Co hovoria odbornici.
Co odislo: :coucou:
Petteri Nokelainen (C/W):
pozitiva: schopny braniaci utocnik s dobrou tvorbou hry. Ma dobru stavbu tela a je efektivny v oslabeniach.
negativa: v NHL sa moze tazsie strelecky presadzovat. Musi nadalej zdokonalovat vsetky svoje schopnosti, pretoze zatial to este nie je ono.
potencial: tretia formacia
Matt Lashoff (D):
pozitiva: dobre korculuje a ma robustnu postavu. Ma ofenzivne schopnosti. Mal by sa z neho stat univerzalny obranca
negativa: jeho neskusenost sa prejavuje hlavne v obrannom pasme. Ak sa chce prebojovat do NHL, musi sa vyvarovat chyb pri hre bez puku.
potencial: top 6 obranca
Martins Karsums (RW):
pozitiva: Dokaze skorovat a hrat na oboch koncoch ihriska. Ma energicky sposob hry, ktorym dokaze strhnut spoluhracov
negativa: musi ziskat na sile, aby dokazal hrat svoju hru na tej najvyssej urovni. Musi dokazat, ze uspechy v junioroch dokaze zurocit aj v NHL
potencial: kridlo tretieho utoku
Co sme ziskali:
Steve Montador (D/RW):
pozitiva: vyuziva svoje schopnosti na maximum a ma solidnu ofenzivnu hru. Striela sebaisto a dokaze rozdat hit
negativa: na lade musi robit rychlejsie rozhodnutia aby sa prisposobil NHL. Nachylny k chybam pri hre spukom
potencial: vsestranny obranca do 2.-3. lajny
analyza vymeny: Boston ma dostatok talentu na modrej ciare, ale vzdy to moze byt lepsie. Prichodom silneho a pomerne sikovneho Montadora ziskali schopnu posilu. Mal by trocha odbremenit Charu v silovej hre a nazbierat par golov a asistencii. Bonusom je jeho nizky plat.
hodnotenie prestupu z pohladu novinarov: BOS: C-, B-, C ;
ANA: C-, C-, C-
Mark Recchi (LW/RW):
pozitiva: neunavny na lade a jeden z najodolnejsich utocnikov v lige. Ma cit pre hru s pukom a dokaze tvorit hru.
negativa: vek sa na nom podpisal a ruky mu uz nefunguju tak dobre. V poslednej dobe nepresvedcil, ze dokaze zahrat v prvych dvoch formaciach.
potencial: veteran
analyza vymeny: V podobe Recchiho ziskali Bruins kvalitneho lidra na lade aj mimo neho. Vo svojich 41 rokoch uz nie je ten hac, ktory dokazal nazbierat 100+ bodov, ale stale je to nadpriemerny hrac. Vdaka jeho nizkemu platu to je v podstate bezrizikova akvizicia. Ocakava sa, ze bude patrit medzi top 6 utocnikov v drese Bruins. Bonusom k jeho prichodu bol draft 2010, ktorym by sa v buducnosti mohol nahradit aspon jeden z odchadzajucich mladikov - Lashoffa a Karsumsa.
hodnotenie prestupu z pohladu novinarov: BOS: B+, B-, B- ;
ANA: A-, B+, B+
Z kratokodbeho hladiska sa mi vymeny pacia. Odisli traja farmary a nahradili ich dvaja hraci schopni hrat stabilne NHL. Muzstvo ziskalo na sile pred play-off. Z dlhodobeho hladiska vsak spokojnost uz mensia. Obaja prichodzi hraci si zbalia po sezone kufre a odidu bez nahrady. Tym padom bude klub na konci sezony o 5 hracov chudobnejsi.
Recchi si bude musiet zvykat na nove cislo. Cam Neely potvrdil, ze osmicku nepusti