Máme i vlastný discord server: https://discord.gg/fgWjDdg2rE?

ARIZONA COYOTES

Diskuze o jednotlivých týmech nejkvalitnější hokejové ligy na světě.

Ohlund píše:Ked prídu do mesta Canucks tak aj tá najčiernejšia séria sa skončí :hroza:
Obrázek

Ten zápas s nami tam riadne svieti , ja som natom prehral velké peniaze a ked vidím ako to každému inému tímu púštate ma ide ***** :x :x

No nezúfajte v nedelu prichádzame do mesta znovu, ukončiť dalšiu sériu :roll: .
Ohlund píše:No nezúfajte v nedelu prichádzame do mesta znovu, ukončiť dalšiu sériu
:pray: a do konce sezóny pak spolu hrajeme ještě jednou :petrik:

Ta série vypadá takhle pokopě hrozivě, no mě už ty prohry docela splývaj, člověk se až díví, že už jich fakt bylo tolik :-D

Já nevim no.. mě to při tom připadá, že v těch zápasech nehrajeme vyloženě špatně (ok, jenom tak v 60 % těch případů nehrajeme vyloženě špatně... byly zápasy, kdy jsme zkrátka neměli šanci už od první minuty).. ale zdá se, že zkrátka nedokážeme najít cestu k vítězství ať děláme co děláme.... strašně nám chybí někdo, kdo by uměl dát gól... Při tom obranná hra vypadá celkem slušně (přidali jsme konečně trvrdost, která nám před trade deadline, tak moc chyběla).. proti Coloradu jsme třeba měli i solidní offenzive zone time..

no po trade deadline máme bilanci cca 1 gól na zápas (a bohužel právě díky tomu je ta bilance tak triskní, jaká je) ... krom toho ale ostatní aspekty hry vypadaj celkem ok, na úrovni NHL... na tom je krásně vidět ten kontrast mezi role playerem a skilled playerem... v Tippettově systému dokážou oba typy odehrát solidní utkání a držet i s více technickejma týmama krok, ale skilled hráči prostě v zápase dělaj rozdíl, a my v současnosti (vyjma Doana a OELa) nikoho takovýho nemáme...

Omluva máme.. Smith dokáže udělat rozdíl, ale ten opačnej... kterej navíc dokážou obstarat i mladíci svojí nezkušeností (viz. Domingue, Stone) ... jedno špatné rozhodnutí (vystartuju / nevystartuju) a hráči jako Iginla vás za to ztrestaj ... potřebujeme taky hráče, který uměj trestat ... soupeři v těch zápasech takovýhle mini chyby dělaj taky.. ale u nás je nikdo nevyužije :evil:
no to to trvalo.... infarktovej zápas... možná jsme z posledních 19 zápasů prohráli 17, ale Detroit ještě porazit umíme :jn:

už jsem myslel, že se už letos nedočkám.... :wave: :wave: :wave: :wave: :jupi: :jupi: :jupi: poďme dál.. snad nás tahle výhra trochu nakopne... :box:
Jelikož už je jasný, že se do play off nedostaneme.. hodim se takovej výhled na to, jak to s náma vypadá do budoucna:

GOLMANI:
Smith má smlouvu na 4 roky, takže Dominque, Visentin a Lee mají tři roky na to, aby se jeden z nich vypracoval na elitního golmana NHL (Dominque bude pravděpodobně zrát v NHL jako dvojka za Smithem a Visentin s Leeem budou pravděpodobně zrát na farmě - přičemž neni vyloučený, že pokud na to ještě nebudou oba připravený, vrátí se jeden z nich do ECHL a na farmu podepíšeme na rok nějakýho McKennu etc.)

U Smithe se musíme modlit u mladíků taky (3:1 neni špatná šance na to, že se nám narodí long-term franchice golman Brodeurových kvalit.. talent na to kluci maj; jenom doplnim, že Dominque byl původně hodnocnej jako nejhorší z těch tří.. Smith je Smith.. 2012 dokázal že chytat umí, od tý doby dokázal, že je se musí sejít hodně věcí, aby to klapalo..)

