Máme i vlastný discord server: https://discord.gg/fgWjDdg2rE?

PITTSBURGH PENGUINS

Diskuze o jednotlivých týmech nejkvalitnější hokejové ligy na světě.

Pustil jsem si prvni faul a musim konstatovat, ze Crosby je posvatna krava. Absolutni vysmech. Ani jsem nemel chut si poustet ty dalsi..
To snad nemate zapotrebi..
Tak jo devátá výhra v řadě, dneska jsem měl trochu obavu, nebot se mi zdá, že Jackets hrají doma dobře a moc golů nedostávají, naštěstí hned první třetina rozptýlila všechny obavy. A to jsme nastoupili bez Malkina a samozřejmě Staala. Konečně se podařilo dát i více golů. Jinak Sidney je bezpochyby aktualně nejlepší hrá ligy a navíc v hot formě. Bodoval popatnácté za sebou což je opravdu uctyhodná bilance, navíc si při ní drží průměr více jak dvou bodů na zápas (31). Navíc je fajn že se trefil i obránce martin. V dalším týdnu nás postupně čekají Devils,Toronto a Buffalo, tak jsem zvědav zda někdo dokáže zastavit tento řítící se vlak.
Tak zapas jsem vyjimecne nevidel, skoda mohla to byt celkem sranda a komedie... Priznam se, cekal jsem vcelku pohodovou vyhru, ale ze to bude az takovy masakr, to tedy ne. Columbus nas tedy ani poradne neproveril. Vzhledem na to, ze to nebyl pro nas zadny ostry test, tak tuhle vyhru ani nijak neprecenuji, jen takova splnena povinnost. Chtelo by to ted asi nejaky zapas s WSH nebo DET, aby se ukazalo jestli skutecne jsme az takhle famozni.

Takze 7-1 po 2.tretine, to je ale narez. I kdyz Mason byl hruzostrasny, takove goly se nevidi ani v juniorce. Crosby opet predvedl luxusni tec, v tomhle nema v lize konkurenci, i kdyz on ji vlastne nema momentalne temer v nicem :D . Just too good, unstoppable... Jedina vec, ktera ma desi. Co s nama bude, kdyz se Sid nahodou zrani? Tenhle team sice neni spatny ani bez Sida, ma zdrave jadro, ale prece jen je na Crosbym uz podvedome extremne zavisly. Musime se jen a jen modlit, aby Sid vydrzel a aby ho nekdo poradne nesundal, protoze svymi momentalnimi vykony si Sid o to proste koleduje :scare: .

A team taha neuveritelnou snuru, mohli by jsme to snad jeste trosku prodlouzit, i kdyz lehke to nemusi byt ani ted proti New Jersey. Doufam, ze prave neoblibeni Devils nas ted nezchladi, to by byl vazne neprijemny paradox. Ale tak, snad ne.
Takze dnes bude v Pittsburghu rozloucka s Billym Guerinem, ktery oficialne oznamil ukonceni kariery ve veku 40 let. A skoncil jako Penguin... Byl to srdcar. Je to asi trosku skoda, Billy porad neco v sobe mel a v nekterych tymech by snad mohl byt urcitym prinosem.. Tak verim, ze mu alespon pripravime ovace a ze mu dame pekny darek v podobe vyhry nad Devils...

“We were only here in Pittsburgh a short time but my family and I developed such a deep connection to the city, the team and the fans,” Guerin said. “It was amazing. From ownership and Ray Shero to the coaching staff and trainers, from my teammates to the arena workers to the people in the stands, they all treated us in such a first-class manner. It was an extremely positive experience. We all agree that retiring as a Pittsburgh Penguin is the perfect thing to do.”

Thank you Billy G!

