Máme i vlastný discord server: https://discord.gg/fgWjDdg2rE?

LOS ANGELES KINGS

Diskuze o jednotlivých týmech nejkvalitnější hokejové ligy na světě.

Třetina branek??? :sok: to nemůžeš myslet ani ze srandy vážně ... dostane tak každej čtvrtej zápas lacinější branku, ale sakra podívej se na jeho čísla, na jeho record a na to kolik na něj jde za zápas střel a ten důvod proč je Toronto tam kde se jmenuje Bernier a Kessel ...
Logan píše:Třetina branek??? :sok: to nemůžeš myslet ani ze srandy vážně ... dostane tak každej čtvrtej zápas lacinější branku, ale sakra podívej se na jeho čísla, na jeho record a na to kolik na něj jde za zápas střel a ten důvod proč je Toronto tam kde se jmenuje Bernier a Kessel ...
To teda můžu a ve vší vážnosti. Neni to třeba třetina, nicméně sem si dost jistej, že větší procento sofťáků v lize žádná jednička mít nebude. Jeho čísla mě už tolik netankujou, však Toronto přestřílíš i s partou bezrukých hráčů.. bodejt by pak procenta neměl solidní.

EDIT: Jo.. sorry, neměla to bejt třetina branek, ale (nejmín jedna) branka ve třetině zápasů. :shock: :-D
fantomas píše:nicméně sem si dost jistej, že větší procento sofťáků v lize žádná jednička mít nebude
V době, co u nás chytal Tim Thomas jich měl víc. A vůbec.. Co by za takového golmana dali ve Winnipegu. Už jsem to tam jednou psal ale jestli je nějaký gólman sofťák, tak v prvé řadě Pavelec. Jeden zápas chytá parádně, další dva prosere. Bernier má letos skvělá čísla. Na ty se Pavelec nedostal. A vůbec.. těch zápasů, co jim vyhrál.. to je přece práce gólmana. Chytit něco navíc. Každej občas dostane hloupý gól. I profíci jako Kvik.
Však já neřikám, že nechytí nic navíc, rozhodně chytí... a je to lepší golman než Pavelec. Jenže je potřeba si uvědomit, že na golmana LAK de nepoměrně míň střel, koncentraci musí mít na uplně jiný úrovni - a tim si u Berniera vzhledem k počtu sofťáků jednoduše nejsem jistej, to je celý. A opravdu jen timhle směrem od začátku argumentuju (viz první popisný slovo "labil")..
fantomas píše:Však já neřikám, že nechytí nic navíc, rozhodně chytí... a je to lepší golman než Pavelec. Jenže je potřeba si uvědomit, že na golmana LAK de nepoměrně míň střel, koncentraci musí mít na uplně jiný úrovni - a tim si u Berniera vzhledem k počtu sofťáků jednoduše nejsem jistej, to je celý. A opravdu jen timhle směrem od začátku argumentuju (viz první popisný slovo "labil")..
Momentl, já myslel, že se tu ale bavíme o letošní sezóně, co chytá v TOR. To jak chytal v LA je už snad jedno. Teď má restart kariéry, co se mu povedl. Jo a Thomas je taky "labilní" .. rozhodí ho i hráč v brankovišti a i tak vyhrál Vezina. Tady bych problém neviděl. Časem si získá jistotu.
Samotný jádro sporu :arrow:
Btw. pochopí někdo, jak se na fóru Kings mohou neustále dokola řešit diskuze, zda Quick je nebo není elitní gólman a zda Kings raději neměli vytrejdovat jeho a nechat si Berniera
... takže jo, de předně o to, jak by chytal v LAK (což ovšem pochopitelně musíme odhadovat z části na základě jeho letošního působení v roli jedničky, kterou by s největší pravděpodobností plnil i v LAK, kdyby zůstal).
fantomas píše:Tam de fakt nejmíň třetina branek vyloženě na jeho triko, jeví se mi jako šílenej labil.
Ja jiny zapasy sleduju vyjimecne (a mam pocit ze uz jsme tuhle podobnou debatu zrovna spolu jednou vedli u Pavelce a neshodli jsme se), ale hra golmana je hodne ovlivnena tim, co se deje pred nim. Jak moc se muze spolehnout na obranu, jak moc se musi starat i o dorazky.
fantomas píše:... takže jo, de předně o to, jak by chytal v LAK
Já tu ale celou dobu motám o tom, že nesouhlasím, že je to TOP sofťák (narážím na to že větší procento sofťáků na zápas v lize nikdo nemá). O Quickovi sem se tu vůbec nebavil.. O jádru sporu nedebatuji, protože LAK nesleduji a nevím, kdo tu jak chytá.

