Máme i vlastný discord server: https://discord.gg/fgWjDdg2rE?
MONTREAL CANADIENS
Diskuze o jednotlivých týmech nejkvalitnější hokejové ligy na světě.
Jak jsem už několikrát řekl, já tomuhle týmu věřím a play-off považuju za naprosto reálné. Pořád se tu operuje jen trojicí Gomez-Gionta-Cammy, ale je tam přece ještě minimálně Pleky, což je nadprůměrný centr v rámci NHL, jsou tam dříči Lapierre, Moen nebo Pyatt, mladí Pouliot či Eller atd. Prostě si myslím, že tohle vůbec není špatný tým. Navíc jsou prakticky bez velkých změn pohromadě druhou sezónu, což je taky pozitivní. Pokud se nám vyhnou častá zranění klíčových hráčů jako byl loni Markov, Gionta či Cammalleri, nemám důvod nevěřit v play-off. Hodně jsem zvědavý letos na staršího Kosticyna, jak bude hrát po odchodu svého problémového bratra... Byť stále nejsem nadšený z Halákova odchodu, Priceovi věřím, že to zvládne - potenciál na to rozhodně má a dokonce obrovský, jen ho využít.
:)Nám ani nic jiného nezbývá než jim věřit.Chápu že je to o mnoha faktorech.Momentální formě,pohodě v kabině,příznivému losu apod.Hodně záleží na vstupu mužstva do soutěže, získání psychické pohody a sebevědomí.Pak to může jít.Kam?těžko předvídat.
Taky by si konečně mohli určit stálého kapitána vůdce .To je jedna z věcí která mi v mužstvu stále chybí.Nějaké kolování kapitánů je k ničemu,chce to obětavého stálého vůdce,který kluky vždycky strhne.Jen si vzpomeňte na kapitány Gainey,Carbonneau nebo Damphousse.O Messierovi v Edmontonu a Rangers ani nemluvě.Stálý kapitán nám chybí.Podle mě by ho měl dělat Gomez,když ho tolik uznávají v kabině.
K brankářům.
Loni si Price s obranou příliš nerozuměl.Tak budu hodně zvědavý,jak mu to půjde letos.Měl by ze sebe vydat vše,už mu osobně nic neodpustim.Navíc mě dráždí,že ještě nepodepsal.O penězích se už radši nezmiňuju.Snad to nepřeženou,chci ještě posilu.
Je fakt,že některé hráče jsem minulá léta kritizoval a loni hráli překvapivě výborně.Viz O´Byrne,Plekanec,Gill.Jen aby jim to vydrželo.
Vůbec obrana se proti jiným letům zdála docela dobrá,zvláště když uvážim,že v ní hodně zápasů chyběl Markov.Navíc nám dozráli v skvělé beky Gorges a O,Byrne. Roste Subban a s ním i šance na lepší přesilovku. To je good.
Útok byl vloni experiment.Vlastně vůbec nikdo před záčátkem sezóny nevěděl, jak to bude klapat.Ani riskující Gainey.A že neměl úplně čisté svědomí svědčí fakt,že nakonec sám odstoupil.Jeho ospravedlnění,že ,,nemá mužstvu co dát" je pouhý blábol pro veřejnost.Jednoduše se bál,že přestavbu podělal, v čemž ho utvrzovali proměné výkony mužstva v základní části.Konečný výsledek třetí kolo PO bylo nakonec vynikající .S tím můžeme být celkem spokojeni.Říkám,,celkem" protože SC je stále v nedohlednu.Ovšem to už Gainey nedřímal za mužstvo odpovědnost,ale jeho nástupce Gauthier.
Osobně bych ovšem ten výsledek nepřeceňoval a nečekám,že ho zopakujeme.
Útok je sice pekelně drahý,ale požadovanou kvalitu nemá.Ať to Míro obhajuješ, jak chceš.
Nejde jen o Gomeze a Giontu, ačkoliv od těch čekám letos nejlepší zlepšení.Vždyť v New Jersey se právě oni dva spolu s Eliášem nejvíc zasloužili o SC.Snad Pouliot si vzpomene na vsvé nejlepší chvíle v základní části.Ovšem to je jenom přání,skutečnoest může být docela jiná.
