Máme i vlastný discord server: https://discord.gg/fgWjDdg2rE?

TAMPA BAY LIGHTNING

Diskuze o jednotlivých týmech nejkvalitnější hokejové ligy na světě.

steve eminger je v současnosti v obraně určitě lepší než carle, ale ten je zase hdně šiovný vepředu, uvidíme jak se bude matt vyvíjet, pokud chtěl ale tampa posílit čistě defenzivu tak se jí to nejméně krátkodobě určitě povedlo
Eminger mi přijde takový neslaný nemastný defenzivní obránce, který by se ale mohl mírně zlepšovat. Naopak v Downiem je potencialu hodně a velmi se mi libí, ale obávám se, že Tampa je pro něj ten nejhorší možný tým pro jeho potencial, do kterého mohl být vyměněn. U nás to měl taky velmi težké, jelikož dobrých utočníků máme až až. Ale v Tampě je na postu útočníka přetlak mnohem větší a proto nechápu přestupní filozofii Tampy. I když v tomto případě jsem velmi rád, jelikož nám příhrála dobrého a hlavně velmi nadějného obránce ;) Aktualně potřebujeme sice posílit obranou fázi hry, do čehož Carle až tak nezapadá.... uvidíme uvidíme...
...měl jsem k tomu napsaný komentář na 10 řádek, ale nakonec sem to radši smazal...
Tak ja sa snad vyjadrim k Emingerovi, kedze som ho mohol dost dlhu dobu sledovat, v Caps mali od meho velke ocakavania, ale nenaplnil ich, mne osobne sa moc nepaci, nikdy nevedel pritvrdit (co moze byt aj dovod jeho odchodu z Philly) zvykol robit velke chyby a s + v tabulke pravdy si nechaval povacsinov iba zdat, ale zase Downie je typ hraca, ktoreho trebars mi potrebujeme ako sol, lebo hrame ako balerinky, tak skoda ze sa nas GM nespamatal skor, urcite ten utocnik bude pre TBL prinosom, otazka znie, ako po tomto dalsom oslabeni bude vyzerat uz aj tak dost slaba obrana Tampy, ale zase som dnes cital, ze sa chysta nejaky trejd za Ohlunda, tak mozno GM vie, co robi :ja_neviem:
Ja si myslim ze pro TB je tohle nevyhodny obchod. Na co kupovala powerforwarda, kdyz uz jednoho ma ( Malone ). A jak tak ctu v tomhle topicu tak je velice oblibeny a klubu prospesny :lol: Holt GM Tampy se asi zblaznil, ale takovy Mike Milbury by z neho mel urcite radost :roll:
Cim dalej som o tom premyslal, tak mi to fakt vyslo ze v TBL riadne prerobili. Fakt mam taky dinvy pocit z vasho noveho GM, ze tusim velmi rad vymiena vasich najlepsich hracov, hlavne ale nadejnu mlad, neviem ale za Kubu, Picarda, Boyla ste mohli ziskat viac a teraz toto, hlavne ze tam maju utocnikov na dva tymi, dakedy si myslim ze hlavnou podmienkou na post GM je demencia v pokrocilom stadiu, uz mi to pripada tak, ze ktorykolvek vacsi fanusik svojho tymu vie daleko lepsie, akeho hraca do tymu potrebuju ako GM
Říkal jsem to už před sezonou a pořád si za tím stojím, že celé nové vedení je banda idealistitckých snílků, kteří ví o hokeji velké kulové a mění/podepisují hráče asi tak, jako já, když sem je za mlada sbíral na kartičkách. Prostě uvažování "hele už jsme 10 dní nikoho nevyměnili, nudím se, musíme něco spáchat....."
Sice u předchozího GM (J.Feaster) jsem taky nesouhlasil s nějakýma krokama, ale to co se děje teď, je už fakt extrém a nesouhlasím ani s jedním (jedině s tím vzít Stamkose v prvním výběru a přivést zpátky Vencu Prospala, ale s tím krokem jen na půl, protože určitě bych ho nepodepsal za tolik peněz na 4 roky, maximálně na 2).
Taky postrádám Tortse, pořád si myslím, že jestli Melrose někdy uměl trénovat, tak to zapomněl a já nevím, jestli má cenu půl sezony čekat, až (nebo spíš jestli) si zase vzpomene....navíc Tortorella měl respekt, věděl, co tým potřebuje a podle toho se taky děly výměny. To, že jsem minulý skončili poslední nebyla vůbec jeho chyba.
Jak to tak sleduju, tak z Tampy před 1-2 sezonama zůstala snad jenom první útok a Ranger...hrůza.
Nehledě na to, že na samotné hráče to musí působit víc než blbě, když se každých 10 dní kopne někdo do řiti a přivede se místo něho jiný hráč....
(sakra zase sem chtěl jenom krátký příspěvek a zase sem se rozepsal, sorry :-) )
Neboj, on se tu Eminger nebo Downie dlouho neohrejou. Nevim esli to buze zrovna Ohlund ale vymena Carla pryc bylo podle meho jen uvolneni rozpoctu pro dalsi trejd. Pocitam ze s Vrbatou, nebo Craigem se muzeme pomalu loucit a aniz bychom se privitali s Emingerem a Downiem (ten by sel stejne do Norfolku i kdyby tu nakrasne zustal) bude balik hracu i s nekolika volbami ruznych draftu odeslan dal ... treba do Ottawy za Luke Richardsona ktereho si GM vybere pro jeho zkusenosti a dobrou defenzivni praci :shock: :x . Nebojte, "show must go on" a kdyz uz je nekdo konecne GM tak musi ukazat ze tu neni jen tk zbuhdarma. Dyk by se jinak o Bolts v novinach ani nepsalo ... budte radi ze takhle aspon vychazeji oznameni o vymenach a nasledne rozhovory :smile03: :cry: :evil:
Eminger nehrál od příchodu do Philly nic moc, takže jeho odchodu fakt moc neželím, se Steevym je to horší. Nevím jestli je TB klub zrovna pro něj, spíše by mu asi seděla Kanada, ale stále lepší než ve Philly, kde by si nezahrál a jeho mimořádný talent by postupně uvadal. Za Matta Carlea jsem hodně moc rád, u nás jistě dostane hodně prostoru aby se nadále rozvíjel.
Je to doma !!! Výkon nebyl vůbec špatný , v obraně jsme hráli spolehlivě , nebyli jsme vylučování častěji než soupeř !!! Což beru jako velké plus :) ovšem hráli jsme 2 x oslabení 5 na 3 , čehož dokázali Flyers 1 x využít . Ale jinak vše ostatní měl neuvěřitelný Smithy , včera chytal opět tak jak ho známe z úvodu sezony !!! Úspěšnost zásahů přes 97 % :-) Steve Eminger se mi hodně líbil , v obraně bezchybný , měl tam dobré věci :thumbsup: navíc +1 bod v tabulce pravdy .Na druhé straně Matt Carle -1 , to byl nemastný neslaný výkon , uvidíme jak bude Steve pokračovat !!! Náš druhý gol byl opravdu nádherný , co dodat . Vinny s Martym to udělali opravdu skvěle :-)

