Tak postupne, nech to uzavrieme.
Ja viem, že nie sú i keď ľudia zvyknú reagovať osobne, to musíš uznať a bohužiaľ stáva sa často, že si radšej vyberajú tú horšiu variantu keď príde na "myslel to voči mne v dobrom, či v zlom?" a to nie je dobré. Pri osobnom rozhovore predstavuje mimika gro, ani to nemusí stačiť. Pri písaní by to mali predstavovať smajly, aj tie ale nie je vhodné používať stále a aj oni majú limitované možnosti i niekoľko významov.
Často nie, je tam ale presne z toho dôvodu - zaujať, zvýrazniť. Uraziť? Určite nie. Prečo ľudia berú, že niečo nepochopiť je koniec sveta? To v zásade. To si každý myslí, že všetko chápe? To si nemyslím ani ja aj keď by sa to o mne možno niekto snažil povedať.

Na tom nie je predsa nič zlé. Čo sa týka konkrétneho príkladu, myslím, že ja píšem dosť obšírne i konkrétne, ale stane sa, že myšlienka zostane visieť niekde v priestore. Je to po tom na oponentovi v diskusii aby trafil ten správny význam, pochopil moje dôvody. Ak ich nepochopí, poviem: Nepochopil si to. (to čo hovorím/nepochopil si ma) Je naozaj nutné tam slovo "ma" písať? Každá reakcia bez daného slova je hneď osobná a útočná? :ja_neviem: Za posledných pár rokov sa stále častejšie stretávam s tým, že tak už reaguje pomaly každý, nielen deti v období puberty a to ma začína štvať. V živote som nevyskočil na niekoho ( :uvodzovky: ) len preto, že povedal, že niečo nechápem.
Ja tiež predpokladám, že podpíše a situáciu Martina a Pariseho predsa nedávam naroveň z pohľadu veku atď. Porovnávam ich len ako príklad ľudského prístupu hráčov k životu a kariére a poukazujem pri ňom na defekty, ktoré proste máme. Nehovorím nič viac len to, že existujú riziká. Ak píšem, že predpokladám, že zostane a zároveň som si vedomý možných problémov som uvedomelý optimista, že? Je to tak? Sedí to do tabuliek?

Ty si o tom 100% presvedčený, ja nie. To je všetko! To ani len nie je rozpor a vidíš ako dlho sme ho museli rozobrať? Keď čítaš tie predošlé riadky...zdá sa ti to že to bolo potrebné?
Áno neskôr videl. Tak ako si spomenul, 2x som preto neobetoval spánok, pozrel som si ale všetky. Toto ale nie je "na pořadu dne". Pass.
Ja nepíšem, že si napísal, ja som sa pýtal, či sa tomu tak dá rozumieť... :smile03:
ano predpokladam, ze kazdy fanusik caka ze vyhra jeho tím..minimalne dufa.
Veľmi stručne

nie nečaká, tak to nechodí.

áno dúfa, z tej kategórie ale snáď nevypadávam len preto, že niečo kritizujem preboha, či?

Vymenuj mi tímy v súčasnej forme smerujúce do POs s horšou skladbou tímu (nehovorme o skúsenostiach a menách, ale o skladbe) :smile03: Nebudeš to mať ľahké. Prirodzene, že sa nájdu, ale mnoho ich nie je. A ak ich mnoho nie je, znamená to, že dajme tomu zvyšných 5 je na tom lepšie, preto šance na SC% klesajú. Ale matiku si tu počuť znova nechcel, tak to uzatváram, už ani slovo k tomu
No...uznávam, že som sem pridával čosi z každého súdku. Veci vážne, polovážne i absolútne sarkastické a ironické. Nemyslím ale, že by to nebolo možné rozpoznať. Ďalej ty sám hovoríš, že niekedy menej kalkulu a viac fandenia...nie je práve rozhorčenie z hry hráča či postoja trénera prejavom emócie? Spokojnosti či frustrácie nehľadiac na "kalkul"? Prejav fandenia? Tak potom sa mi to nesnaž vyčítať, nakoľko to je jedna z mála vecí, kde sa všetci na seba podobáme skutočne ako vajce vajcu.
Čo sa týka citácií, myslím, že pri každej som zreteľne napísal aj jej význam - teda či je špekulatívna, na pobavenie, na informovanie alebo je to názor s ktorým sa stotožňujem. Fakt to tam je. Ak to niekde chýba, buď sa automaticky jedná o niečo s ćím súhlasím, alebo o niečo čo nepotrebuje komentár. A teraz k tým poznámkam:
- samozrejme, je potrebná hranica kedy je dôležité trénera podržať, zachovať si GM tvár, vyhodený mal byť skôr no po 12 zápasoch aj napriek rekordu bolo priskoro. (Louov názor buď bol odlišný čo sa ukazuje ako chyba a vyčíta sa mu to, alebo nemal na to aby potreby uspokojil)
- Lemaire je výborný tréner s už ale zastaralým systémom, to je môj názor, preto to označenie. Ja tu vidím "

" od Martina, svoju smutnú reakciu nad jeho nenávratom som nejak nepostrehol. Povedal som,
že by možno nebolo zlé keby zostal nakoľko vidím, že tímu prospieva, aj mladíkom a nakoľko predpokladám, že na výraznejší úspech by tím mať nemal. Zase sme pri kalkulačke