Také první Plekancův útok nehrál dlouho loni nic moc.Trpěl v základní části dlouhou absencí Cammaleriho a mizernou formou a. Kosticyna.Na křídle se místo Cammaleriho střídal kde,kdo.Moen,Pouliot,Pyatt/ten tam kupodivu ihned zapadl/.Vše táhl Tomáš sám, až mu nakonec nezbyli síly v PO.Ještě,že alespoň Cammaleri se rozehrál a skóroval.A.Kosticyna to stejně neprobudilo.Nevím ,nevím,ale první útok musí hrát líp než loni a musí být zdravý.Jen tak může zatlačit soupeře k bráně.A.Kosticyn nesmí spát,ale konečně hrát.Jinak může jít za bráchou do světa.
Třetí útok nám zabral především v PO.Lapierre hrál celou základní část kulový a teprve v PO předváděl naco opravdu má.Snad nejstabilněji hrál Moen a později příchozí Moore.Do teď lituji,že za 1,100 mil/sezóna ho nebyl Gauthier schopen podepsat.V každým případě s Boydem na centru se bude ze začátku sehrávat a bůhví jak jim to půjde.
A čtvrtý útok bez Metropolita?To vůbec netušim jak letos bude.V každým případě obava soupeřů z toho nijak neplyne.Ať už bude na centru hrát Maxwell nebo někdo z mladých.Pyatt tu hrál loni výborně a Darche hodně sestavou cestoval,ale snažil se.Tak doufám ,že dostanou zase příležitost.
Možná by mohl vyzkoušet Martin později nějaký dravý útok mladíků k získání zkušeností.Něco jako kdysi v reprezentaci Československa trenér Bukač.Tehdy se ti mladíci jmenovali Jágr -Růžička - Holík, a nebo Rosol -Kameš -Klíma.
V Montrealu by se mohli jmenovat třeba Avtsyn - Leblanc - Eller.Uvidíme
Suma,sumarum.Mužstvo se zase tak moc od loňska nezměnilo a přestože Míra je spokojený,že je změn minimálně.Já bych byl radši kdyby někdo zkušený přišel a zvýšil údernost našich prvních dvou útoků!!Ale to už jsme si vysvětlovali.
Moje předpokládaná sestava je zatim
CAMMALERI -PLEKANEC -A.KOSTICYN
POULIOT -GOMEZ -GIONTA
LAPIERRE -BOYD -MOEN
PYATT -MAXWELL - DARCHE
O´BYRNE - MARKOV
SUBBAN - HAMRLÍK
Gorges - GILL
PRICE(není jiného zbytí,než ho podepsat),AULD
Náhradníci obrana Špaček,Weber,útočníci Desharnais,Pacioretty,Kristo.
Moc se to tedy proti loňsku nezměnilo!!!!
Věřim,že neodejde do Ruska Trotter.Přece útočníka,který tak často skóruje v AHL nemohou nechat bez povšimnutí.Jen to s ním Canadiens ještě zkuste!!!!!!
Taky by si konečně mohli určit stálého kapitána vůdce .To je jedna z věcí která mi v mužstvu stále chybí.Nějaké kolování kapitánů je k ničemu,chce to obětavého stálého vůdce,který kluky vždycky strhne.Jen si vzpomeňte na kapitány Gainey,Carbonneau nebo Damphousse.O Messierovi v Edmontonu a Rangers ani nemluvě.Stálý kapitán nám chybí.Podle mě by ho měl dělat Gomez,když ho tolik uznávají v kabině.
K brankářům.
Loni si Price s obranou příliš nerozuměl.Tak budu hodně zvědavý,jak mu to půjde letos.Měl by ze sebe vydat vše,už mu osobně nic neodpustim.Navíc mě dráždí,že ještě nepodepsal.O penězích se už radši nezmiňuju.Snad to nepřeženou,chci ještě posilu.
Je fakt,že některé hráče jsem minulá léta kritizoval a loni hráli překvapivě výborně.Viz O´Byrne,Plekanec,Gill.Jen aby jim to vydrželo.
Vůbec obrana se proti jiným letům zdála docela dobrá,zvláště když uvážim,že v ní hodně zápasů chyběl Markov.Navíc nám dozráli v skvělé beky Gorges a O,Byrne. Roste Subban a s ním i šance na lepší přesilovku. To je good.