Jinak Andy.. já samozřejmě souhlasím. Je to hodně o tom, jak se hraje před gólmanem ale jak jsem psal.. jsou prostě gólmani (Lehtonen, teď i Luongo a já nwm kdo dál) co ti zápas vyhrají i přes děsivou obranu. Nesmíme totiž i zapomínat na stabilitu výkonů a tu právě ten zmíněný Pavelec absolutně nemá. A navíc. A právě proto to je pro mě nejhorší dlouhodobě působící jednička v lize a nejspíš i největší softťák.
Guddy.44 píše:Já tu ale celou dobu motám o tom, že nesouhlasím, že je to TOP sofťák
Tak pak se ale motáš kolem tý nejmíň důležitý části mýho příspěvku. :neviem:
fantomas píše:EDIT: Jo.. sorry, neměla to bejt třetina branek, ale (nejmín jedna) branka ve třetině zápasů. :shock: :-D
Hmm, to je trochu rozdíll ... jenže on si jaksi může dovolit pustit jeden lacinej gol, když jich v tom zápase dalších 5 chytí a navíc si připíše wéčko že jo ... prostě dává tomu týmu šanci vyhrát téměř každej zápas a to je to hlavní, obrana mu nepomůže a že mu to tam jednou za cca 8 zápasů napadá, tak to se člověk nemůže divit. A jestli nekoukáš na čísla, tak co ti k tomu jako mám říct ... To je jako by ses podíval na Millerův record u Sabres a řekl že je to díra, protože má spoustu proher a čísla tě netankujou, protože tak trapnej tým jako mají letos Sabres přestřílí i tým bezrukejch hráčů ... :slap:
Jeff Carter sa dnes premiérovo predstaví vo Phily v drese hosťujúceho celku. Vo Wells Fargo Center si tak zahrá s M. Richardsom poprvýkrát od 16. apríla 2011. Vždy som mal rád zápasy týchto dvoch "bratov", či už kvôli Carterovi s Richardsom, alebo menám ako Lombardi, Stevens, predtým Gagne či Hextall. :kajo:
http://www.hokejforum.com/philadelphia- ... ml#p370666
Před chvílí jsem taky k tomu něco napsal. :giggle: :ninja:
Kvůli San Jose sem viděl jen první dvě třetiny a (bohužel) i tu jednu haluz na 1:2, nicméně pár poznámek si dovolim...

[li]Richards vedle Nolana s Cliffordem neuvěřitelně procitnul, kdo by to byl řek.. dneska tam měli každej druhej shift nesmírně silnej a podle všeho to ani nebylo specifickym prostředim, už minule tam ty náznaky byly.[/li]
[li]Martinez dál zůstává red hot. Tu druhou extrémně nebezpečnou přesilovku Philly ubránil prakticky sám skrze dva parádní bloky; navíc mu drží střeleckej apetit. Fakt nechápu, kde se to v něm pořád bere.[/li]
[li]U oslabení LAK se ještě chvíli zdržim. Obecně mi totiž přišlo, že Sutter na jejich trademark - nízko i vysoko posazený krosy a střelbu z první - vůbec nebyl připravenej, ačkoliv o tom už dávno musí vědět celá liga. Jako jasně, takle rychle si na PP kotouč nezvládne předávat snad žádná formace (možná pár), ale stejně bych neřek, že to je kompletně nebránitelný. Strašně naivní hru tam Sutter aplikoval podle mě.[/li]
[li]Brown za tenhle rok fakt brutálně ztratil na výbušnosti, už ani hitovat pořádně nestíhá... chápu, že série minizranění ničemu nepomohla, ale stejně, tohle neni možný.[/li]
[li]Carterova rychlost, dravost, přímočarost, všecko. Boží hráč prostě. :slintac:[/li]
[li]V Quickovi zase všechno zůstávalo, naprosto pokaždý si vybruslil přesně na osu střely.. zkrátka už neomylně nabírá tu svou klasickou PO formu, no..[/li]

