras podla toho kto hra aky hokej?
Fandím spíše podle stylu hokeje, národní euforismus tak nějak nikdy nebyl příliš pro mě. Nemám ani nějak vyhraněné komu fandím, ale musím se přiznat že dost inklinuji k zámořskému hokeji i na mezinárodní scéně.

Nabídku od Kanady jinak dostali ještě 4 naši(Crosby, Letang, Staal, Neal). Crosby chtěl konečně klid na plnou přípravu(a asi nechtěl riskovat zranění před možným podpisem smlouvy), Neal měl nějaké lower-body zranění(vynechával už závěr ZČ), Letang celou sezonu problémy s ramenem a J.Staal to zvažoval, ale nakonec nešel(Taky má před podpisem smlouvy a během sezony měl několik zranění). Z.Michálek šel na operaci (a začátek sezony bude stíhat "tak-tak") a proto nemohl jít "posílit" ČR, Niskanen(USA) hrál zbytek PO tuším "o jedné ruce" a víc o tom nevím (např. USA-Orpik...i když ten na evropském kluzišti :scare:).

.

:good: tak to hej, nieco podobne u mna, Slovakom sice prajem ale ja som na zamorsky hokej a to sa prejavuje aj na MS, hoci v okoli to radsej neprejavujem :giggle: jednoducho, nas hokej sa mi nepaci, ako som uz predtym pisala velmi sa mi paciia USA takze dufam ze to bude kazdym rokom coraz lepsie, inak tato euforia mi lezie hore krkom najviac ked niekto napise alebo povie "ako sme ich vyprasili", tak si radsej do jazyka zahryznem a myslim si svoje :psst:
tak to som vlastne aj cakala, pred podpisom novych zmluv sa nikto nechce zranit takze to chapem, a Orpika na europskom som este nevidela, ale zrejme som o nic neprisla podla tvojej rekacie :giggle:
Vokoun vyměněn k Pens jako potencionální UFA :hmm: Důvěra MAFa asi výrazně klesla :giggle:

EDIT: Voky bleskově podepsán na dva roky, cap hit 2 mega :thumbsup:
:rofl: Dal bych království a půlku princezny, abych mohl vidět teď martinův a Atlantikův obličej.
:sok:
Ja myslim ze Voky bude dobrej Kauf :) ja bych ho do philly bral hned za ty prachy :)
Fleury dochytal... :)
Pěkné, pěkné. Tak tohle se mi líbí. Vokoun udělal dobře. Mně se to z pohledu Vokyho i Tučňáků líbí a dává to smysl z jakéhokoliv úhlu.
Anger píše:Ja myslim ze Voky bude dobrej Kauf :) ja bych ho do philly bral hned za ty prachy :)
Hele, to já taky. Pořád je jasný, že Fleury je jednička.
Já se směju jen, že tyhle dva se tady chovaj, jako kdyby český hokejista bylo to nejhorší, co NHL potkalo. A teď jim bude jeden chytat v bráně. :D
dejf píše:
Anger píše:Ja myslim ze Voky bude dobrej Kauf :) ja bych ho do philly bral hned za ty prachy :)
Já se směju jen, že tyhle dva se tady chovaj, jako kdyby český hokejista byl to nejhorší, co NHL potkalo. A teď jim bude jeden chytat v bráně. :D
Akorat se divim ze sel do tymu kde jakasi stabilni jednicka je a da se rict ze nebude v takovym zaprahu.Na druhou stranu asi opravdu chce stanley cup kdyz sel do takovyho tymu za takovy prachy v takovy situaci.

Jak rikam za dve mega bych ho do philly bral hned.