Útok byl vloni experiment.Vlastně vůbec nikdo před záčátkem sezóny nevěděl, jak to bude klapat.Ani riskující Gainey.A že neměl úplně čisté svědomí svědčí fakt,že nakonec sám odstoupil.Jeho ospravedlnění,že ,,nemá mužstvu co dát" je pouhý blábol pro veřejnost.Jednoduše se bál,že přestavbu podělal, v čemž ho utvrzovali proměné výkony mužstva v základní části.Konečný výsledek třetí kolo PO bylo nakonec vynikající .S tím můžeme být celkem spokojeni.Říkám,,celkem" protože SC je stále v nedohlednu.Ovšem to už Gainey nedřímal za mužstvo odpovědnost,ale jeho nástupce Gauthier.
Osobně bych ovšem ten výsledek nepřeceňoval a nečekám,že ho zopakujeme.
Útok je sice pekelně drahý,ale požadovanou kvalitu nemá.Ať to Míro obhajuješ, jak chceš.
Nejde jen o Gomeze a Giontu, ačkoliv od těch čekám letos nejlepší zlepšení.Vždyť v New Jersey se právě oni dva spolu s Eliášem nejvíc zasloužili o SC.Snad Pouliot si vzpomene na vsvé nejlepší chvíle v základní části.Ovšem to je jenom přání,skutečnoest může být docela jiná.
Také první Plekancův útok nehrál dlouho loni nic moc.Trpěl v základní části dlouhou absencí Cammaleriho a mizernou formou a. Kosticyna.Na křídle se místo Cammaleriho střídal kde,kdo.Moen,Pouliot,Pyatt/ten tam kupodivu ihned zapadl/.Vše táhl Tomáš sám, až mu nakonec nezbyli síly v PO.Ještě,že alespoň Cammaleri se rozehrál a skóroval.A.Kosticyna to stejně neprobudilo.Nevím ,nevím,ale první útok musí hrát líp než loni a musí být zdravý.Jen tak může zatlačit soupeře k bráně.A.Kosticyn nesmí spát,ale konečně hrát.Jinak může jít za bráchou do světa.
Třetí útok nám zabral především v PO.Lapierre hrál celou základní část kulový a teprve v PO předváděl naco opravdu má.Snad nejstabilněji hrál Moen a později příchozí Moore.Do teď lituji,že za 1,100 mil/sezóna ho nebyl Gauthier schopen podepsat.V každým případě s Boydem na centru se bude ze začátku sehrávat a bůhví jak jim to půjde.
A čtvrtý útok bez Metropolita?To vůbec netušim jak letos bude.V každým případě obava soupeřů z toho nijak neplyne.Ať už bude na centru hrát Maxwell nebo někdo z mladých.Pyatt tu hrál loni výborně a Darche hodně sestavou cestoval,ale snažil se.Tak doufám ,že dostanou zase příležitost.
Možná by mohl vyzkoušet Martin později nějaký dravý útok mladíků k získání zkušeností.Něco jako kdysi v reprezentaci Československa trenér Bukač.Tehdy se ti mladíci jmenovali Jágr -Růžička - Holík, a nebo Rosol -Kameš -Klíma.
V Montrealu by se mohli jmenovat třeba Avtsyn - Leblanc - Eller.Uvidíme
Suma,sumarum.Mužstvo se zase tak moc od loňska nezměnilo a přestože Míra je spokojený,že je změn minimálně.Já bych byl radši kdyby někdo zkušený přišel a zvýšil údernost našich prvních dvou útoků!!Ale to už jsme si vysvětlovali.
Moje předpokládaná sestava je zatim
CAMMALERI -PLEKANEC -A.KOSTICYN
POULIOT -GOMEZ -GIONTA
LAPIERRE -BOYD -MOEN
PYATT -MAXWELL - DARCHE
O´BYRNE - MARKOV
SUBBAN - HAMRLÍK
Gorges - GILL
PRICE(není jiného zbytí,než ho podepsat),AULD
Náhradníci obrana Špaček,Weber,útočníci Desharnais,Pacioretty,Kristo.
Moc se to tedy proti loňsku nezměnilo!!!!
Věřim,že neodejde do Ruska Trotter.Přece útočníka,který tak často skóruje v AHL nemohou nechat bez povšimnutí.Jen to s ním Canadiens ještě zkuste!!!!!!
Ten útok v repre sa volal Jágr-Reichel-Holík, montry.montreal píše::)Nám ani nic jiného nezbývá než jim věřit....