Obrázek
:| Symbolické. Rozlúčka s tímom v ktorom hral naposledy v zápase s tímom, v ktorom začínal a to v hale, v ktorej nikdy nehral... A myslím, že srdcový záchvat nedostane, keby Pens nejakou náhodou porazil jeho materský klub. :roll: :giggle:

A skončil ako Flyers tryout... :-P
:thumbsup: U nás sice hrál jen krátce ale jeho stopa na cestě za Pohárem je nesmazatelná. Sám v prohlášení uvedl, že tady sice nepůsobil tolik času ale hráči, vedení, město a fanoušci mu přirostli k srdci. Poku dobře vzpomínám, tak působil v New Jersey, Edmontonu,Bostonu,Dallasu,St.Louis,San Jose, Islanders a Pittsburghu. Byl to bojovník a hlavně sympaták. Jinak 429 golů a 856 bodů.
Takže zbývá dodat: Thank you Billy and good luck! :good:
Dnes opet bez Malkina... Nema to asi smysl, aby se na lede trapil a nehral na 100% jak tomu uz bylo v jeho predchozich zapasech.

Jinak Bylsma zduraznil, ze ma z dnesniho zapasu proti NJD takovou malou nocni muru. Ze hrajeme proti trapicimu se, ale kvalitnimu teamu, ktery ale ma potencial a ktery uz potrebuje konecne neco dokazat a chytit se. Oni hokej porad hrat umeji a na nas si muzou jakz-takz verit, my porad mame po lonske sezone z techhle Dablu tak nejak podvedomy strach... Bylsma se taky obava, aby jsme neletali prilis vysoko v oblacich a nepodcenili trapici se Jersey, ze samo se to nevyhraje... Proste, velky pozor na tenhle zapas!
Tak koniec kariéry :| Ja budem na neho pekne spomínať,vďaka Bill :smile03: :yes:
PIT-NJD 2-1

Tedy 10.vyhra v rade, 13. neprohra v rade a jsme 1. v NHL !

Vydrena vyhra, ale pocita se. Komplex z Devils je snad uz nalomen... Devils ale podle mych ocekavani dost kousali a byly nam absolutne dustojnym souperem. Kazdopadne my jsme dnes zahrali trosku nas podprumer, nebylo to s takovou lehkosti jako v predchozich zapasech a prupastny tabulkovy rozdil ani nebyl prilis badat. Vepredu nam chybela vetsi myslenka a agresivita, presilovky i s trochou smuly neklaply. Jedine co zustalo byla spoluprace Crosby-Kunitz (oba 1+1), ktera dnes zaridila obrat. Nastesti obrana fungovala opet velmi dobre, Devils pomohli i vychylenou koncovkou a podrzel opet Fleury. Na druhe strane byl pro zmenu vyborny Hedberg. A vubec, New Jersey kdyby alespon takhle jako dnes hralo porad, tak asi neni na samem dne ligy.

Nevim no, nebylo to dnes sice od nas nic extra a jsme schopni podavat lepsi vykony, ale tak chybeli Malkin se Staalem, kteri uz v dohledne dobe k dispozici budou a to bude velky rozdil. A schopnost vyhravat i kdyz se nedari podle predstav, to je znak velkych muzstev :frajer2:
Ten Crosby je fakt prase :-D Letos to vidim tak na 130 bodu :thumbsup:
leo píše:Ten Crosby je fakt prase :-D Letos to vidim tak na 130 bodu :thumbsup:
No a to mel Sid letos relativne pomalejsi rozjezd, pokud bude pokracovat v techhle vykonech, co predvadi ted (napr. poslednich 16 zapasu ma 18+15, poslednich 5 zapasu ma 9+2...), tak muze mit jeste vic. A to se nachazime v defenzivnejsi hokejove ere... Kolik bodu by Crosby mohl sbirat, kdyby hral pred 20-ti lety a jeste v nejake lepsi formaci?

Ono, aby jsem zas klukum nekrivdil, tak i tahle nase 1.formace Kunitz-Crosby-Dupuis ma urcitou dobrou chemii :yes: , to ano. Nikdy predtim takhle dobre nehrali, je videt ze uz jsou za tu dobu spolu dost dobre sehrani. Velky kredit jde i pro Kunitze, sice Chris neni zadna hvezda... Ale je to jeden poctivy spolehlivy chlapik, ktery kazde stridani jede naplno, dobre brusli, brani, jde do brankoviste a dokaze i jakz-takz chapat Crosbyho myslenky, nebo mu predlozit dobrou prihravku.

