Nikdy som sa moc nechcel stavať do role obhajcu Alexandra Ovečkina, ale po prečítaní tejto diskusie mi to nedá. Mimochodom Zdenko, palec hore za to, že neserieš tam kde ješ, pretože niektorí majú vo zvyku zasviniť celý vozík s dezertami.
Atlantik píše:On je kapitan, on ma jit prikladem a on NEJVIC ZUSTAVA ZA OCEKAVANIM.
Budem sa opakovať ale najviac zostáva za očakávaním vedenie Caps. Vymeniť Forsberga za Erata, ktorý mohol byť do budúcna jednou z veľkých osobností tímu, playmaker, korčuliarsky zdatný, silný na puku. Tie eskapády s Orlovom, Hendricksom, za Ribeira dal GMGM Eakina a draft no. 54 overall. Odišiel Perrealut, ktorý mi je sympatický v drese Ducks a za tú protihodnotu je to jackpot, vie sa natlačiť pred bránu, má šikovné ruky, technika... V lete nenastali žiadne zmeny k dobrému, práve naopak, ten tím oslabil, pričom za zmenilo rozloženie v NHL a Washington už nehrá v divízii, ktorej sa druhý často posmievali.
Fanúšikovia Caps to majú ťažké. Ale my, z tábora Avs, im veľmi dobre rozumieme. Nie je to tak dávno, čo sme volali po odvolaní trénera, manažéra, trhali Kroenkeho na kusy a preklínali. Neschopný manažér sám o sebe by ešte takou pohromou nebol, koniec koncov ten tím má základ. Ale keď sa k tomu pridá neschopný tréner tak diskusia končí. Čo Oates dokázal? Našiel v Ovečkinovi znovu kanoniera, presunul ho z ľavej strany na pravú a? Priznám sa, že zápasy Caps vidím výnimočne ale ťažko argumentovať v jeho prospech, keď tímy Pittsburghu či Detroitu dokážu vyhrávať zápasy so značne orezaným kádrom. Alebo čo obrana Avalanche, ktorej pred sezónou nedával nikto šancu? Papierovo patrí k najslabším. Ale Roy pracoval s tým, čo má a prispôsobil herný prejav daným podmienkam.
A na záver k Ovečkinovi, presne ako som písal v topicu LA. Ak tréner vyžaduje od neho, ako od elitného (týmto slovom sa tu často oháňa kde-kto) kanoniera prioritne strieľanie gólov, tak je to ich vec. Nebudem súdiť Ovečkina za to, že sa nevracia pokiaľ nevidím do kabíny. Samozrejme, zväčša vznikajú vtipné videá a je zvláštne, že vrcholový športovec v kolektívnom športe nemá potrebu bojovať na oboch stranách klziska. Ale práve to je to. On nie len že sa nebije za logo, ktoré ma na hrudi, on sa nebije ani za meno a číslo, ktoré nosí na chrbte. Hráči, ktorí nemajú také meno (plat), sú obvykle vymenený. Pre mňa jednoznačne chyba zo strany trénera, vedenia v jeho úpadku. Príde mi bez inšpirácie, zdemotivovaný. Kde je ten Ovi, ktorý skákal radosťou na ľade, keď dal jeho spoluhráč gól? Kde je ten Ovi, ktorému keď niekto nenahral do jazdy spravil celé ihrisko? Nový impulz, výzva, zmena... Je smutné, že Oates sa tvári spokojný s tým, že má v tíme najlepšieho strelca v NHL. Ak je toto jeho najväčší úspech, potom nie je divu, že Caps sú tam, kde sú. Verím, že ten unikátny hráč v #8 stále je. Každopádne, ak ho bude ten konkurent Mad Mikea chcieť vymeniť, nech píše na adresu Pepsi Center, 1000 Chopper Circle, Denver, CO 80204.