A nebo byl podepsanej jako artikl na trade ale nevim jestli ma ntc.
Anger píše:
dejf píše:
Já se směju jen, že tyhle dva se tady chovaj, jako kdyby český hokejista byl to nejhorší, co NHL potkalo. A teď jim bude jeden chytat v bráně. :D
Akorat se divim ze sel do tymu kde jakasi stabilni jednicka je a da se rict ze nebude v takovym zaprahu.
Jsi si jistý? Já neříkám, že Fleury není v hierarchii na prvním místě, ale Fleuryho pozice je po posledním play-off značně otřesena. Já bych si nebyl jistý a už vůbec bych si nevsadil na to že Vokoun bude jen dvojka. Jsem hodně zvědavý jak se to počas sezóny bude vše vyvíjet.
Fleury pôjde do kasy max. na 50 zápasov a možno skončí ako dvojka, on v podstate ešte nebol v pozícii, že mal konkurenciu v bráne, kto vie ako sa s tým vysporiada (psychika je sviňa :jn: )
Nečekané, nečekané... Po letošních zkušenostech s gólmanama je tohle ale skvělá pojistka!

Vokoun's 2012 numbers:
48GP 2.51GAA .917SV%
- tady není co dodat, stats má prostě hodně dobré a i lepší než Fleury, i když v systému WSH se mu chytalo asi lépe než se mu bude u nás. Osobně očekávám něco kolem 91%, každá desetina navíc by byla dobrým bonusem.

Čech, neČech, na Vokouna jsem já osobně špatné slovo nikdy neřekl a respektoval jsem ho, i když to není zrovna můj oblíbenec, to se musím přiznat... Ale tady se musíme dívat na team a na to, že je to prostě solidní posila.

Proti nám chytal vždycky výborně a jsem prostě rád že Fleury má konečně konkurenci. Měla by se tady vytvořit zdravá rivalita, která byla prostě nutností. Teď je jasný, že Fleury si výpadky nesmí víc dovolit. Jednička je zatím furt, ale zvrtnout se to samozřejmě může a to velmi rychle. Pozice Fleuryho totiž není zdaleka tak neotřesitelná, vždyť po tom co poslední 4 playoffs série končil pod 90% se ani není čemu divit. I proto se kupuje tak prověřený gólman, minimalizuje se tím to riziko. Cena za Vokouna taky dobrá, jsem teď o hodně klidnější. Strop se bude asi hodně zvedat, takže tady problém taky není.

No a srovnávat Vokouna s letošním Johnsonem - (vím že Brent za nás předtím odvedl i dobré služby a za to dík), to snad ani nejde. Jsme teď jednoznačně kompaktnější, jedna velká díra je pořešena.

Podpis na 2 roky asi taky jde, i když osobně bych viděl jako ideál podpis na 1 rok s případnou opcí. Ale co, takhle to vyhovuje Vokounovi samozřejmě víc(a určitě to měl jako klíčovou podmínku) a my jsme lepší možnosti taky asi neměli. Takže z mé strany určitě spokojenost (i když člověk nikdy neví jak se věci nakonec vyvinou a 100% jistotou naplněnej nejsem). Je to taky signál, že Shero to myslí vážně :thumbsup: - tohle by měl být totiž jenom začátek...

#Pens GM Shero: Move is to help Fleury. He played 69 games. Vokoun good goalie & person. We have 2 guys who can play and win games
#Pens GM Shero: Goalie position has changed over years. Much more physically demanding. Tandem gives coaches options
#Pens GM Shero: I was with him in NSH. Tom Fitzgerald played with him in NSH. Know his character. Vokoun can serve as mentor to Fleury
Vokoun: "I've been talking with Pittsburgh since last Thursday. I wanted to be there. I want to be on a team that can win."

Vokoun: "I'm not coming to Pittsburgh to be a No. 1 or a No. 2. I'll play when they tell me to play. I just want to win. “Marc is a goalie who’s won a Stanley Cup. He’s played quite a lot of hockey,” Vokoun said. “I don’t think he needs anyone to tell him what he needs to do. There’s a lot of pressure on him. It’s not easy to play for a team and an organization that’s a contender every year. Any area I can help, I’m going to try and do so."