BTW , Gary Roberts první bod :-) včera hrál s Jokinen a Recchim . Hráli opravdu skvěle !!! Hlavně Mark Recchi !!! :yahoo: tahle lajna byla velmi dobrá , doufám že takhle budou hrát i proti Capitals :roll:
Proč nehrál Artyukchin? Právě že ta jejich pětka (ještě s Jussim a Recchim) dávala spolu s první lajnou všecky naše góly a hrávala výborně. Teďka k nim dal Robertse a prej taky dobré....ono je to možná jedno, koho k nim, protože Rechci a Jussi se našli :-) Ještě aby se našla ta naše famózní druhá řada, od které se čekají góly....třeba jí pomoct trejdem:
2.5 mil. máme prej uvoněno jsem četl, Malone bere 4.5 mil., hraje bez prominutí úplné ho*no, to je 7mil, za to by šlo nakupovat/měnit 8-)
Taky jsem se divil že nehrál , na nhlpro je že je zraněnej :?: :!: snad to nebude nic vážnýho ....
mi se výměna zdá taková neutrální...
Z Carleho něco mělo být, ale už minulou sezonu to nebylo ono a letos to byla nutno říct bída. Ovšem je ještě mladý a perspektivní, takže jsme věřil, že z něj něco vyroste...
Eminger by mohl být dobrý do defenzivy, ale určitě to není obránce, který bude hrát přes 20 minut.
O Downiem se ví, že je provokatér, jenže on umí sbírat i body. Je mu teprve 21 a z něj bude podle mě do budoucna velmi dobrý hráč. Takový Sean Avery. Jen jestli u nás vydrží dost dlouho...navíc letos u nás nedostane asi bohužel moc šancí.