Smith
xxx (Dominque)

RFA
Louis Dominque
Mark Visentin
Michael Lee

UFA
David Leggio
Mike McKenna

OBRANA:
Ačkoliv si netroufám tvrdit, že už je Stone Top2 bek... v obraný dvojice s OELem je ok... na Az central o něm vyšel hezkej článek, kterej krásně dokumentuje jeho kvality (dobrá první přihrávka z obrannýho pásma, dobrá poziční hra v obrané třetině a hlavně jako pouze jeden ze dvou beků v NHL má současně 150+ hitů a 150+ bloků... Kvalit Michálka v bránění ještě nedosahuje, ale oproti němu má tolik potřebnou tvrdost,
navíc je ještě mladej a už teď vystrkuje růžky i směrem dopředu... vzhledem k potenciálu bych se teda vůbec nebál jít do boje s první obranou dvojící OEL - Stone, přičemž OELa netřeba představovat)

Se zbytkem obrany to už vypadá rozpačitěji, Dahlbecka doufám podepíšeme.. je mu teprve 22 (i když není z naší líhně) dokážu si ho představit jako stabilního beka pro budoucnost... má určitej puck-moving skill a hlavně je to zabiják před vlastní bránou.. tvrdej a dělá ty správný rozhodnutí...

Murphy a Gormley ještě úplně nenaplnili svůj potenciál (zvlášť Gormley měl velice špatnou sezónu, ale s obouma se počítá dlouhodobě, takže si asi místo v sestavě najdou.. no bodlo by kdyby na sobě oba trochu zapracovali, ať neskončí jako Schlemko nebo Summers)

Co nám chybí je puck moving... snaží se o něj Moore ale to je žalostný... nahradit Yandla je, pravda, skoro nemožný, ale tohle je prostě rozdíl osmi tříd.. někdo musí nahradit Yandlův puck-movement.. nejratši bych byl, kdyby to byl jeden z dvojice Gormley - Murphy, ale zatim tomu nic nenasvědčuje, zvlášt druhej jmenovanej je zatim spíš stay-at-home obránce, což mam pocit nebyl důvod, proč jsme ho draftovali.. no tak nebo tak bychom se asi měli kouknout na trh volných hráčů - pravorukej puck mover, ať mají čas Murphy s Gormleym dozrát ... to by asi nebylo od věci...

Ta obrana i po odchodu Michálka s Yandlem vypadá minimálně směrem dozadu pořád hodně dobře a je stále velmi mladá, takže bude růst.. pořád celkem spokojenost

Oliver Ekman-Larsson - Michael Stone
xxx (Dahlbeck) - Connor Murphy
xxx (Gormley) - xxx
xxx

RFA
Klas Dahlbeck
John Moore
Brandon Gormley

UFA
Andrew Campbell

ÚTOK:
Tady nemá cenu spekulovat... situace v bráně a v obraně vypadá celkem předvídatelně, v útoku se nedá počítat s ničím... půjde Maloney do tréninkový kempu s vírou, že mladíci obsadí dvě místa v TOP line.. nebo podepíše někoho jako roční zálohu? Tady asi nemá cenu spekulovat... uvidíme co přijde

xxx (Duclair) - xxx (Domi) - Shane Doan
xxx (Boedker) - Martin Hanzal - Sam Gagner
Tobias Rieder - Kyle Chipchura/(Arcobello) - xxx (Moss/Erat)
Lauri Korpikoski - Joe Vitale - xxx (Cunningham)
xxx - xxx

RFA
Mikkel Boedker
Mark Arcobello
Craig Cunningham
Tye McGinn

UFA
David Moss
B.J. Crombeen
Martin Erat

posible top liners
+ Lucas Lessio, Max Domi, Brendan Perlini, Henrik Samuelsson, Anthony Duclair
+ RFA Brandon Shinnimin, Jordan Martinook
+ (unknow status) Rader Dvorak, UFA Tikhonov

posible grinders
+ Alexandre Bolduc, Justin Hodgman, Tyler Gaudet

AHL RFA (dřív měli upside)
Darian Dziurzynski, Philip Lane
Domiho bych jako centra neviděl a mohl by ses rovnou vyjádřit i k draftu :wink2:
No jestli je Domi křídlo, tak to vypadá na Dvořák/Arcobello pro jednu z dvou Top lajn... přičemž by nám to dalo trochu větší flexibilitu na křídle (na druhou stranu docela velkou nejistotu na centrovi)... :neviem: ..