A konečně: krásně se Williams s Carterem gólama "pomstili" těm debílkum v publiku, co na ně neustále bučeli. Škoda že z ani jedný branky nekáplo GWG, to by bylo už uplně super.
fantomas: Zas nezbývá než poděkovat za perfektní recap :good:

ad Brown: 4 děti, to se nejspíš musí na přístupu, hodnotách a měřítcích nějak projevit (o možné naprosté únavě při domácích sériích ani nemluvím). Já zatím nemám žádné, ale stačí mi 2 hodinová návštěva 1 neteře a mám dost na zbytek dne :)

Vůbec zajímavé je, že hráči s písmenkem na dresu mají letos dost špatnou sezónu, ať je to kapitán Brown nebo asistenti Richards a Greene. Další áčko Kopitar je letos asi dlouhodobě nejlepší hráč Králů, tentokrát neměl ani nějak extrémně dlouhý slump jako v posledních sezónách, ale i tak bude mít bodově jednu z nejhorších sezón vůbec. Na první pohled ty písmenka sice nic moc neznamenají, ale je nutné brát v úvahu, že Kings jsou postaveni na svých leadrech, jejich roli a přístupu na ledě a hlavně v kabině a pokud tito hráči mají nějaké problémy, může to být v blízké budoucnosti docela problém a námět k zamyšlení pro Lombardiho.
sidney77 píše:ad Brown: 4 děti, to se nejspíš musí na přístupu, hodnotách a měřítcích nějak projevit
Tak to mi uniklo.. to je pak jasný no, taková nálož. :giggle:
Dnes jsem se přinutil vstávat a i když to zpočátku tak nevypadalo, tak jsem nakonec nelitoval :good:

Dvě oslabení hned na začátku, dva Ovečkinovy góly :x Jinak toho Caps příliš nepředvedli a Quick, kterého Sutter nechal chytat i druhý B2B zápas, neměl příliš práce, což mu rozhodně škodilo, protože působil celý zápas dost nesoustředěně a nejistě. Kings se chytli až ve druhé třetině, kdy na začátku proměnil i přesilovku Králů Mike Richards (asistoval opět Martinez). Kings hráli od této chvíli hodně dobře a čekalo se na vyrovnání. Místo toho ale zvýšil na 3-1 Penner po předchozím Quickem daleko před sebe vyraženém puku.

Obrat přišel v poslední třetině, nejprve se 45 sekund po úvodním vhazování trefil King. Williamse, který v zápase dvakrát fauloval v útočném pásmu, nahradil v prvním útoku Toffoli a tato změna měla ihned pozitivní efekt, když Toffoli nahrával Gáboríkovi a ten prudkou střelou prostřelil Haláka. Na 4-3 otočil skóre Brown, ale Kings nedokázali tento stav udržet, ve vlastní přesilovce po Mitchellově nedůslednosti Ovečkinovu střelu dostal za Quickova záda Kuznětcov.

V nájezdech byl již Quick perfektní, stejně tak Kopitar a Carter.

K Ovečkinovi: Může mi někdo vysvětlit, jak je možné mít 48 gólů a k tomu 31 minusových bodů? Nějak si nedokážu představit, jak dlouho by vydržel v nějakém západním týmu :-D
sidney77 píše:K Ovečkinovi: Může mi někdo vysvětlit, jak je možné mít 48 gólů a k tomu 31 minusových bodů?
Snadno. Kdyz das vsechno v PP a jinak nebranis, tak to naberes.

Proc chyta Quick b2b?
AndyF píše:
sidney77 píše:K Ovečkinovi: Může mi někdo vysvětlit, jak je možné mít 48 gólů a k tomu 31 minusových bodů?
Snadno. Kdyz das vsechno v PP a jinak nebranis, tak to naberes.

Proc chyta Quick b2b?
Vím, jak to vzniklo, ale nějak nemůžu pochopit ty brutální minusová čísla. V PP má přesně polovinu svých bodů, ale i tak je to dost hrozné číslo. Existují někde statistiky, kde jsou ty plusové a mínusové body zvlášť, aby se dalo porovnávat? Nějak se nemůžu rozhodnout, jestli je Ovečkin pro tým spíš přínosem nebo přítěží (ale odpověď je asi jasná).

