Máme i vlastný discord server: https://discord.gg/fgWjDdg2rE?

ST. LOUIS BLUES

Diskuze o jednotlivých týmech nejkvalitnější hokejové ligy na světě.

Bluesfan píše:Ja Vám neviem chlapi :hmm: . Na Bishopa tie góly v žiadnom prípade nezvaľujem. Opakujem hanbiť sa môže predovšetkým Jackman a 1. gól padá na Shattenkirka. Reči typu chýbal nám Jaro si nechajme na pozajtra. Z neho je tento ročník celkom slušné sito a nemá bohvie akú formu. A hovoriť si čo ak by tam bol nám body z tohto zápasu nevrátia takže je to aj tak zbytočné.

Zbabraný zápas ale iďeme ďalej, čo iné nám zostáva.

sito z neho je, ale povedzme si na rovinu - nie take ako Bishop alebo Conklin. vieme vsak, ze to je kolektivna hra.... :clap:
Conks je trošku nevyrovnaný to je fakt a Bishopa hodnotiť po 2. necelých zápasoch nemôžeš. Navyše si myslím, že Ben až tak nesklamal. Dnes mu proste podpílili konár.

A tým pádom my vychádza, že Halák sito je a som z neho sklamaný :) . Pretože od Conksa sa čakalo, že bude len sem tam zaskakovať za Jara čo aj robí a nie až tak zle a s Bishopom sa vôbec nerátalo. Takže ten kto tu zlyháva je Jaro. Aj keď beriem na vedomie, že je 1. rok čistá 1. a absolvoval svoj prvý prestup v NHL.

Ale samozrejme vieme, kde sú Jarové prednosti a aká je jeho povaha. Verím, že čím tuhšie budú bitky o playoff tým bude Jaro silnejší. Už to raz dokázal a vyrazil tým dych fanúšikom hokeja v globále :twisted: .
Vyzerá to tak, že bez Haláka si ešte nejaký ten zápas odohráme.

stltoday :arrow: http://www.stltoday.com/sports/hockey/p ... 7cb37.html
hokejportal :arrow: http://www.hokejportal.sk/?q=clanok/hal ... zden/32084

Aby som sa vyjadril k brankárom:
Jaro jednoznačne nezvládol svoju situáciu, očakávalo sa od neho priveľa a ja som to hneď na začiatku vravel. Joži to vystihol veľmi presne, Jaro prišiel do nového prostredia s novými povinnosťami a na to, že je jednotka prvú sezónu to aj tak vyzerá. Som si istý, že sa postupne vypracuje, a v budúcej sezóne už budem aj ja od neho očakávať oveľa lepšie výkony a štatistiky.

Conks je presne taký ako opísal Joži. Skvelá dvojka, ale jeho výkonnostná krivka má tvar sinusoidy, čo je u každého brankára veľký problém. Kto vie, či by sa to ustálilo, ak by sa mu dala šanca vo viacerých zápasoch, verím tomu, že áno.

BigBen včera nastúpil na prvý zápas ako jednotka ak sa nemýlim, v prvej tretine sme ho s Maťom obdivovali, mne osobne sa jeho štýl veľmi páči, je veľký, dobre vykrýva priestor a skvele pracuje lapačkou. No tak ako väčšina vysokých brankárov bude mať problém s dorážkami. Zrejme to ešte nie je na brankára NHL, no verím tomu, že do konca sezóny na sebe zamaká a podarí sa mu prebojovať do prvého týmu ako Jarova záloha.

Zhrnuté a podčiarknuté:
Náš problém tkvie v tom, že Jaro nepredvádza také výkony aké sa od neho očakávali, Conks je výkonnostne nestály a Ben ešte potrebuje prax. Avšak verím tomu, že sa Jaro s Benom zlepšia a budúcu sezónu sa stanú kvalitným brankárskym základom pre tým, ktorý bude konečne hrať v popredných priečkach.
Zopár reakcií hráčov pred najbližším zaujímavým zápasom s COL, kde najmä pre hráčov, ktorí boli do výmien priamo zainteresovaní to bude nesmierne zvláštny zápas :

Not only will the Blues have an opportunity to say hello again to a couple of former mates tonight when the Colorado Avalanche visit Scottrade Center, but also they'll have a chance to bid a proper farewell to Erik Johnson and Jay McClement.