K draftu se vyjadřovat nebudu, pořád u mě trvá určitá dávka frustrace z celý tý tank mentality, která zavládla ve všech diskuzích ohledně Coyotes v poslední době (dneska o tom mluvili aji komentátoři Detoritu, že prej už nemáme o co hrát, a že jsou nám prej ty dva body spíš na škodu :slap: :lol: ... já byl tak rád, že jsme je porazili)

Ať si McDavida nechaj v Buffalu a Echiela si vezmou do Edmontonu.. jestli má jeden z nich bejt další Crosby, tak beztak o takovýho hráče nemam zájem.. uplakánci a baletky se neshodujou s filosofií Hockey The Hard Way... Věřim, že i bez nich najdeme cestu, jak vybudovat v dohledný době úspěšnou dynastii a v týhle sezóně očekávam ještě minimálně 6 - 8 bodů (2x Buffalo + 4 body ze zápasů s těšíma soupeřema by mělo bejt hratelný) :box:
Teď jsem si uvědomil, že vám patří i Dvorak takže můj favorit je i přes Hanifina Marner :yes: Všichni hrají ve stejném týmu, pravděpodobně i útoku a dostali se letos přes 100 bodů :thumbsup:
já v těch mladících vůbec nemam přehled (nečetl jsem o nich žádné analýzy, ani žádné statistiky, ani jsem je nikdy neviděl hrát... takže nemůžu posoudit), pro mě ten proces poznávání mladíku začíná až v den, kdy je draftujem, přičemž konkrétní představu o hráči dostávam až v AHL.. takže :neviem: ... to by ti musel říct někdo znalej potřeb Yotes, kterej se všeobecně o draft a mládí zajímá daleko víc než já ... já v den draftu (první kolo) čekam na jméno, a pak se o něm snažim zjistit co nejvíc (v čem mimochodem díky chatu a všem kdo, mi takovýhle informace poskytnou... Rono, Getzo a další :cool: )... :klobuk:
Dave Tippett: "It's unfortunate the last (PIT) goal counted because we had one that looked exactly like that last week that didn't count."

netřeba nic dodávat.. jak takovejhle gól můžou uznat to mi zkrátka hlava nebere :grc: :grc: :thumbsdown:

:klobuk: za něj bych vraždil...
Co Boedker Wanic? Stihne MS? Nebo pár zápasů v závěru základní části?
teprve před pár dny začal poprvé bruslit.. a to jenom sám, ne s týmem.. takže konec sezóny určitě ne, a podle mě ani MS (i když to už je jenom moje domněnka.. nikde jsem nezaregistroval nějakou potvrditelnou timetable, jak rychle by měl bejt schopnej hrát soutěžní zápas...)

Ten Domiho gól je supr :yahoo: ... aby to ale kluk taky dokázal předvést v NHL... Turrisů, Mullerů, Tikhonovů, Porterů a Lisinů už jsme měli dost :rtfm: (i když uznávám, Gretzky efekt je Gretzky efekt.. ale stejně... předčasná radost by byla irelevantní radost :klobuk: .. na druhou stranu budoucnost vypadá pravděpodobně spíš slibněji než neslibně... :pray: )
Taky doufám, že Domi se chytne. Působí sympaticky, k tomu Duclair a snad na draftu na vás "zbyde" McEichel. To mladý trio McEichel-Duclair-Domi doplněné Boedkerem, OELem... :wub: Jo, této Arizoně bych na Západě hned přál a to nemálo. A kdyby to šlo, tak radši Eichela než McDavida, ten je mi sympatičtější. :giggle:
Wanic píše:Ať si McDavida nechaj v Buffalu a Echiela si vezmou do Edmontonu.. jestli má jeden z nich bejt další Crosby, tak beztak o takovýho hráče nemam zájem.. uplakánci a baletky se neshodujou s filosofií Hockey The Hard Way...
Obávam sa že, jednu z tých baletiek mať budete...
baletky jim říkam jenom já, kterej je neviděl ještě ani jednou hrát ... takže jestli se ukáže, že maj k baletu daleko... stěžovat si asi nebudu :jn: .. pointa byla jinde a zůstává tam, fanoušků buffala je mi upřímě líto za to, co ve vzájemnym zápase předvedli... :thumbsdown:
Sezóna se nám chýlí ke konci... v sobotu poslední zápas proti Anaheimu.. očekávám důstojnou tečku a doufam, že jim nedáme nic zadarmo... Kachny budou hrát o soupeře v play off, takže ten zápas určitě nevypustí; pro většinu hráčů, kterým skončí smlouva (a že jich je veeeeeeela), je to poslední šance udělat kladnej dojem... dva body by bylo hezký zakončení jinak ne zrovna vydařený sezóny ...