- áno, Clarkieho som asi drbal pridlho, uznávam, ale ono sa to pri tej hre ani nijak nedalo. A že by bol na trejd vhodným "zbožím" práve pre tie dôvody, ktoré uvádzam v predchádzajúcom príspevku, za tým si stojím.
- a čo som povedal k Eliášovi? (dokonca aj v tom hornom príspevku zopakoval?) Že mi to vôbec nevadí. Len som konštatoval fakt. Rok 2010 mu vôbec nevyšiel, aj sezónu tak začal a patrilo sa to pomenovať, nič viac. Nikdy som jeho trejd nenavrhoval, tým som si istý (dúfam, že neprišla slabšia chvíľka, lebo na HFB som to rozhodne neurobil). Tých 6mio si zaslúži za minulosť, nie za súčasnosť, to je ten problém, on totiž nie je dôchodca poberajúci penziu za odpracované roky. Ako ale hovorím, je potrebný, je legenda a hlavné problémy so stropom sú úplne inde, takže mi ABSOLÚTNE neprekáža a nevymenil by som ho ani za Crosbyho - no kidding!
- Hedberga som ako lapsus označil po tom, čo Marty dlho odmietal z brány preč, to je jeho typická vlastnosť. Za lapsus (to slovo sa mi nepáči

) som považoval klauzulu o 0.5m naviac pokiaľ odchytá určitý počet zápasov a za nevýhodnú ju považujem stále. Aby Moose predvádzal niečo, prečo by si tie peniaze zaslúžil viac než iné, mladšie dvojky v lige, to si nemyslím. Opäť len konštatovanie faktu, nič viac. Pri podpise - bez znalosti podmienok kontraktu - som snahu získať brankára, ktorý by dal Martymu viac odpočinku, chválil. V danej dobe to bol principiálne dobrý krok, detaily už ale tak dobre nevyznejú.
- McKennu som prepískol

, ale šancu nedostal tak je blbé polemizovať len na základe čísel z rokov minulých, mnoho gólmanov sa prekvapivo chytilo a on nie je žiaden stařík. Palmieri s top6 je názor. Netvrdil som, že na ňu v tomto momente má, tobôž u ašpiranta na SC, hovoril som len o tom, že svoje minúty si zaslúžil. Ty, že nie. Uhol pohľadu, predpokladám. Mills ako 4th liner...v čom je horší od Maira a Sestita? V skúsenostiach?

Nič iné som nepovedal, len, že po campe, kde hral spomedzi nich najlepšie, šancu dostať mal. Prečo by ju dostať vtedy nemal?
- Correnteho som tiež prepískol

Ale aby to bol fakt dobre využitý 1st rounder, to si tiež nemyslím. #5-6 obranca z prvého kola? To nie je tak dobrá vizitka, nemyslíš? Guľu nemá nik, ale predpokladá sa, a ja súhlasím, že na viac mať nebude. Tvrdenie bolo prehnané, pointa nie tak celkom.
- áno stárne (btw. po PO som ho bránil pomaly sám a nielen tu) a áno je inkonzistentný VO SVOJEJ HRE a to aj napriek výhram. To je prirodzené. Či si myslím, že by ešte "mohol na to mať" (čítaj

)? Nie je to nemožné, ale odpisovať typu - po sezóne nech radšej skončí, nemal by chytať vôbec, je to utrpenie - nie, toto som fakt nepísal! Nijak som ho neod*bal, vonkoncom nie za všetko čo pre nás urobil, veď je to pre mňa modla. Opäť to bolo len konštatovanie faktu, alebo chceme zatvárať oči pred tým, že už to nikdy nebude ako kedysi? To sa hádam ani nedá. :smile03: Navyše sa hovorí: "Len hlupák nemení názory", to platí pre každého, nemá to nič so zásadovosťou a nie je to ani dôvod na výčitky aj keby taká situácia nastala.
Teraz keď som to rozpísal a vysvetlil (čo by sa podľa mňa pokojne dalo pochopiť aj z originálnych reakcií), ešte stále ti to príde ako chaos?

Áno uznávam, pár krát som ako normálny fanúšik svoje tvrdenie formou prehnal, za to mi nasyp popola na hlavu koľko sa ti uráči, ale v zásade sa ani raz nejednalo o niečo, čo by sa vymykalo normálnemu uvažovaniu. Alebo mi snád chceš povedať, že áno?
"Kto je bez viny nech prvý hodí kameňom..." Ja myslím, že nie som práve ten, kto sa najčastejšie nechá strhávať emóciami aj keď aj od Mrázika mám taktiež ďaleko. Veci sa občas inak myslia ako povedia, ale pri forme akou píšem sa to často hádam nestáva. Tam kde sa stalo, práve som ti vysvetlil, od toho tu tá diskusia je. Dúfam, že nabudúce už z toho chaotický pocit mať nebudeš a moje reakcie budeš vnímať v kontexte iných. Uvidíš, že to svoj systém má.
Myslím, že sme sa vzájomne pochopili, tak pekný All-stars weekend prajem a dúfam, že podobná diskusia je tu už naposledy, fakt nie je už ani len nad čím uvažovať.