Eminger s Carlem už odehráli dnešní zápas, který hráli Bolts vs Flyers. Divím se, že věděli komu mají přihrávat. Nicméně, Eminger si připsal plusový bod, zatímco Carle mínusový...jenže Carle (asi ne tak úplně za výkon) byl odměněn 3rd Star of the game.
Obrázek2:1Obrázek

:clap: :yahoo:

Dva body jsou naše.

1st Period (5:15)

Do dvou brejků se dostal Vinny Lecavalier, ale nepovedlo se mu dát gol.
Obrázek

17:20 Daniel Brier se prosazuje v powerplay 5 na 3. Trefil se po přihrávce Richardse pod Mikem Smithem, který se puk snažil zachytit efektivní rybičkou.

2nd Period (12:5)

Nejen díky počtu střel naše nejlepší třetina.

7:58 Kisinem a mountainem už chválena řada se opět prosadila. Jussi Jokinen, který chytil dobrou střeleckou formu se trefil po nahrávce Marka Recchiho. Tahle spolupráce funguje na jedničku. Tentokráte s nimi hrál v lajně Roberts, který si připsal ke golu taky asistenci. Jeho první bod v této sezoně.
Obrázek
Obrázek

13:55 Marty St.Louis skvěle dojel puk, čímž dostal Bolts do přečíslení 3 na jednoho. Nenehrál přesně, ovšem Lecavalier stihl ještě nahrát Prospalovi, který se trefil a poslal Bolts do vedení 2:1.
Obrázek

3rd Period (5:13)

Ve třetí části sjme se předvším snažili udržet výlecdek, což se nakonec povedlo. Nakonci mohl přidat do prázdné klece pojistku Lecavalier, ovšem ještě se snažil nahrávat a šanci překázali zadáci Flyers. Zápas tak skončil 2:1 ve prospěch Bolts.

1st star of the game-Mike Smith (36/35)
Obrázek

Briere, který byl zraněný se dnes vrátil na led a dokázal skorovat
Obrázek
ObrázekObrázekObrázek

-důležitý divizní souboj
-Caps (7-4-2) jsou před námi o 2 body
-oba týmy mají z posledních 5 zápasů 7 bodů
-nastoupí Olaf Kolzig poprvé proti svým bývalým spoluhráčům :?:
-Tampa vyhrála poslední zápas s Flyers 1:2, Caps vyhráli poslední dva (naposledy 3:1 Rangers)
-v tabulce bodů, golů, asistencí, +/-, vítězných golů v Caps vévodí Semin, na něj si nyní musíme dát ještě větší bacha než na Ovečkina
-z posledních 10 zápasech se 7krát radovali Caps
-HF souboj XruC a spol. :bitka3: leci a spol.

Zápasy v minulé sezoně:

3. 4. 2008 Washington Capitals - Tampa Bay Lightning 4:1
27. 3. 2008 Tampa Bay Lightning - Washington Capitals 3:4p
16. 2. 2008 Tampa Bay Lightning - Washington Capitals 2:3
26. 12. 2007 Washington Capitals - Tampa Bay Lightning 3:2
15. 12. 2007 Tampa Bay Lightning - Washington Capitals 2:3
16. 11. 2007 Tampa Bay Lightning - Washington Capitals 5:2
10. 11. 2007 Washington Capitals - Tampa Bay Lightning 2:5
24. 10. 2007 Washington Capitals - Tampa Bay Lightning 5:3
No velka skoda, ze si dnesny zapas nebudem moct pozriet, lebo to bude hokej, ako ma byt, v diviznych subojoch si nikto nic nedaruje, dolezita je aj vyrovnanost oboch tymov v tabulke, takze dnes do toho pojde kazdy naplno, vitazstvo by ma neskutocne potesilo, aj po predlzeni..
No mňa sa to netýka, takže ja si prajem len jedno. Nech to bude 12. Remíza by bola najhoršou variantou, lebo rozdelenie bodov by znamenalo útek oboch tímov pred Atlantou. Každopádne myslím si, že v tomto zápase budú úspešnejší Bolts (i keď si to vôbec neprajem :sad2: )
mountain píše:Proč nehrál Artyukchin?
... R2 ma vyvrklej kotnik ale prej snad uz zase treningove brusli.
tak nevyšlo to a dostali jsme od Caps pořádně nařezáno :( oba naše goly dal Gary Roberts, ale to je snad jediné pozitivum....
Obrázek
Obrázek

