:o
Tampa Bay Lightning uvažuje o výmene jedného zo svojich kľúčových hráčov
Martina St. Louisa. Nevysoké pravé krídlo bolo hlavným strojcom víťazstva Tampy v Stanleyho pohári v roku 2004, dnes je však jeho lukratívna zmluva (31,5 milióna USD na 6 rokov), ktorá bude platiť ešte dva a pol roka, pre klub z Floridy záťažou. "Blesky" by si chceli uvoľniť priestor pod platovým stropom a priviesť do tímu mladých talentovaných hráčov.
Najväčším záujemcom o služby tridsaťtriročného hráča je Pittsburgh Penguins, ktorý hľadá rýchleho a presného strelca na krídlo prvého útoku s centrom Sidneym Crosbym, pretože letná posila Miroslav Šatan nádeje klubu nenapĺňa. Možnou kompenzáciou pre Tampu sa podľa agentúry TFP môže stať Jordan Staal. Dvadsaťročný center, ktorý bol dvojkou draftu v roku 2006 a po tejto sezóne mu končí nováčikovský kontrakt, je v tíme "tučniakov" až tretím centrom za Crosbym a Malkinom.
(hokejsk)
edit: Realizačný tím hokejového tímu Tampy Bay Lightning sa pokúsi dať dokopy frustrovaný kolektív jeho hokejistov v najbližších dňoch na tréningovom sústredení. Tampa má k dispozícii najdlhšiu pauzu medzi dvoma zápasmi NHL v sezóne a nedávno vymenovaný kouč Rick Tocchet musí dať mužstvo dokopy v prvom rade psychicky. Štvordňové "hluché obdobie" však neprospieva všetkým, slovenský obranca
Andrej Meszároš by namiesto tréningov bral ďalšie zápasy.
Odchovanec považskobystrického hokeja patrí medzi hráčov, ktorí nie sú nadšení tým, že musia počas nasledujúcich dní príliš často rozmýšľať nad uplynulými nevydarenými vystúpeniami.
"Čo sa mňa týka, ja by som hral radšej každé dva dni zápas. Najmä, keď prehrávam, tak nechcem mať dlho plnú hlavu nešťastného stretnutia. Chcem si len pozrieť video, poukázať na chyby, diskutovať o tom krátko a znovu ísť na ľad, aby som tie chyby odstránil. Teraz máme zopár voľných dní, snáď si precvičíme lepšie presilovky a oslabenia aspoň," povedal momentálne jediný Slovák na súpiske "bleskov" Meszároš.
Momentálne sú Bolts v ťažkej výsledkovej letargii, s Tocchetom ako hlavným koučom sa negatívny odkaz z krátkej éry Barryho Melrosea nevytratil a mužstvo prehráva naďalej. Po dni voľna sa počas tých nasledujúcich naskočia do "minikempu".
"Už mám jasno v tom, čo chcem robiť počas trojdňového sústredenia. Bezpochyby tam ale bude veľa nacvičovania herných situácií," priblížil program hokejistov na nasledujúce tri dni Tocchet v denníku Tampa Tribune. Určité pozitíva v súťažnom oddychu vidí Meszárošov kolega z obrany Steve Eminger:
"Z určitého hľadiska je lepšie po prehre hneď ísť znovu 'do ringu'. Ale na druhej strane sa môžeme pozrieť smerom dozadu, čo sa doteraz dialo a koľko ešte ostáva do konca sezóny."
Pod vedením Toccheta má Tampa bilanciu 2 výhry 11 prehier a 4 prehry za jeden bod a momentálne "líže" dno Juhovýchodnej divízie, pričom jej bodový zisk 22 bodov je najslabší v celej lige spolu s dvojicou Atlanta, NY Islanders. Zmenu ovzdušia v kabíne môže navodiť najbližší zápas Bolts, vo štvrtok privíta Tampa na vlastnom ľade "zriedkavého" hosťa zo Západnej konferencie z Colorada
(hokejportal)