Pascal Dupuis, to je uz trosku horsi verze... Maka i on, to ano, zodpovedne brani a dela cernou praci a tim padem odpada cast techhle povinnosti Crosbymu. Ale kolikrat mame nadejne rozjetou akci, Pascal muze prihrat lepe postavenemu Crosbymu, ktery by mohl byt z techhle pozici samozrejme smrtelne nebezpecny... Ale Dupuis porad jenom strili, a to ze vsech moznych uhlu... V tomhle je desny individualista a v podstate pro neho pojem "prihravka" ani neexistuje.

Alespon dostava Sid idealni zaklad od obrancu, z toho hodne profituje. Ta rozehravka je temer bezvadna a proto nemame vubec problem s prechodem do utoku, takze hodne casu travime v utocne tretine a muzeme aplikovat svuj typicky cycling. Tam jsou Crosby ale i Kunitz extremne silni na puku, vydoluji spoustu puku, z ceho jsou nejake ty strely od modre, trosku to pokroutime a on si Sidney uz nejakou tu dorazku nebo tec casto najde protoze ma excelentni vyber mista. :yes:
Atlantik píše:
leo píše:Ten Crosby je fakt prase :-D Letos to vidim tak na 130 bodu :thumbsup:
No a to mel Sid letos relativne pomalejsi rozjezd, pokud bude pokracovat v techhle vykonech, co predvadi ted (napr. poslednich 16 zapasu ma 18+15, poslednich 5 zapasu ma 9+2...), tak muze mit jeste vic. A to se nachazime v defenzivnejsi hokejove ere... Kolik bodu by Crosby mohl sbirat, kdyby hral pred 20-ti lety a jeste v nejake lepsi formaci?
To je sice pravda ale Pens nebudou vyhravat vecne a Crosby si tuto fantastickou formu taky neudrzi...Myslim ze 130 bodu je na tuhle dobu excelentni vykon :thumbsup: Kolik bodu by sbiral za dob Gretzkyho a Lemieuxe me nezajima protoze v te dobe mel hokej k dokonalosti daleko :yes: Propracovanosti je lepsi vyraz :) Me by naopak zajimalo kolik bodu by sbiral Gretzky a Lemieux ted :-P
Jasne leo, da se to s tou erou brat i takhle a asi je to i lepsi pohled :) Ono v podstate mne stejne slo jen o jedine, totiz porovnat Crosbyho s Gretzkym nebo Lemieuxem, kdyby meli stejne podminky. Jestli uz za "spolecneho jmenovatele" vemes soucasnost nebo minulost...

Ja jsem se zaprisahl, ze Crosby u me nikdy nedosahne uroven Lemieuxe(a tim padem i Gretzkyho) a porad si za tim samozrejme i stojim.

Ale, to co ted Sid predvadi, to je stejne neco neskutecneho. Navic, porad se zlepsuje... A vzhledem k tomu, ze Maria jsem uz nezastihl na uplnem vrcholu slavy (NHL sleduji cca. od roku 1996, jinak mam mladeho Lemieuxe jen na videu), tak muzu rict ze takove vykony jako ted predvadi Sid jsem zatim jeste od te doby co sleduji NHL pravidelne, nevidel. Ale tak, zas bych to nemel uplne precenovat a prehanet, je fakt ze tohle je asi maximum co kdy Crosby muze hrat a ze mu tahle forma asi porad takhle nevydrzi.
Atlantik píše:Jasne leo, da se to s tou erou brat i takhle a asi je to i lepsi pohled :) Ono v podstate mne stejne slo jen o jedine, totiz porovnat Crosbyho s Gretzkym nebo Lemieuxem, kdyby meli stejne podminky. Jestli uz za "spolecneho jmenovatele" vemes soucasnost nebo minulost...

Ja jsem se zaprisahl, ze Crosby u me nikdy nedosahne uroven Lemieuxe(a tim padem i Gretzkyho) a porad si za tim samozrejme i stojim.