"This is a team sport and that’s how I approach it. I know what situation I’m going into. I feel great about it. He can be a help to me and I can be a help to him. We will both benefit from that. I’m excited.""
Tak to teda cumim, ze mi dealujeme s Pens :sok:
A este stylom, kde jedna strana (Pitt) toho ziskal podstatne viac.
Netusim co vedie nasho GM k tomu, aby takto posilnoval najvacsieho rivala..
Na 7 kolo draftu sa mozem zvysoka :butt: To ho mal radsej pustit bez nahrady, samozrejme ze aj tak by ho mohli Pens podpisat, ale to by uz Vokoun dostaval aj ine ponuky a eventualne by si mohol od Pitt zapytat o par stotisic viacej. Co by pre nas znamenalo urcite viac, ako tieto "drobne". Ale tak co mozem ocakavat od takeho debila ako nas GM
Voky :clap: Konečne bude mať Fleury schopnú konkurenciu a bude musieť dať vžy zo seba maximum,tak to má byť...
Josh Yohe ‏@JoshYohe_Trib
Pens have officially offered Niskanen a qualifying offer of one year, $1.75 million. Was turned down. Negotiations to continue.
Na 1 rok za 1.75M ? OMG, co Shero jako čekal... Od něčeho se odrazit vždycky musí, ale Nisky se mu musel na tohle prostě vysmát. Snad se Shero vzpamatuje a dá normální nabídku, Niskanena by byla škoda. Je RFA, tak snad by to nějak mělo klapnout.

Jinak více méně nic nového, J.Staal furt probírán (CAR, BUF, PHX...), Crosby by mohl podepsát na cca. 10 let s cap hitem cca. 9M, alespoň takové jsou rumory. Akorát D.Brunner podle aktuálních zpráv určitě u nás nepodepíše. Tak uvidíme, letní kolotoč se pomalu blíží...
Josh Yohe ‏@JoshYohe_Trib
Look for Niskanen and Pens to agree on multi-year deal soon. There is mutual desire to get this done. Initial offer just starting point.
Tak tohle už je jiné kafíčko :good: Ta kvalifikační nabídka zřejmě byla jen symbolická, aby se aktivovaly RFA nároky, takže OK. Očekávám 2-3 roky a něco mezi 2 až 2,5M... Pak se mluví o tom, že máme zájem o Brandona Prusta...
Atlantik píše:Pak se mluví o tom, že máme zájem o Brandona Prusta...

:hehe:
No pozor, Prust je náhodou perfektní defenzivní pes a výbornej bitkař, takový chlapík by rozhodně na škodu nebyl. Pro úspěch NYR letos udělal dobrou práci, je to válečník se vším všudy. Cena asi po jeho dobré sezoně nebude malá, Prust si to v NY taky prej celkem oblíbil, tak nevím no... Samozřejmě že by to neměla být naše priorita, ale na doplnění kádru bych ho určitě bral všemi deseti. Lepší než Asham.
Obrázek

Dobré vyjádření významu Jordana Staala. X-ová osa představuje území, kde hráč nejčastěji vstupoval na led, Y-ová osa představuje kvalitu soupeře, proti kterému na ten led vstupoval.

Vlevo nahoru je Staal. Hrál tedy proti nejlepším formacím soupeře a začínal hlavně v defenzivní zóně. Přesto nasbíral v 69 zápasech 31+28... Takže pokud už má být vyměněn (doufám, že ne, ale poté co např. Jones v Coloradu dostal 4M může Jordan o rok žádat klidně 6-6.5M, takže :neviem:), je tedy úplně namístě očekávat luxusní protihodnotu.

* Hráči označení modrou barvou měli při pobytu na ledě pozitivní shots differential.
Shero byl dnes na NHL Live:
Shero also said the Suter decision could have an impact on the trades he makes.
Zmínil tedy konkrétně Sutera... Jak to chápat? Asi tak, že po něm pokukujeme, ale to nevidím zas až tak reálně. Spíše bych v tom viděl i druhej smysl, který je reálnější. A tedy, že ten kdo vsadí na Sutera a nepochodí se nakonec možná bude muset obejít s alternativním variantem (P.Martin, Michálek, Orpik...) a možná tím vznikne šance pro nás na solidní trejd.. Alespoň tohle v tom komentáři vidím já a rozhodně mi přijde zajímavé, že Shero takhle konkrétně zmínil Sutera...

