Ja by som sa ešte pristavil pri zopár individuálnych výkonoch - Kovalchuk hrá presne to, čo po ňom chcem, akurát stále mi chýba väčšia podpora smerom k nemu. Že má skill set na gaining the zone je fajn, ale častokrát sa tým zadrbe útok. Ten recept so Zajacom a NaPalmom funguje výborne nakoľko Trav je pri mantineloch macher a Palmieri je screen ako z učebnice, navyše druhá vlna takému strelcovi vždy sedí. Včera bol akurát problém ten, že bolo primnoho oslabení a 5na5 spolu veľa nenahrali. Druhým bodom je Greene, ktorý sa očividne zlepšil. Chyby urobí, ale (narozdiel od Tallindera) už nie je overplayed a ako jeden z mála dokáže v zóne puk podržať (

že vôbec niečo také nie je u nás prirodzené...). Frasera by som príliš nechválil. Áno, mnoho toho nepokazí, bohužiaľ ale NIČ nepridá. Taký obranca je pri Correntem zbytočný. Ale dokaže si zjednať poriadok, to kvitujem. Nuž a Rolston je prekvapenie v posledných zápasoch, nie obrovské, tak dobre zas nehrá, ale je. Inak čo sa týka Tallindera ja osobne verím, že Urbom by už mohol na budúci rok do ligy vstúpiť (mne v pre-season prišiel fakt dobrý a sprosté chyby mal snáď len 2, na 19ročného výborné, navyše si s krajanom prekvapivo sedel najviac a na PP bol vyslovene výborný v porovnaní so zvyškom - vôbec sa nebál puk prijať, dokonca sa pýtal na strelu štýlom ako Subban, nebál sa do kľučky a nestrácal ani prudké puky čo sa nedarí ani Travisovi a Ilyovi

) Ako bottom pairing by boli ideálni. Hovoriac o budúcoročnej obrane, našej slabine, pokiaľ sa Lou rozhodne vziať Greeneho na milosť, predpokladajúc, že v lete adekvátnu posilu nezískame a nebudeme draftovať Larssona a zároveň Taormina bude fit, videl by som to na White-Tao, Greene-Volch, Urbom-Tallinder. Stále to bude slabina, ale takto by to mohlo fungovať. Tlak na Taorminu (ak vôbec ešte žije, žiadne správy o ňom) po tejto sezóne nebude tak veľký, navyše, až na to jedno nešťastie proti Vancouveru si počínal suverénne a bol schopný odohrať 18+ za zápas. O Whitem nepochybujem. Greene by nebol overplayed, Volch by mal niekoho kto dokáže zaň zaskočiť a Tallinder by dostal typ beka ktorý mu vyhovuje. Časom by sa to premiešalo. Aj tak skôr než do dvoch rokov tá obrana tak ako má vyzerať proste nebude (Lou

)
K včerajšiemu zápasu asi takýto postoj:
EDIT: V práci ktorú odvádza Martin. A ak tvrdíš, že v tých troch zápasoch nebol poznať aj smerom dopredu, tak si ich buď nesledoval vôbec, alebo poriadne. Zharkov je turnover machine, on získa snáď viac pukov než Travis, to je až neskutočné akú paseku dokáže súperovej obrane narobiť. Jasné, nie je to possession player, skôr brejkový hráč, ale tá práca sa ráta, spoluhráči z nej ťažia. Inak že Teddy je top6 a Zharkov na 85% nie a náš malý bojovník je nepochybne lepší, o tom sa baviť nemusíme
S Correntem ako píšem, súhlas. Megaton mi príde akoby hovoril ešte o tých prvých jeho stretnutiach v chaose "made in J-Mac". A to aj tam mal svetlé chvíľky. Odkedy nastúpil Lemaire, neurobil ŽIADNU výraznejšiu chybu a aj smerom dopredu bol ok. Sem tam sa pri tom dostane z pozície, ale už to nie je znateľné. Ja myslím, že väčší potenciál než 3rd pairing/ #6 D mu nikto nedávame, takže by malo byť samozrejmé, že pred Fraserom musí dostávať prednosť. Fraser je pylón, s pukom grenade handler. Keď vidím ako sa zúfalo snaží udržať zónu, spomeniem si na Cháru s juniorských čias. To fakt pravidelne vidieť nechcem. Tá tvrdá práca v obrane mi za to nestojí. A či to niekto uznať chce, alebo nie, z tých detailov skôr či neskôr bude Fraser schytávať facky, že doteraz mal šťastie neznamená, že ho bude mať i naďalej. Stačí si spomenúť na minulý ročník, kde také momenty mal. Väčší spoľah naň rozhodne nie je, možno v slabších Correnteho zápasoch aj to je ten rozdiel mikroskopický. Stačí si to pozorne všímať. Mne tŕpnu nohy pri každej podobnej situácii ako ten včerajší nájazd Dadonova kde neviem akým zázrakom to Fraser neposral a ešte vybojoval 2min pre hráča Floridy.
P.S.:
'no three-game winning streak' since December 2009
Ale toto je fakt ku*evsky smutné