Ale, to co ted Sid predvadi, to je stejne neco neskutecneho. Navic, porad se zlepsuje... A vzhledem k tomu, ze Maria jsem uz nezastihl na uplnem vrcholu slavy (NHL sleduji cca. od roku 1996, jinak mam mladeho Lemieuxe jen na videu), tak muzu rict ze takove vykony jako ted predvadi Sid jsem zatim jeste od te doby co sleduji NHL pravidelne, nevidel. Ale tak, zas bych to nemel uplne precenovat a prehanet, je fakt ze tohle je asi maximum co kdy Crosby muze hrat a ze mu tahle forma asi porad takhle nevydrzi.
Ja teda nejsem zadnej fanatickej fanda Crosbyho ale nevidim jedinej duvod proc by nemohl jednou dosahnout urovne Gretzkyho a Lemieuxe...A to ze Sid ted predvadi sve maximum taky neni nikde psane...vzdyt je mu teprve 23 a sbira zkusenosti :smile03:
Taktiež si myslím, že Atlantik vedome podceňuje jeho výkonnostný strop. Je to excelentný hráč. Že nie je taká osobnosť ako Lemieux je jasné, že sa ňou nikdy nestane pravdepodobné, ale už teraz pomaly badám nejaké signály, že sa mení a mne to vyhovuje. A to musím skonštatovať ako u Crosbyho, tak u Ovechkina. :yes: Pridávam WC2011 videá pre fans:

Tak ze zrovna ja vas budu krotit v souvislosti s mym oblibenym Sidneym? :D Zajimave... Ale je fakt, ze Sid na sobe dre a trenuje neustale, on sam nejlepe vi, kde jeste ma rezervu a co jeste muze zlepsit. U Sidneyho me uz asi neprekvapi nic, je pro nas jako dar z nebes. Ale da se realne jeste neco zlepsit? Ano, neco jeste asi ano... Strelba ze stredni vzdalenosti napriklad, i kdyz ani tohle neni nejak vyrazna slabina Crosbyho... Pokud se jeste zlepsi i v tomhle nebo v necem dalsim, tak to uz bude pomalu dokonaly hokejovy robot.

Ale zas tak jednoduche to nebude, ja budu maximalne spokojeny pokud si Sid udrzi tu uroven, co predvadi letos, zustane konzistentni a stabilni ve vykonech. To postaci, vic nam neni potreba :smile03:

Jen tak mimochodem, dalsi takovy zodpovedny dric u nas, ktery na sobe neskutecne pres leto zamakal je Kris Letang. Letang uz dokonce vede hlasovani vsech obrancu do All-star game(ne ze by me All-star game nejak extra zajimala, ale podle me to Kris vede naprosto zaslouzene a pocta to kazdopadne je), celkove je Letang druhy prave za Crosbym. A nebyt letos neskutecneho Letanga, tak ani Crosby az takhle neradi. Je to jedno s druhym...
Getzo parádne videá :roll: :yes:
a to keď som vyzdvihoval letanga tak 2 roky dozadu, tak aj ty atlantik si hovoril, že z neho nič nebude, že nikdy nenahradí gonchara
Ja ze jsem Letangovi neveril? Ufff, Lubo neblbni, to nemuze byt pravda! :D To jsem musel byt pod vlivem omamnych latek, pokud jsem tohle nekdy napsal. Ja jsem Krise od zacatku mel v oblibe a videl jsem ze v nem je neco extra. Uz hooodne davno jsem tvrdil, ze je to obrance s all-star potencialem, fakt jo!

Jen tak namatkove, 12.2.2009, Penguins-Sharks 2-1(SO), k zapasu jsem krome jineho napsal: "Specialne musim vyzvednout Letanga, ten kluk ma obrovsky talent a je brilantni bruslar".
Ja som práve zistil, že to možno bolo na pensweb.com :D
PIT-TOR 5-2