Navíc už je jasný, že skončíme 29., takže na draftu máme 33% šanci, že získáme jednoho z těch dvou ultramegatalentůnebojakseonichmluví... Buffalo má stoporcentí a Edmonton už má jenom cca 10%... tak snad nakonec neskončí jenom u talentu, ať už draftujem kohokoliv...

Sézonu už jsem tak trochu hodnotil, víc se o tom rozepisovat nebudu... co bych ale přeci jen podtrhl je můj názor na Mika Smithe, kterej se po letošním, a z velké části i minulém, roku značně obrátil k negativnímu... ok, vzhledem k jeho smlouvě prostě musíme doufat, že začne chytat líp... no já už si nedělam moc nadějí, že by mohl zopakovat rok 2012... moje modlitby už směřujou spíš k Dominiqueovi, kterýmu budu držat všechny možný i nemožný palce, aby dosavadní výkony stačily na pozici dvojky pro příští rok + aby hokejově dospěl natolik, aby se stal v průběhu příští sezóny tím zachráncem, kterýho budeme při pokračování Smithmizérie potřebovat...

Další zmínku si zaslouží Oliver Ekman-Larsson... jeho coast-to-coast výlet byl tou nejlepší ukázkou jeho genality + vyrovnal klubovej rekord vstřelených gólů obráncem za sezónu (23) .. jako jeho věk (23) a číslo na dresu (23) ... :klobuk:

asi tolko k tomu.. beat the ducks :box: ... a snažte se, chlapi, pro boha přes léto trochu potrénovat :bitka3:
pár poznámek:

1. přes léto se budeme snažit posílit obranu a pozici centra (via free agency or trade)
- přednost by měli dostat zkušení hráči.. nic jiného asi od nás přes léto nečekejte

2. naše farma pravděpodobně nebude součástí nově vzniklé pacifické divize, a to jak příští rok, tak nejspíš ani rok poté... nejspíš na dva roky podepíšeme něco na východě, a pak teprve se přesuneme na západ :neviem: zprávy jenom z twitteru (od LeBlanca)

3. Coyotes na MS:
USA: Marc Arcobello, Connor Murphy, John Moore
Švédsko: Oliver Ekman-Larsson
Kanada: Mike Smith ( :hehe: )
Česko: Martin Erat
Německo: Tobias Rieder

úryvek z Tippettovo poslední letošní tiskové konference:
"It encompasses everything," Tippett said. "There's going to be lots to look at and anytime you have a season like this, everything is up for evaluation. When I say everything, as an organization we should look at everything we're doing from management level to coaches' level to trainers' level to players' level. Everything. You should dig into everything."
Tak oficiálně: naše nová farma bude Springfield Falcons ... :grc:
- tohle je pro mě smutná zpráva, není žádnej důvod takový farmě přát nějaký úspěchy (resp. přát jo, ale alespoň po očku to sledovat a fandit jim? určitě ne)... žádný spojení s Arizonou... hrajou daleko na východě.. žádná poušť, žádná západní konference, žádnej nově vznikající tým.. stejně jako tomu bylo s Pirates, přesně opačně jako tomu bylo se San Antoriem... AHL pro mě znova nebude mít žádnej význam, a to pravděpodobně nejen letos, ale ani příští rok (i když smlouva byla hádam podepsána jenom na jeden rok, ale LeBlanc něco takovýho naznačoval)...

