Tak tohle už je vrcholný průser. Chvilku to vypadalo díky dobré obraně a skvělému Gibsonovi, že se zvedáme, ale poslední dva zápasy po dlouhých pauzách byly totální průser. Prohrát doma 1:5 s Carolinou je neakceptovatelné prostě, totéž vypálit na průměráka Johnsona 44 střel, nedat z nich ani jeden gól a udělat z něj hvězdu. Máme pořád obrovský problém se střílením gólů a ono se to ne a ne zlepšit. Opory, i když se lehce zlepšily, hrajou až na výjimky špatně a hlavně ten tým netáhnou ten tým tak, jak by měly. Není možné, aby měl kapitán a nejlepší hráč týmu po 30 zápasech na kontě jediný gól. I když se hra 1. lajny v posledních týdnech zvedlo (hlavně díky Rakellovi - letos jasně nejlepší útočník), potřebujeme od ní víc.
Velkým problémem je i druhá lajna. Jak jsem Keslera obhajoval, tak on se Silfverbergem potřebujou zabrat, oba mají po 3 gólech a kromě toho, že hrajou skvěle v oslabení, jsou dopředu úplně k ničemu, nedaří se jim a od obou to je docela zklamání po tom, jak skvěle odehráli PO. Pokud bychom chtěli sehnat nějakého střelce, tak by to podle mě nejvíc chtělo LW do té druhé lajny, které by případně hrálo i v té 1. lajně. Ritchie tam nehrál špatně, ale jistota to furt není a hraní v AHL mu jenom pomůže. Sekáč je zase spíše takový ideální 3rd liner.
Už se spekulovalo o JVR či Skinnerovi, akorát se zase zmiňoval Fowler, což znovu opakuju, by byla kardinální píčovina. Sám ale nevím, koho obětovat. Andersena evidentně obětovat ještě nechceme, protože se bojíme chatrného zdraví Gibsona. Fowler a Lindholm by měli být nedotknutelní, i když evidentně nejsou

Dlouhé měsíce jsem byl přesvědčený, že Vatanen u nás nemá budoucnost, ale stále se zlepšuje. Ideální by bylo obětovat klidně první kolo nebo pak Theodora (bohužel, ale v krátkodobém horizontu ho tam nenarveme prostě do sestavy) + hráče jako Maroon třeba.
Velkým zklamáním je pro mě i Hagelin, kterému jsem věřil daleko víc, věřil jsem, že by mohl zapadnout do top 6, ale on se místo toho v poslední době chytil (jestli se tomu tak dá říkat) v třetí lajně s Coglianem a Horcoffem, což je jediná lajna, co jakž takž funguje. Horcoff je pro mě velkým překvapením, patří k tomu nejlepšímu zatím (asi i bohužel, když to musí zachraňovat za zenitem hrající bottom 6 player).
Jak z toho ven? No, změn bylo v off-season až moc. Ten tým má pořád velkou kvalitu, v divizi, i přes mizernou sezonu, dokonce snad nejlepší. Ta kvalita se musí nějak projevit. Pokud by se našel ideální způsob, jak získat střelce na LW, tak bych byl pro. K tomu ale bych se taky rozloučil s BB, ten tým očividině potřebuje impuls, přijde mi, jakoby po tom loňském krachu v PO hráči moc nevěřili v jeho schopnosti.
Díky bohu za to, že hrajeme v totálně otřesné divizi, která je nejslabší a i s takhle hroznou formou máme v pohodě šanci na PO. Věřím, že ta kvalita se musí projevit a my to PO dáme. Při vší úctě k ostatním týmům divize, Oilers, Canucks, Flames i Yotes bychom minimálně měli předčít, Sharks snad taky, Kings nedoženeme už. Je to bída, ale věřím, že to po novém roce rozjedem a zvedneme se (vzlétneme).
Let the Duck fly!