"It'll be nice to see them again," Blues defenseman Alex Pietrangelo said after Monday's 5-3 home loss to Chicago. "It was such a quick transition to when the trade happened to them playing the next night and then us playing the next night. … You don't really get an opportunity to say bye to the guys."
"Hopefully, we'll have an opportunity to catch up. But we've just got to treat it like another game.
"

"That's going to be the weirdest thing of all, going right back to St. Louis," McClement told reporters in Denver. "I'm glad we got to have one game in before playing there, though. That would have made it tougher."

Johnson said the quick trip back "is probably going to be the toughest part of all, that first game back there. But it's something you have to put aside and be a professional about and deal with."

For Johnson and McClement, "the emotions will obviously flood back," Blues general manager Doug Armstrong said.
"But when the competition starts, the friendships go out the door and you play to win. I expect nothing less from Jay McClement and Erik Johnson when they come in here, and I expect nothing else from the two players that (came) here.
"We're going to play to win, they're going to play to win. It's going to be a heck of a hockey game." tak to som fakt zvedavý...

"It's going to be a little different, obviously, playing against guys that you've been playing with for a couple of years now," Blues forward T.J. Oshie said. "I'm sure it'll be a pretty heated game. It should be fun."

... no uvidíme, myslím si, že hlavne pre hráčov z výmeny to bude naozaj veľmi zvláštny pocit, hrať proti svojim v tak krátkom odstupe, tak bude zaujímavé vidieť, ako sa s tými emóciami popasujú. Každopádne držím našim palce, nech nás potešia výhrou, aby to bol fakt dobrý zápas, plný nasadenia a pekných momentov... no a hlavne nech sa nik nezraní. :yes:
:D :D

Tak toto je celkom nářez. Kto to pozeral videl dobre ako ten zápas prebiehal, počet striel na bránku 45:27 pre STL to dokumentuje celkom presne, ale zápas sme zasa raz prehrali. Už asi piaty zápas v rade sme dali COL tri góly a prehrali sme.
Budaj predviedol neuveriteľný zápas, celý čas bol dosť suverénny najmä na čiare.

Stewart dal gól a E.J. sa tiež nanešťastie presadil, mohol si to teda nechať na pozdej ... :? :D

Fakt neviem čo by som dodal, náš útok je naďalej tragický. Tak sa mi vidí, že v Stewartovi sme našli nového Walta, pretože dosť mi ho pripomína, najmä pred bránkou počas presiloviek nám podobný hráč chýbal. :good:

Stastny do STL!!! :roll:
Presne. Jeho prácu pred bránou som všimol aj ja. Dal z takých skrumáží tuším všetky 4 góly čo zatiaľ strelil. S príchodmi Stewarta a Shattenkirka sa nám zlepšila aj presilovka.