Povinna vyhra, jeste to tak, aby nas Leafs porazili u nas i napodruhe, to tedy ne panove... Prvni dve tretiny jsme hrali famozne, cely team, ale specialne Crosby(dalsi 2 kusy), Kunitz(3 krasne asistence, hral skvele) a pak sehrana 3. formace Conner-Letestu-Kennedy. Bylo 4-0 a uz jsme to pak podcenili. 3.tretina odflaknuta, vic jsme se tam rvali jak hrali, ale Fleury nekolikrat podrzel za stavu 4-2, pak to Letestu uzavrel na 5-2 a bylo hotovo. Zapas byl hodne emotivni, Leafs hodne provokovali a my jsme jim na to ochotne skakali. Meli jsme i odvetu slavne bitky Engelland-Orr, opet vitezne pro Engyho. Pak Godard do krve serezal Rosewilla, Komisarek ukazal svuj "charakter" na Ruppovi, Crosby a Asham si dovolovali na kamarada Colbyho Armstronga.

Neporazitelnost pokracuje, uz ani nepamatuji kdy jsme to vlastne naposledy prohrali :frajer2:

Ted nas proveri match v Buffalu a pak vzhuru vyrabovat led Philadelphie!

Obrázek

Tohle byl ten slavny round 1 :D
Taky už nevím co je to prohra :scare: . Jinak se jedná o 11.výhru za sebou. Je to nejdelší klubová serie od roku 1992-93. Tehdy z toho nakonec bylo 17 vyher za sebou což je platny rekord NHL. Tehdy to samozřejmě vytvořila parta okolo Jágra a Lemieuxe. Sidney září, jak jen zářit může. Zase dva goly a 17.zápas za sebou bodoval. Consolem se už nesl pokřik M!V!P! :good:
Mám otázku. Nevyužije Shero zohratosti tretieho útoku Conner--Letestu--Kennedy a nevymení Staala a prípadne Goligoskiho za krídla? Je síce pekné, že sa Crosbymu teraz darí, s tým ale nemôžete rátať večne. Okrem toho, PO je iná súťaź, sami ste videli, ćo spravila dôrazné bránenie Crosbyho, prípadne Malkina s ich krídlami. Minmálne jeden krídelník, ktorý by nebol závislý na centrovi bysa vám šikol. Strata by to nebola, keďže Staal nehráva, napriek tomu si vediete skvele a za Goligoskiho máte náhradu vo vlastnom systéme.
mt-svk píše:Mám otázku. Nevyužije Shero zohratosti tretieho útoku Conner--Letestu--Kennedy a nevymení Staala a prípadne Goligoskiho za krídla? Je síce pekné, že sa Crosbymu teraz darí, s tým ale nemôžete rátať večne. Okrem toho, PO je iná súťaź, sami ste videli, ćo spravila dôrazné bránenie Crosbyho, prípadne Malkina s ich krídlami. Minmálne jeden krídelník, ktorý by nebol závislý na centrovi bysa vám šikol. Strata by to nebola, keďže Staal nehráva, napriek tomu si vediete skvele a za Goligoskiho máte náhradu vo vlastnom systéme.
Ja tedy nejsem za zadne vymeny... Proc menit, kdyz nam to funguje? jeste doplnime Staala, Malkin se presune na kridlo a bude to. Kunitz hraje paradne, s Crosbym si rozumi, tady taky neni problem. Verim, ze s Crosbyho prinosem muzeme ratat stabilne, neverim ze ho jeste nekdo kompletne vygumuje, Sid je lepsi nez kdykoliv predtim a prakticky nebranitelny. Mame jeste nejaky mensi prostor pod stropem a ten by jeste mel byt vyuzity na prichod kridelnika na deadlinu( neco lepsiho misto Dupuise snad). Conner-Letestu-Kennedy to masti skvele, to je obrovsky bonus pro nas, porad to toci v utocnem pasmu... Pohoda proste. Takze ja zasadne nejsem za zadne zmeny, hrajeme vyborne a to jeste nejsme kompletni, takze neni duvod to rozbijet.

