Toto je presne to, čo si myslím od začiatku, zároveň ešte silnejšie od momentu, čo Lou na tlačovke sám pred státisícmi divákov povedal, že tá zmluva je de facto zlá. On Kovalchuka nechcel, Vanderbeek áno. Lou je Lou a preto ho tak máme radi, lebo nikdy z Devils nerobil atrapu klubu alá Rags, ale šikovnou politikou dokázal mnohé. Už príchod Kovyho smrdel, to nebol jeho typický ťah. Už prvé vyhlásenie, že z Kovalchuka nikdy neurobí najdrahśieho hráča Diablov tomu nasvedčovalo. Nuž, musím povedať, že nie som nadšený ani v jednom smere.Don't ask me why, but my gut tells me that Lou is kinda of happy about this decision. This was all Vanderbeek and I always thought Lou thought the trade was always a rental. I can't see Kovy being a Devil with a 8 million cap hit. I believe the saga is over and Lou ain't crying about it.
1. nie som nadšený, že VBK sa vôbec mieša GM (a to ešte akému) do remesla.
2. v druhom rade, že Kovalchuk pre mňa stále nie je to najdôležitejšie pre život, avšak nech sa bránim ako chcem, bolo by úžasné ho v tíme mať.
3. v treťom rade už samotné arbitrážne konanie je zbytočné predĺžovanie kauzy, ktoré značne sťažuje Louovu prácu s čistením cap space.
4. nech si to chceme či nechceme priznať, ďalšia najpravdepodobnejšia možnosť, pokiaľ sa kontrakt nezmení v prospech Devils, ligy i Kovalchuka je jeho odchod do SKA. Trápne pre Kovalchuka, smutné pre Devils (alebo aspoň pre polovicu fanúšikov a vedenia) ale hlavne TRÁPNE pre NHL!
5. Ak je Lou proti, znamená to jedno. Strata Bergieho bola zbytočná, to ma neprestane štvať snáď nikdy!
6. Sakra to je za*raný bordel, cepi sorry...
Viem, že mnohým sa to nebude páčiť, ale pri tom stačilo tak málo. Schváliť daný kontrakt, lebo sakra ľudia, všetci vieme, že je to choré, ale je to legálne a zamerať sa na dohodu s NHLPA o kontraktoch ešte pred vypršaním platnosti CBA v 2011, aby sa už nič podobné nezopakovalo. Philly ste dovolili dôjsť s Prongerom do finále, Chicagu ho s Hossom vyhrať, tak prečo by bol taký problém zniesť ešte Kovalchuka v Devils?
Verím v backup plan, ILWT!
Edit: Lamoriellovo vyjadrenie: http://devils.nhl.com/club/news.htm?id=535772