dunim píše:tiez neviem, ze odkial mate tie informacie?? ze uz ilja ide inam a podobne??

co ja viem, tak sa k tomu vsetci odmietli vyjadrit,ilja to nekomentoval ale vsetci vedia ze uz ide inam

a jedine lou podal vyhlasenie ze zmluva neporusuje ziadne pravidla a mari sa mi ze nhlpa to bude riesit ale to sa mi nechcelo moc skumat co a ako sa podava ci riesi ci odvolava,pockam si na vysledok..

Podľa dnešných vyhlásení to vyzerá, že Lou nechal voľnú ruku Kovymu a NHLPA, ktorá rozhodne stojí za hráčom. Čas je do pondelka, ale neverím, že by to už pri vytváraní zmluvy ako možnosť neprediskutovali, špeciálne Lou rozhodne nie je tak blbý. Zdajú sa byť rozhodne istí. Podľa toho to zatiaľ speje k arbitráži, momentálne však NHL post arbitra obsadený nemá, čo by mohlo spôsobiť prieťahy, ale regula je jasná, 5 dní, potom 48 hodín. Pevne verím, že nebudú robiť problémy. Značná časť fanúšikov by do toho pre istotu radšej nešla a prestavila kontrakt na +1m cap hit 15 rokov a rovnomernejšie rozloženie záverečných 5 rokov, kontrakt Hossovho typu, alebo nebodaj znížiť objem. Nerobím si ilúzie, viem, že Kovy na prachy je, ono, ktorá hviezda NHL nie... preto viem, že na čosi podobné by asi nepristúpil.
Môj osobný pohľad na vec je taký, že ako Lou, tak Bettman skúsili. Lou, koľko NHL znesie, Bettman, koľko znesie Lou. Tým myslím, že celý reject je v prvom rade zastrašenie. Aj druhotriednemu právnikovi je jasné, že tromfy v rukách Batman nemá, nevynímajúc NAJ dlžku kontraktu, či NAJ znížený plat v záverečných rokoch kontraktu. Pokiaľ aj budú argumentovať duchom nielen literou CBA, nemusia uspieť. Napriek tomu, že Hossa nebol oficiálne riešený atď, precedensy to sú. To je oproti nášmu právnemu systému v zásade rozdiel, u nás sa uznáva nanájvýš judikát zo zahraničia, ale stále judikát. Preto si myslím, že Lou výjde s kožou na trh a udrží súčasný kontrakt v nezmenenej podobe. Ak NHLPA ale nevydá súhlasné stanovisko, pôjde sa na rekontraktualizáciu zmluvy. Samozrejme ako fanúšikovi mi to rozhodne jedno nie je a isté obavy z toho prirodzene mám. Nikto neručí nič.
Upokojila ma aspoň jedna vec, penalizovaní by sme byť nemali vzhľadom na to, že zmluva do platnosti nevstúpila a údajne sa tak deje len v prípade funkčnej už existujúcej zmluvy a dlhodobejšom vedomom porušovaní kolektívnej zmluvy fyzicky - teda jej plnením zo strany klubu i hráča. My sme de facto na nule.
Ku komentárom o jeho presune inam. To fakt niekto verí, že po tej tlačovke sa stane niečo také, aby šiel do LA?

No ták, budte realisti, aj v prípade neúspešnej arbitráže zo strany Devils, okamžite ako sa stane UFA, začnú i skončia sa rokovania na inej cifre a Kovy zostáva tam kde je...