Edit: Našel jsem účast na ledě při vstřelených a obdržených gólech, z útočníků je Ovečkin spolu s Michálkem, Spezzou (Ottawa jsou vůbec také obranáři, když se vezme navíc v úvahu ještě Karlsson), van Riemsdykem na 72 obdržených gólech po odečtení gólů při oslabení, horší je jen se 76 góly Okposo.

ad Quick: Nikde jsem nezachytil Sutterovo vysvětlení, při posledních předchozích b2b se střídal s Jonesem a Jones normálně seděl na lavičce. Osobně beru jako naprostou mantru brankáře při těchto příležitostech prostřídávat.
Kings naberajú formu na PO - vyhrali 5 zápas v rade, a ôsmy na súperovom klzisku v rade. Ono sa z toho už stáva celkom tradícia. Ten kto prekvapuje je skôr Martinez, dnes bodoval už 4. krát v rade, pričom mal najnižší TOI za posledné obdobie (14:17). Celkovo za 13 posledných zápasov nazbieral 11 bodov (6+5, ani jedna multipoint game). Aký to rozdiel, keď za celú sezónu predtým bodoval len v 6 zápasoch (7bodov). :klobuk:
Co sa tyka ovce tak ma mrzi, ze kedysi som si viac nevsimal aj hracov mimo flyers. Predtym byvali doby ked bol dost v pluse. Co ho sledujem posledne 3 roky, tak proste nerobi nic ine, len stoji (stoji, ani sa len nemota) pri kruhu a caka na tu prihravku. Absolutne nic viac pre to muzstvo nespravi a nechcel by som ho v muzstve ani nahodou. Pre mna one trick pony a je az hnus ze mu to vychadza ale tak zase tu jeho strelu mu treba nechat. Su to rychle a presne bomby ale ine pozitivum na nom nevidim....
Finch182 píše:Co ho sledujem posledne 3 roky, tak proste nerobi nic ine, len stoji (stoji, ani sa len nemota) pri kruhu a caka na tu prihravku. Absolutne nic viac pre to muzstvo nespravi a nechcel by som ho v muzstve ani nahodou. Pre mna one trick pony a je az hnus ze mu to vychadza ale tak zase tu jeho strelu mu treba nechat. Su to rychle a presne bomby ale ine pozitivum na nom nevidim....
Síce je to off topic, ale snáď ma nikto neukrižuje - alebo ak to niekto môže presunúť do WSH topicu.

Ovečkin hrá len to, čo od neho chce tréner. Neverím tomu, že by ho Oates nekritizoval, neriešil to s ním, resp. že by nehľadal spôsob akým ho oživiť. Ale vlastne na čo oživiť? Však je to najlepší strelec NHL s náskokom 11 gólov. On ho svojím spôsobom oživil. Ak je jediná vec, ktorú tréner od neho chce, a to strieľať góly, tak je to ich interná vec. Naopak, ja by som ho v tíme chcel. Verím tomu, že takýto tank T-72 by Roy [čítaj iný tréner] pretvoril k tímovému obrazu a ani by sa pritom nezapotil. Možno na úkor vstrelených gólov ale v prospech kolektívnej stat +/-. Napadá ma Yzermanov prípad, keď tímový úspech dostal prednosť pred osobnými štatistikami. Každopádne, Hartova trofej v jeho rukách je tak trocha vtip... aspoň pre mňa.
Obrázek
Génius řemesla prostě :giggle: :klobuk:

Z LAK de vážně čim dál větší respekt - když nepočítám jejich klasicky slabší třetí třetinu, tak si s Jets dělali vesměs, co sami chtěli. Může za to předevšim fakt, že jim prostě hrajou čtyři lajny... Sutter přišel na něco podobnýho jako před časem McLellan a - stejně jako tehdy McLellanovi - mu to nese ovoce. Tři top centři rozložený do tří lajen; zde akorát s tim rozdílem, že Richards působí až v tý papírově čtvrtý, s ice-timem na úrovni 3rd/2nd linera.
Pokud na LAK pudem v prvnim kole, jakože velmi pravděpodobně pudem, tak budu tudíž hlasitě volat po "zrcadlový" sestavě SJS - kór pokud se do tý doby stihne Raffi zbavit přetrvávajících problémů s kolenem (a nebudem tak potřebovat lepit levý křídlo).

Jinak když už sem nakous to play-off... mám z toho pochopitelně vítr, ale taky se klasicky těšim a hlavně sem si díky klukum z FearTheFin uvědomil, že by to min. ve dvou směrech bylo menší zlo, než se na první pohled zdá. 1) Pokud bysme je nedostali hned na úvod, pudem na ně zřejmě okamžitě v semíčku, takže to vyjde docela nastejno; ne-li líp. 2) Tentokrát se bude začínat v Bay Area, což je při tom osvědčenym SJS-LAK formátu "kdo je doma, vítězí" zvlášť výrazný plus.