Co se týče J.Staala, Shero proklamoval zájem o jeho podepsaní a taky proklamoval, že Staal o žádný trejd nežádal (ale jeden telefonát může přirozeně věci změnit, např. teď když je asi k dispozici Bobby Ryan). Mluví se o obrovském zájmu Canes, pokud ale podle posledních info nechtějí dát Faulka, tak jim na to sere pes, McBaina a spol. si můžou nechat a jen Brandon Sutter jako center piece nestačí...

Akutnější je to u nás teď ale spíše v obraně, páč máme 9 beků co budou muset teoreticky procházet waiverem. Takhle fungovat nelze. Navíc pokud by Després získal stabilní flek (on na waiver nemusí a možná právě to mu může ve svém důsledku uškodit a připravit ho o stabilní flek), tak by byl tenhle problém ještě větší.

9 hráčů konkrétně: Letang, Orpik, PMart, Michálek, Niskanen, Engelland, Lovejoy, Strait, Bortuzzo. Shero řekl, že má nabídky a že 1-2 beci budou určitě vyměněni, 9 beků s tímhle statusem je prostě příliš.

Je to zapeklitá situace, Strait a Bortuzzo jsou herně na hraně NHL, jsou mladí a s potenciálem minimálně na stabilní průměrné NHLery. Určitě by waiverem neprošli. Co tedy s nima? Utápět je na farmě bez možnosti povolání do áčka? Logickým řešením by byl možná právě u nich trejd, svou hodnotu mají. Jinak je to s nima momentálně tak ani/ani... Ale trejd by samozřejmě dával logiku i u PMarta, Lovejoye a Michálka. Tak nevím koho Shero má na mysli, možná to zatím přesně neví ani on...

Lovejoy by waiverem možná i prošel, těžko říct, hodnotu má po té hrubce v sérii s PHI stejně pramalou. U Lovejoye bych možná tedy počkal a zkusil co se s ním stane na waiveru, pak by mohl alternativně pendlovat mezi farmou a áčkem(to v případě krajní nouze :giggle:) Navíc očekávám, že jednoho solidního beka budeme ještě upisovat...

Tohle léto bude každopádně klíčové. Vokoun byl dobrej začátek, ale furt nás čeká spousta rozhodnutí.
"I was a little nervous because Jordan Staal is a good player," Malkin said. "Sidney Crosby, too. It's tough to sign both. I hope we sign both. If we can sign both, it's a good chance to win again. Both are great guys."

Then Malkin smiled, not wanting to be left out of that conversation. "I hope they sign me, too," he said. His contract runs one year longer than that of Crosby and Staal. "I want to stay in Pittsburgh. I like Penguins hockey, the Penguins organization and the fans."
Shero zmínil ještě jednu záležitost.. Jak tady soustavně naříkal např. AndyF, tak se teď vybrečel i Ray. Je fakt, že takové New Jersey, Rangers, Boston, LA si obstrukcí hodně pomáhali, proč by také né když věděli, že jim to bude procházet. Nefyzické typy beků jako Michálek a Martin při takovém volném pískaní logicky ztrácejí svůj smysl. Stali jsme se příliš soft teamem a efekt z toho žádnej, vždyť obstrukce je povolena tak proč jí neaplikovat... A pak se divíme, proč najednou ta naše obrana vypadá jak vypadá, že?
Shero was asked if the Penguins were going to have to change the way they played now that the refs were allowing so much obstruction. Shero replied, "that is a great question. And something we will definitely have to take a look at and consider. If we knew the league was going in this direction, we would have kept Hall Gill and signed him to a 50 year contract."
6378 příspěvků
Seřadit podle:
Ve fóru je celkem 0 uživatelů :: 0 registrovaných a 0 skrytých (založeno na uživatelích aktivních během poslední 3 minuty)
Nejvíce zde současně bylo přítomno 58 uživatelů dne stř 03. dub 2013 21:57

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé
2008 DETROIT RED WINGS