Ale vis co? Zrovna ted jsem objevil, ze mozna nejsi az tak mimo misu a ze se spekuluje o vymene centra(Staala). Sice ja osobne tomu neverim, ale tady to mas http://www.thefourthperiod.com/news/pit101205.html Pokud by i byla vymena Jordana mozna, tak urcite jen a jen za vysokou cenu, GM Sherovi bezvyhradne verim.

jeste co se tyce Goligoskiho, tak on je kvalitni hrac s pomerne velkou hodnotou a s potencialem jeste napredovat. Hraje dobre, i kdyz u nas je momentalne az 5.obrance! Ale nemuzeme si dovolit menit obrance, tahle obrana MUSI zustat tak jak je, klape jak hodinky a navic, kdyz se nekdo zrani neni to pro nas katastrofa. Vymenou Goligoskiho by jsme ale ztratili v obrane "depth" a kazde dalsi zraneni by uz mohlo mit velke nasledky.
Atlantik píše:
mt-svk píše:Mám otázku. Nevyužije Shero zohratosti tretieho útoku Conner--Letestu--Kennedy a nevymení Staala a prípadne Goligoskiho za krídla? Je síce pekné, že sa Crosbymu teraz darí, s tým ale nemôžete rátať večne. Okrem toho, PO je iná súťaź, sami ste videli, ćo spravila dôrazné bránenie Crosbyho, prípadne Malkina s ich krídlami. Minmálne jeden krídelník, ktorý by nebol závislý na centrovi bysa vám šikol. Strata by to nebola, keďže Staal nehráva, napriek tomu si vediete skvele a za Goligoskiho máte náhradu vo vlastnom systéme.
Ja tedy nejsem za zadne vymeny... Proc menit, kdyz nam to funguje? jeste doplnime Staala, Malkin se presune na kridlo a bude to. Kunitz hraje paradne, s Crosbym si rozumi, tady taky neni problem. Verim, ze s Crosbyho prinosem muzeme ratat stabilne, neverim ze ho jeste nekdo kompletne vygumuje, Sid je lepsi nez kdykoliv predtim a prakticky nebranitelny. Mame jeste nejaky mensi prostor pod stropem a ten by jeste mel byt vyuzity na prichod kridelnika na deadlinu( neco lepsiho misto Dupuise snad). Conner-Letestu-Kennedy to masti skvele, to je obrovsky bonus pro nas, porad to toci v utocnem pasmu... Pohoda proste. Takze ja zasadne nejsem za zadne zmeny, hrajeme vyborne a to jeste nejsme kompletni, takze neni duvod to rozbijet.

Ale vis co? Zrovna ted jsem objevil, ze mozna nejsi az tak mimo misu a ze se spekuluje o vymene centra(Staala). Sice ja osobne tomu neverim, ale tady to mas http://www.thefourthperiod.com/news/pit101205.html Pokud by i byla vymena Jordana mozna, tak urcite jen a jen za vysokou cenu, GM Sherovi bezvyhradne verim.

jeste co se tyce Goligoskiho, tak on je kvalitni hrac s pomerne velkou hodnotou a s potencialem jeste napredovat. Hraje dobre, i kdyz u nas je momentalne az 5.obrance! Ale nemuzeme si dovolit menit obrance, tahle obrana MUSI zustat tak jak je, klape jak hodinky a navic, kdyz se nekdo zrani neni to pro nas katastrofa. Vymenou Goligoskiho by jsme ale ztratili v obrane "depth" a kazde dalsi zraneni by uz mohlo mit velke nasledky.
Malkin je ale oveľa platnejší na centri ako na krídle, podľa mňa by bolo dosť nerozumné to meniť.
Ku Crosbymu a Kunitzovi. Kunitz funguje len preto, lebo funguje Crosby, ktorého ale môže zónová obrana ľahko vymazať, v PO sa hrá iný štýl. A čo potom Kunitz? Nič.
Moźno by ste sa ale mohli pokúsiť o Frolova, nevyšiel by vás draho a s Malkinom si skvele rozumie. Okrem toho má zmluvu na rok, takže ak by hral tužku, nemusíte ho na budúcu sezónu podpísať.
6377 příspěvků
Seřadit podle:
Ve fóru je celkem 0 uživatelů :: 0 registrovaných a 0 skrytých (založeno na uživatelích aktivních během poslední 3 minuty)
Nejvíce zde současně bylo přítomno 58 uživatelů dne stř 03. dub 2013 21:57

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé
1998 NAGANO