Máme na věc asi trochu jiný pohled... Já jsem realista, ty snílek, v tom je ten rozdíl! Ty by sis pořád přál nějaké excelentní střelce, ale zatím jsem tu od tebe neslyšel, jak bys je chtěl získat? Prostor pod platovým stropem nemáme, na výměnu jako protihodnotu také nic zajímavého, tak jak to chceš, proboha, provést? Já bych taky chtěl v mužstvu Lecavalliera, Iginlu nebo Gáboríka, ale to je prostě utopie! Takže já nikoho neobhajuji, ale říkám, že za dané situace jsem aspoň rád, že jsme výrazně neoslabili a předpokládám, že do sestavy se zapracují Boyd i Eller a nebude to vůbec špatný.montreal píše::)Nám ani nic jiného nezbývá než jim věřit..
Pořád tu dokola omýláš, jak moc špatně jsme hráli v základní části, ale když jsem třeba tohle říkal fanouškům Flyers o jejich mužstvu, bylo mi jasně řečeno, že základní část je o ničem, rozhodující je play-off! S tím můžu částečně souhlasit, takže podle tohoto kritéria jsme měli jednoznačně úspěšnou sezónu, nevím, proč ten úspěch zlehčuješ. Bylo to do jisté míry o štěstí, ale to přeje připraveným a samo o sobě nic nevyhraje!
Kdyby neodešel Halák a Moore, byl bych naprosto s podobou mužstva spokojený - takhle mám menší výhrady, ale ještě nezačal kemp, takže kdo ví, co se ještě přihodí. Dost mužstev je nad nebo na hranici platového stropu a budou nuceni měnit, proto se ještě nějaká "škatulata" hýbnou
A poslední věc - Pleky měl v play-off série s Caps a Penguins dobré, nevyšla mu až ta s Flyers, ale to celému mužstvu, tak nevím, o čem tu mluvíš... Neobhajuju ho, že se známe, ale je třeba vidět celou jeho práci na ledě, nejen bodíky...
A ještě k té sestavě - snad si vážně nemyslíš, že Špaček s jeho kontraktem nebude v základu...
Devils, Tampa a Bruins jako jasní postupující...? To si myslím, že bude větší boj o osmičku - jasní budou podle mě Caps, Penguins, Flyers, zbytek bude velký boj, až snad na Floridu a Islanders.petrik píše:v sucasnosti to vidim tak ze vacsiu sancu na PO ako habs maju na vychode:
WSH, PIT, NJ, PHI, TB, BOS
o zvysne 2 postuove miesta bude podla mna bitka medzi habs, NYR, CAR, BUF a OTT
ATL, TOR, FLA a NYI to podla mna do PO zase raz nedotiahnu...
Boston bude bojovat o 3. misto s Flyers :smile03:habs píše:Devils, Tampa a Bruins jako jasní postupující...? To si myslím, že bude větší boj o osmičku - jasní budou podle mě Caps, Penguins, Flyers, zbytek bude velký boj, až snad na Floridu a Islanders.petrik píše:v sucasnosti to vidim tak ze vacsiu sancu na PO ako habs maju na vychode:
WSH, PIT, NJ, PHI, TB, BOS
o zvysne 2 postuove miesta bude podla mna bitka medzi habs, NYR, CAR, BUF a OTT
ATL, TOR, FLA a NYI to podla mna do PO zase raz nedotiahnu...
Aktuální kádr Bostonu je velmi dobře poskládaný a hodně jim věřím, pokud přestanou hrat strojový hokej tak se na ně bude dát určitě i dívat
. Kdyby se ještě zbavili Thomasa a privedli nějakého kreativního zkušeného beka ideálně Kabelku, tak mají naprosto TOP tým. Koncepce Bostonu je podle mě naprosto optimální, jenom ten Thomas je skvrnka
Jsou tam i jiné omyly, třeba Ryder, který je prakticky nevyměnitelný se svou smlouvou... Ať mají kádr podle tebe poskládaný jak chtějí, stejně je budeme v sezóně porážet, no aspoň tedy někdy...neis píše:Aktuální kádr Bostonu je velmi dobře poskládaný a hodně jim věřím, pokud přestanou hrat strojový hokej tak se na ně bude dát určitě i dívat. Kdyby se ještě zbavili Thomasa a privedli nějakého kreativního zkušeného beka ideálně Kabelku, tak mají naprosto TOP tým. Koncepce Bostonu je podle mě naprosto optimální, jenom ten Thomas je skvrnka
úte 10. srp 2010 12:35
mt-svk píše:To by som nikomu neodporúčala, Atlanta bude hrať PO.ThrashersFan píše:Stavíme sa ohľadom Thrashers?petrik píše:ATL, TOR, FLA a NYI to podla mna do PO zase raz nedotiahnu...