Lenže výsledky stále nemastné neslané... :?
Zatiaľ prehrávame 2:0 po dvoch tretinách a mám pocit že zaslúžene, lebo možno máme trošku viac z hry, ale sme úplne jaloví, nemastní, neslaní. :?
Držíme útočné pásmo, ale dnes nemám moc obavu že dáme gól, fakt je to slabota. Chýba nám dôraz, poriadna prihrávka ...
Dúfam, že sa to v poslednej tretine zmení, keby sme boli dôraznejší kľudne by sme mohli ešte vyhrať, VAN nehrá ni svetaborné zatiaľ, ale ak sa naštartujú oni, tak nás môžu ešte roztrhať.
Bluesman píše:Zatiaľ prehrávame 2:0 po dvoch tretinách a mám pocit že zaslúžene, lebo možno máme trošku viac z hry, ale sme úplne jaloví, nemastní, neslaní. :?
Držíme útočné pásmo, ale dnes nemám moc obavu že dáme gól, fakt je to slabota. Chýba nám dôraz, poriadna prihrávka ...
Dúfam, že sa to v poslednej tretine zmení, keby sme boli dôraznejší kľudne by sme mohli ešte vyhrať, VAN nehrá ni svetaborné zatiaľ, ale ak sa naštartujú oni, tak nás môžu ešte roztrhať.
Nvm jestli koukame na stejnej match ale ja zatim videl jen prvni tretinu :D
leo píše:
Bluesman píše:Zatiaľ prehrávame 2:0 po dvoch tretinách a mám pocit že zaslúžene, lebo možno máme trošku viac z hry, ale sme úplne jaloví, nemastní, neslaní. :?
Nvm jestli koukame na stejnej match ale ja zatim videl jen prvni tretinu :D
Dlho som nemohol pochopiť čo tým myslíš, ale teraz mi došlo, :D Jasné máš pravdu.
Ja mám pocit, že nás VAN chce v PO, lebo túto tretinu ste nás nechali hrať. Na strely 11:4, prvé vhadzovanie v našom obrannom pásme bolo v 12 minúte 2. tretiny ... navyše sme pridali na dôraze a strelili dva góly.

Payne nechal dve striedania Oshieho na striedačke, lebo bol v prvej polovici zápasu fakt tragický. Potom sa však zlepšil, mal dve dobré šance, jedna tyčka jeden big save.
Dnes sa našej tretej formácii darí držať Sedinovcov ďaleko od Conksa, čo je asi základ úspechu.
Ak budeme hrať takto aj poslednú tretinu s ešte väčším dôrazom, môžeme bodovať.

Bernie: Tell us smt about your goal.
Backes: Well, Chris Stewart made a good job behind a goal.
Bernie: Yes he is a big guy.
Backes: Yes, he´s a little Walt. :D
Bernie: Good shot by you anyway.
Backes: I just closed my eyes and shot. :D
Sobotka je jelito!!! :evil: Ten víťazný gól ide jemu na vrub, motá sa tam kde netreba a zavadzal Pietrangelovi. Blb blbý. :nervy:

Inak skvelý zápas, len sme zasa nevyužili veľké šance. :( Na strely sme zasa vyhrali, dali sme gól z presilovky, proti naj. tímu ligy pekný výkon.
videl som len záver, zaspal som :) Ale čo som videl, tak sme makali, záver sme mali pekné šance, najmä po odvolaní brankára, jednu strelu dostal Cory do masky myslím, na jeho šťastie, lebo bol v pokľaku a inak by to šlo dnu. Payne skúša všeličo, miešal kombinácie zloženia útokov a aj na hráčoch bolo vidieť enormnú snahu vyrovnať. Škoda toho, no hrali sme s najlepším tímom Západu a bolo to aj poznať, aj keď asi to nebol ich najoptimálnejší výkon dnes.

Dúfam že najbližší zápas v EDM už budeme bodovať, lebo ako sme sa bavili s Danom, v opačnom prípade už budú môcť hráči pokojne premýšľať nad dovolenkami.
Tak druhý pokus zabookovať body v Kanade sa podaril, dali sme EDM na góly celkom jednoznačne, ale čo sa týka priebehu zápasu, tak ten tomu vôbec nenasvedčoval.

Na strely sme prehrali 22:39 a tu možno hľadať aj hlavné dôvody ktoré nám dnes pomohli k dvom bodom.

1. Ben Bishop: Tento zápas bol asi to najlepšie čo som v našej bránke túto sezónu videl. Je veľký, už na prvý pohľad vykrýva veľkú časť bránky, navyše je to tiež jeden z brankárov, ktorí sú silní na bránkovej čiare + dobrá práca s lapačkou a včera bol veľmi snaživý aj s hokejkou, za bránkou, v rozohrávke a netreba toho vidieť veľa aby som mohol s čistým svedomím skonštatovať, že v práci s hokejkou je oveľa lepší ako Jaro.

2. Efektivita streľby: K tomuto faktu sa moc vyjadriť neviem, lebo bol doteraz v našom tíme tabu. Dnes nám to však pekne vychádzalo ... konečne.