Poprvé od letního přestupu se s novým klubem představil „doma“ německý gólman Olaf Kölzig. Hned v úvodu jej publikum v aréně Verizon Center (17932 diváků) přivítalo potleskem vestoje a bouřlivým skandováním: „Olie, Olie“. :thumbsup:
Obrázek

Hokejisté Capitals ale svého bývalého spoluhráče nešetřili a hned v úvodní třetině mu nasázeli tři branky a prakticky tak rozhodli o osudu zápasu. „Nevěděl jsem, co mohu při vstupu na led čekat. Určitě jsem však netušil, že budeme po první třetině prohrávat 0:3,“ řekl.

„Po utkání jsme se hráčů zeptal: ‚Proč jste začali hrát teprve za stavu 0:3? Proč až tak pozdě?'“ zlobil se na své svěřence kouč Lightning Barry Melrose. „Bylo hodně smutné sledovat, jak si počínají před Kölzigem právě ve Washingtonu. Pro Olieho to byla jeden z nejdůležitějších zápasů v poslední době. Měli by se před ním stydět,“ dodal.

Gratuluji XruCi, získali jste poměrně důležité body...zaslouženě. Snad vám to příště vrátíme :wink:
ObrázekObrázekObrázek

-další divizní souboj, tentokráte bitva o Floridu :!:
-Tampa Bay (5-5-4), Panthers (5-8-1)
-Florida po 6 porážkách naposledy porazila Anaheim 3:1, dokáže najít formu?
-Blesky mají nyní střídavou formu-jendou výhra, jednou prohra...naposledy bohužel důležitý zápas s Caps prohráli
-na straně Tampy bude chytat zřejmě Mike Smith, na druhé straně Craig Anderson
-povinné 2 body-Bolts takového soupeře musí porazit!
-zápasem ukončíme trip po kluzištích soupeřů-zatím jsme získali z 5 zápasů 5 bodů, nyní musí přibýt další dva a nebude to špatné
-z posledních 10 zápasů 4 vyhrála Tampa, 6 krát se radovali Panthers

Zápasy v minulé sezoně:

25. 3. 2008 Tampa Bay Lightning - Florida Panthers 3:1
22. 3. 2008 Florida Panthers - Tampa Bay Lightning 4:2
2. 2. 2008 Tampa Bay Lightning - Florida Panthers 2:3
12. 1. 2008 Florida Panthers - Tampa Bay Lightning 3:5
7. 11. 2007 Tampa Bay Lightning - Florida Panthers 3:1
5. 11. 2007 Florida Panthers - Tampa Bay Lightning 4:3
13. 10. 2007 Florida Panthers - Tampa Bay Lightning 6:4
10. 10. 2007 Tampa Bay Lightning - Florida Panthers 2:1
Tym vyjadrenim o Oliem si ma Malrose ziskal, na druhej strane ho ale asi nakopat do zadku, ako vedie vas klub..dnes som cital, ze dokonca nebol na treninku.
Sakra, týden sem tu nebyl a hned místo toho abych viděl 4 body ze zápasů s divizníma soupeřema, tak je tam nula a skóre 2:8 .... už je to tu, golmani nezachytají na 200%, ale "jenom" na 100% a hned jsou z toho 4 inkasované góly a to je pro naši ofenzívu nemožné překonat.
To, jak diváci přivítali Olieho, bylo velmi sympatické :good:
Z toto tripu co byl jsem čekal/doufal tak 6 bodů, máme 3 a dneska s Wings nevím, jestli k tomu něco přihodíme....kurnik tady ty 4 ztracené a darované body nás budou mrzet :?
XruC píše:Tym vyjadrenim o Oliem si ma Malrose ziskal, na druhej strane ho ale asi nakopat do zadku, ako vedie vas klub..dnes som cital, ze dokonca nebol na treninku.
:arrow: Tampa trénovala bez trenéra

“Občas nastane situace, že hráči už jsou unavení z jeho řečí a on je unavený z těch jejich. Stane se to každému trenérovi,” obhajuje svého nadřízeného Rick Tocchet. “Potřebujete odpočinek, na chvíli od mužstva vypadnout. Nemyslím, že by šlo o něco vážného.”