Tiež sa nemôžem zbaviť pocitu, že vaša dvojica Gomez a Gionta je strašne preplatená. Ved zarábajú toľko, čo iné skvelé dvojice z iných klubov! A pritom dokopy nemajú toľko bodov, čo i len jeden z nich! Nikto nemôže povedať, že Gomez nieje dobrý hokejista, on je! Ale podobne ako v Rangers Drury, tak i on do tretej lajny! A nie na post, kde by mal byť osobnosť tímu čo sa ofenzívy týka. Je to škoda, lebo by ste si mohli dovoliť Haláka, či iných dobrých hráčov. Skôr ste oslabili. Odišli Moore, Halák, všetko hráči, ktorí v PO boli výborní. Podľa mňa sa tento tím do PO nedostane (v PO som vám fandil, čo by som ako fanda Bruins nemal
), takže neberte to ako podpichovanie, či niečo podobné...
úte 10. srp 2010 18:49
Nie.mt-svk píše:Begbee, poznáš príslovie, kto sa smeje naposledy, ten sa smeje najlepšie?begbeee píše:mt-svk píše: To by som nikomu neodporúčala, Atlanta bude hrať PO.
A ten ofenzivni bek....Chara nezastane vseneis píše:Aktuální kádr Bostonu je velmi dobře poskládaný a hodně jim věřím, pokud přestanou hrat strojový hokej tak se na ně bude dát určitě i dívat. Kdyby se ještě zbavili Thomasa a privedli nějakého kreativního zkušeného beka ideálně Kabelku, tak mají naprosto TOP tým. Koncepce Bostonu je podle mě naprosto optimální, jenom ten Thomas je skvrnka
Ale to už se tu probíralo několikrát - nebyl jsem vůbec nadšený, když Gomez do Montrealu přišel, ale údajně byl na něj vázaný příchod Cammalleriho a Gionty. A o oba tyto hráče Gainey hodně stál - takhle jsem to alespoň slyšel... Gomez do třetí řady v žádném případě nepatří, co by tam jako hrál? On je klasický "playmaker", checking line má trochu jiné úkoly.BruinsFan píše:Tiež sa nemôžem zbaviť pocitu, že vaša dvojica Gomez a Gionta je strašne preplatená. Ved zarábajú toľko, čo iné skvelé dvojice z iných klubov! A pritom dokopy nemajú toľko bodov, čo i len jeden z nich! Nikto nemôže povedať, že Gomez nieje dobrý hokejista, on je! Ale podobne ako v Rangers Drury, tak i on do tretej lajny! A nie na post, kde by mal byť osobnosť tímu čo sa ofenzívy týka. Je to škoda, lebo by ste si mohli dovoliť Haláka, či iných dobrých hráčov. Skôr ste oslabili. Odišli Moore, Halák, všetko hráči, ktorí v PO boli výborní. Podľa mňa sa tento tím do PO nedostane (v PO som vám fandil, čo by som ako fanda Bruins nemal), takže neberte to ako podpichovanie, či niečo podobné...
Takže těžko teď tady skuhrat, koho bychom si mohli dovolit, kdyby tu nebyl Gomez, když bychom třeba neměli ani Cammalleriho a to by určitě byla ztráta! Odešli nám pouze dva hráči, kteří mě sice mrzí, ale jsou ze současného kádru nahraditelní - Halák sice velice těžko, ale věřím, že Price to dokáže, a Moorea nahradí Boyd, je to typově stejný hráč. Nikdo jiný ze základu neodešel, osa mužstva zůstala pohromadě.
Vím, že tyhle řeči, co tu vedeme, jsou o ničem, protože předpovědi jsou jedna věc, realita pak druhá. Ale já za sebe říkám, že pokud nám mužstvo vydrží zdravé, o play-off nemám strach.
Ve fóru je celkem 0 uživatelů :: 0 registrovaných a 0 skrytých (založeno na uživatelích aktivních během poslední 3 minuty)
Nejvíce zde současně bylo přítomno 58 uživatelů dne stř 03. dub 2013 21:57
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé
Nejvíce zde současně bylo přítomno 58 uživatelů dne stř 03. dub 2013 21:57
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé