Máme i vlastný discord server: https://discord.gg/fgWjDdg2rE?

TAMPA BAY LIGHTNING

Diskuze o jednotlivých týmech nejkvalitnější hokejové ligy na světě.

Tak prognózy se naplnily, padly jenom dva góly, oba do naší branky samozřejmě. Ten obraz první třetiny tomu odpovídal, sice jsme měli 9 střel, ale všechny slabé, s minimální šancí na gól. Sens byli daleko nebezpečnější.
Ten útok je tragický. Pro soupeře to musí být pěkné když ví, že pokud pohlídá naší první pětku, tak vyhraje s přehledem na jeden gól. Doufám, že Mike po zápase aspoň všecky důkladně seřval stylem "tak já se tady snažím jak idiot, pustím jednu branku a vy nejste schopní dát ani góla. Jako vždycky." Fakt je mi ho líto.
Tak nezbývá než zase počkat tak 8 zápasů, kdy se sejdou všecky ty faktory a my vyhrajem....
Tak je fakt,že ten útok je fakt slabý . Včera to ani nešlo Vinnymu s Martym . Mám pocit,že s Recchim jim to tak nejde , spíš bych k nim šoupl Prospala nebo momentálně zraněného Malona . Jokinenovi to momentálně nejde s nikým , už nedal snad 10 zápasů gol ... místo něho bych postavil Downieho , který mimochodem v Norfolku sbírá skoro 2 body na zápas ( 12 zápasů - 1+19 = 20 bodů ) . Docela se mi líbí Szczechura , ten není vůbec špatný . Jinak nevíte někdo kdy se vrátí Halpern ?? Původní zprávy byli někdy kolem Vánoc ...
Ještě ten zápas mohl dopadnou pro Martyho sakra špatně :cry: :
http://hokej.idnes.cz/rozhodci-nestastn ... 45_nhl_ald
Snad to nebude nic vážného a bude brzo ok.
Dnes som si otvoril starsi ProHockey (sprievodcu sezonou) ze si precitam daco, co som este necital a v sekcii novacik bol ako jednotka draftu velky clanok s Stamkosovi. Tak podla toho co tam pisu je chalan fakt velmi inteligentny, najviac sa mi pacilo ako v desiatich rokoch bol s nim jeden rozhovor, kde vravel, ze by si mali hraci viacej prihravat, ze pozna vela chlapcov, co nikdy neprihraju az nakoniec stratia puk, tak ze ich treba pochvalit a skusit im naznacit ze nabuduce by bolo mudrejsie prihrat a to mal 10 rokov. V zavere sa vyjadril nejaky Jim Nill (asistent GM v DET) ze Stamkos je uzasny hrac, ale aj jemu budu minimalne 2 sezony trvat, kym sa adaptuje. Tiez tam bola spomenuta chyba TBL, ked draftovali mladeho Lecavaliera, tak z neho urobili najlepsieho hraca na svete, prirovnali ho k Joradanovi a to bez toho, aby odohral nejaky zapas NHL. Vsetci vieme, ako mu to uskodilo, nasledkom coho trvalo podstatne dlhsie, kym sa z toho dostal a zacal hviezdit, rovnaku chybu opakuju teraz so Stamkosom, skoda, lebo chalanova najvacsia prednost je hlava, to mate potom zarucene, ze bude hviezdou po dlhe roky, pretoze hraci hrajuci hlavou vekom az tak moc nestracaju.
:o :hmm:

Tampa Bay Lightning uvažuje o výmene jedného zo svojich kľúčových hráčov Martina St. Louisa. Nevysoké pravé krídlo bolo hlavným strojcom víťazstva Tampy v Stanleyho pohári v roku 2004, dnes je však jeho lukratívna zmluva (31,5 milióna USD na 6 rokov), ktorá bude platiť ešte dva a pol roka, pre klub z Floridy záťažou. "Blesky" by si chceli uvoľniť priestor pod platovým stropom a priviesť do tímu mladých talentovaných hráčov.

Najväčším záujemcom o služby tridsaťtriročného hráča je Pittsburgh Penguins, ktorý hľadá rýchleho a presného strelca na krídlo prvého útoku s centrom Sidneym Crosbym, pretože letná posila Miroslav Šatan nádeje klubu nenapĺňa. Možnou kompenzáciou pre Tampu sa podľa agentúry TFP môže stať Jordan Staal. Dvadsaťročný center, ktorý bol dvojkou draftu v roku 2006 a po tejto sezóne mu končí nováčikovský kontrakt, je v tíme "tučniakov" až tretím centrom za Crosbym a Malkinom. (hokejsk)

edit: Realizačný tím hokejového tímu Tampy Bay Lightning sa pokúsi dať dokopy frustrovaný kolektív jeho hokejistov v najbližších dňoch na tréningovom sústredení. Tampa má k dispozícii najdlhšiu pauzu medzi dvoma zápasmi NHL v sezóne a nedávno vymenovaný kouč Rick Tocchet musí dať mužstvo dokopy v prvom rade psychicky. Štvordňové "hluché obdobie" však neprospieva všetkým, slovenský obranca Andrej Meszároš by namiesto tréningov bral ďalšie zápasy.

Odchovanec považskobystrického hokeja patrí medzi hráčov, ktorí nie sú nadšení tým, že musia počas nasledujúcich dní príliš často rozmýšľať nad uplynulými nevydarenými vystúpeniami. "Čo sa mňa týka, ja by som hral radšej každé dva dni zápas. Najmä, keď prehrávam, tak nechcem mať dlho plnú hlavu nešťastného stretnutia. Chcem si len pozrieť video, poukázať na chyby, diskutovať o tom krátko a znovu ísť na ľad, aby som tie chyby odstránil. Teraz máme zopár voľných dní, snáď si precvičíme lepšie presilovky a oslabenia aspoň," povedal momentálne jediný Slovák na súpiske "bleskov" Meszároš.

Momentálne sú Bolts v ťažkej výsledkovej letargii, s Tocchetom ako hlavným koučom sa negatívny odkaz z krátkej éry Barryho Melrosea nevytratil a mužstvo prehráva naďalej. Po dni voľna sa počas tých nasledujúcich naskočia do "minikempu". "Už mám jasno v tom, čo chcem robiť počas trojdňového sústredenia. Bezpochyby tam ale bude veľa nacvičovania herných situácií," priblížil program hokejistov na nasledujúce tri dni Tocchet v denníku Tampa Tribune. Určité pozitíva v súťažnom oddychu vidí Meszárošov kolega z obrany Steve Eminger: "Z určitého hľadiska je lepšie po prehre hneď ísť znovu 'do ringu'. Ale na druhej strane sa môžeme pozrieť smerom dozadu, čo sa doteraz dialo a koľko ešte ostáva do konca sezóny."
Pod vedením Toccheta má Tampa bilanciu 2 výhry 11 prehier a 4 prehry za jeden bod a momentálne "líže" dno Juhovýchodnej divízie, pričom jej bodový zisk 22 bodov je najslabší v celej lige spolu s dvojicou Atlanta, NY Islanders. Zmenu ovzdušia v kabíne môže navodiť najbližší zápas Bolts, vo štvrtok privíta Tampa na vlastnom ľade "zriedkavého" hosťa zo Západnej konferencie z Colorada (hokejportal)
To by bola podla mna velka chyba pre Bolts, keby bol Staal nejak vynimocne dobry, v Pit mohol hravat centra druheho utoku a Malkin robit Crosbymu kridlo (tito dvaja si sedia), ale pravdepodobne to Staal nezvlada, ja by som na takuto vymenu ROZHODNE nepristupil.
No jo už jsme dlouho neměnili ... říkal jsem si že to přijde ... toto už není normální . Márty je jeden z mála co v tom útoku něco hraje a my ho chcem vyměnit za J.Staala ?? možná za Erica bych to bral ... ale Jordan podle mě není zatím zas tak dobrý , navíc k čemu by nám byl ? Máme totiž centrů víc než dost - Lecavalier , Stamkos , Szczechura , Halpern , Craig .... tahle výměna by neřešila nic . Čili já bych ji rozhodně nerealizoval !!!
Jestli ti idioti z vedení vymění Martyho, tak to bude památný okamžik, kdy se přestanu o Bolts zajímat. Ještě za Staala...centr...demence prostě! Skončí mu kontrakt a ti kreténi s ním podepíšou 30mil/6let ne?
Toto už je fakt absurdní, Marty s Vinnym sou jediní, kteří to tam tahají. Navíc jak se tam píše, tak Pens hledají střelce, to už Marty rozhodně není, kdo se dívá na zápasy vidí, Marty se první podívá, zkusí 10x přihrát Vinnymu a když to nejde, tak už teda vystřelí. Snad je to jenom nějaký klep, ale tady u toho vedení je všecko možné. Ještě ať přihodí 1st rounder, ať se to Pens vyplatí.
Sakra to sou šoky tohle k večeru....jestli se zítra vzbudím, a Marty bude pryč.... :cry:
... jezis co se cilite ? Kdosi ze slovenskeho hokejoveho serveru si cosi vycucal z nejakeho spekulativniho kanadskeho hokejoveho serveru a hned jsou toho "plny noviny". Vazne by me zajimalo kde to autor vycet ...

Mne osobne prijde mnohem zajimavejsi tenhle titulek: "Halpern, Malone ready to return"
safa: jo, mít normální vedení, tak to taky přejdu s nadhledem, ale musíš uznat, že s tím naším je možné všecko.
Na Halperna jsem zvědavý, co sme hráli loni prd, tak jenom ta jeho pětka něco hrála
pravda že to naše vedení je všehoschopné, ale tohle by snad neudělalo...jj snad nám Halpern pomůže stejně jako loni...jeho lajna hrála na jedničku :good:
Halpern po návratu hned gol :thumbsup: bohužel to na dva body nestačilo. Ať se vepředu snažili jak chtěli, další gol se jim dát nepodařilo. St.Louis v prodloužení trefil pouze tyč když měl snad půlku prázdné branky :( Colorado vstřelilo taky pouze gol a tak se přešlo na nájezdy. Tam došlo ke kontroverznímu momentu:

Hejduk se rozjel na Smithe a udělal bekhandový blafak. Ten ale Smith chytil. Jenže rozhodčí po několikaminutové konzultaci uznali Hejdukovou branku jako technickou. Smith totiž při svém zákroku pustil hokejku. „Vím, že je hokej rychlá hra a situace se seběhnou rychle, ale na ledě jsou čtyři rozhodčí. Měli by se dobře rozestavit, aby viděli situaci z dobrých úhlů. Chytil jsem puk a až potom mi vypadla hokejka,“ zlobil se po utkání Smith.

Obrázek

Ovšem vedení NHL dalo mužům v pruhované za pravdu. „Pokud je hokejka hozena, může být branka podle pravidel uznána a to v tomto případě rozhodčí udělali. Měli pocit, že hokejka byla vyhozena během zásahu a znemožnila soupeři lépe zakončit,“ uvedl Mike Murphy, viceprezident NHL pro hokejové operace.
Obrázek

:evil:

„Tak takový gól jsem ještě nezaznamenal,“ prohodil užaslý Hejduk po utkání. "Podle mě takovým způsobem hokejku upustit nemůže. Neměl hůl v ruce a rozhodčí na to reagovali,“ podotkl Hejduk.

Zatímco Colorado mohlo být s těsnou výhrou 2:1 spokojené, na střídačce Tampy panovala hrubá nespokojenost a především kouč Rick Tocchet byl vzteky rozpálený do běla. Jeho vášnivá diskuze s rozhodčími na několik minut přerušila exekuci samostatných nájezdů. „Málem mi klekl mobil pod náporem esemesek od kamarádů z NHL. Všichni se divili, co to bylo za rozhodnutí. Nemůžeme pokaždé svalovat všechno na sudí, ale tohle bylo těžko stravitelné sousto,“ běsnil trenér Lightning.

„Budu chtít vysvětlení od vedení ligy. Takové excesy se nemohou stávat. Dokážu se smířit s tím, když můj hráč udělá chybu. Rozhodčí mi ale nebyli schopní svůj verdikt kloudně vysvětlit,“ láteřil Tocchet, který část své trenérské kariéry strávil jako asistent na lavičce Colorada.
Obrázek

video ke zhlédnutí zde
Uznat ten gól byla kravina, Mike tu hokejku jenom pustil, aby měl volnou ruku s vyrážečkou pro zákrok. Vyletěla mu až potom. Musel by ji vrhnout s jasným úmyslem zasáhnout puk, což vůbec nebylo. I z té fotky co tu dal leci je to vidět nádherně, že ji pouští když ji má u těla. I komentátoři to říkali v tom videu, že mu vyletěla až po tom zákroku. Nechápu ten verdikt....
Ale nic to nemění na tom, že směrem dopředu to bylo opět žalostné! Díky Mikeovi jsem to dotáhli aspoň do nájezdů, kde je to ale v našem případě stejně téměř jistá prohra. Opět sme vnájezdech nedali gól. My dáme tak jeden nájezd z pěti....
Zakrok to bol paradny, podla mna to gol byt nemal.
Jokinen byl poslán na Waiver list , vypadá že si ho ale nikdo nevzal . Myslím , že je na čase povolat Downieho . Poslední zápas Norfolk vyhrál 5:0 - Downie 1+1 . Celkovou bilanci má v AHL letos 14 3 20 23 bodů . Myslím , že by byl platnější než třeba Craig či Jokinen , který hraje poslední dobou velký kulový . Dneska máme slabou Atlantu , s tou bysme si měli poradit :thumbsup:
kisin píše:Jokinen byl poslán na Waiver list , vypadá že si ho ale nikdo nevzal . Myslím , že je na čase povolat Downieho . Poslední zápas Norfolk vyhrál 5:0 - Downie 1+1 . Celkovou bilanci má v AHL letos 14 3 20 23 bodů . Myslím , že by byl platnější než třeba Craig či Jokinen , který hraje poslední dobou velký kulový . Dneska máme slabou Atlantu , s tou bysme si měli poradit :thumbsup:
Pri vśetkej úcte, ale ani vy ni ste veľmi nebezpeční :D
kisin píše:Jokinen byl poslán na Waiver list , vypadá že si ho ale nikdo nevzal . Myslím , že je na čase povolat Downieho . Poslední zápas Norfolk vyhrál 5:0 - Downie 1+1 . Celkovou bilanci má v AHL letos 14 3 20 23 bodů . Myslím , že by byl platnější než třeba Craig či Jokinen , který hraje poslední dobou velký kulový . Dneska máme slabou Atlantu , s tou bysme si měli poradit :thumbsup:
... mmno celymu tymu se nedari, nerek bych ze by Jussi z toho nejak vyrazne vybocoval. Ale souhlasim s tim ze Craig momentalne nehraje jak by mel, kdyz nekoho na waiver tak bych to videl na Ryana. IMHO byla chyba ho pred sezonou vubec znova podepisovat. Na druhou stranu ... aspon ze neni na marodce, treba by se dal vymenit za pytel puku. To samy ROberts ... celkem chapu proc nedavno prohlasil, ze tohle je jeho posledni sezona v NHL.

mt-svk) ... super, diky, dneska teda vyhrajem! Vzdycky kdyz prijde nekdo z cizich fandu rict jaky jsme to lemry tak vyhrajem ! ;-DD . Dik moc !
safa: Jo, Ryana bych tam zapsal taky, ale Malona. Ale toho Craiga taky. Dávat Jussiho na waiver bylo zbrklé! A Robertse snad ani nemá cenu řešit, to se shodnem všichni, že je úplně zbytečný. Kdyby dělal ThunderBuga#2 udělá líp...
Trashers dneska sou hratelní, dneska by to šlo aj zkouknout, aspoň první třetinu, jak to bude vypadat.
mountain píše: Trashers dneska sou hratelní, dneska by to šlo aj zkouknout, aspoň první třetinu, jak to bude vypadat.
:yes: dneska musíme vyhrát po 60 minutách...třeba se alespoň trochu zvedne našim hráčům sebevědomí...
Úžasné, dvě minuty se na to dívám a už sem nasraný!
První střela Trashers = gól, zmatek po buly ve vlastní třetině a taková spíš náhodná střela backhandem přímo do šibenice.
Druhá střela Trashers = 95% gól, Mike sice break chytil, ale dorážku zastavil skluzem nohou Ranger. Start výborný opravdu...
Pak naše přesilovka - nechápu to komando: Marty,Vinny,VinnyP, Malone, Recchi, 5 útočníků, přičemž Recchi a Marty hrajou na modré....

Jenom doplním, lajny hrajou takto:

Prospal - Lecavalier - St.Louis
Malone - Halpern - Recchi
Pettinger - Stamkos - Szczechura
Craig - Jokinen - Hall

Ranger - Mezsaros
Malik - Eminger
Krajicek - Heward

Smith
Já na to nemám nervy fakt , Márty by měl trénovat střílení na prázdnou bránu :!:
3:2 pro Trasher po první třetině....a to sme 1:2 vedli!
Třeba říct, že ta obrana, to je něco neuvěřitelného. Takových oken a chyb a jenom za jednu třetinu. A ten Malík, tak ten vyčnívá - já nechápu, jaktože on vůbec hraje! Ten měl být na waivers nebo v Norfolku už dávno! Při prvním gólu při tom zmatku taky mohl něco udělat, druhý gól, ten je 100% jeho, nejenže pod tlak jsme se dostali díky jeho špatné rozehrávce, ale navíc dorážejíci hráč byl jeho a byl tam úplně sám před bránou. Výsledek -2 po jedné třetině, má slušně našlápnuto. U třetího už nebyl, ale taky nechala zas obrana úplně volného hráče přímo před bránou.
A Marty, stejně jak minulý zápas si měl 3/4 brány volné, tref to taky někdy :wink:
Ach jo, ještě se hecnu na jednu třetinu, ale beztak se mi jen potvrdí co jsem napsal výš....