“Myslím, že moc lidí by ho dneska nemilovalo,” přidal se při komentování celé záležitosti v listu St. Petes Times brankář Lightning Mike Smith. “V kabině zazněla slova, která by asi v zájmu trenéra neměla být vynesena ven. Zazněla z jeho úst, byla to jeho akce. Nechtěl nás dnes vidět a ani my nechtěli vidět jeho.”

Co přesně řekl Melrose svým ovečkám, se zřejmě nedozvíme. Je ale jasné, co ho přivedlo k zuřivosti – mizerné výkony Tampy v prvních třetinách předchozích utkání, především pak v pondělním divizním derby s Washingtonem. Lightning v něm inkasovali za sedmnáct minut tři góly a bylo jasno, jak se budou dělit body.

“A to ještě Smitty skryje hodně problémů ze začátku zápasů,” zdůrazňuje Olaf Kölzig, který na špatném startu proti svým bývalým spoluhráčům také nese podíl. “Každý se musíme podívat do zrcadla a najít motivaci, abychom byli připraveni od prvního vhazování. Možná nás pondělí probudí.”

V to samé doufá i Rick Tocchet. “Možná se hráčům rozsvítí. Řeknou si, nejsem připravený na začátek zápasu, co s tím budu dělat? Mně třeba pomohlo, když se mi povedl pěkný hit nebo jsem při prvním střídání vystřelil na branku. Potřebujeme lidi, kteří dostanou puk do správného prostoru, půjdou tvrdě na branku, pokusí se vybojovat puk. Pokud to bude znamenat, že odehrají deset sekund v pořádném tempu, proč ne…” říká asistent trenéra Barryho Melrose.

Tohle se mi vůbec nelíbí. Zdá se, že Melrose nebyla bohužel ta správná volba...zatím tomu odpovídají výsledky a když vidíte jak se má asi s týmem rád...Navíc to není poprvé...po jednom zápase se s hráči taky vůbec nebavil a jen jim napsal v kolik je další den trénink....zdá se, že on byl krok vedle...Jeho odchodem by se myslím v kabině pročistila atmosféra, takže já bych jej odvolal dokud ještě není pozdě....

Citát dne na nhl.cz:

„Every (Mel)rose has its thorns.“

Webové stránky CBS parafrázují známé rčení, že každá růže má trny.
Obrázek0:4Obrázek

strašný výkon...blbě ztracené body s divizním rivalem... :(

celý zápas jsme tahali za kratší konec...Panthers nás přestříleli 31:24 a co jsme vystřelil na branku, to pochytal skvělý Anderson.

Floridské derby
Obrázek
Obrázek

Mike Smith (31/27)
Obrázek
Obrázek

Craig Anderson (24/24)
Obrázek

no nic...na ten výkon musíme rychle zapomenout a spravit si chuť, co takhle už dneska proti obhájcům SC Detroitu :?:

ObrázekObrázekObrázek

[li]Tampa 5-6-4, Detroit 9-2-3[/li]
[li]Tampa se vrací z 6 zápasového tripu konečně domů[/li]
[li]Bolts jsou momentálně bez formy, posledních 5 zápasů 3 body, Red Wings mají za stejný počet zápasů bodů 6[/li]
[li]Naposledy měli Wings divokou přestřelku s Penguins[/li]
[li]1 bod bych bral dneska všemi deseti[/li]
[li]Tampa ještě nikdy neporazila Chrise Osgooda, měla na to 7 pokusů[/li]
[li]Z posledních 8 zápasů s Detroitem se Tampa radovala 2krát[/li]
[li]Poslední zápas skončil loni 4:2 vítězstvím Red Wings[/li]
HF derby Alex a spol. :bitka3: leci a spol.
K tomu snad jen to, že Melrose na tiskovce dvakrát řekl, že "defense played well" a byla "very good" ... tak já nevím, já tomu hokeji už asi vůbec nerozumím, když very good defense pustí 39 střel a dostane 4 góly, a to ještě na domácím ledě....
9523 příspěvků
Seřadit podle:
Ve fóru je celkem 0 uživatelů :: 0 registrovaných a 0 skrytých (založeno na uživatelích aktivních během poslední 3 minuty)
Nejvíce zde současně bylo přítomno 58 uživatelů dne stř 03. dub 2013 21:57

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé
2006 CAROLINA HURRICANES