Mimochodem komentátoři LAK kanálu si skoro celou dobu pochvalovali Gabbyho. Ten nejenže začíná bejt platnější v kombinaci a ofenzívě celkově, což dneska podtrhl dvěma áčkama, ale co oni zvlášť zdůrazňovali.. je to poslední dny jejich nejspolehlivější forvard směrem dozadu. Přesně jak sem si myslel, Kings v něm dost možná získali rozdílovýho hráče pro play-off.
To je nehoraznost. Takhle riskovat, ze si strelu mimo srazi do vlastni brany, jen aby se mohl objevit v sestrihu kola na vsechn televizich. :evil: Meli by ho na par zapasu posadit na tribunu.
AndyF píše:To je nehoraznost. Takhle riskovat, ze si strelu mimo srazi do vlastni brany, jen aby se mohl objevit v sestrihu kola na vsechn televizich. :evil: Meli by ho na par zapasu posadit na tribunu.
Ale dělá to prostě skvěle, to se musí nechat :-D :yes:
fantomas píše:Z LAK de vážně čim dál větší respekt - když nepočítám jejich klasicky slabší třetí třetinu, tak si s Jets dělali vesměs, co sami chtěli. Může za to předevšim fakt, že jim prostě hrajou čtyři lajny... Sutter přišel na něco podobnýho jako před časem McLellan a - stejně jako tehdy McLellanovi - mu to nese ovoce. Tři top centři rozložený do tří lajen; zde akorát s tim rozdílem, že Richards působí až v tý papírově čtvrtý, s ice-timem na úrovni 3rd/2nd linera.
Pokud na LAK pudem v prvnim kole, jakože velmi pravděpodobně pudem, tak budu tudíž hlasitě volat po "zrcadlový" sestavě SJS - kór pokud se do tý doby stihne Raffi zbavit přetrvávajících problémů s kolenem (a nebudem tak potřebovat lepit levý křídlo).
Ovšem ten druhý útok Pearson - Carter - Toffoli se mi příliš nelíbí a myslím, že do playoff to nevydrží. Dva mladíci dělají co umí a můžou (nakonec Toffi dal i gól), ale Carter je tam s nimi nějak navíc. Možná si jen musí zvyknout na pozici centra, kde už hodně dlouho nehrál, když pominu rotaci s Richardsem, pokud hrají ve stejné lajně, ale to jen z důvodu vhazování, s hrou v poli to pak nic moc společného nemá. Ale Carter neměl dnes dobrý zápas celkově, tak možná usuzuju podle toho.

Naopak první útok začíná vypadat opravdu dobře, nejenom Kopi a Gabi (fuj, to vypadá blbě :giggle: ), ale po delší době i Williams. Škoda, že se dnes všichni snažili místo střel nahrávat Kopitarovi na hattrick, možná mohlo být skóre výraznější.
1500. výhrou ve své historii si Kings zajistili 3. místo v Pacifické divizi a tedy jistý postup do letošního playoffs. Zbývajících 5 zápasů základní sezóny už tedy bude naprosto bez významu, Kings jen budou čekat na soupeře, což by s největší pravděpodobností měli být Žraloci, a především se bude čekat na zranění, které vyřadí nějakého klíčového hráče... Letos mají Kings na zranění docela štěstí, sice jim hodně hráčů najednou vypadlo na podzim, ale nic z toho nemělo příliš dlouhé trvání (když pominu Quickova třísla).

Quick proti Kojotům vychytal celkově letošní 12. shutout Králů a překonal tak 11 nul ze sezóny 2011-12. Quick sám má letos na svém kontě 6 nul, celkově v kariéře 31, a je tak 1 shutout od dorovnání Vachonova nejlepšího výsledku v dresu Kings.

Pro Kings to letos byla 45. výhra, pokud vyhrají ještě jeden, bude to počtvrté za sebou (včetně přepočtu z loňské zkrácené sezóny), kdy budou mít na svém kontě po konci sezóny 46 výher, což je zároveň maximální počet výher v historii Kings (46 výher kromě zmíněných sezón měli už jen v sezóně 1990-91).
2987 příspěvků
Seřadit podle:
Ve fóru je celkem 0 uživatelů :: 0 registrovaných a 0 skrytých (založeno na uživatelích aktivních během poslední 3 minuty)
Nejvíce zde současně bylo přítomno 58 uživatelů dne stř 03. dub 2013 21:57

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé
2008 DETROIT RED WINGS