Vo veľmi dobrom svetle sa ukázali v poslednej dobe naše PP. Tiež vec, ktorú sme tu už dlho nemali. Určite to môžme z veľkej časti dať na vrub novým hráčom, pretože Stewart pred bránkou je to po čom sme volali ihneď po odchode Walta a dvojka Shaterkirk - Pietrangelo je vynikajúca (dúfam, že to nezakríknem).

Ďalšia vec: Patrik Berglund 17 + 24, David Backes 23 + 23 to sú veľmi príjemné čísla, škoda, fakt veľká škoda toho kde sa náš tím nachádza, pretože takmer vo všetkom som momentálne optimista. Musím povedať, že odsúdením toho trejdu som sa prerátal. Čiže dávam Jožimu za pravdu, dúfam, že to tak aj ostane. ;) Obaja noví hráči perfektne do tímu zapadli, Stewart sa zatiaľ ukazuje ako to pravé orechové, čo nám chýbalo. Navyše E.J.a sme si mohli dovoliť vymeniť najmä vďaka tomu, čo predvádza Pietro, lebo je nie len veľmi spoľahlivý, ale aj boduje a to sa od neho očakávalo. Má našliapnuté/už je našim obrancom nr.1. Prácu McClementa v poslednej dobe prevzal Sobotka a aj keď je to jelito, zatiaľ ju robí viac-menej dobre. Ale stále mu neviem prísť na chuť, podobne ako Strachanovi, ktorý nahradil zraneného Nikitina.

Veľkú smolu pri streľbe má však v posledných zápasoch Oshie. Po tom, čo sa nevedel v zápase s VAN nájsť a Davis ho nechal na pár striedaní odpočívať sa spamätal a mal veľké šance. 3x trafil žŕdku v mieste, kde pavúky tŕpnu. Verím že v CGY sa už presadí.
No teda. Výhra 0:5 síce poteší ale pre mňa veľa nerieši. Nemáme ustálené výkony a tým pádom si zatiaľ PO nezaslúžime :roll: .

Videl som len highlights tak hodnotiť až tak nemôžem. Možno pár vecí čo som si všimol.

Maximálne efektívni lebo podľa toho mála čo som videl si Edmonton možno nezaslúžil prehrať nie to ešte 0:5. Ale nevadí pre nás lepšie, konečne sme si zastrieľali. :)

Pobavil ma aj moment, kedy Stewart vyvážal puk z vlastnej tretiny, nahral Polákovi, ktorý si to prebral otočkou a svoj famózny nájazd zakončil pukom vystreleným mimo :D .

Stewart opäť 2 góly. Po 5. zápasoch má 7 bodov a strelil 6 gólov. Navyše odvádza kvantum práce. Je to výborný útočník čo som vedel už keď bol v Colorade. Neraz nám aj vo vzájomných zápasoch poriadne podkúril. Shattenkirk taktiež okamžite zapadol, je energický a pomocou týchto 2. hráčov sa nám aj výrazne zlepšili PP. Proste sú to typy, ktoré nám chýbali. Takže Daniel vďaka za uznanie :) , verím aj ja, že budú takto pokračovať.

Ben Bishop dnes perfektne podržal mužstvo. Vravím, mne sa páčil už pri zápase s Chicagom tam ho ale nepodržala obrana. Dnes dokázal, že po odchode Conksa nemusíme zháňať brankára. Dano presne vystihol jeho prednosti a taký brankár sa nám zíde.

No nič, takže poďme ďalej, blíži sa TD takže uvidíme či máme ešte niečo za lubom, skôr si myslím, že nie :) . Ideme ďalej.
Inak Boyes je v tejto sezóne pre mňa jeden veľký :?:

Je ho málo vidieť, takmer sa o ňom nevie a popritom nazbieral celkom slušných 41 bodov a v hodnotení +/- má pekných +11.

