Tak druhý pokus zabookovať body v Kanade sa podaril, dali sme EDM na góly celkom jednoznačne, ale čo sa týka priebehu zápasu, tak ten tomu vôbec nenasvedčoval.
Na strely sme prehrali
22:39 a tu možno hľadať aj hlavné dôvody ktoré nám dnes pomohli k dvom bodom.
1. Ben Bishop: Tento zápas bol asi to najlepšie čo som v našej bránke túto sezónu videl. Je veľký, už na prvý pohľad vykrýva veľkú časť bránky, navyše je to tiež jeden z brankárov, ktorí sú silní na bránkovej čiare + dobrá práca s lapačkou a včera bol veľmi snaživý aj s hokejkou, za bránkou, v rozohrávke a netreba toho vidieť veľa aby som mohol s čistým svedomím skonštatovať, že v práci s hokejkou je oveľa lepší ako Jaro.
2. Efektivita streľby: K tomuto faktu sa moc vyjadriť neviem, lebo bol doteraz v našom tíme tabu. Dnes nám to však pekne vychádzalo ... konečne.
Vo veľmi dobrom svetle sa ukázali v poslednej dobe naše PP. Tiež vec, ktorú sme tu už dlho nemali. Určite to môžme z veľkej časti dať na vrub novým hráčom, pretože Stewart pred bránkou je to po čom sme volali ihneď po odchode Walta a dvojka Shaterkirk - Pietrangelo je vynikajúca (dúfam, že to nezakríknem).
Ďalšia vec:
Patrik Berglund 17 + 24, David Backes 23 + 23 to sú veľmi príjemné čísla, škoda, fakt veľká škoda toho kde sa náš tím nachádza, pretože takmer vo všetkom som momentálne optimista.
Musím povedať, že odsúdením toho trejdu som sa prerátal. Čiže dávam Jožimu za pravdu, dúfam, že to tak aj ostane. 
Obaja noví hráči perfektne do tímu zapadli, Stewart sa zatiaľ ukazuje ako to pravé orechové, čo nám chýbalo. Navyše E.J.a sme si mohli dovoliť vymeniť najmä vďaka tomu, čo predvádza Pietro, lebo je nie len veľmi spoľahlivý, ale aj boduje a to sa od neho očakávalo. Má našliapnuté/už je našim obrancom nr.1. Prácu McClementa v poslednej dobe prevzal Sobotka a aj keď je to jelito, zatiaľ ju robí viac-menej dobre. Ale stále mu neviem prísť na chuť, podobne ako Strachanovi, ktorý nahradil zraneného Nikitina.
Veľkú smolu pri streľbe má však v posledných zápasoch Oshie. Po tom, čo sa nevedel v zápase s VAN nájsť a Davis ho nechal na pár striedaní odpočívať sa spamätal a mal veľké šance. 3x trafil žŕdku v mieste, kde pavúky tŕpnu. Verím že v CGY sa už presadí.