V akom stave je rameno? Bolí ešte?

Zlepšuje sa to, no ešte ma pobolieva a chvíľu ešte bude. Už som si na to zvykol. Ale – od marca sa to určite zlepšilo. Ešte nemám od lekárov povolený kontakt so súpermi. V posilňovni môžem robiť všetko, aj strieľať, no pri streľbe to niekedy cítim.

Ako dlho už trénujete?

Tretí týždeň. Na ľade som začal pred pár dňami v Púchove s dvadsiatkou.

Stihnete sa dať do poriadku do začiatku sezóny?

Verím, že áno. Mal by som stihnúť aj prípravný kemp v septembri. Dúfam, že nenastanú nijaké komplikácie. Dávam sa dohromady, v Žiline navštevujem jednu terapeutku. Cítim sa zatiaľ dobre.

Bola vlaňajšia sezóna vaša najhoršia v súvislosti so zraneniami?

Určite – a nielen so zraneniami. Kým ma začiatkom januára nešťastne netrafil puk do tváre, nevynechal som ani jeden zápas. Len čo som sa z toho ako-tak dostal, poranil som si rameno. Patrí to k hokeju. Dúfam, že som si zdravotné komplikácie vybral na dlhé roky dopredu.

Čo bolelo viac – zásah do tváre alebo rameno?

Tvár ma bolela viac. Mal som zlomenú čeľusť, štyri posunuté zuby vnútri v sánke. Ešte si ich necítim. A k tomu asi šesťdesiatpäť stehov. Bolo to veľmi nepríjemné, hrával som s košíkom na tvári, no rameno ma zasa vyradilo na dlhší čas.

Na čo vtedy myslí hráč?

Sú to hrozné pocity – záťaž na psychiku. Mužstvo hrá, a vy mu nemôžete pomôcť. A ešte horšie je to vtedy, keď mužstvo nehrá dobre. Potom prídete domov, celý deň nemôžete nič robiť, akurát cvičiť s ramenom. Za pol roka, čo som nehral, som sa vytrápil dosť. Neznášal som to dobre, bolo to nepríjemné. Aj preto dúfam, že táto sezóna bude lepšia ako minulá.

Ešte si spomeniete, že pred necelým rokom ste prišli s Tampou do Bratislavy a hrali proti Slovanu?
(so smiechom) Áno, tesne pred úvodom sezóny v Európe sme odohrali aj taký zápas. Bol zaujímavý najmä pre divákov.O dva mesiace na to však vedenie klubu vymenilo trénera Briana Melrosa. Na uplynulú sezónu by Tampa, víťaz Stanleyho pohára pred piatimi rokmi, najradšej zabudla.

Ako vyzerá mužstvo pred nadchádzajúcou?

Vedenie kúpilo pár obrancov, aj skúsenejších. To je dobre, máme aj nového druhého brankára. Obrana vyzerá solídne, útok sa veľmi nezmenil, akurát odchádza Venco Prospal.

Želanie do novej sezóny?

Najmä – aby sa mi vyhýbali zranenia, ostatné bude na mne. Dlho som maródoval, takže si to chcem vynahradiť a hrať čo najviac a mať aj nejaké bodíky v produktivite. Bolo by pekné dostať sa do play off. Tréner Rick Tocchet priniesol pozitívnu zmenu. Mužstvo, v ktorom bolo dosť zranených, oživil, no za najlepšími zaostávalo. Ťažko sa mi o tom hovorí, keď som dianie sledoval z lavičky.
http://www.tampabay.com/sports/hockey/l ... 026023.ece