Lepší zpráva, podepsali jsme Christiana Dvoraka (entry level contract)... kluk má 2-3 roky na to, aby se dostal do hlavního týmu... (podle Maloneyho to letos pravděpodobně nebude, tak snad o rok či dva) :pray: ..

Dneska btw. draft lottery, největší lákadlo letošní off season, budu nám samozřejmě fandit na number 1 seat... no, zároveň ani z třetí místa nedělam žádnou vědu... talent je sice pěkná věc, ale ten měl i Turris (number 3 overall) a kolik dobra nám přinesl? :?: ... My musíme hlavně zlepšit práci s mládeží, ať se u nás draftování hráči usadí a naplno dorzajou.. potom už bude jedno, jestli takhle dozraje McDavid, Eichel nebo kdokoliv jinej... (jako příklad uvedu Bo Horvata, kterej byl draftovanej desátej? a už v první sezóně hraje pravidelně za Canucks, dokonce dal včera góla...)... ať už draftujem kohokoliv, snad Steve Sullivan jako Developing Coach (nová pozice, obsazená teprve před touto sezónou) odvede svojí práci a dostaví se výsledky :pray:
Wanic píše: talent je sice pěkná věc, ale ten měl i Turris (number 3 overall)
tak ten tedka vali za Sens ,v 1a 2lajne,neevim v cem byl problem teda.Za me dobrej vyber,akorat neumeli s nim pracovat nic vic.
Wanic píše:(jako příklad uvedu Bo Horvata, kterej byl draftovanej desátej? a už v první sezóně hraje pravidelně za Canucks, dokonce dal včera góla...)
9. a ve druhé sezóně. Ať už si vyberete kohokoliv doufám, že se v létě probojuje do týmu Boův velkej kamarád Max, kterej by měl být po 4 sezónách v OHL a parádním MSJ připravenej :thumbsup:
To Takwalk: já úplně souhlasim s tím, co píšeš... to byla přesně i pointa toho příspěvku, i když, pravda, ne moc dobře vyjádřená... Talent není všechno.. daleko důležitější je práce s mládeží... my jsme v organizaci měli TOP talent (Turrise), ale vůbec jsme s nim neuměli naložit, takže nám ve výsledku nepřinesl žádný dobro.. vy s nim umíte naložit a odvděčuje se vám za to zápas co zápas... :klobuk:

To Leo: dík za opravu, už mi ty drafty trochu splývaj :oops:
Kdo by to byl řekl, že po takový sezóně bude na MS jedničkou? U Dánu bych to pochopil, ale v Kanadě? No snad ho ten turnaj nezlomí ještě víc.. potřebujeme od něj daleko, daleko, sakra daleko lepší výkony :pray:

Obrázek
tak Mike tam jede odpocivat..moc strel na nej dle me nepujde jako v NHL :-D tady to bude jiny kafe.....ale prekvapil me ze jede na MS po sezone co mel v NHl..
btw.Eichel vypada dobre,skoda ze skonci v BUF ..me by se libil v Arizone,doufam ze vytahnete nekoho jako Turris a pak ho poslete o dum dal :cinka: :scare:
:?: .. Doan má ještě pro příští rok smlouvu... možná se pletu, ale myslim, že neni běžný rokovat o nové smlouvě dva roky před jejím vypršením... kor u hráče jako je Doan, který svojí loajalitu ke klubu už několikrát potvrdil... můj tip je, že nikam nepůjde, rozhodně ne toto léto :neviem: ...

a v jakym bychom ho chtěli vidět jinym dresu? no třeba kdybysme pro příští sezónu představili novou alternativní třetí sadu.. v tom bych ho rád viděl.. v jinym asi ne :jn:
Wanic píše::?:
bol to len robot, ktory skopiroval 3 roky stary prispevok PainKillera

Obrázek
Obrázek

premazane.
2310 příspěvků
Seřadit podle:
Ve fóru je celkem 1 uživatel :: 1 registrovaný a 0 skrytých (založeno na uživatelích aktivních během poslední 3 minuty)
Nejvíce zde současně bylo přítomno 58 uživatelů dne stř 03. dub 2013 21:57

Uživatelé procházející toto fórum: AndyF
2011 BOSTON BRUINS