Chtěl jsem počkat ještě zápas ale OK. Jsme v polovině sezóny a po 40ti utkáních máme 49 bodů což je pro mě hranice spokojenosti (41z/50b - 82z/100b), ale jak už řekl dříve Ohlund - ta superforma je pryč.
Před sezónou tu ale bylo hodně otázek a zameřil bych se spíš na ně
Vedení týmu: V létě zažili Canucks pořádnej průvan. Gillise nahradil Linden s Benningem, Tortorellu Desjardins a já osobně si tyto změny nemůžu vynachválit. Vyřešili jsme slabiny, draft dopadl skvěle, tým je mezi postupujícími do PO. + omlazení kádru (Horvat 19, Vey 23, Sbisa 24, Bonino 26, Dorsett 27).
Jsou už Sedini tak staří?: Dvojčata nám stárnou a jejich výkony šly rok od roku dolů, ale loni přišel velkej útlum. Důvod? Ukázalo se, že spoluhráč. Trápícího se Burrowse nahradil Vrbata, chlapci se probudili a znovu pravidelně bodují
Alex Burrows: Rozpuštění lajny Sedin-Sedin-Burrows pomohlo i Alexovi a po přesunutí do 2. brázdy se stává znovu nebezpečným. Nebudu, ale skrývat, že bych se ho vzhledem k jeho smlouvě a věku rád zbavil obzvlášť, když se na tento post úspěšně tlačí o 10 let mladší Vey.
Druhý centr: Po odchodu trápící se opory Ryana Keslera tento post obsadil Nick Bonino, kterého jsem si po 20ti zápasech nemohl vynachválit, ale skvělá forma ho opustila a do statistik se zapisuje už jen sporadicky. Keslera nám sice nenahradí, ale než se v NHL dostatečně zaběhne Bo postačí. + jeho kontrakt
Alex Edler: Po katastrofální sezóně s -39ti na kontě dostal druhou šanci a využil ji. Ve statistice +/- je z beků nejlepší (+5), stejně jako v bodování 13(4+9). Ikdyž ty body nejsou to na co jsme u něj byli zvyklí je naším nejlepším obráncem.
Brankoviště: Eddie Läck ještě nebyl připravenej na post jedničky takže Benning nic neriskoval a v létě podepsal na 3 roky vítěze Vezina Trophy - Ryana Millera. Výkony na Vezina Trophy sice nepředvádí, ale stále dokáže být rozhodujícím faktorem zápasu (ať už pro nás pozitivním nebo negativním

). Vzhledem k postavení mužstva v tabulce jsem s ním spokojenej, ale na Miller Time pořád čekám
Draft: S Reinhartem to i přes velkou snahu nevyšlo, ale i tak je ,,aspoň,, Virtanen náš

Dále jsme si zajistili služby nejlepšího golmana (Demko) na draftu a nadějných obránců (Tryamkin, Forsling) v pozdějších kolech. + McCann z 24. pozice.
Nějakej větší rozbor bych si nechal až po sezóně, ale zatím u mě vládne stále spokojenost ikdyž ta forma jde dolů. Produktivita útoku je skvělá a jsme v horní polovině ligy - čekal jsem spíš boj o TOP picky. Upřímně ale s PO spíš nepočítám