Trade Deadline? :)
Kissin mi dal update:
Ty Conklin putoval na waiver listinu :!:

V podstate to pre nás znamená to, že s Bishopom sa zrejme počíta na stálo (čo sa dalo čakať) v prvom tíme a Jarove zdravotné problémy sa vyriešili, resp. už je OK. Inak si to neviem dať dohromady. Mňa osobne to trochu mrzí (síce mňa mrzí každý odchod hráča, vlastne skoro keďže odchod "C" ma nemrzel), odviedol dobrú robotu a prajem mu veľa šťastia na ďalšej zastávke. Uvidíme kde zakotví. :)

Vystihnuté a podčiarknuté:
Bishop will make the team out of camp next year, so might as well give him the experience the last part of this season. Shaving 1.1 mil off the cap is just an added bonus.

EDIT: Bishop has played 135:49 min and all but 10 min of that has been shutout hockey.
:good:

Takže brankárske otázky sa zdajú byť zodpovedané vopred. Budúcu sezónu to bude s najväčšou pravdepodobnosťou Halák - Bishop
Bluesfan píše:Inak Boyes je v tejto sezóne pre mňa jeden veľký :?:

Je ho málo vidieť, takmer sa o ňom nevie a popritom nazbieral celkom slušných 41 bodov a v hodnotení +/- má pekných +11.

Trade Deadline? :)
Sabres acquire Boyes from St. Louis :thumbsup:
tak to čo sa šuškalo sa nakoniec potvrdilo, opúšťa nás v tejto sezóne troška nevýrazný Boyes. Mne osobne bude celkom chýbať, ja som ho mal za platného hráča, ktorý bojoval. Jasné tá koncovka bola o ničom, ale každý team potrebuje aj hráčov, ktorí odvedú svoje a nemusia byť naj... strelci, taký bol napr. aj McClement, jeho strata ma mrzí asi najviac. No čo už, ideme ďalej, príchodom Stewarta sme azda získali na palebnej sile (aj ked dnešný výsledok hovorí zasa niečo iné) čert aby sa v tom vyznal. Fakt začínam mať pocit, že tento rok sme to s PO zabalili. :hroza:
Zdar chalani, moc sa tu neukazujem, vitat sa budeme potom :P

Prave mi pisal Mike ze po St. Louis sa suska ze vraj sme v rozhovoroch s Washingtonom ohladne McDonalda...Ak pustia Andyho za nejaky dalsi megasmiesny vyber v druhom kole tak sa vazne zamyslim nad tym komu fandim...Vraj sa spomina pri tom trade Semin ale tomu zas az tak neverim...no uvidime. Osobne si skor myslim ze ak pride k vymene Mac-a tak to bude dalsi nepochopitelny tah od nasich ale bodaj by som sa mylil...
Odchod Boyesa som očakával ale tá protihodnota sa mi nezdá :thumbsdown: . Stále si dokázal odohrať svoje a čísla neboli až také zlé. No čo už. Výmene McDonalda neverím a ak by aj prišla a bol by v tom aj Semin tak potom by to bol ďalší veľký trade ako bol s Coloradom. Semin je mladší má potenciál a ja neverím, že by zostalo len pri 33. ročnom a večne zranenom McDonaldovi. Museli by sme obetovať viac. A ja rozpad teamu nechcem. A Semina tiež nechcem. Dal by 20 gólov 25 asistencií a pýtal by si 6 mega ročne ako každý rus :D .

Vzhľadom na tieto obchody si myslím, že tento rok to balíme. Brewer a Boyes odišli za prospekty, obchodom s Avs sme vyrišili problém absencie kvalitného strelca a do obrany získali hráča s veľkou budúcnosťou, Conklin na waiveri. Púšťame hráčov a šetríme peniaze na leto a budúcu sezónu.