EDIT: snažil jsem se být nevysazený na Malíka druhou třetinu, ale to prostě nejde! Přečíslení 2 na 1, kdo propadl a chybí tam? Dva hráči mu projeli do brejku, jednou to skončilo faulem. Dvakrát se přes něho hráč dostal kličkou, zase to jednou skončilo faulem. A to píšu jenom co si pamatuju....nejhorší hráč večera, bezkonkurenčně!
Stav stejný, můj tip je že nevyhrajem, protože směrem dopředu je to ZASE UBOHÉ. Pamatuju si jednu šanci za celou třetinu. Ani v přesilovkách nic, těch 5 útočníků je zoufalá blbost.
Trashers přidají ještě jeden gól a prohrajem 2:4. možná 2:5.
Ach jo, ja vam nevim kde je porad chyba. Takovejch nadanejch hracu ... a nic z toho. Dobre, Malik neMalik, IMHO neni problem ze moc golu dostavame, ale ze jich malo davame. Souperi (vsichni, BUF, ATL, ... kdokoliv) po lede jen litaj, vyhravaj osobni souboje. Kdyz nam se povede nahodou dostat do utocny tretiny tak se nahodi puk za branku kde si ho sebere protihrac, maximalne se tam z toho zrodi zaslapavana a prohrane osobni souboje.

Je to videt i na presilovkach ... sice jsme soupere prestrileli, ale vsechny ty pokusy jsou jasny a citelny, brankar ma krasnej vyhled, zadna prekvapiva prihravka, ... nic. Naopak ATL (a ostatni NYI nevyjimaje) si to posila presne na hul pres cely nase obranny pasmo a mezi nima stojej ctyri statisti. Stojej. Ja to proste nechapu, hracu dopredu prece mame na vyber, nerikejte mi ze neumej zahrat aspon na stejny urovni jako souper kdyz uz ne na lepsi ? Takhle ... prijde mi to jako tym z nizsi ligy :verysad: .

Berme to pozitivne, treba budeme mit dalsi jednicku draftu ;-)
Viete, že by som sa nehneval, keby ste prepadli aj v draftovej lotérii? :-D Veľmi mi je ľúto hráčov Tampy, teda najmä tých letných posíl. Sú to všetci skvelí hráči, ale jednoducho v tej Tampe sa nemôžu zlepšovať. Škoda najmä Meszároša a Malonea.

Inak dnes sme mohli vyhrať aj vyšším rozdielom, ale na druhú stranu nechýbalo veľa, aby došlo aj k predĺženiu. Lehtonenovi odporúčam, aby neskúšal strieľať na bránu, lebo po tej jeho zblokovanej prihrávke som dostal skoro infarkt. Mimochodom Tampe by sa hodili hráči, ktorí sa vedia trafiť aspoň do prázdnej brány :).
My tu obranu máme sladěnou s útokem dokonale. Pokud dostanem málo gólů (Avs), tak zase málo dáme. Pokud dáme na nás relativně dost(Trashers), tak zase dostanem o jeden víc. A ty góly jsou zbytečné naprosto, ten 4. sem neviděl (ikdyž byl Malík na ledě, takže se dá lecos odhadnout), ale ty první tři určitě byly po zbytečných chybách. S Trashers šlo na ty 3 góly co sme dali vyhrát. Měli sice (do 2.třetiny co sem viděl) víc šancí, ale Mike pochytá hodně. Udělat o jednu blbou chybu míň, nebo ještě líp, mít je jednoho Malíka míň, tak je veselejc.
Taky ty přesilovky byly přesně jak říká safa....my dáme 1/6 a to ještě takový náhodný gól, Trasher 2/4.
V té hře u mantinelů má taky safa pravda, též sem si toho všiml, že tam nevybojujem nic.
Ve třetí třetině jsme asi teda začali hrát (to brzo teda), 24-6 na střely, ale STEJNĚ tu třetinu nevyhrajem. To je fakt zmar už.
Pokud chcem hrát playoff, tak leda začít hrát v AHL, tady už je to zabité.
9523 příspěvků
Seřadit podle:
Ve fóru je celkem 0 uživatelů :: 0 registrovaných a 0 skrytých (založeno na uživatelích aktivních během poslední 3 minuty)
Nejvíce zde současně bylo přítomno 58 uživatelů dne stř 03. dub 2013 21:57

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé
1998 NAGANO