Ja si nemyslím, že sme zaseknutí...
Útok: Trejd Langenbrunner + za picky/prospecta, trejd Clarksona. O rok sa zbaviť Rolstona a zvyšok je ok. Arnott podpíše v lete za menej, Eliáš zostáva a nič iné v útoku riešiť nemusíme, len ich miesta zaplniť buď mladíkmi, ktorých máme, alebo nejakým lacným podpisom. Pre tretiu lajnu by do jedného-dvoch rokov mal byť pripravený Henrique, nehovoriac keď na drafte vyberieme útočníka. Podstatný je re-sign Zacha a chytenie sa Kovalchuka, to je tak všetko. O dva roky Eliáš...
Obrana: Ak budeme takto tankovať aj naďalej, máme šancu na dobrého beka z draftu, ktorý by v druhom-treťom páre mal dostať šancu. Taormina, Corrente, Fayne sa ukázali dobre, pripravenejší aj na spoluprácu s Tallinderom (ktorého si ešte necháme

) by mal byť Urbom. Situáciu môže vyriešiť UFA alebo offer sheet za kvalitného PMD, podstatné je ho dobre zaplatiť. Do dvoch-troch rokov Merrill, možno Gelinas. Greeneho sa zbaviť na TD/podpísať na toľko, nakoľko si za strašnú sezónu zaslúži. Tam tiež nie je nutné nejak špekulovať, navyše UFA trh 2012 je zaujímavý. Jasné, ešte rok to tak nebude optimum ale rebuild?
Brána: Problém ne-problém. Uvidíme čo Marty, rok by ešte zvládnuť mohol. Dvojka sa vyrieši a medzitým si počkáme čo Frazee, Wedgewood a Clérmont. Pri súčasnej fluktuácii brankárov, za cenu polovičnú Martyho platu nie je nemožné nájsť kvalitného gólmana. Navyše, dnes to nie je najpotrebnejší článok, dôležitejšie sú prvé dva.
Je to retool, tak aký rebuild?

Áno, veľa vecí na ktoré som aj ja poukazoval je zlých, ale že sa nedarí ešte neznamená, že je potrebné vyhádzať celý tím. Je len potrebné nájsť slabé miesta a eliminovať ich tak, aby skladačka zapadla. Dve z nich sú nám všetkým známe - Langenbrunner a PMD. To je začiatok.