Nedrazdi medveda
Angela Latona
Predstavte si toto: 17 565 fanusikov v Boston Garden - nazvyme ich svedkovia - pokojne sediacich v dresoch Black & Gold. Pridajte k tomu jednu z najstarsich tymovych rivalit a nepisane pravidlo o respektovani golmana. A preco este nespomenut dalsiu gentlemansku dohodu o reklamnych prestavkach, ktore su urcene na to, co znamenaju - na prestavku.
Pridajte agitatora a mate recept na zlomyselnost.
V sobotne popoludnie bol Avery pripraveny na svoje tradicne stare triky. Ale tentoraz si mozno odhryzol viac, ako dokaze zjest: Tima Thomasa a kazdeho dalsieho clena Boston Bruins v hale.
Avery pocas reklamnej prestavky v tretej tretine prikorculoval s nastavenou hokejkou k brankarovi Bruins, ktory robil na lade strecing. Ako minal nic netusiaceho Thomasa, Averyho hokejka udrela brankara zozadu do brilby. Napriek Averyho az anjelskemu vyjadreniu neviny, roztrzka na lade na seba nenechala dlho cakat.
Nie je to prvykrat, co Avery na seba pritiahol pozornost medii kvoli konfliktu s brankarom. Takmer pred rokom uputal trikom, ktorym rozladil buduceho clena siene slavy, Martina Brodeura, ked mu hokejkou maval pred hlavou, aby mu znemoznil vyhlad, vobec sa pritom nezaujimajuc o hru na lade.
Neexistuje ziadne pravidlo ze by hrac nemohol mavat rukou pred brankarom, aby mu clonil vo vyhlade. Neskor sa to vsak stalo sucastou pravidla o nesportovom spravani a dostalo prezyvku "Pravidlo Seana Averyho".
"Viete ze pocas zapasu vzdy nieco chysta.", povedal po zapase s Rangers kouc Bruins Claude Julien. "Vzdy to robi a tesi ho to. Jedine co mozete urobit je davat si na neho pozor aj po preruseni hry, pretoze ked to urobil, najskor sa poobzeral, ci ho niekto sleduje. Je na to expert."
Ale co Avery zrejme netusil bola okamzita odozva zo strany Bruins. Je povinnostou kazdeho z Bruins ochranit svojho spoluhraca bezohladu na to, kto a co zacal.
Bergeron: "Otocil som sa a videl som ako ide Timmy po nom. Nemal som tusenia co sa stalo. Snazil som sa mu len pomoct. Ked som tam dorazil, Sjostrom prave sotil odzadu do Thomasa. Netusil som o co ide, ale chcel som sa Thomasa zastat. Vedel som, ze sa nieco predtym stat muselo, pretoze Timmy by nic take neurobil, keby neslo o nieco vazne."
Par ran medzi Bruins a Rangers malo za nasledok len niekolko trestnych minut a jedno-dve youtube videa. Ale moze to mat vplyv na nadchadzajuce play-off, pretoze je mozne, ze tito dvaja superi sa stretnu v prvom kole.
"Som naozaj rad, ze sme sa nenechali rozladit a dotiahli zapas do vitazneho konca.", povedal Thomas o reakcii na cely incident. "Tak to ma byt, pretoze ak odpovedate na nieco take prehnane, dostavate sa do pozicie v akej vas chcu mat. Ale ked reagujete na taku sitauciu a pritom si dokazete udrzat koncentraciu na zapas, v podstate ste znicili jeho usilie, pretoze mu jeho zamer nevysiel."
Obranca Mark Stuart potvrdil, ze Rangers su tazkym superom a v play-off to bude narocne, tak ako pocas kazdeho zapasu v tejto sezone. "Hra sa proti nim extremne tazko. "Stiahli sme sa dozadu a dokazali sme hrat proti nim fyzicky, tak ako v predchadzajucich zapasoch. V pay-off to bude isto velmi narocne."
Avery rad vytvara problemy na lade, ale tak ako Thomas, aj Stuart si mysli, ze Bruins tomu dokazu vzdorovat. "Kazdy sa snazi trocha zamiesat karty a hrat do tela. Ale vieme, co od neho mozeme cakat, preto sa tym netreba dat prilis rozladit."