Do TD sa už podľa mňa nezapojíme, maximálne nejakým obchodom, ktorý nás nebude trápiť. Rozpad teamu nehrozí a už nemáme čo ponúknuť.
Uvoľnili sa nám veľké peniaze za Boyesa a Brewera. V lete očakávam veľkú rybu :D .
Jozef radsej necakaj nic lebo my kazdy rok cakame a kazdy rok skoncime pred play off s tym ze sak buduci rok uz budeme megasilny :D
Tak moje obavy sa potvrdili. Takéto výmeny robia len tímy, ktoré končia, nie tie, ktoré idú do bojov o play off. :|

Môj osobný názor (ak mi niečo neušlo čo sa týka financií) takýmto spôsobom sa robí priestor pre 7 mil. hráča. Odchody Boyesa, Conksa, Brewera ... všetko tomu napovedá, uvidíme ako sa to bude ďalej vyvíjať. Boyesie bol vždy môj miláčik, číslo na ojom obrázku to napovedá, budem len v dobrom spomínať na jeho presilovkové príklepy ... krása. Dúfam, že mu prestup pomôže a nájde stratené strelecké šťastie. Good luck Boyesie.

Po sezóne budeme musieť ponúknuť nové zmluvy Oshiemu, Berglundovi, Nikitinovi, Polákovi a všetci z nich si prídu na svoje tam sa to navýši ... v prípade Oshieho by som to tipol aj na nejaké 2,150 podobne ako má Perron. Plus zmluva pre Bishopa. Takže peniažky sa rozkotúľajú týmto smerom, btw dúfam, že už sa o tom spolu bavia!

Takže očividne sme neukončili štádium "prestavba týmu" a "zapracovanie mládeže" úspešne a čaká nás ďalšia sezóna dve v tomto štýle.

Ale v Blues sme si už zvykli. Stavaj, staviam, staviame (tím) ... ďalšia sezóna ... sľubujem! :ja_neviem:

Čakajme ďalej ... :eek2:
Uvedomujete si že odišli Tkachuk, Brewer, Boyes, McClement, Erik Johnson, Conklin ... ???? :cry: Jediné čo nám ostalo, je Pietrangelo, Oshie a Backes. Sme na mizine!!!!
Bluesman píše:Uvedomujete si že odišli Tkachuk, Brewer, Boyes, McClement, Erik Johnson, Conklin ... ???? :cry: Jediné čo nám ostalo, je Pietrangelo, Oshie a Backes. Sme na mizine!!!!
ale no tak Dano, také zlé to zasa nie je... Army sa vyjadril, že je tu skupinka hráčov, ktorí sú pre tento team v rámci obchodovania nedotknuteľní a zrejme okolo nich sa bude team pre budúcu sezónu stavať. (Pietrangelo, Oshie, Steen, Backes, Perron a podľa mňa aj McDonald a Jackman. Dúfam, že podpíšeme Poláka, Berglunda, Nikitina, v lete príde Tarasenko. Bishop sa ukazuje v dobrom svetle a popri Halákovi to bude myslím si dobrá dvojica. Niekoho veľmi dobrého myslím ešte získame v útoku. Sobotka zapadol na voľné miesto po McClementovi, tak si ho dúfam udrží. Naviac sa výborne ukazujú hráči z výmeny s COL (Shattenkirk a Stewart). Ak sa zapracujú mladíci Ian Cole, McRae, Beukeboom a získame naozaj solídneho skúseného hráča do útoku, tak to nebude tak zlé. :smile03:
A na druhej strene, náš nový GM je viac dravý v obchodovaní, ako predošlý, aj preto si myslím, že časť získaných výberov použijeme pri niektorom z ďalších obchodov, lebo sú to žiadané artikle.
Inak ja som zasa počul, že je možný ešte odchod Winchestra a Colaiacova. :ja_neviem: (tak uvidíme, čo naše vedenie ešte vyšpekuluje) O príchodoch radšej pomlčím, ale dve zaujímavé mená by som určite bral...

:arrow: e ešte rozhovor s Boyesom krátko po oznámení jeho odchodu do BUF :
http://blues.nhl.com/club/podcastplayer ... &iid=29555
5281 příspěvků
Seřadit podle:
Ve fóru je celkem 0 uživatelů :: 0 registrovaných a 0 skrytých (založeno na uživatelích aktivních během poslední 3 minuty)
Nejvíce zde současně bylo přítomno 58 uživatelů dne stř 03. dub 2013 21:57

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé
2021 TAMPA BAY LIGHTNING